Yurt Yangını

Yurt Yangını

Son dakika YURT YANGINI haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan YURT YANGINI ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını YURT YANGINI haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yurt Yangını

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yurt yangını gelişmeleri de dahil olmak üzere 86 yurt yangını haberi bulunmuştur. Tüm yurt yangını haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aladağ yurt yangını davasında karar!
Aladağ yurt yangını davasında karar! Adana'nın Aladağ ilçesinde, 2016 yılında 10'u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yangınla ilgili dernek başkanı ve yurt müdürünün de aralarında bulunduğu 18 sanıktan 12’si, 7 ay 15 gün ile 12 yıl 2 ay 20 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.
4.07.2019 Gündem
Aladağ'daki yurt yangını davasında tutuklu 2 kişi tahliye edildi
Aladağ'daki yurt yangını davasında tutuklu 2 kişi tahliye edildi Adana'nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016'da 10'u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yangınla ilgili görülen duruşmada, davanın tutuklu sanıkları yurt müdürü Cuma Ali Genç ve dernek başkanı İsmail Uğur'un tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak adli kontrol tedbiri ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verildi.
7.09.2018 Gündem
Yurt yangınıyla ilgili dava ertelendi
Yurt yangınıyla ilgili dava ertelendi Aladağ'daki yurt yangınıyla ilgilii dava 17 Temmuz'a ertelendi
30.05.2017 Yaşam
45 yurt kapatıldı
45 yurt kapatıldı Meclis Aladağ Yurt Yangınını Araştırma Komisyonu Başkanı Fatma Güldemet Sarı “Giderilemeyecek durumda eksiklikleri olan veya gerçekten şartları uygun olmayan 45 yurt kapatıldı” dedi
29.09.2021 Gündem
4 yönetici yeniden tutuklandı
4 yönetici yeniden tutuklandı Adana' nın Aladağ ilçesi'ndeki 12 kişinin öldüğü yurt yangını ile ilgili tahliye edilen 4 dernek yöneticisi tekrar tutuklandı.
29.09.2021 Gündem
Yurt yangınında sorumlular belirlendi
Yurt yangınında sorumlular belirlendi Adana'nın Aladağ ilçesinde 11’i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği kız yurdu yangını ile ilgili bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Yangının çıkış nedeninin yetersiz ve bakımsız elektrik tesisatı ve buna bağlı elektrik kontağı olduğu belirtilen raporda yurt müdürü, yardımcısı ve yurdun bağlı olduğu derneğin başkanı 'asli kusurlu', diğer dernek yöneticileri ve gerçeğe aykırı denetleme raporu düzenleyen 2 görevli de 'tali kusurlu' olarak belirlendi. Adana Barosu da yurdun bağlı olduğu derneğin 4 yöneticisinin geçtiğimiz pazar günü bu rapora dayanılarak ara tahliye kararı ile salıverilmesine itirazda bulundu.
29.09.2021 Gündem
Yurt yangınında dernek yöneticilerine tahliye
Yurt yangınında dernek yöneticilerine tahliye Adana'nın Aladağ ilçesinde 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangınıyla ilgili 4 kişi tahliye edildi
29.09.2021 Gündem
TBMM Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı
TBMM Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı Adana’nın Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda meydana gelen yangın vakasının araştırılması ve benzer acıların bir kez daha yaşanmaması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
29.09.2021 Gündem
Yangın merdiveni yanında 4 ceset!
Yangın merdiveni yanında 4 ceset! Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yurt yangını ile ilgili hazırlattığı bilirkişi ön raporunda yangının nedenleri ve 12 can kaybına neden olan ihmaller zinciri şöyle sıralandı.
29.09.2021 Gündem
Kızları 300 liralık ihmal yaktı!
Kızları 300 liralık ihmal yaktı! 11 kız öğrenci ve bir eğitmenin yanarak can verdiği yurt yangınıyla ilgili bilirkişi ön raporu tamamlandı. Raporda dikkat çekilen eksiklerden biri ‘kaçak akım rölesi’ oldu. Rölenin fiyatı sadece 300 TL.
29.09.2021 Gündem
Aladağ'daki kız yurdu yangınıyla ilgili ön bilirkişi raporu açıklandı
Aladağ'daki kız yurdu yangınıyla ilgili ön bilirkişi raporu açıklandı Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 11 kız öğrenci ve 1 bakıcının hayatını kaybettiği yurt yangını ile ilgili hazırlattığı bilirkişi ön raporunda, yaşamını yitirenlerin, yangın merdiveni kapısının kolu olmadığı için dışarıya çıkamadıkları, yangına binanın ikinci panosundaki şartellerin eskimiş olması ve kaçak akım rolesi bulunmamasından kaynaklandığı görüşü yer aldı.
29.09.2021 Gündem
Adana'daki yangın faciasında gözaltı sayısı yükseldi
Adana'daki yangın faciasında gözaltı sayısı yükseldi Adana yurt yangını ile ilgili Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 14' e çıktı
29.09.2021 Gündem
Yıldırım ve Bahçeli görüşecek
Yıldırım ve Bahçeli görüşecek AK Parti Sözcüsü Aktay: Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yarın görüşecek
29.09.2021 Gündem
Hükümetten Adana için flaş açıklama
Hükümetten Adana için flaş açıklama Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, yanan yurdun yangın merdivenin kilitli olmadığını açıkladı.
29.09.2021 Gündem
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.
11.12.2023 Bilim ve Teknoloji
MSB'den ABD'ye tatbikat tepkisi: Terörle mücadele teröristlerle yapılmaz
MSB'den ABD'ye tatbikat tepkisi: Terörle mücadele teröristlerle yapılmaz Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, terör örgütlerine yönelik mücadelenin kesintisiz devam ettiğini belirterek, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil; son bir haftada 40 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylelikle 1 Ocak'tan itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1102'ye ulaşmıştır" dedi.
24.08.2023 Gündem
Baykar’dan açıklama: 5 noktada orman yangınlarına karşı hizmet verilmektedir
Baykar’dan açıklama: 5 noktada orman yangınlarına karşı hizmet verilmektedir Baykar Teknoloji, orman yangınlarında İHA'ların görevlendirildiğini ve personel, kira, elektrik, su giderlerinin kendilerinin karşıladığını açıkladı. Baykar CEO'su Haluk Bayraktar yapılan bir haberi örnek göstererek "Gazetecilikte bir haber hazırlanırken karşı tarafa da söz hakkı tanınır diye biliyorum. Bize ulaşan, arayan, soran olmadı. Olsaydı anlatırdık. Bu gazetecilikten çok itibar suikasti..." dedi.
29.07.2023 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı: 892 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı: 892 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Deniz Albay Zeki Aktürk, “1 Ocak’tan itibaren Terörle Mücadele Harekatı bölgesinde 44’ü son bir haftada olmak üzere 892 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 235 terörist etkisiz hale getirilmiştir” ifadelerini kullandı.
27.07.2023 Gündem
İki ilde art arda korkutan orman yangınları! Vatandaşlar tahliye ediliyor
İki ilde art arda korkutan orman yangınları! Vatandaşlar tahliye ediliyor İzmir'in Aliağa ve Menderes ilçelerinde orman yangını çıktı. İki yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney yaptığı açıklamada "Vatandaşlarımızı karadan ve denizden tahliye ediyoruz" dedi. Muğla'nın da iki ilçesinde sabah saatlerinde çıkan yangınların kontrol altına alındığı bildirildi.
10.07.2023 Gündem
Erdoğan son durumu açıkladı! Depremzedelere kira ve taşınma desteği
Erdoğan son durumu açıkladı! Depremzedelere kira ve taşınma desteği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Adıyaman'da ve Malatya'da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da yaptığı açıklamada, "Kayıplarımızın sayısı arttıkça üzüntümüz de katlanarak artıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 19 bin 388'e yaralı kurtulanların sayısı 77 bin 711'e ulaştı." dedi. Erdoğan, Adıyaman'da yaptığı açıklamada ise, "Şunu özellikle ifade etmek isterim; 1 yıl içinde yıkılan binaları yeniden elimizdeki projelerle inşa edecek ve sahiplerine teslim edeceğiz. 10'ar bin lira vatandaşlarımıza vereceğiz. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın da kira bedelini ödeyerek konutlarda yaşamalarını sağlayacağız" dedi.
11.02.2023 Gündem
Eren Abluka-31 başladı! İçişleri duyurdu...
Eren Abluka-31 başladı! İçişleri duyurdu... İçişleri Bakanlığınca, yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılması amacıyla yürütülen çalışmalar çerçevesinde Mardin Bagok’ta “Eren Abluka-31 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Erdinç” Operasyonu başlatıldı.
7.08.2022 Gündem
MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın sözde sorumlusu öldürüldü
MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın sözde sorumlusu öldürüldü Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK-YPG'nin sözde Aynularab sorumlusu 'Kendal Ermeni' kod adlı Şahin Tekintanğaç'ı etkisiz hale getirdi.
24.07.2022 Gündem
Sıcak hava dalgası mı geliyor? Sıcaklar artacak mı? Havalar nasıl olacak?
Sıcak hava dalgası mı geliyor? Sıcaklar artacak mı? Havalar nasıl olacak? Yurt genelinde hava sıcaklıkları artıyor! Uzmanlar sıcak çarpmalarına karşı uyarıda bulunurken, güney kesimlerde orman yangını tehlikesi de bulunuyor. Yurt genelinde etkili olan sıcak hava dalgası, vatandaşları da olumsuz etkiliyor. Peki, Sıcak hava dalgası mı geliyor? Sıcaklar artacak mı? Havalar nasıl olacak? Hava sıcaklığı kaç dereceye çıkacak? İşte detaylar…
23.07.2022 Yaşam
Pınar Gültekin davasında Avcı kardeşler hakkındaki karar istinafa taşındı
Pınar Gültekin davasında Avcı kardeşler hakkındaki karar istinafa taşındı Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın (32) 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıla düşürülmesi ve kardeşi Mert Avcı'nın beraat kararlarının istinaf mahkemesine taşındığını açıkladı.
27.06.2022 Yaşam
Pınar Gültekin davasında gerekçeli karar açıklandı
Pınar Gültekin davasında gerekçeli karar açıklandı Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı, yargılandığı davada "haksız tahrik indirimi"yle 23 yıl hapis cezası almıştı. Tepki çeken kararın gerekçesi açıklandı. Gerekçeli kararda "canavarca hisle hareket edilmedi" ifadeleri yer aldı.
25.06.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Yurt Yangını ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yurt yangını haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.