Gazete Vatan Logo

İTÜ'de büyük protesto!

Kapılar kilitlendi...

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya'nın da katılımıyla düzenlenen konferans öncesi öğrenciler protesto düzenledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) Birleşik Krallık-Türkiye Bilgi Ortaklığı Konferansı düzenlendi. İTÜ Maslak Kampüsü'ndeki konferansa YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya da katıldı. Kampüste toplanan öğrenciler konferansın yapıldığı Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ne yürümeye başladı. Öğrenciler, salona yakın mesafede üniversitenin güvenlik görevlilerinin oluşturduğu barikata takıldı.

Ancak grup, güvenlik görevlilerini aşıp, koşarak konferansın yapıldığı salonun kapısına geldi. Kapılar içeriden kilitlendi. Bir süre kapıyı açılması için zorlayan grup, daha sonra kapının önünde slogan atmaya başladı. Grup, daha sonra çevik kuvvet ekiplerinin de önlem aldığı konferans salonunun önünde oturarak eylemlerini sürdürmeye karar verdi. Grubun eylemi devam ediyor.



ÇETİNKAYA KONUŞMASINI YAPTI

Çetinsaya burada yaptığı konuşmada, "Üniversite-sanayi işbirliği geleneksel yaklaşımdaki algılamadan daha kapsamlı bir ekosistemdir. Bu ekosistemin paydaşları içinde öğretim elemanları, araştırmacılar, öğrenciler, üniversiteler, üniversite Ar-Ge merkezleri, girişimciler, kuluçka merkezleri, teknoparklar, teknoloji transfer ofisleri, fikri mülkiyet politikaları, sektörel dernekler, sanayiciler, sanayi Ar-Ge merkezleri, tüketiciler, fon kuruluşları, bilim ve teknoloji politika belirleyiciler sayılabilir. Gelişen ve değişen bu ekosistem, sanayi ve üniversitelerin rollerini yeniden değerlendirilmesini gündeme getirmiştir" dedi. Çetinsaya, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa’daki yüksek öğrenim ve araştırma alanı çalışmalarının, kürsel anlamdaki işbirliğine güzel bir örnek olduğunu belirterek, "Bugün ve yarın gerçekleştireceğimiz toplantının gerekçesi ve içeriğini de bu işbirliği modellerinin geliştirilmesine yönelik karşılıklı bilgi ve deneyimlerin paylaşılması ile geleceğe yönelik iki ülkenin gereksinim ve yetkinlerini içeren yeni işbirliği modellerinin geliştirilmesi oluşturmaktadır" diye konuştu.

Haberin Devamı