Yök Başkanı

Yök Başkanı

Son dakika yök başkanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yök başkanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yök başkanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yök Başkanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yök başkanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 42.389 yök başkanı haberi bulunmuştur. Tüm yök başkanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
YÖK Başkanı Özvar duyurdu! Kadınlara ek kontenjan
YÖK Başkanı Özvar duyurdu! Kadınlara ek kontenjan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Farklı nedenlerle üniversiteye gidememiş 34 yaşını tamamlayan kadınlara bu yıl ilk kez devlet üniversitelerimizin ön lisans ve lisans programlarında kontenjan ayırdık" dedi.
8.03.2023 Gündem
YÖK Başkanı Özvar: Üniversite sınavına başvuru sayısı yüzde 25 arttı
YÖK Başkanı Özvar: Üniversite sınavına başvuru sayısı yüzde 25 arttı YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Üniversite sınavına girmek için başvuran aday sayısı bu yıl, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 25 oranında artış kaydetmiştir. Geçen yıl 2 milyon 607 bin civarında olan aday başvuru sayısı, bu yıl 3 milyon 250 bine yaklaşmıştır" dedi.
16.08.2022 Eğitim
YKS ile ilgili son dakika açıklaması! YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar canlı yayında duyurdu...
YKS ile ilgili son dakika açıklaması! YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar canlı yayında duyurdu... Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, CNN TÜRK canlı yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Özvar, 'İlk kez buradan ifade etmek istiyorum' diyerek öğretim elemanlığı kadrolarıyla ilgili bazı değişiklikler yapacaklarını duyurdu. Özvar, "Öğretim elemanı kadrolarının yanı sıra üniversite dışında AR-GE faaliyeti yapan araştırmacıları da üniversiteye afiliye etmek istiyoruz" dedi.
11.06.2022 Eğitim
Performansa göre araştırma üniversitelerine kaynak tahsis edilecek! YÖK Başkanı Özvar duyurdu
Performansa göre araştırma üniversitelerine kaynak tahsis edilecek! YÖK Başkanı Özvar duyurdu Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’nda konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından her yıl yapılan performans değerlendirmesi sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından araştırma üniversitelerine kaynak tahsis edilecektir" dedi.
25.03.2022 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar: Ukrayna'dan gelen öğrencilerin başvurusu 3 bini buldu
YÖK Başkanı Özvar: Ukrayna'dan gelen öğrencilerin başvurusu 3 bini buldu YÖK Başkanı Erol Özvar, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen öğrencilere yatay geçişte kolaylık sağlandığını belirterek, "Başvurular halen devam etmekte. Bugün itibarıyla bu başvurular, 3 bini bulmuş vaziyette. Bu başvuruların daha ne kadara ulaşacağını kestirmeniz mümkün değil" dedi.
11.03.2022 Eğitim
YÖK Başkanı’ndan üniversiteler için uzaktan eğitim açıklaması!
YÖK Başkanı’ndan üniversiteler için uzaktan eğitim açıklaması! Koronavirüs sebebiyle üniversitelerde ara verilen yüz yüze eğitim 1,5 sene aradan sonra tekrardan başlıyor. Yeni eğitim-öğretim senesinin ayrıntılarını anlatan YÖK Başkanı Erol Özvar, “Üniversitelerimizde, derslerin yüzde 40’ı yahut herhangi bir dersin yüzde 40’ı uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek” şeklinde konuştu.
8.09.2021 Gündem
YÖK Başkanı'ndan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması!
YÖK Başkanı'ndan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır. Bununla birlikte yükseköğretim kurumlarımızla koordinasyonun sağlanabilmesi için salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modeli de örgün programlarda halen olduğu gibi kullanılmaya devam edebilecektir." dedi.
26.08.2021 Eğitim
YÖK Başkanı Saraç'tan rezalet sözlere tepki! 'Asla kabul edilemez'
YÖK Başkanı Saraç'tan rezalet sözlere tepki! 'Asla kabul edilemez' YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Sakarya Üniversitesindeki bir öğretim üyesinin katıldığı bir televizyon programında üniversitelerimiz hakkında sarf etmiş olduğu ve kamuoyunun haklı olarak büyük tepkisini çeken ifadelere dair üniversitesince işlem başlatılmıştır. Evlatlarımızın okuduğu üniversitelerimizin, zikretmeye bile hicap duyduğumuz mekânlara benzetilmesi ve çok çirkin ifadelerin kullanılması asla kabul edilemez." dedi.
17.12.2020 Gündem
YÖK'ten son dakika açıklaması! Üniversiteler ne zaman açılacak? Tarih belli oldu!
YÖK'ten son dakika açıklaması! Üniversiteler ne zaman açılacak? Tarih belli oldu! YÖK, üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili açıklama yaptı. YÖK "Üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamaları istenmiştir. Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak olan uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerimizin ilgili kurulları karar verecektir" açıklaması yaptı.
13.08.2020 Eğitim
YÖK'ten 24 üniversitede siber güvenlik ve ağ yönetimi eğitimi
YÖK'ten 24 üniversitede siber güvenlik ve ağ yönetimi eğitimi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, CISCO Network Akademi arasında dijital eğitim alanında başlattıkları iş birliği kapsamına Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerindeki 16 üniversiteyi de dahil ederek, projedeki toplam üniversite sayısını 24'e çıkardıklarını bildirdi.
1.05.2020 Eğitim
YÖK Başkanı Saraç: Avrupa ve Amerika'dan daha hızlı karar aldık
YÖK Başkanı Saraç: Avrupa ve Amerika'dan daha hızlı karar aldık Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, University World News'de yayınlanan makalesinde corona virüs salgını öncesi yapılan hazırlığa işaret ederek, "Bu hazırlık, Türkiye'nin pek çok Avrupa ülkesine ve Amerika'daki pek çok üniversiteye göre daha hızlı karar almasını ve net uygulamalar için düzenleme yapmasını sağladı" dedi.
19.04.2020 Gündem
YÖK Başkanı Saraç, yeni corona virüs tedbirini açıkladı! Uzaktan öğretim...
YÖK Başkanı Saraç, yeni corona virüs tedbirini açıkladı! Uzaktan öğretim... Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, hemşirelik programlarında mezun aşamasında olan öğrencilerin, staj veya uygulama eğitimlerini, sağlık birimlerinde koruyucu önlemler alınarak yapabilecekleri gibi uzaktan öğretim yoluyla tamamlayabilmelerine yönelik karar alındığını açıkladı.
10.04.2020 Eğitim
YÖK'ten "YKS'de soru sayısı" açıklaması
YÖK'ten "YKS'de soru sayısı" açıklaması YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Öğrencilerimiz rahat olsun,ilk kez geçen sene'yeni YÖK' tarafından kurgulanıp başarıyla uygulanan YKS'de, TYT, AYT ve YDT oturumlarındaki soru sayılarında ve içeriklerinde siz değerli öğrencilerimize verdiğimiz söze uygun olarak bir değişiklik olmayacak" dedi.
13.06.2019 Eğitim
YÖK Başkanı açıkladı! YKS...
YÖK Başkanı açıkladı! YKS... Prof. Dr. Yekta Saraç,"YKS şu an sistem değişikliği gündemimizde yok"."TYT'de sözel ve sayısal okuryazarlık getirdik.Bundan vazgeçilmesi için bir neden düşünmüyoruz ama müfredatla ilgili bir değişiklik söz konusu olursa bu ikinci aşama olan AYT'ye elbette yansır. O zamanki duruma bakılır ve değerlendirilir"
29.05.2019 Eğitim
YÖK Başkanı Saraç açıkladı ! Bu yıl sistemde...
YÖK Başkanı Saraç açıkladı ! Bu yıl sistemde... YÖK Başkanı Yekta Saraç,"Yeni sistem arayışı gündemimizde yok.Bu yıl soru sayısında, baraj puanında ve sürede bir değişiklik olmayacak" dedi.
18.04.2019 Eğitim
Meslek liselerine ek puan verilecek!
Meslek liselerine ek puan verilecek! Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, ortaöğretime giden her 100 öğrenciden 42’sinin mesleki eğitimi tercih ettiğini söyledi ve “Öğrenci sayımızı yüzde 60’a çıkarma hedefimiz için çalışacağız” dedi.
8.01.2018 Gündem
Üniversite sınav sistemi değişiyor
Üniversite sınav sistemi değişiyor Yök Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye giriş sınavında önemli değişiklikler yapılacağını açıkladı. Sınav süresinin geniş bir zaman diliminde tamamlandığına dikkat çekerek, yeni düzenlemede sınavın bir hafta sonunda bitirilmesinin planladığını belirtti.
26.09.2017 Eğitim
YÖK ALES'te köklü değişikliğe gidiyor
YÖK ALES'te köklü değişikliğe gidiyor YÖK Başkanı Yekta Saraç; "Önümüzdeki 2017 Ekim ayında yapılacak ALES’te yapılan yeni düzenlemeler uygulanmaya geçecek"
7.09.2017 Eğitim
Lucas Perez'in yeni adresi belli oldu
Lucas Perez'in yeni adresi belli oldu Soldado transferinden önce Fenerbahçe'nin de gündeminde olan Lucas Perez, Deportivo yolcusu.
18.08.2017 Fenerbahçe
YÖK'ten kapatılan okullar için açıklama geldi!
YÖK'ten kapatılan okullar için açıklama geldi! YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, kapatılan vakıf üniversitelerindeki öğrencilerle ilgili alınan kararları Twitter'dan yazılı bir açıklama ile duyurdu.
29.09.2021 Gündem
Yeni YÖK Başkanı Yekta Saraç kimdir?
Yeni YÖK Başkanı Yekta Saraç kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof.Dr. M. A. Yekta Saraç'ı, YÖK Başkanlığı'na seçti. Yeni YÖK Başkanı Yekta Saraç kimdir?
11.11.2014 Arşiv
YÖK Başkanı görevden alındı
YÖK Başkanı görevden alındı YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya görevden alındı. Başbakanlık Başmüşavirliği görevine atandı....
29.09.2021 Gündem
'45 bin öğretim elemanına ihtiyaç var!'
'45 bin öğretim elemanına ihtiyaç var!' ERZURUM Atatürk Üniversitesi’nde 222’ncisi düzenlenen Ünivesitelerarası Kurul (ÜAK) toplantısına katılan Yüseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof...
29.09.2021 Gündem
İTÜ'de büyük protesto!
İTÜ'de büyük protesto! Kapılar kilitlendi...
29.09.2021 Gündem
'Lüks araçlar etik değil’
'Lüks araçlar etik değil’ Redhack’in açıkladığı 26 belge hem YÖK’ü hem üniversiteleri sarstı
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yök Başkanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yök başkanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.