Yeniden Yargılama

Yeniden Yargılama

Son dakika yeniden yargılama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeniden yargılama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeniden yargılama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeniden Yargılama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeniden yargılama gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.763 yeniden yargılama haberi bulunmuştur. Tüm yeniden yargılama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye bu vahşeti konuşuyor! Kedi Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu
Türkiye bu vahşeti konuşuyor! Kedi Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu Başakşehir'de yılbaşı gecesi eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından yeniden yargılama bugün başladı. Duruşma için hayvanseverler adliyeye akın etti. Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanığın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti. Duruşmaya katılmak isteyenlerin izdiham oluşturması nedeniyle Mahkeme Başkanı duruşmanın konferans salonunda yapılmasına karar verdi. İbrahim Keloğlan ifadesinde, "Kendimi kaybettim. Ben ve eşim insan içine çıkamayacak hale geldi" dedi. Sanık Keloğlan'a iyi hal indirimi ile 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi, sanığa yurt dışına çıkma yasağı getirildi.
13.03.2024 Gündem
'Falaka' davası sanığının cezasında geleceği üzerinde olası etkileri dikkate alınmış
'Falaka' davası sanığının cezasında geleceği üzerinde olası etkileri dikkate alınmış Kayseri'de para karşılığı anlaştığı iddia edilen kadınları falakaya yatırıp, görüntü çeken kargocu Erkan T.' ye (35) istinaf mahkemesince 'fazla ceza' verildiği gerekçesiyle yeniden yargılandığı davada 'müstehcenlik' suçundan 1 yıl 6 ay 22 güne düşürülen hapis cezası kararının gerekçesi açıklandı. Mahkeme gerekçesinde, sanığın cep telefonunda depolanmış halde birden çok farklı tarihlerde yüklenmiş video bulunduğuna yer vererek, "Sanığın, 'müstehcenlik' suçunu birden fazla kez işlediği anlaşılmış, sanığın kastının yoğunluğu gözetilerek alt sınırdan uzaklaşmak suretiyle ceza tayin edilmiştir. Cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri de dikkate alınarak 'iyi hal' indirimi yapılarak, hükmün açıklanması geri bırakılmıştır" görüşünde bulundu.
29.01.2024 Gündem
Yargıtay'dan evlenecek çiftleri ilgilendiren düğün kararı
Yargıtay'dan evlenecek çiftleri ilgilendiren düğün kararı Düğün solanları işletmecilerinin, ruhsatı olmamasına rağmen düğün organizasyonları yapan otellere karşı verdikleri hukuk mücadelesine dair Yargıtay'dan emsal bir karar çıktı. Kararla birlikte, turizm belgesi olmayan otellerde düğün yapılamayacak.
4.12.2023 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin, "Anayasa Mahkemesi Başkanı, zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz, bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Anayasa Mahkemesi kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır" dedi.
14.11.2023 Gündem
Türk düşmanı Senatör Menendez'in skandal listesinde yok yok!
Türk düşmanı Senatör Menendez'in skandal listesinde yok yok! Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıkan New Jersey Senatörü ve Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez ile ilgili rüşvet skandalı ortaya çıktı. Eşi aracılığıyla yaklaşık 400 bin dolar değerinde külçe altını rüşvet kabul etmekle suçlananınca istifa eden Menendez'in skandal listesinde ise yok yok.
24.09.2023 Dünya
Hadise itiraz etmişti! Bircan Bali yeniden yargılanıyor
Hadise itiraz etmişti! Bircan Bali yeniden yargılanıyor Hadise ve Bircan Bali arasında sular durulmuyor.Ünlü şarkıcı Hadise'nin, Reza Zarrab’la ilişki yaşadığını öne sürerek kendisine ağır hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olduğu sunucu Bircan Bali’ye beraat kararı verilmesine itiraz etti. İtirazı kabul eden üst mahkeme, Bali’nin yeniden yargılanmasına hükmetti.
26.07.2023 Magazin
Kadınları para karşılığı falakaya yatırdığı ortaya çıkmıştı! İğrenç itiraflar
Kadınları para karşılığı falakaya yatırdığı ortaya çıkmıştı! İğrenç itiraflar Kayseri'de para karşılığı anlaştığı iddia edilen kadınları falakaya yatırıp, görüntü çeken kargocu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu videolarda zorlama olmadığını söyleyen sanık Erkan T.’nin ifadeleri ortaya çıktı.
20.07.2023 Yaşam
AYM Başkanı Arslan: İhlal tespiti kanundan kaynaklıysa, kanun hükmü ortadan kaldırılmalı
AYM Başkanı Arslan: İhlal tespiti kanundan kaynaklıysa, kanun hükmü ortadan kaldırılmalı Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, "Anayasa Mahkemesi, bir ihlal tespiti yapıp, bunun kanundan kaynaklandığını ortaya koyduğunda artık yapılması gereken bu kanun hükmünün ortadan kaldırılması ve yeni ihlallere yol açılmasının engellenmesidir" dedi.
12.06.2023 Gündem
Davutpaşa patlaması davasında sanıklar yeniden dinlendi
Davutpaşa patlaması davasında sanıklar yeniden dinlendi  Davutpaşa'da 31 Ocak 2008'de 21 kişinin hayatını kaybettiği, 115 kişinin de yaralandığı maytap atölyesi patlamasına ilişkin davada 4 sanık yeniden dinlendi. Zeytinburnu Belediyesi eski İmar ve Şehircilik Müdürü Şevket Yıldırım, "Benim bu olayla ilgili hiçbir dâhilim yok. Burası imara uygun olarak ruhsatını almıştır. Bizim o dönem önceliğimiz ruhsatsız yapılardı" dedi. Patlamada oğlunu kaybeden Adnan Saday ise, "16 yıldır benim oğlum toprakta bunun hesabını sormaya geldim. Ben bir babayım. Kim ne yaptıysa cezasını çekecek. Bizim yüreğimiz yanıyor. İnsan öldürmek kolay mı?" diye konuştu. 
6.06.2023 Gündem
AYM'den, mahkumun dilekçesinde bilgilerinin paylaşılmasına ihlal kararı
AYM'den, mahkumun dilekçesinde bilgilerinin paylaşılmasına ihlal kararı Anayasa Mahkemesi (AYM), cezaevinde hükümlü H.N.M'nin, farklı kurumlara yazdığı kişisel dilekçeleri gönderilirken kurum tarafından üst yazıda suç türü ve kimlik bilgilerinin paylaşılmasını, kişisel verilerin korunmasını isteme hakkının ihlali olduğuna hükmetti.
6.05.2023 Gündem
İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen ceza belli oldu
İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen ceza belli oldu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İmamoğlu hakkında siyasi yasak kararı verildi.
14.12.2022 Gündem
Maske davasında flaş gelişme! Tazminat kararı bozuldu
Maske davasında flaş gelişme! Tazminat kararı bozuldu Erzurum’da eczanedeki maske fiyatlarına ilişkin kullandığı 'kalpazan' ifadesi nedeniyle hakkında dava açılıp, 7 bin 500 TL tazminat cezasına çarptırılan iş insanı İbrahim Gözütok, kararı İstinaf'a taşıdı. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Hukuk Dairesi, mahkemenin tazminat kararını bozup, flaş bir karara imza attı.
13.12.2022 Yaşam
Memurları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Suç sayılıyor
Memurları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Suç sayılıyor Devlet memuru milyonlarca çalışanı ilgilendiren son dakika kararı! Kimse bilmiyor ama suç sayılabilir. Antalya'da Devlet Su İşleri'ne ait şantiyenin taşeron firma yetkilisi Ş.T., şantiyeden onarım için gönderildiği öne sürülen çelik borunun çalındığı iddiasıyla şantiye sorumlusu S.K. ve yüklenici firma çalışanı H.G. hakkında şikayetçi oldu. Açılan davada, Ş.T.'nin S.K. ile arasındaki konuşma kayıtları delil kabul edilirken, 2 sanık da 3'er yıl 9'ar ay hapis cezası aldı. S.K.'nin memuriyetten azledilmesine neden olan kararı AYM’ye taşıyan avukatı Hadi Cin, "Hukuksuz ses kaydı alınması suçtur. Asıl, ses kaydını alan suçludur" dedi.
26.08.2022 Yaşam
Bordo bereli tuğgeneral! YAŞ'ta dikkat çeken ayrıntı
Bordo bereli tuğgeneral! YAŞ'ta dikkat çeken ayrıntı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. YAŞ’ta terfi edenler arasında yurt içi ve yurt dışı terörle mücadele operasyonlarında görev alanların sayısı dikkat çekerken, FETÖ kumpasıyla 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra beraat edip TSK’ya geri dönen Bahtiyar Ersay, korgeneralliğe yükselen iki isimden birisi oldu.
6.08.2022 Gündem
Yargıtay, Rabia'nın katilinin müebbetle yargılanmasına hükmetti
Yargıtay, Rabia'nın katilinin müebbetle yargılanmasına hükmetti Antalya'nın Manavgat ilçesinde pompalı tüfekle Rabia Çerçi'yi (19) öldüren, Nazif Genç'i de yaralayan Hasan Hüseyin Demir'e (30) verilen 34 yıl hapis cezası, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nce bozuldu. Yargıtay, 'olası kastla öldürme' suçundan ceza alan Demir'in, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapisle yargılanması gerektiğine hükmetti.
4.07.2022 Yaşam
Hakim ve jüri üyelerinden gizlediler! Korkunç cinayet yeniden dünya gündeminde... 36 yıl sonra flaş gelişme! 'Tarihe geçecek bir andı'
Hakim ve jüri üyelerinden gizlediler! Korkunç cinayet yeniden dünya gündeminde... 36 yıl sonra flaş gelişme! 'Tarihe geçecek bir andı' Beş çocuk babası Arthur Easton, ailesiyle huzur içinde otururken evine giren bir kişinin saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Sonrasında açılan soruşturmada ve mahkeme sürecinde yapılan yanlışlar ise hukuk kitaplarına girmeyi hak ediyordu. 36 yıl önce yaşanan o olay geçtiğimiz günlerde yeni gelişmelerle birlikte bir kez daha dünyanın gündemine oturdu. İşte detaylar...
17.06.2022 Dünya
Emniyet ve bankanın 'yok' beyanıyla hapse giren öğretmen, belgeler çıkınca beraat etti
Emniyet ve bankanın 'yok' beyanıyla hapse giren öğretmen, belgeler çıkınca beraat etti Antalya'da, kredi için internetten bankaya başvuran beden eğitimi öğretmeni Özgür Fırat'ı (41) arayan dolandırıcılar, kredi notu yeterli olmadığı için hesabına para giriş çıkışı yapacaklarını söyledi. Giriş-çıkışların ardından Eskişehir ve Kocaeli'de yaşayan 2 kişi, kendilerini dolandırdığı iddiasıyla Fırat'tan şikayetçi oldu. Emniyetin 'şikayetçi olmadı', bankanın 'görüşme yapılmadı' yazıları sonrasında Eskişehir'deki davada hapse mahkum edilip meslekten ihraç edilen Fırat, şikayetçi olduğuna ve bankayla görüşme yapıldığına dair deliller çıkınca Kocaeli'deki davada beraat etti. Eskişehir'deki davadan da beraat etmeyi bekleyen Fırat, öğrencilerine kavuşmak istiyor.
5.06.2022 Yaşam
28 yıllık sırrı bir bant parçası çözdü! Rikki Neave öldüğünde 6 yaşındaydı...
28 yıllık sırrı bir bant parçası çözdü! Rikki Neave öldüğünde 6 yaşındaydı... İngiltere'nin Peterborough şehrinin Welland kasabasındaki evlerinde annesi ve kız kardeşleriyle birlikte yaşayan Rikki Neave ortadan kaybolduğunda henüz 6 yaşındaydı.
4.05.2022 Dünya
Fazla mesai ücretleriyle ilgili flaş karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, ek ücret ve...
Fazla mesai ücretleriyle ilgili flaş karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, ek ücret ve... Fazla mesai ücretleriyle ilgili son dakika kararı. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Karar verildi. İşveren, işçiye fazla mesai yapsa da ek ücret alamayacağına dair sözleşme imzalattı. Anayasa Mahkemesi, işten atılınca fazla mesailerini isteyen işçiyi haklı buldu. İşte son dakika haberinin detayları...
İşçi işveren milyonları ilgilendiren karar! Yasak yok, mesai ve ücret ödemesi...
İşçi işveren milyonları ilgilendiren karar! Yasak yok, mesai ve ücret ödemesi... Milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiriyor. Fazla çalışma ücretleri ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nden yeni bir karar geldi. Gişe görevlisi olarak çalışan bankacı, işe girerken 'Fazla çalışmalara ilişkin ücret çalışanın asıl ücretinin içindedir' yazılı sözleşmeyi imzaladı. 8 yılın ardından işten çıkarılan bankacı, fazla çalışma ücretinin ödenmesi için dava açtı. Banka fazla çalışmanın söz konusu olmadığını savunurken, dinlenen tanıklar akşamları çalışıldığını belirtti. İş mahkemesi, işçiden her yıl onay alınması gerektiğini belirtip ücretlerin ödenmesini kararlaştırdı. Ancak her yıl onay alınmasına ilişkin zorunluluk 2017 yılında kaldırıldı. Bankacı, Anasaya Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaptı. AYM konu ile ilgili kapsamlı bir değerlendirme yaptı. İşte detaylar...
Beraat kararı çıkan istismar hükümlüsü: 14 yıl sonra adalet bana 'pardon' dedi
Beraat kararı çıkan istismar hükümlüsü: 14 yıl sonra adalet bana 'pardon' dedi Kahramanmaraş'ta, 14 yıl önce kuzenine cinsel istismarda bulunup, hamile bıraktığı iddia edilen Mustafa Berker (37), DNA testi ile suçsuzluğunu ispatladı. Berker, 41 ay suçsuz yere cezaevinde kalmasına neden olan kuzeni Dilek B.C. ile amcası ve yengesi hakkında şikayetçi olduğunu belirterek, "Alnımdaki lekenin temizlenesi için her şeyin ortaya çıkmasını istedim. 14 sene sonra adalet, bana 'Pardon' dedi ama gençliğim, hayatım karardı” dedi.
22.03.2022 Yaşam
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İş akdi tazminatsız olarak  feshediliyor
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İş akdi tazminatsız olarak feshediliyor Tüm çalışanlar için geçerli. Pek çok kişi farkında olmadan yapıyor. İş akdinin sonlandırılmasına kadar gidiyor. Çalışan tazminat hakkını da kaybediyor. Çalışma hayatında uzaktan çalışma modeline geçilmesi ile daha da yaygınlaştı. Çalışanlar hem iş trafiği ile ilgili hem de çalışma arkadaşlarıyla sohbet için online platformları kullanıyor. Bu sohbetlerde kullanılan ifadeler ise çalışanın işini kaybetmesine yol açabiliyor. İşveren tarafından temin edilen bilgisayarlar üzerinden WhatsApp.gibi uygulamalar aracılığı ile yapılan mesajlaşmalar kayıt altına alınabiliyor. Bunun işçiye haber verilmeden yapılıyor olması yasalara uygun olmasa da çalışanların mesajlarında iftira ve hakaret içeren ifadeler kullandığı tespit edilirse işi akdi sonlandırılabiliyor. Anayasa Mahkemesi önemli bir karara imza attı. Karara konu olayda bir işçiden gerçeğe aykırı beyanla izin almaya çalıştığı ve WhatsApp üzerinden çalışma arkadaşlarıyla şirket yetkililerine iftira ve hakaret ettiği gerekçesiyle önce savunması istenmiş daha sonra iş sözleşmesi bu nedenle feshedilmiş. Anayasa Mahkemesi'nin kararının sonucu, işçi açısından yalnızca yeniden yargılama doğuruyor. Bu nedenle işçilerin özellikle işveren tarafından tahsis edilen bilgisayar ve telefonlar üzerinden kurdukları iletişime ve hatta iş arkadaşlarıyla olan WhatsApp gruplarındaki yazışmalara çok dikkat etmeleri gerekiyor. Aksi taktirde çok uzun süren bir hukuk mücadelesine girişmeleri gerekecek ve sonucunda tazminatlı da olsa işlerini kaybedebilirler.
20.03.2022 Çalışan Hakları
Yargıtay, FETÖ'nün sözde 'Kayseri sıkıyönetim komutanı' Yalçın'a verilen cezayı onadı
Yargıtay, FETÖ'nün sözde 'Kayseri sıkıyönetim komutanı' Yalçın'a verilen cezayı onadı FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sırasında sözde 'Yurtta Sulh Konseyi'nce hazırlanan listede adı 'Kayseri sıkıyönetim komutanı' olarak geçtiği belirtilen eski Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın’a verilen 14 yıl 3 ay hapis cezasını, Yargıtay onadı.
12.03.2022 Gündem
Necmettin Erbakan vefatının 11’inci yılında anılıyor!
Necmettin Erbakan vefatının 11’inci yılında anılıyor! Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefatının bugün 11’inci yıl dönümü! Necmettin Erbakan, Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı’nda kabri başında anıldı. Anma törenine Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul Erbakan Vakfı İl Başkanı Numan Balcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Peki, Necmettin Erbakan kimdir? Necmettin Erbakan ne zaman öldü? İşte detaylar...
27.02.2022 Gündem
İmama gönderdiği mesaj iğrenç istismarı ortaya çıkardı!
İmama gönderdiği mesaj iğrenç istismarı ortaya çıkardı! Ankara'da kiracısı Iraklı kadının 16 yaşındaki kızına 'sarkıntılık düzeyinde cinsel istismar'da bulunduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Osman G.'nin, olayın ardından imama gönderdiği 'Şeytana uydum, özür dilerim' mesajı delil oldu. Asliye ceza mahkemesi görevsizlik kararı verip cinsel istismardan dava açılması gerektiğini belirterek dosyayı, ağır ceza mahkemesine gönderdi.
27.02.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Yeniden Yargılama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeniden yargılama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.