Yeni Zelanda

Yeni Zelanda

Son dakika Yeni Zelanda haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yeni Zelanda ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yeni Zelanda haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Zelanda

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni zelanda gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.956 yeni zelanda haberi bulunmuştur. Tüm yeni zelanda haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni Zelanda Boğazı'nı 7 saatte yüzerek geçti!
Yeni Zelanda Boğazı'nı 7 saatte yüzerek geçti! Bodrumlu yüzücü Aysu Türkoğlu, 27 kilometrelik Cook Boğazı geçişini 7 saat 21 dakikada tamamladı.
21.03.2024 Vatan TV
ABD ve İngiltere, Yemen’de Husilere ait hedefleri vurdu
ABD ve İngiltere, Yemen’de Husilere ait hedefleri vurdu ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD ve İngiltere’nin Yemen’de Husileri hedef alan ortak saldırı düzenlediğini duyurdu.
25.02.2024 Dünya
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ara tatil kararı! Yaz tatili ve yılda 200 gün okul süresi
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ara tatil kararı! Yaz tatili ve yılda 200 gün okul süresi Milli Eğitim Bakanlığı, kasım ve nisan aylarındaki birer haftalık ara tatil uygulamasını devam ettirme kararı aldı. Öte yandan 180 olan eğitim iş günü süresi uzatılacak. Öğrencilerin yılda 200 gün okula gidecek şekilde bir takvim oluşturulması için çalışmalara başlandı.
14.02.2024 Gündem
Beyaz Saray'dan 'Kızıldeniz' açıklaması: Husiler sorumluluğu üstlenecek
Beyaz Saray'dan 'Kızıldeniz' açıklaması: Husiler sorumluluğu üstlenecek Kızıldeniz’de Yemenli Husilerin ticari gemilere yönelik artan saldırıların ardından kurulan ‘Refah Muhafızları Operasyonu’ adlı görev gücüne katılan ülkeler de dahil olmak üzere birçok ülke, Kızıldeniz’deki saldırılara ilişkin ortak açıklama yaptı. Açıklamada, “Husiler saldırılara devam etmeleri halinde sonuçların sorumluluğunu üstlenecektir” denildi.
4.01.2024 Dünya
Dünya 2024'e 'merhaba' diyor! İşte yeni yıla giren ülkeler...
Dünya 2024'e 'merhaba' diyor! İşte yeni yıla giren ülkeler... Yeni Zelanda 2023'ü yağmur altında uğurladı, Avustralya'da Sydney Limanı çevresinde 1 milyondan fazla insanın toplanması bekleniyor. Çin lideri Xi ise yeni yıl mesajında Tayvan'la 'birleşme' mesajı verdi.
31.12.2023 Dünya
Dünya 2024'e 'merhaba' diyor!
Dünya 2024'e 'merhaba' diyor! Yeni Zelanda, 2024’e binlerce kişinin geri sayımının ardından “merhaba” dedi.
31.12.2023 Vatan TV
Tarçınlı yılbaşı kurabiyesi | Gingerbread kurabiye tarifi, yapımı ve malzemeleri: Zencefilli kurabiye adam ve yılbaşı ağacı nasıl yapılır? Yılbaşı kurabiyesi
Tarçınlı yılbaşı kurabiyesi | Gingerbread kurabiye tarifi, yapımı ve malzemeleri: Zencefilli kurabiye adam ve yılbaşı ağacı nasıl yapılır? Yılbaşı kurabiyesi Gingerbread, Batı mutfağında köklü bir geleneksel lezzet olarak bilinir. Zencefilli kurabiye, sadece Birleşik Krallık'ta değil, aynı zamanda Man Adası, Avustralya, Yeni Zelanda ve eski İngiliz İmparatorluğu'nun birçok köşesinde yaygın olarak tüketilir ve sevilir. Bu lezzetli kurabiyeler genellikle "zencefil fıstığı" olarak adlandırılır. Birleşik Krallık'tan Man Adası'na, Avustralya'dan Yeni Zelanda'ya kadar, zencefilli kurabiyelerin eşsiz tadı ve baharatlı aroması, tatlı bir nostalji ve kutlamaların vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Peki, Gingerbread kurabiye nasıl yapılır? Yılbaşında neden gingerbread kurabiye yapılır? İşte Zencefilli tarçınlı pekmezli yılbaşı kurabiyesinin malzemeleri ve yapımı
30.12.2023 Gündem
Asgari ücret arttı, çalışma saatleri kısalıyor!  2024 çalışma saatleri kısalıyor mu? Haftada 4 gün mü olacak?
Asgari ücret arttı, çalışma saatleri kısalıyor! 2024 çalışma saatleri kısalıyor mu? Haftada 4 gün mü olacak? Çalışma saatleri ile ilgili düzenlemede sona gelindi. 2024 asgari ücret zammının belli olmasıyla birlikte özel sektör çalışanları ve memurların gündeminde mesai saatlerinin kısalması konusu yer aldı. Saat 09:00'da başlayıp 15:30'da biteceği iddia edilen mesai saatleri hakkında ilk sinyali eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin vermişti. Dünyanın pek çok ülkesinde mesait saatleri kısalmış ve haftada 4 gün çalışma prensibi benimsenmeye başlanmıştı. İzlanda, İrlanda ve İspanya gibi Batı Avrupa ülkeleri ile Japonya ve Yeni Zelanda gibi diğer ülkeler haftada 4 gün çalışmayı denemeye başladı. Peki çalışma saatleri ne zaman kısalacak?
28.12.2023 Gündem
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da "Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Müslümanlara yönelik saldırılar arttı. İslam düşmanlığı Batı'yı zehirli sarmaşık gibi sardı. Fikir özgürlüğü bahanesi ile İslam düşmanı eylemleri meşrulaştırdılar.' dedi. Öte yandan BM'nin reforme edilmesinin şart olduğunu belirten Erdoğan, 'Bu BM ile insanlığın bir yere varması mümkün değil. Adil bir dünya mümkün ama Amerika'yla değil.' dedi. Erdoğan, başıboş köpek sorununa ilişkin de net mesajlar verdi. "Başıboş köpek sorununu çözeceğiz" diyen Erdoğan, " Bu sorunu inşallah inancımıza, kültürümüze ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız" açıklamasında bulundu.
9.12.2023 Gündem
O ülkeden TikTok'u yasaklama kararı
O ülkeden TikTok'u yasaklama kararı Nepal hükümeti, 'sosyal yapıya zarar verdiği' gerekçesiyle Çinli sosyal medya platformu TikTok'un yasaklanması kararı alındığını duyurdu.
14.11.2023 Bilim ve Teknoloji
HAKAN AYI KİMDİR? Comanchero Çetesi lideri Hakan Ayık nereli, kaç yaşında, Comanchero (Komançero) ne demek?
HAKAN AYI KİMDİR? Comanchero Çetesi lideri Hakan Ayık nereli, kaç yaşında, Comanchero (Komançero) ne demek? İstanbul'da düzenlenen kafes operasyonunda "Comanchero" isimli uluslararası silahlı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda çete lideri Hakan Ayık da yakalandı. Peki Hakan Ayık kimdir? Comanchere çetesi Hakan Ayık aslen nereli, kaç yaşında?
2.11.2023 Gündem
'Comanchero' çetesi çökertildi! Hakan Ayık yakalandı
'Comanchero' çetesi çökertildi! Hakan Ayık yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İstanbul’da düzenlenen ‘Kafes’ operasyonu ile Avusturalya merkezli olarak küresel çapta faaliyet gösteren ve liderliğini Hakan Ayık’ın (Reis) yaptığı uluslararası silahlı organize suç örgütü ‘Comanchero’ çökertildi. operasyonlar sonucunda 37 şüpheli şahıs yakalandı” dedi.
2.11.2023 Gündem
Basketbol Dünya Kupası Başlıyor, Heyecan Süper Oranlarla Misli’de Yaşanıyor!
Basketbol Dünya Kupası Başlıyor, Heyecan Süper Oranlarla Misli’de Yaşanıyor! 2023 FIBA Basketbol Dünya Kupası heyecanı başlıyor. 25 Ağustos - 10 Eylül arasında oynanacak olan turnuvaya Asya ülkeleri Filipinler, Japonya ve Hindistan ev sahipliği yapacak. 32 takımın mücadele edeceği FIBA Basketbol Dünya Kupası’nda Avrupa’yı 12 ülke temsil edecekken; Asya ve Okyanusya’dan 8, Kuzey ve Güney Amerika’dan 7, Afrika’dan ise 5 ülke turnuvada yer alacak.
24.08.2023 İddaa
Bilim insanları, dünyanın sonu geldiğinde ayakta kalacak 5 ülkeyi açıkladı!
Bilim insanları, dünyanın sonu geldiğinde ayakta kalacak 5 ülkeyi açıkladı! Bilim insanları olası kıyamet senaryosunda dünyanın sonu geldiğinde ayakta kalabilecek ülkeler sıralandı.
14.08.2023 Dünya
Korkunç olay: 3 kızını öldürdü, mahkemede gözyaşlarına boğuldu
Korkunç olay: 3 kızını öldürdü, mahkemede gözyaşlarına boğuldu Yeni Zelanda'da yaşayan 42 yaşındaki Lauren Anne Dickason, 3 çocuğunu boğarak öldürdü. Suçunu kabul eden Dickason, akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia etti.
9.08.2023 Dünya
Alacakları karar tarihte ilk olabilir! Bu karar bu ülkeyi tarihe geçirir!
Alacakları karar tarihte ilk olabilir! Bu karar bu ülkeyi tarihe geçirir! Bu ülke hangisi mi? Malum, ülkelerin enerji kaynaklarına olan ihtiyaçları vardır. Son zamanlarda bu ihtiyaç Rusya Ukrayna savaşı da dahil pek çok durumdan etkilenerek daha da yükseldi. Ancak bir ülke var ki enerji alanında alacakları bir karar onları dünya siyasi tarihine geçirebilir.
8.08.2023 Gündem
DSÖ duyurdu: Tütün kontrol önlemlerini en iyi uygulayan Türkiye
DSÖ duyurdu: Tütün kontrol önlemlerini en iyi uygulayan Türkiye Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), kurumun MPOWER adlı tütün kontrol önlemlerinde bugüne kadar sadece Brezilya ve Türkiye’nin ‘en iyi uygulama düzeyine’ ulaştığını ve bu iki ülkeye Mauritius ve Hollanda’nın eklenmesiyle bu sayının 4’e çıktığını duyurdu.
1.08.2023 Dünya
Asya kaplanı sineği kabusu! Tam bir enfeksiyon taşıyıcı: Kanama, şok ve ölüm
Asya kaplanı sineği kabusu! Tam bir enfeksiyon taşıyıcı: Kanama, şok ve ölüm Artan sıcaklarla birlikte sivrisinek artışı paniğe neden oldu. Asya kaplanı sineği ısırıklarından şikâyet edenler ise kızarıklık, kaşıntı, şişlik, ağrı, yanma gibi belirtiler nedeniyle hastanelere koşuyor. Prof. Dr. Fatma Nurhayat Saydam, bu tür ile diğer sinekler arasındaki farkları anlatarak, neden olduğu hastalıkları bir bir sıraladı.
17.07.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta önemli görüşmeler yapıyor. Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü. Erdoğan, görüşmede “Bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turu gibiydi, ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz” dedi. Erdoğan ayrıca, "Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki işbirliği imkanlarımızı ele aldık. Temaslarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.
11.07.2023 Gündem
NATO zirvesi başladı! Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
NATO zirvesi başladı! Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta ikili görüşmeler gerçekleştiriyor. bugünkü temasları çerçevesinde önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ardından da İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'na katıldı. Erdoğan daha sonra Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir araya geldi. Öte yandan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, zirvenin açılışında kürsüye çıktı, "Bugün birçok karar alacağız, ittifakımızı daha da güçlendirmek için" dedi.
11.07.2023 Gündem
Deve Çökerten Otu Nedir? Deve Çökerten Otu Faydaları Nelerdir?
Deve Çökerten Otu Nedir? Deve Çökerten Otu Faydaları Nelerdir? Deve çökerten otu dünya genelinde yaygın olarak görülen kış aylarını seven bir ottur. Sonbahar aylarında filizlenmeye başlayan deve çökerten otu sadece birkaç bitkinin hayatta kalabileceği kuru iklim bölgelerinde gelişebilmektedir.
8.07.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 16.00'da toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "5 Temmuz Çarşamba günü enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte biz de memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi. İsveç'te çirkin saldırıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "İsveç'te Kuran-ı Kerim'e yönelik alçakça saldırı hepimizi öfkelendirdi, bu bir nefret suçu. Bu sapkınlığın, bırakın fikir özgürlüğünü en temel insani değerlerle bağdaşması mümkün değildir. Bu nefret suçunun polis korumasında işlenmesi daha vahimdir." ifadelerini kullandı.
3.07.2023 Gündem
Kosta Rika - Panama maçı Tek Maç ve Canlı Bahis seçenekleriyle Misli.com’da
Kosta Rika - Panama maçı Tek Maç ve Canlı Bahis seçenekleriyle Misli.com’da Kanada-ABD ortaklığında düzenlenen 2023 Altın Kupa'nın C Grubu'nda yer alan Kosta Rika ile Panama, Inter Miami'nin sahası DRV PNK'da kozlarını paylaşırken siz de bu karşılaşmanın heyecanını Canlı Bahis ve Canlı İzle seçenekleriyle Misli.com’da yaşayabileceksiniz.
26.06.2023 İddaa
6 kişinin öldüğü pansiyon yangınında kundaklama şüphesi
6 kişinin öldüğü pansiyon yangınında kundaklama şüphesi Yeni Zelanda’da 15 Mayıs’ta meydana gelen ve 6 kişinin ölümüne neden olan pansiyon yangınında polis, kundaklama şüphesiyle cinayet soruşturması başlattı.  
17.05.2023 Dünya
108 yıl sonra kayıp şehitlik bulundu! Çanakkale'de fark edildi: Kafatası, kemik parçası ve şahide
108 yıl sonra kayıp şehitlik bulundu! Çanakkale'de fark edildi: Kafatası, kemik parçası ve şahide Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Barış Borlat ile Askeri Tarih Uzmanı Ömer Arslan, 1000 arşiv belgeyi inceleyip, 108 yıl sonra Conkbayırı Muharebesi'nin kayıp şehitliğini buldu. Bölgede görev yapan 28'inci Alay'ın harp raporlarını taradıkları sırada bir kroki tespit ettiklerini belirten Arslan sürecin detayları tek tek anlattı.
16.05.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Zelanda ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni zelanda haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.