Yüzbaşı

Yüzbaşı

Son dakika YÜZBAŞI haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan YÜZBAŞI ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını YÜZBAŞI haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüzbaşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüzbaşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.101 yüzbaşı haberi bulunmuştur. Tüm yüzbaşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yaya Ve Müsellem Nedir, Görevleri Nelerdir? Yaya Ve Müsellem Ordusu Hangi Padişah Tarafından Kurulmuştur?
Yaya Ve Müsellem Nedir, Görevleri Nelerdir? Yaya Ve Müsellem Ordusu Hangi Padişah Tarafından Kurulmuştur? Yaya ve Müsellem, Osmanlı Ordusuna verilen isimdir. Atsız olarak görev yapan askerler Yaya, Atlı olarak orduda görev alanlar ise Müsellem olarak tanımlanmaktaydı. Osmanlı Devletinde kurulan ilk Düzenli ordu Yaya ve Müsellem olarak bilinmektedir. Kuruluş amacı Osmanlı Devletinde disiplinli bir ordunun bulunmamasıdır.
17.02.2024 Yaşam
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor Sinop'un Karakum yolu ve Adabaşı mevkii üzerinde ve dağlık alanlarında yetişen bir 'kaktüs' türü olan 'yer inciri', 'dikenli incir' adıyla da biliniyor. İnsan vücuduna oldukça yararı olan yer incirinin, şeker hastalarına, grip-nezle, kabızlık, çeşitli enfeksiyonlara ve bağırsakların çalışmasına olan etkisiyle fazla kilolardan kurtulmaya da yararı oldukça büyük olduğu söyleniyor. Günde 5 adetten fazla tüketilmesinin mideye zarar verdiği belirtiliyor.
15.02.2024 Gündem
Teğmen maaşı 2024 | Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı 2024 Ocak zammı yüzde kaç oldu? Subay ve uzman çavuş maaşı ne kadar?
Teğmen maaşı 2024 | Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı 2024 Ocak zammı yüzde kaç oldu? Subay ve uzman çavuş maaşı ne kadar? Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı için araştırmalar arttı. 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci sonuçlandı. Memur toplu sözleşme zammı 2024 için yüzde 15+10, 2025 içinse yüzde 6+5 olarak gerçekleşecek. Enflasyon bu oranların üzerinde çıkarsa enflasyon farkı da eklenecek.
3.01.2024 Ekonomi
Başından yaralı halde bulundu, hastanede öldü; üzerinden 944 bin liralık çek çıktı
Başından yaralı halde bulundu, hastanede öldü; üzerinden 944 bin liralık çek çıktı İzmir'de başından yaralı olarak boş arazide bulunan ve üzerinden 944 bin liralık çek çıkan Ercan Özdemir, hastanede hayatını kaybetti.
25.12.2023 Gündem
Cinayet hükümlüsü firari polisin adım adım takibiyle yakalandı
Cinayet hükümlüsü firari polisin adım adım takibiyle yakalandı İzmir'in Bayraklı ilçesinde, otomobiliyle polisin ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçan Ahmet Akın (29), takiple yakalandı. 'Kasten öldürme' suçundan hakkında kesinleşmiş 26 yıl hapis cezası bulunan cezaevi firarisi Akın, tutuklandı.
14.11.2023 Yaşam
57 yıla sığan dev bir tarih! "Yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı"
57 yıla sığan dev bir tarih! "Yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı" Çocukluğunda ailesindeki kayıplarla sarsıldı. Gençliği Çanakkale’den Trablusgarp’a, Doğu Cephesi’nden Kurtuluş Savaşı’na, cephelerde geçti. 39 yaşında Meclis Başkanı, 42 yaşında Cumhurbaşkanı oldu. “Uçurum kenarında yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı.
29.10.2023 Gündem
Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi! Bölgede bulunan kalıntılar 5500- 3000 yıl öncesinden...
Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi! Bölgede bulunan kalıntılar 5500- 3000 yıl öncesinden... Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından kurulan araştırma ekibinin geçen yıl Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, 'Nuh'un Gemisi' kalıntılarının olduğuna inanılan alandan alınan kaya ve toprak numunelerinin ilk sonuçları çıktı. Sonuçlara göre, bölgede milattan önce 5500 ve 3000 yılları arasındaki dönemden itibaren insan faaliyetlerinin olduğu belirlendi. Prof. Dr. Faruk Kaya, "Tarihlendirmeyle birlikte geminin burada olduğunu söylemek mümkün değil. Bunun ortaya çıkabilmesi için uzun süreli çalışmamız gerekiyor. Bundan sonraki dönemde İTÜ, Andrew Üniversitesi AİÇÜ öncülüğünde ortak çalışma yapma konusunda mutabakata vardık. İleriki süreçte 3 üniversite bu alanda çalışmalarını sürdürecek" dedi.
26.10.2023 Gündem
Ömer Seyfettin Eserleri Nelerdir? Ömer Seyfettin Eserleri'nin Özellikleri
Ömer Seyfettin Eserleri Nelerdir? Ömer Seyfettin Eserleri'nin Özellikleri Ömer Seyfettin Türk Edebiyatının en büyük isimlerinden birisidir. Eserlerinin yanı sıra hayatı da pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Hikayeleri ile bilinen Ömer Seyfettin aslında hikayeci olmadan önce bir şair olmaktadır. Şiirleri dergi sayfalarında kalıp bir araya toplanmadığı için özellikleri de pek bilinmemektedir. Şiiri bırakarak hikayeye devam etmesi edebiyatımız için de büyük bir kazanç olmuştur. 
1.09.2023 Eğitim
Pençe Kilit şehitlerine acı veda... Gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandılar
Pençe Kilit şehitlerine acı veda... Gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandılar Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyon bölgesinde PKK’lı teröristlerin taciz ateşinde 6 asker şehit olmuştu. Şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ (24), Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş (27), Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir'in (30) son yolculuklarına uğurlandı. Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale'nin (27) cenazesi memleketi Sivas'a, Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer’in cenazesi memleketi Zonguldak'a, İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek’in (26) cenazesi Denizli'ye getirildi.
11.08.2023 Gündem
Sosyal medya bu olayla çalkalanıyor! Yeni trend 4 can aldı
Sosyal medya bu olayla çalkalanıyor! Yeni trend 4 can aldı Bir TikTok trendi ABD’de dört kişinin ölümüne neden oldu.
11.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Yerlikaya acı haberi duyurdu: 1 askerimiz şehit oldu
Bakan Yerlikaya acı haberi duyurdu: 1 askerimiz şehit oldu İçişleri Bakanı Yerlikaya, Jandarma Uzman Çavuş Aydın Ceylan'ın “Şehit Jandarma Yüzbaşı Doğan Sevinç Operasyonu” sırasında şehit olduğunu açıkladı.
7.06.2023 Gündem
Hablemitoğlu suikastında tutukluların hepsi serbest
Hablemitoğlu suikastında tutukluların hepsi serbest Hablemitoğlu suikastı davasında mahkeme, ‘tetikçi’ olduğu iddia edilen sanık Tarkan Mumcuoğlu’nun da aralarında bulunduğu tüm sanıkların tahliyesine karar verdi. Kararda, “cinayet olayında tetiği çeken failin sanık Tarkan Mumcuoğlu olmayabileceği” tespiti yapıldı.
20.05.2023 Gündem
Sokakta karşılaştığı eski sevgilisini tekme, tokat ve yumrukla darbetti, çevredekiler tarafından dövüldü
Sokakta karşılaştığı eski sevgilisini tekme, tokat ve yumrukla darbetti, çevredekiler tarafından dövüldü İzmir'in Konak ilçesinde, A.E., sokakta karşılaştığı eski sevgilisi A.Ş.'yi çıkan tartışma sonrası darbetti. Yaşananlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansırken, eski sevgilisini darbeden A.E. de çevredekiler tarafından dövüldü.
9.05.2023 Yaşam
Kızının saçının çekildiği duyunca çılgına döndü! Okula gidip dehşet saçtı
Kızının saçının çekildiği duyunca çılgına döndü! Okula gidip dehşet saçtı Bursa'nın Karacabey ilçesinde ana sınıfında eğitim gören kızı H.Y.’nin, öğretmeni tarafından saçının çekildiğini iddia eden Ferdi Y., geldiği okulda, müdür yardımcısı İsmail Küçük’e tabancayla ateş açtı. Bacağına mermi isabet eden Küçük yaralanırken, saldırgan okuldan kaçtı. Ferdi Y.'nin okuldan kaçma anı güvenlik kamerasına yansıdı.
5.05.2023 Yaşam
İstanbul'daki et halinde hijyen tartışması
İstanbul'daki et halinde hijyen tartışması Bayrampaşa'da, 2 bini aşkın işletmenin yer aldığı Mega Center kuru gıda halinde toptan et satışı yapılan işletmelerin bulunduğu bölümünde, et ve sakatat ürünlerinin özensizce muhafaza edildiği, işletmelerin hijyen koşullarına uymadığı görüldü. İstanbul'daki birçok işletme ve kasabın et ürünü temin ettiği toptancılarda, çalışanların büyük bir kısmının ise bone, eldiven, önlük ya da çizme kullanmaması dikkat çekti.
2.05.2023 Gündem
Miralay hangi rütbe? Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralaması
Miralay hangi rütbe? Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralaması Miralay hangi rütbe sorusunun yanıtı merak ediliyor. 1299 yılında Osman Bey tarafından kurulan Osmanlı Devleti, topraklarının genişlemesiyle birlikte imparatorluk oldu. Ordunun savaşlarda muzaffer olması sonrası en geniş sınırlara ulaşan imparatorluk olarak bilindi. Peki Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralaması nasıldı?
23.03.2023 Gündem
Al Sancak 6. bölüm izle! 9 Mart Al Sancak yeni bölüm
Al Sancak 6. bölüm izle! 9 Mart Al Sancak yeni bölüm Al Sancak 6. bölüm izle linki araştırılmaya başlandı. Uğur Güneş ve Gülsüm Ali İlhan'ın başrollerini paylaştığı asker dizisi Al Sancak yeni bölümüyle 9 Mart Perşembe akşamı TRT 1'de ekrana geliyor. Şehitler Ölmez hashtagiyle haftaya merhaba diyecek olan dizinin son bölümü de heyecanla bekleniyor. İzleyicinin "Al Sancak son bölüm full izle" araştırması da devam ediyor.
9.03.2023 Televizyon
Hablemitoğlu suikastı sanığı Levent Göktaş: Yasa dışı bir emir vermedim
Hablemitoğlu suikastı sanığı Levent Göktaş: Yasa dışı bir emir vermedim Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili, aralarında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanık emekli Albay Levent Göktaş "Ben hiç kimseye yasa dışı bir emir vermedim" dedi.
16.02.2023 Gündem
İçişleri Bakanlığı açıkladı! Yeni operasyon başlatıldı
İçişleri Bakanlığı açıkladı! Yeni operasyon başlatıldı İçişleri Bakanlığınca Van’da 480 personelin katılımıyla "Eren Abluka Sonbahar-Kış-25 Şehit Jandarma Yüzbaşı Mahmut Top operasyonu" başlatıldı.
26.01.2023 Gündem
Bakan Soylu, 6 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı
Bakan Soylu, 6 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eren Abluka Sonbahar Kış-23 Şehit Jandarma Yüzbaşı Yunus Çelebi Operasyonu'nda 6 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.
24.01.2023 Gündem
Şırnak’ta teröristlerle çıkan çatışmada 1 güvenlik korucusu şehit oldu
Şırnak’ta teröristlerle çıkan çatışmada 1 güvenlik korucusu şehit oldu Şırnak’ta düzenlenen Eren Abluka Sonbahar Kış-23 Şehit Jandarma Yüzbaşı Yunus Çelebi Operasyonu'nda teröristlerle çıkan çatışmada güvenlik korucusu Nimet Encü (45) şehit oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun telefonundan aileyle görüşerek baş sağlığı diledi.
22.01.2023 Gündem
İçişleri Bakanlığı açıkladı! Yeni operasyon başlatıldı
İçişleri Bakanlığı açıkladı! Yeni operasyon başlatıldı İçişleri Bakanlığınca Şırnak’ta 871 personelin katılımıyla “Eren Abluka Sonbahar-Kış-23 (Bestler Dereler) Şehit Jandarma Yüzbaşı Yunus Çelebi” Operasyonu başlatıldı.
21.01.2023 Gündem
Al Sancak dizisi nerede çekiliyor? TRT 1’in yeni dizisi Al Sancak’ın çekimi hangi il ve ilçelerde yapılıyor?
Al Sancak dizisi nerede çekiliyor? TRT 1’in yeni dizisi Al Sancak’ın çekimi hangi il ve ilçelerde yapılıyor? TRT'nin yeni dizisi "Al Sancak" dizisi, ilk bölümüyle 19 Ocak'ta TRT 1 ekranında izleyiciyle buluşacak. Dizinin kadrosu ve konusu kadar nerede çekildiği de merak konusu oldu. Peki, Al Sancak dizisi nerede çekiliyor? TRT 1’in yeni dizisi Al Sancak’ın çekimi hangi il ve ilçelerde yapılıyor?
19.01.2023 Televizyon
Uğur Güneş kimdir, kaç yaşında? Al Sancak'ta Ali Banazlı'yı oynayan Uğur Güneş evli mi?
Uğur Güneş kimdir, kaç yaşında? Al Sancak'ta Ali Banazlı'yı oynayan Uğur Güneş evli mi? Yeni dizisi Al Sancak ile hayranlarının karşısına çıkan Uğur Güneş, dizide Piyade Yüzbaşı Ali Banazlı'yı canlandırıyor. İlk bölümü bu akşam ekrana gelen Al Sancak dizisiyle ekrana dönen Uğur Güneş kimdir, kaç yaşında? Bir Zamanlar Çukurova dizisiyle çıkış yakalayan Uğur Güneş hangi dizilerde oynadı? İşte detaylar...
19.01.2023 Televizyon
Prens Harry'den olay itiraf: Sünnet oldum
Prens Harry'den olay itiraf: Sünnet oldum Kraliyet görevlerini terk ettiğinden beri Prens Harry'nin kraliyet ailesi üyeleri hakkında yaptığı açıklamalar gündemden düşmüyor. Sussex Dükü Prens Harry yeni çıkan kitabında, kendisinin ve abisi Prens William’ın sünnet olduğunu yazdı. Harry’nin babası Kral Charles ile iki amcasının da sünnetli olduğu belirtiliyor.
8.01.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Yüzbaşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüzbaşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.