Çocuk düşünen çiftler için uzman isimden uyarılar: Kadınlarda 37 yaş sonrası yumurtaların yüzde 90’ı tükeniyor
Çocuk düşünen çiftler için uzman isimden uyarılar: Kadınlarda 37 yaş sonrası yumurtaların yüzde 90’ı tükeniyor Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için uzman isimden uyarılar ve tavsiyeler geldi. Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, “Kadınların doğurganlığı 35 yaşından itibaren büyük ölçüde azalır. 37 yaşından itibaren yumurtaların yüzde 90’ı tükenir. 30 yaşın altındaki kadınların her ay gebe kalma şansı yaklaşık yüzde 20’dir. 40 yaşındaki kadınların şansı ise yaklaşık yüzde 5’e düşer” dedi.
30.10.2023 Sağlık
Yumurtlama günü nasıl hesaplanır?
Yumurtlama günü nasıl hesaplanır? İster gebelik planlayın ister planlamayın her iki durumda da bilinçli kadınların yumurtlama günlerini bilmeleri gerekiyor. Kadınlar vücutlarındaki çeşitli belirtileri izleyerek, yumurtlama günlerini tahmin edebilirler. Kadın Hastalıkları,Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Numan Bayazıt konu hakkında önemli bilgiler verdi.
6.06.2022 Sağlık
'Kanser ilaçları yumurtlayan' tavuk yetiştirdiler!
'Kanser ilaçları yumurtlayan' tavuk yetiştirdiler! İskoçyalı bilim insanlarının ürettiği genetiğiyle oynanmış tavukların yumurtaları, kanser ilaçlarına göre neredeyse 100 kat daha ucuz.
28.01.2019 Dünya
Herkes şokta! 14 yaşındaki çocuk yumurtladı!
Herkes şokta! 14 yaşındaki çocuk yumurtladı! Endonezya'da 14 yaşındaki bir çocuk iki yıldır "yumurtladığını" iddia etti. Çocuğun babası, oğlunun 'yumurtladığı' yumurtaların akının olmadığını söyledi.
22.02.2018 Dünya