Zap Bölgesi

Zap Bölgesi

Son dakika zap bölgesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zap bölgesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zap bölgesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zap Bölgesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zap bölgesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 152 zap bölgesi haberi bulunmuştur. Tüm zap bölgesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Akar: Zap bölgesi teröristlerden temizlendi
Bakan Akar: Zap bölgesi teröristlerden temizlendi  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Pençe-Kilit Operasyonu'nda belli bir aşamaya gelindi. Zap bölgesi büyük ölçüde teröristlerden temizlendi" dedi. 
24.01.2023 Gündem
Pençe operasyonlarında 1067 terörist etkisiz hale getirildi
Pençe operasyonlarında 1067 terörist etkisiz hale getirildi Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği “Pençe operasyonları” ile terör örgütüne ağır darbe vurdu. 2019'da Hakurk ile başlayıp Sinat-Haftanin ile devam eden, Metina ve Avaşin-Basyan ile genişleyen ve son olarak Zap bölgesi ile devam eden Pençe operasyonlarında şu ana kadar bin 67 terörist etkisiz hale getirildi.
28.04.2022 Gündem
Pençe Kilit Harekatı! MHP lideri Devlet Bahçeli: Doğduklarına bin pişman olacaklar
Pençe Kilit Harekatı! MHP lideri Devlet Bahçeli: Doğduklarına bin pişman olacaklar Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Pençe Kilit Harekatı'na ilişkin "Terörün kaçacağı yer kalmamıştır. Teröristlerin ülkemize sızma sahaları kapatılmıştır. Pençe-Kilit harekatıyla bu bölgede de bayram temizliği yapılmaktadır. PKK/YPG için emniyetli hiçbir bölge yoktur. Bölücü terör örgütü psikolojik yıkım içindedir. Hainler nerede barınıp saklanıyorsa meşru hedef orasıdır ve hepsinin sonu gelmiştir. Teröristlerden 8'inin Ermeni, 5'inin Fransız, 7'sinin ABD'li, 5'inin İngiliz 3'ünün Alman olduğu anlaşılmıştır" dedi.
26.04.2022 Siyaset
Türkiye terör kamplarını yerle bir etti! 'Tamamı ele geçirildi'
Türkiye terör kamplarını yerle bir etti! 'Tamamı ele geçirildi' TSK, önceki gece Irak’ın kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik Pençe Kilit Operasyonu'nu başlattı. Hava harekâtıyla başlayan operasyona komandolar ve Bordo Bereliler de katıldı. Milli Savunma Bakanı Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte sabaha kadar operasyonu takip etti. 19 teröristin öldürüldüğü operasyonda arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü açıklandı.
19.04.2022 Gündem
Zap bölgesinde 2 terörist etkisiz hâle getirildi
Zap bölgesinde 2 terörist etkisiz hâle getirildi Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde tespit edilen 2 PKK'lı teröristin, Hava Kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
21.10.2021 Gündem
8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş şehit oldu!
8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş şehit oldu! Türkiye Bitlis'ten gelen acı haberle yasa boğuldu. Bingöl'den 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi bir helikopter Bitlis Tatvan sınırlarında düştü. Helikopterde bulunan 9 asker şehit oldu, 4'ü ise yaralandı. Şehit olanlar arasında Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da olduğu bildirildi. Erbaş'ı Türkiye 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimine gösterdiği tepki ile tanımıştı.
5.03.2021 Gündem
Askeri helikopter düştü! Acı haber geldi, şehitlerimiz var...
Askeri helikopter düştü! Acı haber geldi, şehitlerimiz var... Milli Savunma Bakanlığı Bingöl'den kalkan askeri helikopterin Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğradığını, dokuz personelin şehit olduğunu, dört personelin yaralandığını bildirdi. Yaralı iki askerin hayatını kaybetmesiyle şehit sayımız 11'e yükseldi. Bölgeden gelen son bilgiye göre 8. Kolordu Komutanı Osman Erbaş da şehit düştü. Türkiye'yi yasa boğan kazanın ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile birlikte incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gitti. Bakan Akar kazanın yaşandığı bölgeden açıklamalarda bulundu.
4.03.2021 Gündem
Irak'ın kuzeyinde 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Irak'ın kuzeyinde 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde Zap bölgesinde eylem hazırlığında olduğu belirlenen 2 PKK'lı teröristin hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
25.08.2020 Gündem
MSB: Irak'ın kuzeyinde 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı teröristin hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
1.05.2020 Gündem
2 terörist etkisiz hale getirildi
2 terörist etkisiz hale getirildi Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde hava destekli operasyonda PKK'lı 2 terörist etkisiz hale getirildi.
7.11.2019 Gündem
Terör örgütüne darbe: Sığınakları vuruldu
Terör örgütüne darbe: Sığınakları vuruldu Pençe Harekâtı ile koordineli olarak, Irak kuzeyi Zap bölgesine düzenlenen hava harekâtıyla PKK’lı teröristlere ait silah mevzii, barınak ve sığınak olarak kullanılan hedefler vuruldu.
16.08.2019 Gündem
Irak'ın kuzeyinde, PKK hedefleri vuruldu
Irak'ın kuzeyinde, PKK hedefleri vuruldu Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde Zap ve Sinat-Haftanin bölgelerine düzenlenen hava harekâtında, PKK'lı teröristlerce kullanılan hedeflerin vurulduğunu, en az 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
24.06.2019 Gündem
TSK'dan terör örgütüne darbe üstüne darbe! Sayı artıyor...
TSK'dan terör örgütüne darbe üstüne darbe! Sayı artıyor... Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde gerçekleştirilen hava harekatında en az 5 terörist etkisiz hale getirildi. Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Harekatı'nda bir terörist daha etkisiz hale getirildi. Harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 28 oldu. Lice kırsalına düzenlenen operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirildi.
3.06.2019 Gündem
TSK: 6 terörist etkisiz hale getirildi
TSK: 6 terörist etkisiz hale getirildi TSK'dan yapılan açıklamada, Irak Kuzeyi Zap Bölgesi'ne düzenlenen hava harekatında 6 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.
13.10.2018 Gündem
Hakkari'de hain saldırı: 2 şehit, 3 yaralı
Hakkari'de hain saldırı: 2 şehit, 3 yaralı Hakkari’ nin Çukurca ilçesi Güven Dağı üs bölgesine teröristlerin Kuzey Irak tarafından güdümlü füze ile yaptıkları saldırı sonucu 1 asker ve 1 işçi şehit oldu, 3 asker yaralandı.
9.10.2018 Gündem
TSK, hava harekatının görüntülerini paylaştı
TSK, hava harekatının görüntülerini paylaştı Türk Silahlı Kuvvetlerinin dün Irak'ın Zap Bölgesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen hava harekatının görüntülerini paylaştı.
1.09.2018 Gündem
TSK açıkladı: Öldürüldüler!
TSK açıkladı: Öldürüldüler! TSK: Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesi ve Bitlis kırsalına 11-12 Temmuz tarihlerinde düzenlenen hava operasyonlarında 8 terörist etkisiz hale getirildi.
12.07.2018 Gündem
TSK'dan açıklama: 8 terörist etkisiz hale getirildi
TSK'dan açıklama: 8 terörist etkisiz hale getirildi Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesi ile Van'ın Çatak ve Şırnak'ın Beytüşşebap kırsallarına yönelik hava harekatında 8 terörist etkisiz hale getirildi.
1.07.2018 Gündem
Dikkat çeken tespit: Sınır ötesi operasyon başladı!
Dikkat çeken tespit: Sınır ötesi operasyon başladı! Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, 11 Mart’ta sessiz sedasız bir sınır ötesi operasyon başlatıldığını söyleyerek, “Alan-zamanlama-planlama-uygulama ve etki gibi nedenlerle büyük bir önem taşıyan bu harekatta, bu sabah 9.45’te hava akınıyla etkisiz hale getirilen 9 teröristle birlikte şu ana kadar 50 ‘dağ kadrosu’ terörist imha edilmiş durumda” ifadelerini kullandı.
22.03.2018 Gündem
PKK'ya şok üstüne şok! Yerle bir edildiler...
PKK'ya şok üstüne şok! Yerle bir edildiler... Irak'ın Zap bölgesinde, saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere ait barınak, sığınak ve silah mevzileri hava harekatıyla imha edildi.
25.02.2018 Gündem
Zap’ın tepesine Türk bayrağı!
Zap’ın tepesine Türk bayrağı! Mehmetçik, Kuzey Irak’ta PKK kamplarının yuvalandığı Zap bölgesindeki Kokozer Tepesi’ne Türk bayrağı dikti. Zap’a karadan başlatılan ve 13 gün süren operasyonlarda 5 şehit vermiştik
29.09.2021 Gündem
TSK'dan Kuzey Irak'a operasyon
TSK'dan Kuzey Irak'a operasyon Türk Silahlı Kuvvetlerince Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde gerçekleştirilen hava harekatında, saldırı için hareket halinde oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı 9 terörist etkisiz hale getirildi.
29.09.2021 Gündem
Şehidin vasiyeti yerine geldi... Ağlatan gelinlik!
Şehidin vasiyeti yerine geldi... Ağlatan gelinlik! Zap’ta şehit olan uzman çavuş İlhan Sezer, 8 günlük eşiyle yaptığı son konuşmasında, ‘Eğer şehit olursam gelinliğini mezarıma ört’ diye vasiyet etmişti. Şehidin mezarına örtülen gelinlik, Türkiye’yi gözyaşlarına boğdu
29.09.2021 Gündem
Komandolar Zap bölgesinde! 21 terörist etkisiz hale getirildi
Komandolar Zap bölgesinde! 21 terörist etkisiz hale getirildi Komando birliklerinin katıldığı Zap bölgesindeki büyük operasyonda 21 terörist etkisiz hale getirildi.
29.09.2021 Gündem
TSK'dan Zap'a hava harekatı!
TSK'dan Zap'a hava harekatı! Zap bölgesine yapılan hava harekatında 5 terörist etkisiz hale getirildi.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Zap Bölgesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zap bölgesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.