Gazete Vatan Logo

Okullar ne zaman açılacak? İlkokullar ve liseler ne zaman açılıyor? Yaz tatili ne zaman bitiyor?

Yeni Eğitim Öğretim Yılı için geri sayım başladı. Yaz tatilinin sonuna gelinirken milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmen okulların ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki, Okullar ne zaman açılacak? İlkokullar ve liseler ne zaman açılıyor? Yaz tatili ne zaman bitiyor?

Okullar ne zaman açılacak? İlkokullar ve liseler ne zaman açılıyor? Yaz tatili ne zaman bitiyor?

Yaz tatilinin bitmesine kısa bir süre kaldı. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı için geri sayım başladı. Milyonlarca öğrenci ders başı yapacak. Hazırlıklar sürerken pek çok kişi de ilköğretim ve liselerin ne zaman açılacağını araştırıyor. Peki, Okullar ne zaman açılacak? İlkokullar ve liseler ne zaman açılıyor? Yaz tatili ne zaman bitiyor? İşte detaylar…

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB takvimine göre 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı, 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak. Bir soraki yaz tatili ise 16 Haziran 2023’te başlayacak.

İLKOKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Eğitim öğretim yılı başlamadan bir hafta önce anaokulları ve birinci sınıflarla ilgili uyum eğitim haftası var. 5-9 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimi haftası olacak.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TATİL TAKVİMİ

Birinci dönem ara tatili 14-18 Kasım 2022 tarihinde, ikinci dönem ara tatili de Ramazan Bayramı ile birleştirilerek 17-20 Nisan'da gerçekleştirilecek. Yarı yıl tatili ise 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak.