Yeni Yaptırımlar

Yeni Yaptırımlar

Son dakika yeni yaptırımlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni yaptırımlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni yaptırımlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Yaptırımlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni yaptırımlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.458 yeni yaptırımlar haberi bulunmuştur. Tüm yeni yaptırımlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Ersoy, turizmde hedefi açıkladı
Bakan Ersoy, turizmde hedefi açıkladı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Turist sayısı olarak 4'üncü sıraya yükseldik. Hedefimiz de dünyada ilk 3'e girmek. Çok hızlı bir şekilde regülasyonlar yapıyoruz. Ülkemizi 60 milyon- 100 milyon bandında turist alan ülkeler seviyesine getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
18.04.2024 Gündem
Araba piyasası ile ilgili yeni karar! Fahiş fiyat artışı için harekete geçildi
Araba piyasası ile ilgili yeni karar! Fahiş fiyat artışı için harekete geçildi Sıfır araç satışında tüketicilere aksesuar dayatan, araç olduğu halde satmayan veya takasta piyasanın altından fiyat veren yetkili satıcılara yönelik yeni yaptırımlar geldi. Ticaret Bakanlığı’nın dün duyurduğu yönetmelik değişikliğine göre, bu tür faaliyetleri tespit edilen bayiler ‘stokçuluk’ suçundan aracın değerine göre araç başına 4.5 milyon lirayı bulan cezalar ödeyecek, ikinci el araç satış yetkisi 1 yıl süreyle iptal edilecek. Bakanlık faaliyetlerin devam etmesi halinde bayilik yetkisini iptal etmeyi de düşünüyor.
7.05.2023 Ekonomi
İşlediği korkunç cinayetler Kuzuların Sessizliği filmine konu olan cani tekrar gündemde! Detaylar dehşete düşürdü...
İşlediği korkunç cinayetler Kuzuların Sessizliği filmine konu olan cani tekrar gündemde! Detaylar dehşete düşürdü... Kadınları bodruma kapatıp işkencelerle öldüren ve işlediği cinayetler Kuzuların Sessizliği filmine konu olan cani Gary Heidnik tekrar gündemde. Pensilvanya'da yaşanan korkunç cinayetlerinden üzerinden yıllar geçmesine rağmen kurbanların anlattığı detaylar duyanları dehşete düşürmeye devam ediyor. Eyalette idam edilen son mahkum olması ve idamlara yönelik yeni yaptırımlar, Gary Heidnik davasını yeniden gündeme getirdi. Kurbanlardan birinin kardeşi ise Heidnik'in idam edilip edilmemesi konusundaki kararsızlığının hala sürdüğünü söylüyor.
22.03.2023 Dünya
Yapı denetimde yeni dönem! Alt ve üst limitler getirildi, sayıları 2.5 kat arttı
Yapı denetimde yeni dönem! Alt ve üst limitler getirildi, sayıları 2.5 kat arttı Kahramanmaraş depremlerinden sonra yapı denetim sektörü mercek altına alındı. Yapılan düzenlemelerle laboratuvar sayısı 2.5 kat arttı, analiz fiyatlarına alt ve üst limitler getirildi. Bir yıl süreyle üç kere yeni işten men cezası verilen yapı denetim şirketinin faaliyetlerine son verme uygulamasının devam ettiğini belirten yetkililer, buna ek olarak bazı yeni yaptırımlar üzerinde çalışıldığını da söyledi.
15.03.2023 Ekonomi
Biden: Ukrayna asla Rusya için bir zafer olmayacak, asla
Biden: Ukrayna asla Rusya için bir zafer olmayacak, asla ABD Başkanı Joe Biden, Polonya’da yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna Savaşı’na dair açıklamalarda bulunarak, “Ukrayna asla Rusya için bir zafer olmayacak, asla” ifadelerini kullanarak, “ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya'yı kontrol etmeye veya yok etmeye çalışmıyor” dedi.
21.02.2023 Gündem
ABD, Wagner’i resmi olarak “uluslararası suç örgütü” ilan etti
ABD, Wagner’i resmi olarak “uluslararası suç örgütü” ilan etti ABD, Rus paralı asker şirketi Wagner’i resmen uluslararası suç örgütü olarak ilan etti. ABD Hazine Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Rus kişi ve kuruluşlara yeni yaptırımlar uyguladı.
26.01.2023 Dünya
Macaristan: Rus gazına yönelik yeni AB yaptırımlarına izin vermeyeceğiz
Macaristan: Rus gazına yönelik yeni AB yaptırımlarına izin vermeyeceğiz Macaristan Başbakanlık Ofisi Başkanı Gergely Guiyas, "Rus gazına yönelik yeni AB yaptırımlarına izin vermeyeceğiz" dedi.
22.10.2022 Dünya
AB ülkeleri, Rusya’ya yönelik 8. yaptırım paketinde siyasi anlaşma sağladı
AB ülkeleri, Rusya’ya yönelik 8. yaptırım paketinde siyasi anlaşma sağladı Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Çekya'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, üye ülkelerin büyükelçilerinin Rusya’ya yönelik 8. yaptırım paketinde siyasi anlaşma sağladıkları belirtildi.
5.10.2022 Dünya
İngiltere, Rusya Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı
İngiltere, Rusya Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı İngiltere, Rusya Büyükelçisi Andrey Kelin'i, Rusya'nın Ukrayna topraklarını yasadışı ilhakını protesto etmek amacıyla Dışişleri Bakanlığına çağrılması talimatını verdi.
30.09.2022 Dünya
Putin'in ilhak kararına dünyadan tepki yağıyor! Yeni yaptırımlar peş peşe açıklandı...
Putin'in ilhak kararına dünyadan tepki yağıyor! Yeni yaptırımlar peş peşe açıklandı... Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki 4 bölgeyi ilhak etmesi sonrası Avrupa Birliği, '4 bölgenin Rusya'nın parçası olduğunu katiyen kabul etmiyoruz' açıklaması yayınladı. AB'nin bu açıklamasından kısa bir süre sonra ABD ve İngiltere de peş peşe açıklamalar yaptı ve Rusya'ya yönelik bir dizi yaptırım daha açıkladı. ABD Başkanı Biden uluslararası kamuoyunu Rusya'nın 4 bölgeyi ilhak etme kararını kınamaya davet etti.
30.09.2022 Dünya
ABD'den Ukrayna'ya 1,1 milyar dolarlık ek savunma yardımı
ABD'den Ukrayna'ya 1,1 milyar dolarlık ek savunma yardımı Beyaz Saray, ABD'nin Ukrayna'ya yüzlerce zırhlı araç, roketatar ve drone sistemlerini içeren 1,1 milyar dolarlık ek savunma yardımı sağlayacağını duyurdu.
28.09.2022 Dünya
AB’nin Rusya’ya yönelik 8’inci yaptırım paketi hazır
AB’nin Rusya’ya yönelik 8’inci yaptırım paketi hazır Rusya’nın Ukrayna’nın 4 bölgesinde düzenlediği sözde referandumların ve kısmi seferberlik ilanının ardından harekete geçen Avrupa Birliği (AB), içerisinde Rusya'ya yönelik ticaret kısıtlaması ve Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasını da içeren 8’inci yaptırım paketi hazırladı.
28.09.2022 Dünya
ABD'den altın piyasasını derinden etkileyecek hamle! Rusya’dan altın ithalatına yasak
ABD'den altın piyasasını derinden etkileyecek hamle! Rusya’dan altın ithalatına yasak ABD Hazine Bakanlığı, Rusya’dan ABD’ye altın ithalatına yasak getirildiğini ve Rus savunma sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 100 kişi ve kuruma yaptırım uygulandığını duyurdu. Bu hamlenin altın piyasasını nasıl etkileyeceği ise şimdiden merak konusu oldu. Nitekim ABD, daha önce Rusya'ya petrol ve doğal gaz ambargosu uygulamış ve bu hamlenin ardından petrol fiyatlarından ciddi dalgalanmalar olmuştu.
28.06.2022 Ekonomi
Macron, Biden'a kötü haberi verirken kameralara yakalandı! Sözleri açıkça duyuldu: 'Bana iki şey söyledi...'
Macron, Biden'a kötü haberi verirken kameralara yakalandı! Sözleri açıkça duyuldu: 'Bana iki şey söyledi...' ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un petrol krizi ile ilgili yaptığı konuşma kameralara yakalandı. Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan liderleri gazeteciler konusunda uyarsa da Macron'un sözleri duyuldu.
28.06.2022 Dünya
İran ve ABD Basra Körfezi’nde karşı karşıya geldi!
İran ve ABD Basra Körfezi’nde karşı karşıya geldi! Basra Körfezi'nde Rutin geçişini yapan ABD devriye gemisi "USS Sirocco" ve nakliye gemisi "USNS Choctaw County" İran hücum botları ile neredeyse kafa kafaya geldi.
21.06.2022 Dünya
Çin ve Rusya ilk kez hesap verdi! Sebep 'Kuzey Kore' kararı
Çin ve Rusya ilk kez hesap verdi! Sebep 'Kuzey Kore' kararı Çin ve Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısını veto etmeleri nedeniyle BM Genel Kurulu'nda ilk kez hesap verdi. Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore 2018'de nükleer silahlardan arındırma önlemleri aldığından beri, ABD tarafı Kuzey Kore'nin olumlu girişimlerine karşılık vermedi ve Kuzey Kore'nin meşru ve makul endişelerini ele almadı. Sorunu çözmek için gerekli samimiyeti de göstermedi" dedi.
8.06.2022 Dünya
Zelenskiy'den flaş açıklama: Yüzde 20’si Rusya kontrolünde!
Zelenskiy'den flaş açıklama: Yüzde 20’si Rusya kontrolünde! Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusunun şu anda Ukrayna topraklarının yüzde 20'sinin kontrolünü elinde tuttuğunu açıkladı.
2.06.2022 Dünya
Rusya ve BM 'tahıl sevkiyatı' için masada
Rusya ve BM 'tahıl sevkiyatı' için masada Rusya Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Aleksandr Fomin ile Birleşmiş Miletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, Karadeniz üzerinden tahıl sevkiyatı konusunu görüştü.
2.06.2022 Dünya
ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar! Listede Roldugin de var...
ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar! Listede Roldugin de var... ABD, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın olan Rus elitlerini ve Putin ile bağlantısı olan yatları hedef alan yeni yaptırımları duyururken, yaptırım listesinde Putin'in denizaşırı mal varlıklarını yönettiği iddia edilen Sergey Roldugin ve aile üyeleri de yer aldı.
2.06.2022 Dünya
Rusya için flaş karar, Putin'i kızdıracak! Yasaklandı
Rusya için flaş karar, Putin'i kızdıracak! Yasaklandı Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Avrupa Parlamentosu'ndan Rusya için flaş bir karar daha geldi. AP Başkanı Metsola, Rusya Devlet Başkanı Putin'in hiç hoşuna gitmeyecek yeni kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Metsola "Otokratlara karşı birlik içinde ve güçlü kalacağız” dedi. AB üyesi ülkelerin liderleri, 30 Mayıs’ta uzun süredir ertelenen Rusya’ya yönelik 6’ncı yaptırım paketi üzerinde prensipte uzlaşı sağlamış, yeni yaptırımlar çerçevesinde Rusya’dan petrol ithalatı yılsonuna kadar yüzde 90 oranında azaltılmasına karar verilmişti.
2.06.2022 Dünya
Almanya Başbakanı Scholz, Putin'i hedef alarak konuştu: Sorumluluk Rusya Devlet Başkanı’na ait!
Almanya Başbakanı Scholz, Putin'i hedef alarak konuştu: Sorumluluk Rusya Devlet Başkanı’na ait! Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya’ya yönelik 6’ncı yaptırım paketi üzerinde Avrupa Birliği (AB) liderlerinin uzlaşı sağlamasının ardından yaptığı açıklamada, “Yaptırımların net bir amacı var, Rusya'nın bu savaşı sona erdirmesi ve birliklerini geri çekmesi” dedi.
31.05.2022 Dünya
Avrupa Birliği'nden yeni kararlar! 'Savaş savunma ihtiyacını hatırlattı'
Avrupa Birliği'nden yeni kararlar! 'Savaş savunma ihtiyacını hatırlattı' Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) Olağanüstü Liderler Zirvesi’nden 200 milyar euroluk ek savunma yatırımı ve RePowerEU’ye 300 milyar euroluk bütçe ayrılarak enerji konusunda çözüm üretilmesine karar verildi.
31.05.2022 Dünya
FED toplantısı saat kaçta açıklanacak, Mayıs ayı FED kararı ne zaman açıklanır? Faiz kararı ne olur?
FED toplantısı saat kaçta açıklanacak, Mayıs ayı FED kararı ne zaman açıklanır? Faiz kararı ne olur? FED kararı ne zaman, FED faiz saat kaçta açıklanacak? FED Mayıs ayı toplantısı için gözler ABD’ye çevrildi. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de FED faiz kararı merakla bekleniyor. Faizin artırımının olup olmayacağı kafaları meşgul ederken, vatandaşlar “FED faiz kararı açıklandı mı, FED Mayıs toplantısı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak?” sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte Mayıs ayı FES toplantısı hakkında merak edilenler…
4.05.2022 Ekonomi
Yunanistan Rus tankerine el koydu
Yunanistan Rus tankerine el koydu Yunanistan, Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan yaptırımlar çerçevesinde bir Rus petrol tankerine el konulduğunu açıkladı.
19.04.2022 Dünya
Avrupa Birliği, Rusya'ya yeni yaptırımları duyurdu! Hepsine yasak geliyor...
Avrupa Birliği, Rusya'ya yeni yaptırımları duyurdu! Hepsine yasak geliyor... Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Layen, bugün Rusya’ya karşı uygulanması planlanan 5’inci yaptırım paketinin içeriğini açıkladı. AB tarafından açıklanan 4 yaptırım paketinin siyasi ve ekonomik sonuçlarının Rusya’yı sert biçimde etkilediğini vurgulayan Von der Leyen, “Olaylar karşısında baskımızı daha da artırmamız gerektiği açık. Bugün, yaptırımlarımızı bir adım daha ileri götürmeyi teklif ediyoruz” dedi.
5.04.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Yaptırımlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni yaptırımlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.