Yurt Dışı Borçlanması

Yurt Dışı Borçlanması

Son dakika yurt dışı borçlanması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yurt dışı borçlanması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yurt dışı borçlanması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yurt Dışı Borçlanması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yurt dışı borçlanması gelişmeleri de dahil olmak üzere 79 yurt dışı borçlanması haberi bulunmuştur. Tüm yurt dışı borçlanması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Asgari ücret görüşmeleri başlıyor! Zam oranı ne kadar olacak? İşte senaryolar...
Asgari ücret görüşmeleri başlıyor! Zam oranı ne kadar olacak? İşte senaryolar... Asgari ücretli milyonları ilgilendiren zam oranları için nefesler tutuldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını pazartesi günü yapacak. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki, senaryolar neler? CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli, Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'a sordu.
16.12.2023 Çalışan Hakları
Asgari ücret rekor kıracak! Zam oranı verildi, 2024 asgari ücreti için ilk teklif
Asgari ücret rekor kıracak! Zam oranı verildi, 2024 asgari ücreti için ilk teklif 2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların merak ettiği rakamlar belli oldu.
16.12.2023 Çalışma Hayatı
Maaşlara yüzde 55 zam! 2024 asgari ücret için oranı açıkladı, haziran ayında bir zam daha...
Maaşlara yüzde 55 zam! 2024 asgari ücret için oranı açıkladı, haziran ayında bir zam daha... Milyonlarca çalışan merakla bekliyor. 2024 asgari ücreti için zam oranları gelmeye devam ediyor. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırmıştı.2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? SGK Uzmanı Murat Bal CNN Türk canlı yayında milyonların merak ettiği soruyu yanıtladı. İşte detaylar...
15.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret dolar bazında rekor kıracak zam! 2024 asgari ücreti için zam oranı verildi, ilk teklif geldi
Asgari ücret dolar bazında rekor kıracak zam! 2024 asgari ücreti için zam oranı verildi, ilk teklif geldi 2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların merak ettiği rakamlar belli oldu.
15.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret yeni rekorunu kıracak! 2024'te 'Tek zam' için büyük oran
Asgari ücret yeni rekorunu kıracak! 2024'te 'Tek zam' için büyük oran Asgari ücret ile ilgili dikkat çeken açıklama yapıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların merak ettiği rakamlar belli oldu.
14.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına müjdeler verdi. Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla özel konut projeleri üreteceklerini, yurt dışı borçlanması yoluyla emekli olanlara yurt dışında tam zamanlı çalışma hakkı tanıyacaklarını belirtti. Erdoğan, mobil cihazların Türkiye’de kayıtsız kullanım sürelerinin 180 güne çıkartılacağını kaydetti.
29.04.2023 Gündem
SGK depremzedeler için harekete geçti! Ertelenen borçlar belli oldu, dikkat çeken 'ilaç' detayı
SGK depremzedeler için harekete geçti! Ertelenen borçlar belli oldu, dikkat çeken 'ilaç' detayı Kahramanmaraş merkezli art arda gelen iki depremin ardından tüm ülke destek için seferber oldu. Devletin tüm kurum ve kuruluşları yardım için harekete geçerken, SGK da depremzedeler için bir genelde yayımladı. Bu kapsamda afet bölgesindeki vatandaşlara pek çok alanda kolaylık tanındı.
12.02.2023 Gündem
EYT’de yaş sınırı olacak mı? Prim, tazminat ve borçlanma ile ilgili son dakika açıklaması
EYT’de yaş sınırı olacak mı? Prim, tazminat ve borçlanma ile ilgili son dakika açıklaması EYT’de sona yaklaşırken, son dakika açıklamaları art arda geliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili yaş sınırı sorusu ise netleşmeye başladı. Tazminat ve prim ile ilgili bilinmeyen detaylar da ortaya çıktı. EYT'de kredi desteği düğümü de çözülürken, prim günü az olanlar için de yeni bir formül açıklandı. Askerlik borçlanması, doğum borçlanması ve yurt dışı borçlanması için ise aralık ayı uyarısı yapıldı. İşte EYT’de son viraja girerken yaşanan son gelişmeler...
28.12.2022 Emekli
EYT ile ilgili son dakika yaş sınırı açıklaması! Prim ve tazminat ayrıntısı ortaya çıktı
EYT ile ilgili son dakika yaş sınırı açıklaması! Prim ve tazminat ayrıntısı ortaya çıktı EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT'de yaş sınırı sorusu cevabını buldu. Bunun yanında EYT'de tazminat ve prim ile ilgili bilinmeyenler açıklandı. EYT'de kredi desteği düğümü de çözülürken, prim günü az olanlar için de yeni bir formül belli oldu. Askerlik borçlanması, doğum borçlanması ve yurt dışı borçlanması ile ilgili dikkat çeken ayrıntı ortaya çıktı. Aralık bitmeden borçlanma başvurusunun yapılması asgari ücret artışından etkilenmemek için çok önem taşıyor. İşte EYT’de son viraja girerken yaşanan son gelişmeler...
27.12.2022 Emekli
EYT’de prim ve yaş formülü! Eksik borçlanma ile ilgili son dakika uyarısı
EYT’de prim ve yaş formülü! Eksik borçlanma ile ilgili son dakika uyarısı EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor, emekli olmak isteyen milyonlarca kişi düzenleme ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor. EYT'de kredi desteği düğümü de çözülürken, prim günü az olanlar için de yeni bir formül belli oldu. Askerlik borçlanması, doğum borçlanması ve yurt dışı borçlanması ile ilgili dikkat çeken ayrıntı ortaya çıktı. Aralık bitmeden borçlanma başvurusunun yapılması asgari ücret artışından etkilenmemek için çok önem taşıyor. Hem SSK hem de Bağ-kur girişi olanlar için ise hizmet birleştirme uyarısı gelirken, borçlanmada eksik günleri olanlara da yeni bir öneri geldi. İşte EYT’de son viraja girerken yaşananlar...
23.12.2022 Emekli
EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Yaş ve prim detayı belli oldu, dikkat çeken hizmet birleştirme uyarısı
EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Yaş ve prim detayı belli oldu, dikkat çeken hizmet birleştirme uyarısı EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor, emekli olmak isteyen milyonlarca kişi düzenleme ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor. EYT'de kredi desteği düğümü de çözülürken, prim günü az olanlar için de yeni bir formül belli oldu. Askerlik borçlanması, doğum borçlanması ve yurt dışı borçlanması ile ilgili dikkat çeken ayrıntı ortaya çıktı. Aralık bitmeden borçlanma başvurusunun yapılması asgari ücret artışından etkilenmemek için çok önem taşıyor. Hem SSK hem de Bağ-kur girişi olanlar için ise hizmet birleştirme uyarısı geldi. İşte EYT’de son viraja girerken yaşananlar...
22.12.2022 Emekli
EYT'de borçlanma ile ilgili son dakika gelişmesi! Aralık kritik viraj, hemen yapın
EYT'de borçlanma ile ilgili son dakika gelişmesi! Aralık kritik viraj, hemen yapın EYT ile ilgili son dakika açıklamaları art arda gelmeye devam ediyor. Emekli olmak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor, EYT'de kredi desteği düğümü de çözülürken, prim günü az olanlar için de yeni bir formül belli oldu. Askerlik borçlanması, doğum borçlanması ve yurt dışı borçlanması ile ilgili dikkat çeken ayrıntı ortaya çıktı. Aralık bitmeden borçlanma başvurusunun yapılması asgari ücret artışından etkilenmemek için çok önem taşıyor. İşte EYT’de son viraja girerken yaşanan son gelişmeler...
20.12.2022 Emekli
EYT'de 'prim günü' ve 'zamlı borçlanma' uyarısı: 'İspatlarsa emekli olur'
EYT'de 'prim günü' ve 'zamlı borçlanma' uyarısı: 'İspatlarsa emekli olur' Emekli olmak isteyen yaklaşık 1,5 milyon vatandaş, EYT ile ilgili yaşanan gelişmeleri takip ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi için geri sayım başlarken, Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, hem e-Devlet'te prim günü değişikliği yapıldığı iddialarını değerlendirdi, hem de borçlanma ile ilgili kritik bilgiler verdi.
30.11.2022 Emekli
EYT'de son dakika gelişmesi ile ilgili detaylar belli oldu: Yaş ve prim!
EYT'de son dakika gelişmesi ile ilgili detaylar belli oldu: Yaş ve prim! Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Milyonları ilgilendiren düzenlemede art arda adımlar atılıyor. Bir süre çalışmış pek çok kişi ise çıkacak EYT düzenlemesinin kendilerini kapsayıp kapsamayacağını merak ediyor. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış olan çalışanlar EYT'li olarak kabul ediliyor. Bu kapsamda emekli olamayan vatandaşlar için yeni formüller aranıyor. EYT kapsamında olup doğum, askerlik ya da yurt dışı borçlanması yapanlar belirli şartlar dahilinde ödediği parayı geri alabiliyor. İşte EYT ile ilgili merak edilen detaylar...
21.09.2022 Çalışma Hayatı
Emeklilikte ödemeler değişti! SSK, Bağ-Kur hepsini kapsıyor, en az 808 lira ve...
Emeklilikte ödemeler değişti! SSK, Bağ-Kur hepsini kapsıyor, en az 808 lira ve... Emekli olmak isteyen herkesi yakından ilgilendiriyor. Prim ödeme tutarları değişti. SSK, Bağ-Kur'lu hepsini kapsıyor. Esnaftan çiftçiye, evde üretenden temizlik ve çocuk bakımı gibi ev işlerinde çalışanlara kadar milyonların emeklilik primleri değişti. Örneğin ev hizmetlerinde ayda 10 gün işçi çalıştıranlar en az 808,88, 30 gün işçi çalıştıranlar da 2.426,63 lira sigorta primi ödeyecek. Ev hizmetlerinde ayda 10 günden az işçi çalıştıranlar sadece iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ödüyor. İşte son dakika haberinin detayları ve kim, ne kadar ödeyecek? İşte prim rehberi...
Emeklilik için gün sayanlar dikkat! Asgari ücret zammı sonrası arttı! 7 bin 490 lira...
Emeklilik için gün sayanlar dikkat! Asgari ücret zammı sonrası arttı! 7 bin 490 lira... Emeklilik için gün sayan milyonları ilgilendiriyor! Asgari ücrete yapılan ek zamdan sonra son dakika uyarısı geldi. Doğum, askerlik, yurtdışı borçlanma tutarlarına da zam geldi. Yeni ücretler tek tek açıklandı. 2022 Yılının ilk yarısında 450 gün askerlik borçlanması yapacak olan vatandaş, 30.06.2022 tarihinden önce müracaat etseydi toplamda 24 bin 019 lira ödeyecekti. Fakat asgari ücrete gelen son zamdan sonra bu durum değişti. Aynı vatandaş, yeni dönemde 31 bin 059 TL ödemek zorunda kalacak. İşte doğum, askerlik, yurtdışı borçlanması ile ilgili yeni fiyat tablosu ve kritik detaylar...
8.07.2022 Uzmana Sor
5.176,80 TL'ye yükseldi! Asgari ücret zammı sonrası flaş artış, tüm çalışanları ilgilendiriyor
5.176,80 TL'ye yükseldi! Asgari ücret zammı sonrası flaş artış, tüm çalışanları ilgilendiriyor Asgari ücret zammı sonrası pek çok ödemede artış oldu. işsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği, genel sağlık sigortası (GSS), BAĞ–KUR, isteğe bağlı sigorta, askerlik – doğum ve yurt dışı borçlanması primlerinde ödeme tutarları değişti. İşsizlik maaşı tavan ödemesi arttı. Temmuz itibarı ile 5.176,80 TL olarak ödenecek.
Emeklilik fırsatı! Kadın-erkek fark etmiyor, flaş detay belli oldu, çalışma şartı aranmıyor
Emeklilik fırsatı! Kadın-erkek fark etmiyor, flaş detay belli oldu, çalışma şartı aranmıyor Emekli olmak isteyenler için önemli bir fırsat sunuluyor. Hem kadınlar hem de erkekler farklı şartlar geçerli olsa da yararlanabiliyorlar. Kadınlar için çalışma zorunluluğu bulunmuyor. Gurbetçi vatandaşlara Türkiye'den emekli olma imkanı sağlanıyor. Vatandaşlar yurt dışı sürelerini borçlanarak emekli olabiliyor. Daha önce Türkiye'de sigorta girişi olanlar da sigorta başlangıcı olmayanlar da emeklilik imkanından yararlanabiliyor. Yurt dışı borçlanma şartları neler? Yurt dışında çalışanlar nasıl emekli olur? İşte merak edilen soruların yanıtları...
10.04.2022 Emekli
Maaşlar kesiliyor! 4/1-a, 4/1-b ve 4/1-c kapsamında malullük, yaşlılık ve emekli aylığı alanları yakından ilgilendiriyor
Maaşlar kesiliyor! 4/1-a, 4/1-b ve 4/1-c kapsamında malullük, yaşlılık ve emekli aylığı alanları yakından ilgilendiriyor 9 milyon emekliyi doğrudan ilgilendiriyor. Emekli maaşı kesiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. 25 Mart'ta başlamıştı. 4/1-a,4/1-b ve 4/1-c kapsamındaki vatandaşları kapsıyor. SGK açıkladı. Emekli aylığının kesilmesi ile ilgili 3 kriter dikkat çekiyor. Yurt dışı borçlanması ile emekli olanların maaşları, yurt dışında kısa süreli çalışmaya tabi işler dışında yabancı ülke mevzuatına tabi çalışmaya, İkamete dayalı bir sosyal sigorta ya da sosyal yardım ödeneği almaya başlanılan andan itibaren kesiliyor. Sadece emekli maaşları değil yaşlılık ve malullük aylıkları da aynı şekilde SGK tarafından kesiliyor.
6.04.2022 Emekli
SGK tarafından ödeniyor! Başvurmayan parasını alamıyor, süresi...
SGK tarafından ödeniyor! Başvurmayan parasını alamıyor, süresi... SGK'dan olan alacaklar ile ilgili önemli bir detay pek çok kişinin gözünden kaçıyor. Başvuru yapmayanların hakkı yanıyor. O süreyi kaçıranlar paralarını alamıyor. 5 yıllık zamanaşımından önce Sosyal Güvenlik Kurumu'na müracaata bulunmak gerekiyor. İstifa eden, hizmet borçlanması yapan, emekli olan birçok kişiyi yakından ilgilendiriyor. Emekli ikramiyesi ile ilgili kritik detay ortaya çıktı. SGK'dan ikramiye alma hakkı olanların 5 yıllık süresi bulunuyor. Bu sürenin sonunda dava açılması durumunda bile ikramiye hakkının doğması beklenmiyor.
14.02.2022 Uzmana Sor
Ücretlere zam geldi! 2022 yılı tarifesi belli oldu! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Ücretlere zam geldi! 2022 yılı tarifesi belli oldu! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Milyonlarca çalışanı ilgilendiren son dakika açıklaması! Ücretlere zam geldi. Yeni tarife belli oldu. Yurtdışında çalışmaya götürülen işçiler için ise aylık kazanç üst sınırı 15 bin 12 liraya çıkacak. Sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde iş üstlenen işverenlerce yurtdışındaki işyerlerinde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçiler için günlük kazanç alt sınırı 166.80 TL, aylık kazanç alt sınırı 5.004 TL, günlük kazanç üst sınırı ise 500.4 TL olarak uygulanacak. İş kazası, meslek hastalığı, hastalık veya doğum nedeniyle istirahatli olanlara raporlu oldukları süre için geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Halk arasında rapor parası olarak da adlandırılan geçici iş göremezlik ödeneği, yatarak tedavilerde prime esas kazancın yarısı, ayakta tedavilerde ise 3’te 2’si oranında bağlanıyor. 2021 yılında günlük en düşük prime esas kazanç tutarı 119.25 TL olduğu için, en düşük rapor parası ayakta tedavilerde 79.50 TL, yatarak tedavilerde ise 59.60 TL oldu. Öte yandan cenaze ödeneği, en az 360 gün prim bildirilmiş olup da ölen sigortalıların hak sahiplerine de veriliyor. 2021 yılında 918 TL olan cenaze ödeneği, 2022 yılında 1250 TL’ye çıkartıldı.
11.01.2022 Çalışan Hakları
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve...
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve... SGK flaş kararı duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni genelge yayımladı. Tek tek açıklandı. Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tüm ödemeler değişti. 2022 ile birlikte çalışanlara ödenen ücretler arttı. Rapor parasından aile yardımına, cenaze ödeneğinden yemek parasına kadar pek çok kalemde ücret artışı oldu. Öte yandan GSS prim borcu, Askerlik ve doğum borçlanmasında da yeni rakamlar belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2022 yılında verilecek emzirme ve cenaze ödenekleri ile prim kesintisinden muaf tutulacak yemek ve aile yardımı tutarlarını belirledi. Brüt asgari ücretin yüzde 40 oranında artırılması nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği alt sınırın altında kalanların ödenekleri 1 Ocak’tan itibaren artırılacak. 2022'de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen cenaze yardımı1.250 liraya yükseldi. En düşük rapor parası ise ayakta tedavilerde 79.50 TL oldu. İşte SGK'nın yeni genelgesi ile belirlenen yeni ücretlerin detayları...
10.01.2022 Çalışma Hayatı
İşçi işveren milyonlar bekliyordu ve belli oldu! Zam geldi 2.706 liraya yükseldi 1 Şubat detayı…
İşçi işveren milyonlar bekliyordu ve belli oldu! Zam geldi 2.706 liraya yükseldi 1 Şubat detayı… Milyonlar bekliyordu ve belli oldu. İşçi, işveren, emekli, memur herkesi ilgilendiriyor. Asgari ücret zammıyla birlikte hepsi değişti. Yeni yıldan itibaren asgari ücret 4 bin 253 lira olarak uygulanacak. Yapılan yüzde 50.54'lük zamla birlikte diğer ödemelerde de artışlar oldu. Çalışan ve emeklileri de ilgilendiren değişimler olacak. İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı, 65 yaş aylığı, rapor parası, doğum, askerlik ve yurt dışı borçlanması, evde bakım, engelli aylığı, GSS primi… İşte kuruşu kuruşuna yeni zamlı ücretler…
18.12.2021 Ekonomi
Askerlik borçlanması hesaplama nasıl yapılır? Asgari ücret zammından sonra 2022 askerlik borçlanması ne kadar oldu?
Askerlik borçlanması hesaplama nasıl yapılır? Asgari ücret zammından sonra 2022 askerlik borçlanması ne kadar oldu? 2022 yılı için verilecek asgari ücretin belli olmasının ardından etkilenen kalemlerden biri olan askerlik borçlanması hakkında da araştırmalar yoğunlaştı. Peki, Askerlik borçlanması hesaplama nasıl yapılır? Asgari ücret zammından sonra 2022 askerlik borçlanması ne kadar oldu?
18.12.2021 Ekonomi
SGK resmen duyurdu! Hemen başvurun,31 Aralık'a kadar...
SGK resmen duyurdu! Hemen başvurun,31 Aralık'a kadar... Sosyal Güvenlik Kurumu'na 31 Aralık tarihine kadar başvuruda bulunanlar için büyük fırsat! Avantajlı koşullar sunuluyor. SGK'ya yakın zamanda askerlik, doğum, yurt dışı borçlanması yapma planı olanların elini çabuk tutması gerekiyor. Borçlanma primleri asgari ücrete göre belirlendiği için borçlanmayı ocak ayında yapanlar zamlı tutar üzerinden borçlanma yapmak zorunda kalacaklar. Borçlanmayı aralık ayında yapanlar ise zamdan etkilenmeyecekler.
2.12.2021 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Yurt Dışı Borçlanması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yurt dışı borçlanması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.