Yugoslavya

Yugoslavya

Son dakika Yugoslavya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yugoslavya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yugoslavya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yugoslavya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yugoslavya gelişmeleri de dahil olmak üzere 538 yugoslavya haberi bulunmuştur. Tüm yugoslavya haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor
İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor 7 Ekim baskını sonrasında Hamas’ı bitirme hedefiyle Gazze’ye harekât başlatan İsrail, saldırılarında hedef ayırt etmiyor. Sivillerin sığındığı hastane, okul, ibadethanelerin yanı sıra ambulans ve jenaratörler, hatta mezarlıklar bile vuruluyor. İsrailli yetkililer katliamları ‘Sivillere gidin demiştik’ diye savunuyor.
5.11.2023 Gündem
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu Gaziantep'te Şehit Ferhat Gözen İlkokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Enis Tataroğlu (45), 10 yaşında okuduğu Almanca masal kitabından etkilenerek, dil öğrenmeye başladı. 35 yılda 44 dil öğrenen Tataroğlu, ''Şu anda bildiğim dillerin bazılarını sayacak olursam İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, eski Yugoslavya'nın dilleri, Hırvatça, Sırpça, Boşnakça, Rusça, Yunanca, Latince, Japonca, Ermenice, Farsça, İbranice gibi diller yer alıyor. Bana inanmayanlar gelip çeviri programları ile test edebilirler'' dedi.
24.10.2023 Yaşam
Mudanya Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mudanya Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Mudanya Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mudanya Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Tarihte yapılmış olan bazı antlaşmalar halen büyük bir ilgi çekmeyi başarmaktadır. Bunlardan biriside Mudanya Ateşkes Antlaşması olarak bilinir. Özellikle Osmanlı Devleti'nin çöküşü ve sonrasında TBMM'nin kurulması birçok alanda farklı sonuçlar ortaya çıkarmıştır. TBMM'nin en önemli amacı ise barış antlaşmaları yaparak ülkeyi savaştan çıkarmak ve sınırları korumaktı. İşte bu doğrultuda Mudanya Ateşkes Antlaşması'nın büyük bir başarı olduğunu söyleyebiliriz. 
12.09.2023 Eğitim
Makedonya Bayrağı Anlamı Nedir? Makedonya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Makedonya Bayrağı Anlamı Nedir? Makedonya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Makedonya bayrağı, aynı zamanda Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin resmi bayrağıdır. Aynı zamanda pek çok milli ve resmi törende de kullanılır. Ülkenin milli kimliğinin çok önemli bir simgesi ve sembolü olan bu bayrak ise, aynı zamanda Makedon halkı için çok değerlidir.
12.09.2023 Eğitim
Emekli profesör tamirci oldu! New York Üniversitesini bitirdi, üç kitap yazdı
Emekli profesör tamirci oldu! New York Üniversitesini bitirdi, üç kitap yazdı Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, emekli Profesör İsmail Çakır elektronik eşya tamircisi oldu. Akülü araçlardan ısıtma ve soğutma sistemlerinin hafıza kartlarına kadar pek çok eşyayı tamir eden Çakır, insanlara hizmet etmeyi çok sevdiğini söyledi.
3.09.2023 Yaşam
Basketbol Dünya Kupası Başlıyor, Heyecan Süper Oranlarla Misli’de Yaşanıyor!
Basketbol Dünya Kupası Başlıyor, Heyecan Süper Oranlarla Misli’de Yaşanıyor! 2023 FIBA Basketbol Dünya Kupası heyecanı başlıyor. 25 Ağustos - 10 Eylül arasında oynanacak olan turnuvaya Asya ülkeleri Filipinler, Japonya ve Hindistan ev sahipliği yapacak. 32 takımın mücadele edeceği FIBA Basketbol Dünya Kupası’nda Avrupa’yı 12 ülke temsil edecekken; Asya ve Okyanusya’dan 8, Kuzey ve Güney Amerika’dan 7, Afrika’dan ise 5 ülke turnuvada yer alacak.
24.08.2023 İddaa
Beşiktaş'ın muhabiri açıkladı: Sergen Yalçın'ı Fenerbahçe'de görürsem şaşırmam
Beşiktaş'ın muhabiri açıkladı: Sergen Yalçın'ı Fenerbahçe'de görürsem şaşırmam Beşiktaş Kulübü'ne yakın muhabirlerden biri olan Serdar Sarıdağ Siyah Beyazlı yönetimin transfer politikasına değindi ve Ante Rebic, Renato Sanches, Talisca, Kuzyayev, Kondogbia hakkında çok önemli bilgiler verdi.
15.06.2023 Fenerbahçe
Aliya İzetbegoviç kimdir, Aliya ne demek? İşte Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç hayatı
Aliya İzetbegoviç kimdir, Aliya ne demek? İşte Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç hayatı Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 28 Mayıs için bir mesaj paylaştı. Erdoğan, "İnşallah 28 Mayıs’tan sonra da merhum Aliya’nın emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. Söz konusu paylaşımın ardından Aliya İzetbegoviç hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç kimdir?
23.05.2023 Gündem
Tito kimdir, Titoizm ne demek? Tito ne zaman, kaç yaşında ve nasıl öldü, hangi ülkenin devlet adamıydı?
Tito kimdir, Titoizm ne demek? Tito ne zaman, kaç yaşında ve nasıl öldü, hangi ülkenin devlet adamıydı? Josip Broz (Tito), Mayıs 1892’de, Hırvatistan’ın Kumrovec şehrinde dünyaya geldi. Birinci Dünya Savaşı yıllarında gösterdiği başarılar nedeniyle Cesaret Madalyası alan Tito, savaş sonrası Yugoslavya’ya döndü ve Yugoslavya Komünist Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı. Peki, Tito kimdir, Titoizm ne demek? Tito ne zaman ve nasıl öldü?
12.04.2023 Dünya
Balkanlar'da adım adım savaşa! Kosova ile Sırbistan arasındaki tansiyon yükseliyor...
Balkanlar'da adım adım savaşa! Kosova ile Sırbistan arasındaki tansiyon yükseliyor... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken Balkanlar'da yaşanan tehlikeli gelişmeler tüm dünyanın dikkatini bu bölgeye çekti. Yeniden alev alan Kosova-Sırbistan geriliminde hafta sonunda silah sesleri duyuldu.
12.12.2022 Dünya
Günün En Çok Oynanan Maçları
Günün En Çok Oynanan Maçları Misli.com’da günün iddaa programı içerisinde en çok oynanan bahisleri ve Misli.com yazarlarının bu maçlar için yaptığı yorumları sizler için derledik.
24.11.2022 İddaa
Mihver Devletler Hangileridir? 2. Dünya Savaşı Mihver İttifakı Kimlerden Oluşur?
Mihver Devletler Hangileridir? 2. Dünya Savaşı Mihver İttifakı Kimlerden Oluşur? İkinci Dünya Savaşı sırasında müttefik devletlere karşı birlik olmuş olan ülkeler Mihver Devleti olarak bilinmektedir. Bu ülkenin başında Almanya olmak üzere İtalya ve Japonya gelir. İlk başta İkinci Dünya Savaşı sırasında bu üç ülke bir araya gelerek Mihver devletleri oluşturmuştur. Daha sonra ise Balkanlar başta olmak üzere birçok farklı bölgeden devletler bu gruba katılmıştır.
16.11.2022 Eğitim
Cumhuriyetin kaçıncı yılı, cumhuriyet ne zaman ilan edildi? Cumhuriyetin 100. yılı ne zaman?
Cumhuriyetin kaçıncı yılı, cumhuriyet ne zaman ilan edildi? Cumhuriyetin 100. yılı ne zaman? Cumhuriyetin 100. yılı ne zaman, cumhuriyetin kaçıncı yılı 2022? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları devam ediyor. Meclis 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i ilan etti. Bu yıl Cumhuriyet Bayramı cumartesi gününe denk geliyor. Peki, cumhuriyet ne zaman ilan edildi?
27.10.2022 Gündem
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar…
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar… Tarihte bugün yaşanmış yeni doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olayları haberimizde kronolojik olarak sıraladık. Peki, 11 Ekim tarihinde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar oldu? 11 Ekim ne günü? İşte, 11 Ekim'de yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
11.10.2022 Gündem
3 Ekim ne günü, 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü? 3 Ekim Dünya ne günü?
3 Ekim ne günü, 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü? 3 Ekim Dünya ne günü? 3 Ekim ne günü olarak kutlanır? 3 Ekim'de yaşanmış doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olaylar, günün önemi gibi konu başlıkları merak ediliyor. Peki, 3 Ekim Dünya ne günü? 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü?
3.10.2022 Gündem
"Bosna Kasabı" lakaplı eski Sırp komutan Mladiç hastaneye kaldırıldı
"Bosna Kasabı" lakaplı eski Sırp komutan Mladiç hastaneye kaldırıldı "Bosna Kasabı" olarak tanınan, soykırım, savaş ve insanlığa karşı suçlardan ömür boyu hapse mahkum edilen eski Sırp komutan Ratko Mladiç'in Hollanda'nın Lahey kentinde bulunduğu cezaevinde sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
10.09.2022 Gündem
Kızılyıldız nerenin takımı, hangi ülkenin? Trabzonspor’un eşleştiği Kızılyıldız hangi ligde?
Kızılyıldız nerenin takımı, hangi ülkenin? Trabzonspor’un eşleştiği Kızılyıldız hangi ligde? Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli oldu.  Trabzonspor da H Grubu'nda Kızılyıldız, Monaco ve Ferencvaros ile eşleşti. Peki, Trabzonspor ile eşleyen Kızılyıldız nerenin takımı, hangi ülkenin? Kızılyıldız hangi ligde?
26.08.2022 Şampiy10
Darko Peric kimdir? Atatürk dizisine katılan La Casa de Papel'in Helsinki'si Darko Peric kaç yaşında, nereli, hangi dizi ve filmlerde rol aldı?
Darko Peric kimdir? Atatürk dizisine katılan La Casa de Papel'in Helsinki'si Darko Peric kaç yaşında, nereli, hangi dizi ve filmlerde rol aldı? Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı Disney Plus yapımı Atatürk dizisine La Casa de Papel'in Helsinki'si Darko Peric dahil oldu. Peki, Darko Peric kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizi ve filmlerde rol aldı?
23.08.2022 Televizyon
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne?
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İsviçre'nin Lozan şehrinde 99 yıl önce imzalanan Lozan antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu belgesi kabul ediliyor. Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının üzerinden 99 yıl geçti. Etkilerini bugüne dek devam ettiren Lozan Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle pek çok kişi maddelerini ve anlaşmanın öndemini araştırıyor. Peki, Lozan antlaşması nedir? Lozan nerede, kim tarafından imzalandı? Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması süresi ne? Lozan anlaşması tarihi ne? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
24.07.2022 Gündem
İlklerin pilotu Mehmet Şentürk hayatını kaybetti! Kıbrıs Barış Harekâtı'na damga vurmuştu
İlklerin pilotu Mehmet Şentürk hayatını kaybetti! Kıbrıs Barış Harekâtı'na damga vurmuştu Meslek yaşamı boyunca gökyüzünde ilklere imza atan ve birçok kritik uçuşta yer alan kaptan pilot Mehmet Şentürk, 92 yaşında hayatını kaybetti. Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında gizli görevle Libya'dan Türkiye'ye silah taşıyan uçakların pilotlarından olan Şentürk Kaptan, 12 Eylül darbesinin ardından 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in talimatına rağmen asla kestirmediği bıyıklarıyla da tanınıyor. 
23.07.2022 Yaşam
Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu? 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı’nı kim yaptı, 1992 yılında Bosna’da neler oldu?
Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu? 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı’nı kim yaptı, 1992 yılında Bosna’da neler oldu? Balkan tarihin en acı olayı Srebrenitsa Katliamı 27. yılında anılıyor. En az 8.372 Bosnalı'nın hayatını kaybettiği Srebranitsa Katliamı Yugoslavya'nın çöküşü üzerine 1992 yılında Sırplar tarafından Bosna'da başladı. Peki, Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu? 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı’nı kim yaptı, 1992 yılında Bosna’da neler oldu?
11.07.2022 Dünya
Meral Akşener: Ülkemizin Batılı ülkelere gösterdiği iyi niyet defalarca suistimal edildi
Meral Akşener: Ülkemizin Batılı ülkelere gösterdiği iyi niyet defalarca suistimal edildi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin, Türkiye'nin onayına ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Yalnız burada unutmamamız gereken bir şey var, ülkemizin şimdiye kadar Batılı ülkelere gösterdiği iyi niyet defalarca suistimal edildi" dedi.
25.05.2022 Siyaset
Maltepe Belediyesi hangi parti? Maltepe Belediye başkanı hangi partiden? Ali Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli?
Maltepe Belediyesi hangi parti? Maltepe Belediye başkanı hangi partiden? Ali Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli? Maltepe Belediyesi'nde görevli 10'u kamu çalışanı toplam 18 kişiye yönelik operasyon düzenlendiği duyuruldu. Söz konusu gelişmenin ardından Maltepe Belediye başkanı kimdir, Ali Kılıç hangi partiden? Maltepe Belediyesi hangi partiye ait? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
21.05.2022 Siyaset
Ev fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Faiz oranları düştü, fiyatlar yüzde 100 arttı
Ev fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Faiz oranları düştü, fiyatlar yüzde 100 arttı Ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ev alacaklara üç paketlik müjdeli haber geldi. İlk defa konut sahibi olacaklar 10 yıl vade ve 0,99 faiz oranıyla, döviz hesabı ve altınlarını bozduranlar da 0,89 faizle ev kredisi alabilecek. Düşen faiz oranları sonrası fırsatçılar harekete geçti. Ev fiyatları ikiye katlandı, uyarılar art arda geldi. Fırsatçılar İstanbul başta Ankara, İzmir ve Adana olmak üzere birçok ildeki ev fiyatlarını yüzde yüz oranında arttırdı. İşte konut kredilerinde faizlerin düşmesinin ardından sektörde yaşanan son gelişmeler...
13.05.2022 Ekonomi
Ev fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Kredi faiz oranları düştü ama...
Ev fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Kredi faiz oranları düştü ama... Ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ev alacaklara üç paketlik müjdeli haber geldi. İlk defa konut sahibi olacaklar 10 yıl vade ve 0,99 faiz oranıyla, döviz hesabı ve altınlarını bozduranlar da 0,89 faizle ev kredisi alabilecek. Ev kredilerinde düşen faiz oranları sonrası fırsatçılar harekete geçti. Uyarılar art arda geldi. Hızlı şişen fiyatlara dikkat! Peki ev fiyatları nasıl düşürülecek? İşte detaylar...
25.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yugoslavya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yugoslavya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.