Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Beşiktaş'ın muhabiri açıkladı: Sergen Yalçın'ı Fenerbahçe'de görürsem şaşırmam

Beşiktaş'ın muhabiri açıkladı: Sergen Yalçın'ı Fenerbahçe'de görürsem şaşırmam

Beşiktaş Kulübü'ne yakın muhabirlerden biri olan Serdar Sarıdağ Siyah Beyazlı yönetimin transfer politikasına değindi ve Ante Rebic, Renato Sanches, Talisca, Kuzyayev, Kondogbia hakkında çok önemli bilgiler verdi.

Beşiktaş'ın muhabiri açıkladı: Sergen Yalçın'ı Fenerbahçe'de görürsem şaşırmam

Süper Lig'de yeni sezon öncesi Şenol Güneş önderliğinde iddialı bir kadro kurmayı hedefleyen Beşiktaş'ta önemli gelişmeler yaşanıyor. Gazeteci Serdar Sarıdağ, Skorer TV canlı yayınında Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtladı. Sarıdağ, Beşiktaş'ın gündeminde yer alan yıldız isimleri duyurdu.

Serdar Sarıdağ'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"MILAN'DAN REBIC GÜNDEMDE"

"Şenol Güneş'e sorduğunuzda transferlerin kampa yetişmesini ister. Ben transferlerin daha kampa yetiştiği bir dönem hatırlamıyorum. Avrupa'daki takımların kadrolarında düşünmediği isimler için Türk takımları bekliyor. Bütün takımlar yine bu dönemi bekleyecek. Beşiktaş'ta mevkiler belli ve planlar hazır. Saiss gitmeden Saiss'in yerine adam almazlar. En çok istenenlerden biri Amartey ve Tormena... Bu isimler son transfer döneminde de gündeme gelmişti. Bu transferler kolay transferler değil çünkü bu isimlerin birçok talibi da oluyor. Beşiktaş, yıllık 7-8 milyon euro kazanan yıldız oyuncuların maaşlarının bir bölümünü kulübün karşılayacağı bir formül üzerinde çalışıyor. Takımlar genelde göndereceği kulübün teknik direktörlerine kadar bakıyorlar. Şenol Güneş'in geçmişte Gomez'in yeniden Almanya Milli Takımı'na seçilmesinde önemli pay sahibi olmuştu. Aboubakar'ı yeniden ayağa kaldırdı. Milan'da forma giyen Rebic de bu planlamanın içinde. Maaşının büyük bir bölümünün Milan'dan karşılanması bekleniyor. Henüz ismi basına düşmemiş bir kanat oyuncusu ile orta saha oyuncusu da gündemde. Beşiktaş isimleri gizli tutuyor."

Haberin Devamı

"RENATO SANCHES, BEŞİKTAŞ'A ÖNERİLDİ"

"Renato Sanches'in menajeri oyuncusunu Beşiktaş'a da öneriyor. Beşiktaş'ın birinci önceliği Redmond... Mutlaka tekliflere bakacak. Son kararı ya eşi ya Redmond verecek. Redmond karar verirse Beşiktaş'a gelir. Sonuçta İngiltere'de kurulu düzeni olan insanlardan bahsediyoruz. Cenk Tosun bu yüzden ABD'ye gitmedi. Bu işler çok kolay değil. İskandinav ve eski Yugoslavya'dan da stoper adayları var. Partizan'da Markovic diye bir stoper var onu önermişler ama Beşiktaş alır mı almaz mı onu bilemiyorum."

Haberin Devamı

"N'KOUDOU SON MAÇTA OLMADIĞI İÇİN ALINMIŞ"

"Welinton, Atiba, Dele Alli ve N'Koudou takımdan ayrıldı. N'Koudou kimseyle vedalaşmadan ayrıldı. Atiba gibi vedalaşmak istemiş son maç kadrosunda olmayınca alınmış. Yapacak bir şey yok. Şampiyonlukta payı var kabul."

"SAISS'E KATAR'DAN İLGİ VAR"

"Beşiktaş, Saiss konusunda haklı çünkü kalırsa forma giyecek. Gitmek istiyorsa bunun bir bedeli var. Beşiktaş, 2-3 milyon euroya Saiss'i bırakmaz. Onun yerini doldurmak için stoperi nasıl bulacaksın? Weghorst'ta böyle olmuştu. Antalyaspor maçındaki puan kaybına neden oldu. Katar'dan çok isteyen takım var Saiss'i... Nasıl İlhan Mansız, Japonya'daki Dünya Kupası'ndan sonra transfer oldu Saiss konusunda da Katar'dan bir ilgi var. Katar'a giderse çok iyi para kazanacak."

"MULEKA KALSA DA YENİ FORVET ALINACAK"

"Muleka'nın bonservisi için Arap ülkelerindeki takımlar 5 milyon euro civarında bir bonservisi gözden çıkarıyor. Beşiktaş bu yüzden forvet oyuncusu bakıyor. Muleka takımdan gitmese bile bu forvet oyuncusu alınacak. Birkaç tane iyi forvet oyuncusu buldular. Almanya, İngiltere ve İspanya'da bazı oyuncular bulmuşlar. Transferlerin hepsi kampa yetişmez. Bir iki futbolcu kampa yetişebilir."

Haberin Devamı

"BURAK YILMAZ YA GÜNEŞ'İN YANINA YA ADANA DEMİRSPOR'A"

"Bayram Bektaş'ın yerine büyük ihtimalle Burak Yılmaz gelebilir. Burak Yılmaz'ı Şenol Güneş'in yanında da görebilir Adana Demirspor'da da görebiliriz. Böyle bir şey duydum. Murat başkan ikinci senesinde takımını Avrupa'ya soktu. Kendisini tebrik ediyorum. Büyük hakem hataları yaşamalarına rağmen başarıyı yakaladılar. Montella'nın yerine yine aynı kalbirede bir isim ve Burak Yılmaz olabilir. Burak Yılmaz'ın Şenol Güneş'in yardımcısı olma ihtimali daha yüksek. Bayramdan sonra Burak Yılmaz konusu netlik kazanır. Burak Yılmaz da bir tatil yapacak. Şenol Güneş kampa giderken yardımcı antrenörünü yanında götürür. Şenol Güneş'in iki yardımcıya ihtiyacı olabilir."

BEŞİKTAŞ'TAN TALISCA KARARI

"Beşiktaş, Gedson'u göndermek istemiyor. Menajerlerinin yüksek teklifler aldığını duydum. Şenol Güneş, Gedson'un kalmasını istiyor. Gedson'un son haftalarına bakarsak daha gole yakın bir oyuncu oldu. Gedson'un arkasına bir 6 numara bakıyorlar. Ayrıca 10 numara transferi de düşünülüyor. Beşiktaş yönetimi Talisca konusunda gaza gelmiyor. Beşiktaş yönetimi "Talisca'nın maaşını kulübü karşılarsa devreye gireriz" şeklinde düşünüyor. Talisca konusunda kulübü maaşının belli bir bölümünü karşılarsa Beşiktaş devreye girer. Futbol, para ve transferin olduğu yerde bu tür duygusallıklara yer yok. Beşiktaş, Galatasaray ilgileniyor diye gaza gelmez. Gider yeni Talisca bulur yine de bu topa girmez. Beşiktaş'ın 5-6 milyon eurosuna mal olacaksa alınmamalı."

Haberin Devamı

"BEŞİKTAŞ'IN TRANSFER STRATEJİSİ İYİ"

"Çok borcu olan hiç kimse güçlü değildir. Bunu kulüpler için değil şahıslar için söylüyorum. Türkiye'deki şampiyonluktan gelen para harcadığın paranın çeyreği bile değil. Bu parayı finanse edebilmek için Avrupa'da başarılı olmak gerekiyor. Avrupa'da en az yarı final oynaman gerekiyor. Şampiyonlar Ligi demiyorum Konferans Ligi'nden bahsediyorum. Şampiyonlar Ligi yarı finali oynayan takımlar tüm masraflarını karşılar zaten ama bu Türk takımları için mümkün değil. Beşiktaş eski kontratların kurtuldu ve yeni kontratları daha mantıklı yapmak istiyor. Her ay başı oyuncuların maaşlarını ödemek istiyorlar. Beşiktaş bunları çok iyi hesaplıyor. Beşiktaş rakibinin transferlerine göre bir strateji belirler ama çok büyük bir para harcamaz. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Türkiye'nin sayılı zenginlerinden ama bütçeyi düşüreceklerini ifade etti. Beşiktaş bütün olumsuzluklara rağmen neredeyse ikinci oluyordu. Saiss, Omar, Aboubakar, Gedson, Masuaku, Amir, Redmond gibi isimlerde transferde başarı sağlandı. Bir tek Dele Alli olmadı ve o da biliniyordu. Emrecan, Kerem ve Tayyip Talha geleceğe yatırım. Demek ki Beşiktaş'ın transfer stratejisi iyi. Galatasaray'da Mata iyi para aldı ama oynamadı. Yusuf Demir iyi para aldı ama yetmedi. Şampiyonluk mu ölçü? Paralar Galatasaray taraftarı ve kulübün cebinden çıkıyor. Karşılaştırdığınız zaman kenarda çok oyuncu oturdu. Fenerbahçe'de Zajc aylarca kenarda oturdu. Oosterwolde ve Bruma'da neler yaşandığını gördük."

"YÖNETİM DOĞRULADI! KUZYAYEV BEŞİKTAŞ'IN GÜNDEMİNDE"

"Jesus gittiği için Beşiktaş'ın Zajc'ı alması artık çok zor. Ali Koç da Zajc'ı bırakmıyor. Fabio Borini transferde alt sıralara düştü. Kimseyi bulamazlarsa alırlar. Listede çok iyi isimler var. Kondogbia iyi adam. Beşiktaş'ta iş yapar diye düşünüyorum. Beşiktaş'ın Kondogbia'ya ilgisi var. İyi niyet mektubu var. Beşiktaş nabız yokluyor. Kulübün antetli kağıdı ile oyuncunun menajerine ilgi mektubu gönderdi. Kondogbia için istenen rakamlar yüksek pazarlık yapıyorlar. Kondogiba bu saatten sonra bu paraları veren her kulübe gider. Şenol Güneş'in çok istediği oyunculardan biri Daler Kuzyayev... Beşiktaş tarafı da doğruladı. Bu oyuncunun maliyeti yüksek. Rus oyuncular Avrupa'dan teklif alamadıkları için yüksek maaş istiyorlar. Beşiktaş bu oyuncuyu almak istiyor. Resmi ağızlar çok istediklerini fakat transferin zor olduklarını vurguladı. Beşiktaş oyuncunun Avrupa'ya transferi olmazsa devreye girecek. Beşiktaş bu transferde Rus pazarına eğilebilir. İngiltere'den de bazı isimler olabilir."

"SERGEN YALÇIN'I FENERBAHÇE'DE GÖRÜRSEM ŞAŞIRMAM"

"Fenerbahçe'nin başında Sergen Yalçın'ı görürsem şaşırmam. Bunu Sergen Yalçın Fenerbahçe'ye gidiyor diye söylemedi. Yönetimin gündeminde Montella ve Abdullah Avcı gibi isimler de yer alıyor."

Beşiktaşın muhabiri açıkladı: Sergen Yalçını Fenerbahçede görürsem şaşırmam