Yaz Tatili Ne Zaman Bitiyor

Yaz Tatili Ne Zaman Bitiyor

Son dakika yaz tatili ne zaman bitiyor haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yaz tatili ne zaman bitiyor ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yaz tatili ne zaman bitiyor haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yaz Tatili Ne Zaman Bitiyor

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yaz tatili ne zaman bitiyor gelişmeleri de dahil olmak üzere 37 yaz tatili ne zaman bitiyor haberi bulunmuştur. Tüm yaz tatili ne zaman bitiyor haberleri aşağıda listelenmiştir.
Akrabalar arasındaki kavga hastaneye sıçradı, bir doktor yaralandı
Akrabalar arasındaki kavga hastaneye sıçradı, bir doktor yaralandı Samsun'un Terme ilçesi Bafracalı Mahallesi'nde akrabalar arasında kavgada 1 kişinin tüfekli saldırısında 7 kişiyi yaralandı. Çarşamba Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen yaralılar burada da kavga etti. Yaralılardan biri doktor Ekrem Kayaalp'e saldırdı. Yaralanan doktor, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.
16.06.2023 Yaşam
MEB okullar ne zaman açılacak, yaz tatili kaç gün 2023? Okullar 1 ay erken mi açılacak, yaz tatili ne zaman bitiyor?
MEB okullar ne zaman açılacak, yaz tatili kaç gün 2023? Okullar 1 ay erken mi açılacak, yaz tatili ne zaman bitiyor? Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseli yaklaşık 19 milyon öğrenci karnelerini aldı ve yaz tatiline başladı. 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi sona ererken öğrenciler yaz tatilinin ne zamana kadar süreceğini sorgulamaya başladı. Peki, okullar ne zaman açılacak, yaz tatili ne zaman bitecek? Yaz tatili kaç gün 2023, okullar ağustosta mı açılacak?
16.06.2023 Eğitim
Okullar ne zaman açılacak? İlkokullar ve liseler ne zaman açılıyor? Yaz tatili ne zaman bitiyor?
Okullar ne zaman açılacak? İlkokullar ve liseler ne zaman açılıyor? Yaz tatili ne zaman bitiyor? Yeni Eğitim Öğretim Yılı için geri sayım başladı. Yaz tatilinin sonuna gelinirken milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmen okulların ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki, Okullar ne zaman açılacak? İlkokullar ve liseler ne zaman açılıyor? Yaz tatili ne zaman bitiyor?
30.08.2022 Eğitim
2022 ve 2023 okullar ne zaman açılacak, okulların açılmasına kaç gün kaldı? Yaz tatili ne zaman bitiyor?
2022 ve 2023 okullar ne zaman açılacak, okulların açılmasına kaç gün kaldı? Yaz tatili ne zaman bitiyor? Okullar ne zaman açılacak? Okulların açılacağı tarih ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2022-2023 eğitim öğretim takvimi ile okulların açılacağı tarihi duyurdu. Peki, okulların açılmasına kaç gün kaldı? Yaz tatili ne zaman bitiyor?
16.08.2022 Eğitim
2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılında okullar ne zaman açılacak? İşte okulların açılacağı tarih ve tatil takvimi!
2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılında okullar ne zaman açılacak? İşte okulların açılacağı tarih ve tatil takvimi! Yaz tatilinin bitmesine kısa süre kala okulların ne zaman açılacağı milyonlar tarafından merak ediliyor. Sıklıkla Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2022-2023 eğitim öğretim yılına ait takvimi araştırılıyor. Peki, Yaz tatili ne zaman bitiyor? 2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılında okullar ne zaman açılacak? İlk ara tatil ne zaman? 15 tatil ne zaman? 2023 MEB tatil takvimi!
3.08.2022 Eğitim
MEB resmen harekete geçti! Okullarla ilgili flaş karar, işte o tarih
MEB resmen harekete geçti! Okullarla ilgili flaş karar, işte o tarih Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'dan son dakika açıklaması geldi. Resmen harekete geçildi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Detaylar belli oldu. Okulların açıklaması ve yüz yüze eğitimle ilgili flaş gelişme. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer duyurdu. Bakan Özer okulların açıklmasıyla ilgili, “İlk önceliğim gerekli tüm tedbirleri alarak okulları tıpkı pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir. Türkiye’nin geleceği için yüz yüze eğitime bir an önce geçmek oldukça kritik bir hal almıştır. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Yüz yüze eğitim 6 Eylül de başlayacak. Gözler okulların açılacağı tarihe ve eğitimin nasıl başlayacağına çevrildi. Bilim Kurulu son 2 haftadır gündemine bu konuyu taşındı. Flaş tavsiye kararları alındı. İşte detaylar...
8.08.2021 Eğitim
MEB resmen harekete geçti! Yeni Bakan Özer tarihi duyurdu, okullar...
MEB resmen harekete geçti! Yeni Bakan Özer tarihi duyurdu, okullar... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Resmen belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'dan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığına atanması gerçekleşen Prof. Dr. Mahmut Özer, Bakanlık görevini Ziya Selçuk’tan devraldı. Milli Eğitim Bakanı Özer, “İlk önceliğim gerekli tüm tedbirleri alarak okulları tıpkı pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir. Türkiye’nin geleceği için yüz yüze eğitime bir an önce geçmek oldukça kritik bir hal almıştır. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz” dedi.
6.08.2021 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, 13 Ağustos'ta...
MEB'den son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, 13 Ağustos'ta... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Resmen belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'dan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk telafi eğitimine ilişkin açıklama yaptı. Selçuk, "Telafide yeni dönem başlıyor. Çocuklarımız bir sonraki yıla hazır mı? Biz hazırlığımızı yaptık. TRT EBA öğretmenlerimiz, geçen yıldan hatırlatmalarla çocukları yeni döneme ısındıracak bir hafta sonu kuşağı hazırladı." ifadelerini kullandı. Öte yandan MEB'den öğretmenleri ilgilendiren bir açıklama daha geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 9 Ağustos'ta başlayacağı bildirildi. Süreç 13 Ağustos'a kadar devam edecek. Gerekli koşulları taşıyanların başvuruları değerlendirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için mazeret tayin duyurusu yayımladı. İşte detaylar...
5.08.2021 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! 81 ilde başlıyor, tüm okullarda...
MEB'den son dakika kararı! 81 ilde başlıyor, tüm okullarda... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'dan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Okulların açıklaması ve yüz yüze eğitimle ilgili flaş gelişme. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk resmen duyurdu. Detaylar belli oldu. Bakan Selçuk, koronavirüs vaka sayısının artması nedeniyle okul açılış tarihlerinde bir değişiklik olup olmayacağını ilişkin, "Temizlik ve hazırlık anlamanıda okullarımızda ne yapılması gerekiyorsa çalışmalarımızı son hızla yürütüyoruz. Dün 81 il müdürümüzle bir toplantı yaptık ve hangi ilimizin, hangi ilçemizin ne tür eksiği olduğu konusunda bir görüş alışverişinde bulunduk. Ve gördüm ki okullarımızda gerçekten bir problem yok. Okulların 6 Eylül'de açılması bizim için son derece önemli' açıklamasında bulundu.
28.07.2021 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Resmen başlıyor, o tarihten itibaren...
MEB'den son dakika kararı! Resmen başlıyor, o tarihten itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'dan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Okulların açıklaması ve yüz yüze eğitimle ilgili flaş gelişme. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk resmen duyurdu. Detaylar belli oldu. Bakan Selçuk, Twitter hesabından yüz yüze eğitim ile ilgili yaptığı açıklamasında "Etkinliklerimiz yaz boyu telafi kapsamında devam ediyor. Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme Eylül ayında başlayacağız inşallah. Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir." ifadelerini kullandı. Öte yandan İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarında öğrenim görmesine olanak BİLSEM sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. MEB tarafından yapılan yeni duyuruda BİLSEM'e kayıt hakkı kazanan öğrenciler 23 Ağustos 2021-10 Eylül 2021 tarihlerinde kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.
25.07.2021 Eğitim
MEB yeni tarihi duyurdu! Resmen başlıyor, öğrenci ve öğretmenler...
MEB yeni tarihi duyurdu! Resmen başlıyor, öğrenci ve öğretmenler... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'dan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Okulların açıklaması ve yüz yüze eğitimle ilgili flaş gelişme. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk resmen duyurdu. Detaylar belli oldu. Bakan Selçuk, Twitter hesabından yüz yüze eğitim ile ilgili yaptığı açıklamasında "Etkinliklerimiz yaz boyu telafi kapsamında devam ediyor. Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme Eylül ayında başlayacağız inşallah. Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir." ifadelerini kullandı. Öte yandan İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarında öğrenim görmesine olanak BİLSEM sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. MEB tarafından yapılan yeni duyuruda BİLSEM'e kayıt hakkı kazanan öğrenciler 23 Ağustos 2021-10 Eylül 2021 tarihlerinde kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.
24.07.2021 Eğitim
Okulların açılmasına az kaldı! Yaz tatili ne zaman bitiyor?
Okulların açılmasına az kaldı! Yaz tatili ne zaman bitiyor? Uzun bir yaz tatilinin ardından okulların açılmasına çok kısa bir süre kaldı. Öğrencilerin ve velilerin merakla beklediği ve hazırlıklara başladığı okullar hangi tarihte açılacak? MEB çalışma takvimine haberimizden ulaşabilirsiniz.
7.09.2018 Gündem
Okullar ne zaman açılacak? 2018 Yaz tatili ne zaman bitiyor?
Okullar ne zaman açılacak? 2018 Yaz tatili ne zaman bitiyor? 2018-2019 Eğitim - Öğretim yılı için heyecan dorukta. Yaz tatiline devam eden öğrenciler merakla okulların ne zaman açılacağını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yeni eğitim-öğretim dönemi tarihi haberimizde yer alıyor.
3.08.2018 Gündem
Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitiyor?
Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitiyor? 2018 Yaz tatili ne zaman bitecek? Milyonlarca öğrenci yaz tatilini değerlendirirken bir yandan da okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başlangıç tarihi...
9.07.2018 Gündem
Ara tatil ne zaman bitiyor, okullar ne zaman kapanıyor? Pazartesi okul var mı, bayram tatili sonrası okullar ne zaman açılacak?
Ara tatil ne zaman bitiyor, okullar ne zaman kapanıyor? Pazartesi okul var mı, bayram tatili sonrası okullar ne zaman açılacak? Bayram tatilinden sonra okullar ne zaman açılacak, okullar pazartesi açılacak mı? İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri bayram tatiline denk gelen ara tatilin biteceği tarihi sorguluyor. Bayramın son günü idrak edilirken okullar ne zaman açılacak, sorusu gündeme geldi. İşte detaylar…
14.04.2024 Yaşam
Karneler ne zaman verilecek, 2. Dönem ne zaman bitiyor? Karne gününe kaç gün kaldı, karne günü ne zaman 2023?
Karneler ne zaman verilecek, 2. Dönem ne zaman bitiyor? Karne gününe kaç gün kaldı, karne günü ne zaman 2023? Karne günü ne zaman, 2. dönem karneler ne zaman verilecek? Haziran ayının gelmesiyle karne günü için yapılan aramalar da arttı. 2022-2023 eğitim öğretim dönemi 12 Eylül 2023 tarihinde başladı, 16 Haziran döneminde sona erecek. Öğretmenler notları sisteme girdikten sonra, karne basım süreci başlayacak. Peki, karne gününe kaç gün kaldı, 2. Dönem karneler ne zaman verilecek?
30.05.2023 Eğitim
Ara tatilden sonra okullar ne zaman açılıyor? 2023 Nisan ara tatil ne zaman bitiyor, uzadı mı, 24 Nisan Pazartesi okullar tatil mi, okullar pazartesi açılacak mı?
Ara tatilden sonra okullar ne zaman açılıyor? 2023 Nisan ara tatil ne zaman bitiyor, uzadı mı, 24 Nisan Pazartesi okullar tatil mi, okullar pazartesi açılacak mı? 24 Nisan Pazartesi okullar açık mı, okullar pazartesi tatil mi? Ara tatil Ramazan Bayramı tatiliyle birleşerek 9 gün oldu. 14 Nisan Cuma günü başlayan tatil sona ererken pazartesi günü okulların açılıp açılmayacağı merak konusu oldu. Öğrenciler yarın ders işlenip işlenmeyeceğini araştırırken ara tatilin uzayıp uzamadığına yönelik sorgularına da yanıt arıyor. Peki, 24 Nisan Pazartesi okul var mı, yarın okullar açılacak mı, okullar 24 Nisan tatil mi? Ara tatil ne zaman bitiyor?
23.04.2023 Eğitim
Okulların açılmasına kaç gün kaldı, 15 tatil ne zaman bitecek 2023? Okullar ne zaman açılacak sömestr tatili ne zaman bitiyor?
Okulların açılmasına kaç gün kaldı, 15 tatil ne zaman bitecek 2023? Okullar ne zaman açılacak sömestr tatili ne zaman bitiyor? Okullar ne zaman açılacak, 15 tatil ne zaman bitecek? Öğrenciler tatillerinin keyfini yaşarken bir yandan da okulların ne zaman açılacağını sorguluyor. 15 gün süren sömestr tatilinin sona ermesine az bir süre kaldı. Ocak ayı biterken okulların açılacağı tarih merak konusu oldu. Öte yandan tatil süresinin uzatılıp uzatılmadığı araştırılan konu başlıklarından biri oldu. Peki, Okulların açılmasına kaç gün kaldı, sömestr tatili ne zaman bitiyor?
28.01.2023 Eğitim
Son ders zili bugün çalıyor! İlk ara tatil kaç gün olacak? Okullar ne zaman açılacak? Bakan Özer'den öğrencilere mesaj!
Son ders zili bugün çalıyor! İlk ara tatil kaç gün olacak? Okullar ne zaman açılacak? Bakan Özer'den öğrencilere mesaj! Okullarda ilk ara tatil bugün başlıyor. Milyonlarca öğrenci iki aylık eğitim sürecinin ardından tatile girecek. Bugün çalacak son ders ziliyle birlikte öğrenciler ara tatilde dinlenecek. Müzeler başta olmak üzere sanat kurumları, yerel yönetimler öğrenciler için bir dizi ara tatil etkinlik programı oluşturdu. Peki, Okulların ara tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Okullarda ara tatil kaç gün? 9 gün tatil ne zaman başlıyor, bugün tatil mi? İşte detaylar…
11.11.2022 Eğitim
İlkokul 1. sınıf kayıtları ne zaman bitiyor, 1. Sınıf kayıtları nasıl yapılıyor? 2022-2023 ilkokul kayıt tarihleri!
İlkokul 1. sınıf kayıtları ne zaman bitiyor, 1. Sınıf kayıtları nasıl yapılıyor? 2022-2023 ilkokul kayıt tarihleri! 2022-2023 eğitim öğretim yılına az kaldı. Yaz tatili devam ederken, velilerin ilkokul 1. Sınıf kayıt tarihlerine ilişkin aramaları da arttı. 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala 1. sınıf kayıt tarihleri araştırılıyor. Peki, 1. sınıf kayıtları ne zaman bitiyor 2022, ilkokul 1.sınıf kayıtları nasıl yapılıyor?
28.07.2022 Eğitim
İlkokul kayıt tarihleri! 1. Sınıf kayıtları ne zaman başlıyor? İlkokul kayıtları başladı mı, nasıl yapılır?
İlkokul kayıt tarihleri! 1. Sınıf kayıtları ne zaman başlıyor? İlkokul kayıtları başladı mı, nasıl yapılır? 1. sınıf kayıt tarihi 2022 için yapılan araştırmalar hızlandı. Yaz tatili devam ederken, ilkokula başlayacak öğrencilerin velileri ise kayıt tarihleri araştırmasına başladı. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 2022-2023 eğitim öğretim yılının eylül ayında başlayacak. Peki, İlkokul kayıtları başladı mı, 1.sınıf kayıtları nasıl yapılır? İşte e-Okul kayıt sorgulama ekranı ve İlkokul kayıt tarihleri…
20.07.2022 Eğitim
LGS tercih başvurusu 2022! Lise seçimi nasıl olmalı? Tercih yapılırken nelere dikkat edilmeli? İşte e-Okul LGS tercih ekranı!
LGS tercih başvurusu 2022! Lise seçimi nasıl olmalı? Tercih yapılırken nelere dikkat edilmeli? İşte e-Okul LGS tercih ekranı! Milyonlarca öğrenci için LGS tercih maratonu sürüyor! MEB tarafından tercih kılavuzu geçen hafta yayınlanmıştı. LGS puanlarına göre tercih yapacak adaylar lise seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Peki, LGS tercih başvurusu nasıl yapılır? Lise tercihleri ne zaman bitiyor? Tercih yapılırken nelere dikkat edilmeli? LGS tercih onayı nasıl yapılır? LGS’de kaç tercih yapılacak? İşte LGS tercihleri ile ilgili bilmeniz gerekenler…
5.07.2022 Eğitim
Okullar ne zaman açılacak? 18 Nisan Pazartesi okul var mı? 18 Nisan okullarda ders var mı?
Okullar ne zaman açılacak? 18 Nisan Pazartesi okul var mı? 18 Nisan okullarda ders var mı? Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci için 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci ara tatili bitiyor. Okullar 18 Nisan Pazartesi günü ders başı yapacak. 1 haftalık ara tatilde dinlenen öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) tatil takvimini araştırıyor. Peki, Okullar ne zaman açılacak? 18 Nisan Pazartesi okul var mı? Ara tatil uzatıldı mı 2022? Okullar ne zaman yaz tatiline giriyor? İşte MEB tatil takvimi…
17.04.2022 Eğitim
MEB, 81 ile resmi yazıyla duyurdu! Arttı 64 saat...
MEB, 81 ile resmi yazıyla duyurdu! Arttı 64 saat... MEB'den son dakika açıklaması! 81 ile yazı gönderildi ve resmen duyuruldu. Değişiklik yapıldı, artık 64 saat olarak uygulanacak. Yeni yıldan itibaren yürürlüğe girdi ve 31 aralık 2023 tarihine kadar uygulanacak. 13 başlıkta resmi yazı 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderildi. 6. dönem toplu sözleşme ile ilgili detaylı açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı personelini ilgilendiren düzenlemelerle ilgili resmi yazı yayımlandı. Yazıda öğretmenlerin ek ders ücretleri, ek ders saatleri, fazla çalışma ücretleri, resmi tatiller, yöneticilere, müdür ve müdür yardımcılarına ödenen ek ders ücretleri ile ilgili açıklamalar yer alıyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklaması...
28.01.2022 Eğitim
Okullar 13 Nisan’da kapanacak mı? Okullar ne zaman kapanacak 2. dönem 2021?
Okullar 13 Nisan’da kapanacak mı? Okullar ne zaman kapanacak 2. dönem 2021? Okulların kapanıp, kapanmayacağı, ne zaman kapanacağı veliler ve öğrenciler tarafından merak içinde araştırılıyor. Koronavirüs risk haritasına göre 58 il kırmızı kategoride yer aldı. Kırmızı kategorisindeki illerin artması ardından MEB bir açıklama yaptı ve açıklamada, Yüz yüze ve uzaktan eğitimle ilgili uygulamalar, daha önce açıklamış olduğumuz kriterler doğrultusunda valiliklerimizin koordinasyonundaki il hıfzıssıhha kurullarının kararlarına göre devam edecek’ ifadelerini kullandı. Öte yandan Ramazan ayının ilk günü olan 13 Nisan’da okulların tatil olacağı iddia edildi. Peki, okullar ne zaman kapanacak 2021? 2021 yılında okullar ne zaman yaz tatiline girecek?
7.04.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Yaz Tatili Ne Zaman Bitiyor ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yaz tatili ne zaman bitiyor haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.