Yeka

Yeka

Son dakika yeka haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeka ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeka haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeka

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeka gelişmeleri de dahil olmak üzere 129 yeka haberi bulunmuştur. Tüm yeka haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kalyon Enerji ve Enercon, 260 MW’lık sözleşmeye imza attı
Kalyon Enerji ve Enercon, 260 MW’lık sözleşmeye imza attı Kara rüzgâr türbini teknolojileri şirketi Enercon ve yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük yatırımcılarından olan Kalyon Enerji, YEKA RES-3 projesi kapsamında 260 MW’lık yeni bir iş birliğine imza attı. Anlaşmaya göre Enercon, Kalyon Enerji’nin Türkiye’deki kara projeleri için 64 adet rüzgâr türbini kuracak. İş birliği ile Türkiye’deki projeler için 64 adet E-138 EP3 türbininin tedariki ve kurulumu gerçekleştirilecek.
7.06.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez'den flaş açıklama! 4 milyon haneye 3 milyar TL doğal gaz desteği yapılacak
Bakan Dönmez'den flaş açıklama! 4 milyon haneye 3 milyar TL doğal gaz desteği yapılacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2023 Yılı Bütçe sunumunu yaptı. Doğal desteğiyle ilgili konuşan Bakan Dönmez, "Isınma yardımı alan hanelere verilen desteklere doğal gaz desteği de dahil edilmiştir. Buna göre, yaklaşık 4 milyon haneye senelik 3 milyar TL'lik yardım yapılacak " dedi.
7.12.2022 Ekonomi
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, tarih belli oldu
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, tarih belli oldu Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Bakan Dönmez tarihi açıkladı. Faturalara yansıyacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 5. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Karadeniz'de temmuz ayında boruların deniz altına döşenmesi için ilk kaynağın yapılacağını belirterek, "İnşallah önümüzdeki yıl vatandaşlarımız Karadeniz gazıyla buluşacak. Karadeniz gazını mutfağında kullanacak. Borular 2 bin 200 metre su derinliğinden geçecek ve toplamda da 170 kilometre uzunluğunda olacak. Türkali-1 ve Türkali-2 kuyularındaki akış testlerini tamamladık. Türkali-1'de günlük 1,7 milyon metreküp, Türkali-2'de günlük 2,6 milyon metreküplük gaz akışını yakaladık. Testlerimiz sonucu kuyu başına günlük ortalama 3 milyon metreküpe kadar çıkabileceğimizi gördük" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
27.05.2022 Ekonomi
Karadeniz gazıyla ilgili flaş gelişme! Bakan resmen duyurdu: Çalışmaya başladı
Karadeniz gazıyla ilgili flaş gelişme! Bakan resmen duyurdu: Çalışmaya başladı Karadeniz gazıyla ilgili flaş açıklama geldi. Bakan resmen duyurdu. Çalışmalar başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazını 2023’e yetiştirmek için ekiplerin büyük bir gayretle sahada çalıştıklarını belirterek, “Yavuz’un göreve başlamasıyla böylece 3 gemimiz de aynı anda Karadeniz’de çalışmaya başladı" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
22.04.2022 Ekonomi
Akaryakıt ile ilgili flaş gelişme! Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor
Akaryakıt ile ilgili flaş gelişme! Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor Akaryakıt ile ilgili son dakika gelişmesi! Benzin fiyatı, motorin fiyatı ve LPG fiyatlarıyla ilgili yeni dönem başlıyor. Arabası olan milyonları ilgilendiriyor. EPDK'dan flaş açıklama geldi. Kâr marjları artan maliyetlere rağmen aynı kalan akaryakıt istasyonlarıyla ilgili düzenleme geliyor. Taşıt Tanıma Sistemi’ndeki (TTS) komisyoncular aradan çıkacak. Böylece bayi sistemdeki zararını benzin fiyatına yansıtmayacak.
5.03.2022 Ekonomi
Kalyon Enerji'den Karapınar Güneş Enerji Santrali için 812 milyon dolarlık finansman anlaşması
Kalyon Enerji'den Karapınar Güneş Enerji Santrali için 812 milyon dolarlık finansman anlaşması Kalyon Enerji, Kalyon Karapınar Güneş Enerji Santrali için 812 milyon dolarlık finansman anlaşması imzaladı. Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, "Temiz ve yenilenebilir enerjiye ulaşım hedefini yakalamak için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki güneşimiz bir, geleceğimiz bir, enerjimiz milli, geleceğimiz güçlü" dedi. 
30.11.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez müjdeli haberi duyurdu! Üçüncü FSRU 2022'de devreye alınacak
Bakan Dönmez müjdeli haberi duyurdu! Üçüncü FSRU 2022'de devreye alınacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye'de iki adet LNG terminali ve iki adet yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitesi bulunmaktadır. Üçüncü tesisi inşallah 2022'de devreye alacağız" dedi.
10.11.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez duyurdu: Karadeniz'de yeni müjdeler için gün sayıyoruz
Bakan Dönmez duyurdu: Karadeniz'de yeni müjdeler için gün sayıyoruz Doğal gaz keşifleriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan yeni müjdeyi resmen duyurdu, geri sayım başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Karadeniz'deki keşiflerimizin miktarını ve değerini artıracak yeni müjdeler için gün sayıyoruz" dedi.
9.11.2021 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaz faturalarıyla ilgili flaş açıklama! Devlet desteği! Bakan duyurdu
Elektrik ve doğal gaz faturalarıyla ilgili flaş açıklama! Devlet desteği! Bakan duyurdu Elektrik ve doğal gaz faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması. Elektrik ve doğal gaz faturalarının önemli bir kısmı devlet tarafından bütçeden karşılanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğal gaz faturalarındaki artışla ilgili sıkıntının Türkiye'ye özgü değil, küresel bir kriz olduğunu belirterek, "Fiyat konusunda ortaya çıkan artışların doğrudan vatandaşlarımıza yansımasını önlemek adına gerekli her adımı atıyoruz. Faturaların önemli bir kısmını bütçeden karşılıyoruz" dedi.
5.11.2021 Ekonomi
Doğal gazla ilgili son dakika açıklaması! Fiyatlar artacak mı? Belli oldu
Doğal gazla ilgili son dakika açıklaması! Fiyatlar artacak mı? Belli oldu Doğal gaz fiyatları artacak mı? Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. Bakan Dönmez açıkladı. Küresel düzeyde devam eden enerji krizi doğal gaz faturalarına da yansıyacak mı? Havaların soğumaya başlamasıyla herkes doğal giderlerinin artıp artmayacağını merak ediyordu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den doğal gaz fiyatları ile ilgili kritik bir açıklama geldi. Bakan Dönmez, "Kış aylarında artacak gaz talebinin karşılanması için ek kaynak görüşmelerimiz sürüyor. Uzun dönemli doğal gaz anlaşmalarımızın olması elimizi rahatlatan bir unsur" dedi.
13.10.2021 Ekonomi
Doğal gaz keşfi! Flaş açıklama! 2027 yılında...
Doğal gaz keşfi! Flaş açıklama! 2027 yılında... Doğal gaz keşfi ile ilgili flaş açıklama! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen doğal gaz rezervinin, 2027 yılında en yüksek üretim kapasitesine ulaştığında, Türkiye’nin yıllık iç ihtiyacının yaklaşık üçte birini karşılar hale geleceğini söyledi.
27.09.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez duyurdu! 6 milyar liralık yatırım
Bakan Dönmez duyurdu! 6 milyar liralık yatırım Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, YEKA GES-3 yarışması sonunda ağırlıklı ortalama fiyatın kilovatsaat başına 21,5 kuruş olduğunu belirterek, "Santrallerin kurulumuyla yaklaşık 6 milyar liralık yatırım hayata geçirilecek." dedi.
1.07.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez: Karapınar GES'i 2022'de tam kapasiteyle devreye alacağız
Bakan Dönmez: Karapınar GES'i 2022'de tam kapasiteyle devreye alacağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Dünyanın sayılı büyüklükteki güneş santrallerinden olan Karapınar Güneş Enerjisi Santrali'ni (GES) inşallah 2022 sonunda tam kapasiteyle devreye alacağız" dedi.
11.06.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez açıkladı! 'Arz güvenliği sorunumuz yok'
Bakan Dönmez açıkladı! 'Arz güvenliği sorunumuz yok' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Milli enerji ve maden politikamız çerçevesinde arz güvenliğimizi teminat altına almak için hayata geçirdiğimiz yatırımlarımız her yıl artarak devam ediyor. Bugün artık elektrik ve doğalgazda arz güvenliği sorunumuz olmadığını rahatlıkla söyleyebiliyoruz" dedi.
26.05.2021 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu, tarih...
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu, tarih... Doğal gaz ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Herkes merak ediyordu. Ve belli oldu. Tarih netleşti. Doğal gaz ve petrol arama çalışmalarıyla ilgili flaş açıklama Bakan Dönmez'den geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, petrol ve doğalgaz arama çalışmaları, Sakarya Gaz Sahası'ndaki son gelişmeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, "Yeni haberle ilgili Haziran ayını bekleyelim. Yapılan çalışmalar Haziran ayında tamamlanmış olur." ifadelerini kullandı.
24.05.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez: Yeni haftaya enerjiyle başlayacağız
Bakan Dönmez: Yeni haftaya enerjiyle başlayacağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yarın katılacağı A Haber ve A Para ortak yayınında, petrol ve doğal gaz çalışmaları, yenilenebilir enerji ve vadeli elektrik piyasası konularında değerlendirmelerde bulunacağını söyledi.
23.05.2021 Ekonomi
'Enerji sektörüne 19 yılda 100 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı'
'Enerji sektörüne 19 yılda 100 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yerli sermaye desteğinin yanı sıra, bugün yabancı bankalar, bölgesel kalkınma fonları, yatırım bankaları, ajanslar, hibeler gibi pek çok yurt dışı kaynaklı finansman modeli de yatırımcılarımız tarafından değerlendiriliyor. Bu sayede enerji sektörüne son 19 yılda 100 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı" dedi.
25.03.2021 Ekonomi
Elektrik açıklaması! Bakan duyurdu ve belli oldu, yüzde 50...
Elektrik açıklaması! Bakan duyurdu ve belli oldu, yüzde 50... Merakla bekleniyordu. Bakan Dönmez bugün açıkladı ve belli oldu. Yüzde 50 artış yaşandı. Dönmez yaptığı açıklamada, "Güneşin elektrik üretimimizdeki payı 2002'de sıfırken bugün yüzde 3,7 oldu. Şubat 2020’den bugüne güneşten elektrik üretimi yüzde 50 arttı" dedi.
23.03.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez: YEKA GES-3 yarışmasına rekor başvuru aldık
Bakan Dönmez: YEKA GES-3 yarışmasına rekor başvuru aldık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yenilenebilir Kaynak Alanları (YEKA) GES-3 yarışmasına rekor başvuru aldıklarını belirterek, "36 şehirde düzenlenecek 74 yarışma için 709 başvuru aldık. Yenilenebilir enerjinin tabana yayılmasını sağlayacak Mini YEKA'lar, yatırımcı profili ve yatırım kültürünün değişmesine de zemin hazırlayacak" dedi.
15.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Dönmez açıkladı! Yakında imzalar atılacak
Bakan Dönmez açıkladı! Yakında imzalar atılacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Madencilik alanında geliştireceğimiz işbirliğinin çerçevesini oluşturmak üzere Kırgızistan ile bir anlaşma imzalama hazırlığındayız. Bu mutabakat zaptının, madencilik faaliyetlerinde atacağımız adımların yol haritasını belirleyeceğine inanıyorum" dedi.
24.02.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez: Yenilenebilir kurulu gücümüz 49 bin 550 megavata ulaştı
Bakan Dönmez: Yenilenebilir kurulu gücümüz 49 bin 550 megavata ulaştı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Geçtiğimiz yıl devreye aldığımız yaklaşık 4 bin 900 megavat kurulu gücümüzün yüzde 98'ini yani neredeyse tamamına yakınını yenilenebilir kaynaklar oluşturdu. Yenilenebilir kurulu gücümüz 49 bin 550 megavata ulaştı" dedi.
6.01.2021 Ekonomi
Türkiye ve Azerbaycan Enerji Bakanlarından güneş teknolojileri fabrikasına ziyaret
Türkiye ve Azerbaycan Enerji Bakanlarından güneş teknolojileri fabrikasına ziyaret Türkiye ve Azerbaycan arasında enerji iş birliği görüşmeleri için Ankara’da bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Azerbaycan Cumhuriyeti Enerji Bakanı Parviz Şahbazov, ağustos ayında faaliyete geçen Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası’nı ziyaret etti.
16.12.2020 Gündem
Yerli otomobilde flaş gelişme! Bakan duyurdu
Yerli otomobilde flaş gelişme! Bakan duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Dönmez: "Yerli elektrikli otomobilimiz TOGG banttan inmeden şarj altyapı çalışmalarımızı büyük oranda tamamlamış olacağız." dedi.
10.12.2020 Gündem
Flaş doğal gaz açıklaması! Yenilenecek kontratlarda...
Flaş doğal gaz açıklaması! Yenilenecek kontratlarda... Milyonlarca doğal gaz abonesini ilgilendiren açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. Doğal gaz fiyatlarının önümüzdeki dönemde düşebileceğine işaret eden Bakan Dönmez, Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezervinin pazarlıkta Türkiye'nin elini güçlendireceğini açıkladı.
23.11.2020 Ekonomi
Açıklama geldi! Ertelendi
Açıklama geldi! Ertelendi Mini güneş YEKA ihale başvurularının ertelendiği bildirildi
8.10.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yeka ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeka haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.