Yılsonu

Yılsonu

Son dakika yılsonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yılsonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yılsonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yılsonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yılsonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 842 yılsonu haberi bulunmuştur. Tüm yılsonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi! İşte yeni rakam
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi! İşte yeni rakam Piyasa katılımcıları anketinde cari yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 40,53 TL iken, bu anket döneminde 40,01 TL oldu.
19.04.2024 Ekonomi
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği yayımlandı mı? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği değişiklik olacak mı?
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği yayımlandı mı? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği değişiklik olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı devam ederken Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinin yayınlanıp yayınlanmadığı merak ediliyor. MEB yönetici atama yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından ortaöğretim kurumları yönetmeliği için araştırmalar hızlandı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Ekonomide nefesler tutuldu! Gözler piyasayı etkileyecek kritik tarihe çevrildi
Ekonomide nefesler tutuldu! Gözler piyasayı etkileyecek kritik tarihe çevrildi Yılın ikinci enflasyon rakamı pazartesi günü açıklanacak. Ocak ayında enflasyon TÜFE'de aylık bazda yüzde 6,7 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 64,86 olarak gerçekleşti. Gözler şimdi şubat ayı rakamlarında. Peki, enflasyonun ne zaman zirve yapması ve ne zaman düşüşe geçmesi bekleniyor? İşte tüm detaylar...
28.02.2024 Ekonomi
Antalya yılbaşı haftasında rekor kırdı
Antalya yılbaşı haftasında rekor kırdı Turizmin başkenti Antalya 23-30 Aralık tarihlerinde günlük girişlerde rekor üstüne rekor kırdı. Antalya’ya yılın son haftasında hava yoluyla 121 bin 139 turist geldi.
31.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Budapeşte ziyaretine Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile Sandor Sarayı’nda yaptığı görüşmeyle başladı. Daha sonra Karmelita Manastırı’na geçen Erdoğan, burada Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Erdoğan kritik ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
19.12.2023 Gündem
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına dev zam! Oranlar belli oldu, ek ödeme ve refah payı müjdesi
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına dev zam! Oranlar belli oldu, ek ödeme ve refah payı müjdesi Yeni yılda asgari ücretliden memura, işçiden emekliye tüm kesimlerin gelirinde büyük artış olacak. Merkez Bankası'nın yüzde 65 olarak açıkladığı yılsonu enflasyon tahminine göre SSK, Bağ-Kur emeklilerinin aylığı ocak ayında refah payı hariç yüzde 37.76, memurların da yüzde 49.96 artacak. En düşük memur maaşı 33 bin liraya yaklaşırken, en düşük memur emekli aylığı da yaklaşık 15 bin lira olacak. Merkez Bankası tahminin üst noktası yüzde 68 olarak gerçekleşirse Ocak'ta SSK, Bağ-Kur emekli aylıklarına refah payı hariç yüzde 40.28, memur ve emeklilerine yüzde 52.19 zam yapılacak. Refah payıyla birlikte emeklilere yapılan zam da yüzde 52'yi geçecek. İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar...
6.12.2023 Çalışma Hayatı
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına büyük zam! Kök ücret, refah payı ve ek ödeme müjdesi
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına büyük zam! Kök ücret, refah payı ve ek ödeme müjdesi Yeni yılda asgari ücretliden memura, işçiden emekliye tüm kesimlerin gelirinde önemli artış bekleniyor. Merkez Bankası'nın yüzde 65 olarak açıkladığı yılsonu enflasyon tahminine göre SSK, Bağ-Kur emeklilerinin aylığı ocak ayında refah payı hariç yüzde 37.76, memurların da yüzde 49.96 artacak. En düşük memur maaşı 33 bin liraya yaklaşırken, en düşük memur emekli aylığı da yaklaşık 15 bin lira olacak. Merkez Bankası tahminin üst noktası yüzde 68 olarak gerçekleşirse Ocak'ta SSK, Bağ-Kur emekli aylıklarına refah payı hariç yüzde 40.28, memur ve emeklilerine yüzde 52.19 zam yapılacak. Refah payıyla birlikte emeklilere yapılan zam da yüzde 52'yi geçecek. İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar...
5.12.2023 Çalışma Hayatı
Bacasız sanayiden ekonomiye büyük katkı! Turizmde tarihi rekor yılbaşıyla birlikte gelecek
Bacasız sanayiden ekonomiye büyük katkı! Turizmde tarihi rekor yılbaşıyla birlikte gelecek Turizmde en iyi yıl olarak kabul edilen 2019 rakamlarını 2023 yılı Ekim ayı sonunda yakalayan Türkiye, Avrupa ve Rus pazarından gelecek yılbaşı rezervasyonlarıyla bu rekoru kıracak. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, “2019 yılı rakamlarını hemen hemen yakaladık hatta yılsonu itibarıyla üzerine bir miktar çıkmamız söz konusu. Kasım ve Aralık aylarının verileri çıktıktan sonra biz 2019’daki 51 milyon 700 bin rakamına çok rahat ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.
4.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü. Erdoğan Almanya ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme dair önemli mesajlar verdi.
18.11.2023 Gündem
Ekim ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç? TCMB ekim ayı enflasyon beklentisi açıklandı mı?
Ekim ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç? TCMB ekim ayı enflasyon beklentisi açıklandı mı? Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın 4. Enflasyon Raporunu açıkladı. Merkez Bankası, yüzde 58 olan yılsonu enflasyon tahminini OVP'deki hedef olan yüzde 65'e yükseltti. 2024 enflasyon tahmini yüzde 33'ten yüzde 36'ya çıkarılırken, 2025 enflasyon tahmini ise yüzde 15'ten yüzde 14'e çekildi. Peki, Ekim ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç oldu?
2.11.2023 Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Memuru, işçiyi, emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz
Cevdet Yılmaz: Memuru, işçiyi, emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Basın Bilgilendirme Toplantısı'na katılıyor. Yılmaz "Enflasyonla mücadelemizi sürdürürken, hayat pahalılığının yol açtığı zorlukları telafi edecek gerekli politikaları da uygulamaktan vazgeçmiyoruz. Daha önce de başardığımız gibi, güven ve istikrar ortamında, akılcı adımlarla enflasyonu yeniden tek haneye indirecek ve halkımızın alım gücünü artıracağız" dedi.
17.10.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi. Sivillere saldırıyı asla kabul etmeyiz." dedi.
13.10.2023 Gündem
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları çakıldı! Araba pazarları sinek avlıyor, flaş kampanya
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları çakıldı! Araba pazarları sinek avlıyor, flaş kampanya Araba fiyatlarında büyük düşüş gerçekleşti. Sıfır ve ikinci el araba piyasasında alım satımlar durdu. Yılsonu hedeflerini tutturamayan araba satıcıları peş peşe kampanyalarını duyurmaya başladı. Buna rağmen araba pazarlarında satıcılar sinek avlıyor. Öte yandan araba satıcıları pazardaki son durum hakkında bilgi verdi.
9.10.2023 Ekonomi
İnşaat demirine kapsamlı denetim! 40 milyar lira kaybın önüne geçilecek
İnşaat demirine kapsamlı denetim! 40 milyar lira kaybın önüne geçilecek Önümüzdeki yıl ocak ayında yürürlüğe girecek İnşaat Demiri İzleme Sistemi’yle (İDİS) yapı güvenliği için önemli bir adım atılacak. İnşaat demiri üretim hattından çıktığı anda kayıt altına alınırken, laboratuvar test süreçleri de dahil tüm aşamalar takip edilecek. Özel güvenlikli etiket bulunmayan inşaat demirlerinin ticareti yapılamazken, sistem sayesinde yılda 40 milyar liradan fazla vergi kaybının da önüne geçilecek.
18.09.2023 Ekonomi
Açık liseye geçiş kaldırıldı mı? Açık lise geçiş şartları 2024 ve tarihleri: Açık liseye kimler geçebilir, açık liseye geçiş neden kaldırıldı?
Açık liseye geçiş kaldırıldı mı? Açık lise geçiş şartları 2024 ve tarihleri: Açık liseye kimler geçebilir, açık liseye geçiş neden kaldırıldı? Açık liseye geçişlerin zorlaşacağı geçtiğimiz haftalarda duyurulmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar sonrası, açık lise değerlendirmesini de içinde barındıran yönetmelik Resmi Gazete'de yer aldı. Peki, Açık liseye geçiş kaldırıldı mı? Açık lise geçiş şartları 2024 ve tarihleri: Açık liseye kimler geçebilir, açık liseye geçiş neden kaldırıldı?
11.09.2023 Eğitim
Emekli ve memura enflasyonun üzerinde dev zam! İşte yeni maaş tablosu
Emekli ve memura enflasyonun üzerinde dev zam! İşte yeni maaş tablosu Emekli ve memura enflasyonun üzerinde dev zam geliyor. Emekli ve memur milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Emekli ve memur zammı için Ocak ayında yeniden belirlenecek. Emekliye zam düzenlemesi için de hazırlıklar sürüyor. Öte yandan emekli ve memur Ocak zammı için güçlü bir ipucu geldi. Orta Vadeli Program'da yer alan enflasyon tahminlerine göre memur ve emeklilerinin maaşları, emeklilere zam tahmini de değişti. Yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 65 olarak güncellendi. Buna göre emekli aylığı ve memur zammında 6 aylık enflasyon beklentisi de yüzde 37.76'ya çıktı. Bu tabloya göre SSK, Bağ-Kur emeklisi yüzde 37.76 zammı garantilerken refah payıyla birlikte artışın yüzde 45'i geçmesi bekleniyor. Memura da Ocak ayı için zammı yüzde 49.46 olarak hesaplanıyor. İşte emekli ve memuru ilgilendiren detaylar...
8.09.2023 Emekli
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni maaş tablosu
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni maaş tablosu Emekli ve memur milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Merkez Bankası, 2023 yılsonu enflasyon tahminini yüzde 58 olarak açıkladı. Bu durumda memur emeklileri için yaklaşık yüzde 25 enflasyon farkı oluşacak. Enflasyon farkının üzerine yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı eklendiğinde memur emeklileri 2024’ü Ocak maaşlarını yaklaşık yüzde 40 zamlı alacaklar. Öte yandan Toplu sözleşme zammının üzerine yüzde 25 enflasyon farkı da eklendiğinde kamu görevlileri 2024’ün Ocak ayında yaklaşık yüzde 40 maaş zammı alacaklar. İşte görevdeki memurların zam sonrası yeni maaşları...
3.09.2023 Emekli
Emekli ve memur maaşlarına zam geldi! En düşük memur ve emekli aylıkları belli oldu, işte yeni maaş tablosu
Emekli ve memur maaşlarına zam geldi! En düşük memur ve emekli aylıkları belli oldu, işte yeni maaş tablosu Emekli ve memur milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Merkez Bankası, 2023 yılsonu enflasyon tahminini yüzde 58 olarak açıkladı. Bu durumda memur emeklileri için yaklaşık yüzde 25 enflasyon farkı oluşacak. Enflasyon farkının üzerine yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı eklendiğinde memur emeklileri 2024’ü Ocak maaşlarını yaklaşık yüzde 40 zamlı alacaklar. Öte yandan en düşük emekli ve memur maaşları ortaya çıktı. İşte yeni maaş tablosu...
2.09.2023 Emekli
İstanbul'a yeni hat geliyor! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Yıl sonunda açılıyor
İstanbul'a yeni hat geliyor! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Yıl sonunda açılıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğu "Şuan İstanbul’un raylı sistem ağı 338,8 kilometre ve yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde bu rakam 394,5 kilometreye yükselecek. Kimsenin şüphesi olmasın ki İstanbul’da araç trafiğinin yoğunlaşmasını engellemek adına Kazlıçeşme-Sirkeci projesi gibi çevreye duyarlı modern ulaşım sistemlerini yaygınlaştırmak için yeni yatırım ve teşviklerimize devam edeceğiz. Bu Hattımızı bu yılsonunda hizmete alacağız. Hayırlı olsun” dedi.
19.08.2023 Ekonomi
2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı
2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yayımladı.
26.06.2023 Eğitim
Asgari ücrette en düşük ve en yüksek zam oranı ortaya çıktı! 12 bin 334 lira...
Asgari ücrette en düşük ve en yüksek zam oranı ortaya çıktı! 12 bin 334 lira... Asgari ücret zammı ile ilgili flaş açıklama geldi. Mayıs ayı enflasyon oranının ortaya çıkmasıyla birlikte asgari ücrete gelebilecek zam oranları netleşme başladı. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, asgari ücrete gelebilecek taban ve tavan zam oranlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte asgari ücret ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
7.06.2023 Ekonomi
Karneler ne zaman verilecek, 2. Dönem ne zaman bitiyor? Karne gününe kaç gün kaldı, karne günü ne zaman 2023?
Karneler ne zaman verilecek, 2. Dönem ne zaman bitiyor? Karne gününe kaç gün kaldı, karne günü ne zaman 2023? Karne günü ne zaman, 2. dönem karneler ne zaman verilecek? Haziran ayının gelmesiyle karne günü için yapılan aramalar da arttı. 2022-2023 eğitim öğretim dönemi 12 Eylül 2023 tarihinde başladı, 16 Haziran döneminde sona erecek. Öğretmenler notları sisteme girdikten sonra, karne basım süreci başlayacak. Peki, karne gününe kaç gün kaldı, 2. Dönem karneler ne zaman verilecek?
30.05.2023 Eğitim
Haziran semineri online mı 2023, haziran seminerleri uzaktan  mı? Öğretmenlerin yılsonu haziran seminerleri ne zaman yapılacak?
Haziran semineri online mı 2023, haziran seminerleri uzaktan mı? Öğretmenlerin yılsonu haziran seminerleri ne zaman yapılacak? Haziran seminer dönemi 2023 online mı yapılacak, haziran semineri uzaktan mı, kaç gün? Sorularının yanıtı eğitim ve öğretimde yılsonu yaklaşırken öğretmenler tarafından sorgulanmaya başlandı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin 2022-2023 eğitim öğretim yılı yaz dönemi seminerleriyle ilgili açıklama yaptı. Peki, öğretmenlerin semineri online mı olacak, ne zaman başlayacak?
24.05.2023 Memur
Bakan Özer açıkladı: 10 ilde sınıfta kalma yok
Bakan Özer açıkladı: 10 ilde sınıfta kalma yok Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün sabah İstanbul’da eğitim editörleri ile bir araya geldi. Deprem bölgesindeki eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili önemli kararlar aldıklarını söyleyen Bakan Özer, 10 ilde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı.
29.04.2023 Eğitim
Şarj istasyonlarında Togg etkisi; yılsonuna kadar 20 bine ulaşacak
Şarj istasyonlarında Togg etkisi; yılsonuna kadar 20 bine ulaşacak Türkiye'de şarj istasyonları yatırımları artmaya devam ediyor. Mevcutta 6 bin 500 adetlerde bulunan istasyon sayısı Togg'la birlikte yılsonuna kadar 15-20 bin bandına ulaşması bekleniyor. TEHAD Başkanı Berkan Bayram, TOGG'un bir haftada 177 bin sipariş aldığına dikkat çekerek, Türkiye genelinde şarj istasyonlarının 2024-2025 yılında 50 binlere çıkması gerektiğini belirtti.
30.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yılsonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yılsonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.