Yaz Okulları

Yaz Okulları

Son dakika yaz okulları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yaz okulları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yaz okulları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yaz Okulları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yaz okulları gelişmeleri de dahil olmak üzere 269 yaz okulları haberi bulunmuştur. Tüm yaz okulları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Üniversitelerde seçmeli ders fırsatçıları! Soru başına 100 lira, öneme göre fiyat artıyor
Üniversitelerde seçmeli ders fırsatçıları! Soru başına 100 lira, öneme göre fiyat artıyor Üniversitelerde para karşılığında sınavlara başkasının yerine girenler ve tez hazırlayanlardan sonra şimdi de yaz okulu ders seçimlerini ücret karşılığı satanlar çıktı. İhtiyacı olmadığı halde dersleri seçen öğrenciler, aldıkları bu dersleri para karşılığında diğer öğrencilere satıyor. Dersin önemine göre 2.000 TL’ye varan miktarlarda ücret talep ediyorlar.
23.06.2023 Eğitim
Bakan Özer: 1 Ağustos-1 Eylül arasında destekleme ve yetiştirme kursları verilecek
Bakan Özer: 1 Ağustos-1 Eylül arasında destekleme ve yetiştirme kursları verilecek Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgesindeki 11 ilde öncelikli olmak üzere, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2'nci döneminde oluşan öğrenme kayıplarının giderilmesi için 1 Ağustos-1 Eylül arasında yaz okullarında destekleme ve yetiştirme kursları düzenleneceğini açıkladı.
9.05.2023 Eğitim
Yaz okullarına ilişkin detaylar belli oldu! Bakan Özer açıkladı
Yaz okullarına ilişkin detaylar belli oldu! Bakan Özer açıkladı Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaz aylarında öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla 1 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında destekleme ve yetiştirme kurslarının düzenleneceğini söyleyerek yaz okullarına ilişkin detayları açıkladı.
9.05.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihi nitelikte adımlar atıyoruz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihi nitelikte adımlar atıyoruz! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 20 yıldır eğitimin yaygınlaştırılması ve fırsat eşitliği için tarihi nitelikte adımlar atıyoruz." dedi.
20.09.2022 Siyaset
MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Baka Özer tarih verip duyurdu
MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Baka Özer tarih verip duyurdu MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu, 12 Eylül tarihinde başlıyor. Bakan Özer, “Yaklaşık 136 milyon 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerin bir dönem boyunca ihtiyaç duyabilecekleri tüm yardımcı kaynaklar okullara gönderildi” dedi. Atamalar ile ilgili de açıklama yapan Bakan Özer, “Mutlaka yeni öğretmen istihdamı olacaktır. Ataması yapılan öğretmenlerimiz 12 Eylül'de görev başı yapacak" ifadelerini kullandı.
5.09.2022 Eğitim
Bakan Özer: Tüm vatandaşlarımızın matematik öğrenmeye ihtiyacı var
Bakan Özer: Tüm vatandaşlarımızın matematik öğrenmeye ihtiyacı var Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Tüm vatandaşlarımızın matematik öğrenmeye ihtiyacı var. Çünkü matematik, hayatı anlamanın en önemli enstrümanı. Matematik hepimiz için vazgeçilmezdir” dedi.
22.08.2022 Siyaset
MEB resmen duyurdu! Öğrenci ve öğretmen herkesi kapsıyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılında...
MEB resmen duyurdu! Öğrenci ve öğretmen herkesi kapsıyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılında... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Öğrenci ve öğretmen milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programında eğitim gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 2022-2023 eğitim öğretim yılı, öğrenciler, ders kitapları, öğretmen atamaları, yaz okulları, uzman öğretmenlik başvuruları ve daha birçok konuda açıklamada bulunan Bakan Özer, 12 Eylül'de okulların başlayacağını belirterek, öğretmenler için de güzel bir haber verdi. İşte Bakan Özer'in yeni açıklamaları...
17.08.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir ilk! Yoğun ilgi görüyor, Türkiye genelinde yüz binlerce öğrenci...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir ilk! Yoğun ilgi görüyor, Türkiye genelinde yüz binlerce öğrenci... Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bu yaz ilk kez öğrencilere yönelik açtığı yaz okulları yoğun ilgi görüyor. 4 Temmuz'da başlayan eğitimler kapsamında, matematik ve İngilizce yaz okullarına Türkiye genelinde toplam 27 bin 860 kursta 741 bin 835 öğrenci kayıt oldu. Öğrenciler haftada 12 saat, 4 hafta sonunda 48 saat olacak şekilde eğitim alıyorlar.
15.08.2022 Eğitim
Bakan Özer: Türkiye'nin eğitim gündeminden bağış olayını düşürelim
Bakan Özer: Türkiye'nin eğitim gündeminden bağış olayını düşürelim Uşak'ta 'Köy Yaşam Merkezi'nin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlık olarak tüm okulların ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olduklarını belirtti. Özer, "Türkiye'nin eğitim gündeminden şu bağış olayını düşürelim artık" dedi. Öte yandan Bakan Özer, "En son kurmuş olduğumuz Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 0.12'yle aldı öğrenciyi. Mesleki eğitim de toparlanmaya başladı. Öğretmenler ne kadar güçlüyse eğitim sistemi ve toplum da o kadar güçlü" diye konuştu.
9.08.2022 Eğitim
MEB'den flaş karar! 'Başlattık' dedi ve açıkladı, ilkokul, ortaokul ve lise...
MEB'den flaş karar! 'Başlattık' dedi ve açıkladı, ilkokul, ortaokul ve lise... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Tüm öğrenci ve öğretmenleri yakından ilgilendiriyor. İlkokul, ortaokul ve lise hepsini kapsıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 bin öğretmen atamasıyla ilgili ilk 5 branş sıralamasını paylaştı. Bakan Özer, kayıt parası isteyen okullarla ilgili de takipte olacaklarını söyledi. Öte yandan Bakan Özer, toplam 987 bin 691 öğrencinin yaz okullarına başvurduğunu açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
3.07.2022 Eğitim
Çocukların yaz tatilini verimli geçirmeleri için öneriler!
Çocukların yaz tatilini verimli geçirmeleri için öneriler! Eğitimci Can Uysal, çocukların yaz tatilini eğlenceli ve verimli geçirebilmeleri için çocuklar ve anne babalara önemli tavsiyelerde bulundu.

Yaz tatili oldukça uzun bir periyot, bu nedenle tatili doğru değerlendirmek çok kıymetli. Bu periyotta anne babalara tavsiyem; çocuklara mümkün olduğu kadar sevdikleri konularda, hobileriyle eşleşen kitaplar almaları. Bu kitaplar çocukları hem geliştirecek hem de yaz sürecinde entelektüel sermayelerine yaz boyunca ciddi anlamda katkıda bulunacak. Yaz okulları bu noktada ayrı bir alternatif olabilir. Yabancı dil konusunda kendilerini geliştirmeleri ve aynı zamanda spor ve sanatla da bunu desteklemeleri oldukça mümkündür. Çevrenizde bulunan yaz okulu ve yaz kamplarını iyi bir şekilde araştırmanızı tavsiye ederiz. Bir diğer önemli unsur da, çocuklarımızın sokaklarda ve doğada vakit geçirebilmesidir. Eğer imkan varsa mutlaka doğada kaliteli zamanı çocuğunuzla birlikte geçirmenizi tavsiye ederiz. Akran iletişimi; doğada ve kamplarda sizlerle beraber, farklı ailelerle beraber oluşturulan sosyolojik ortamlar evlatlarımızın gelişimine ciddi katkı sağlamaktadır. Bir sonraki eğitim yılı, yaz aylarındaki performansıyla çok ilgilidir.
28.06.2022 Sağlık
MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu, ilk kez uygulanacak, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, yaz tatilinde...
MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu, ilk kez uygulanacak, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, yaz tatilinde... Milli Eğitim Bakanlığı'dan resmi açıklama geldi. Resmen değişiyor. Bu yıl ilk kez uygulanacak. Detaylar Bakan Özer tarafından açıklandı. Milyonlarca öğrenciyi doğrudan ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İngilizce Öğretimi ve Yaz Okulları İngilizce Kurslarına Yönelik İş birliği Protokolü İmza Töreni'ne katıldı.Burada yaptığı konuşmada önemli değerlendirmelerde bulunan Özer, "2022-2023 eğitim yılından itibaren Türkçe, matematik ve fen bilimlerinin ardından ilk kez Arapça ve İngilizce 'Destekleme ve Yetiştirme Kursları' açacağız." diye konuştu.
27.06.2022 Eğitim
Yaz okulu dönemi başlıyor! Milli Eğitim Bakanı Özer'den son dakika açıklaması! Öğrenci milyonları ilgilendiriyor
Yaz okulu dönemi başlıyor! Milli Eğitim Bakanı Özer'den son dakika açıklaması! Öğrenci milyonları ilgilendiriyor MEB'den son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. Milyonlarca öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiriyor. Eğitimde yeni yaz okulu dönemi başlıyor. Öğrenciler ve öğretmenler ücretsiz eğitim görecek. Yaz tatilinde dil eğitiminin detayları belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuyla ilgili detayları açıklayarak, "Biliyorsunuz yabancı dille ilgili bizim ülkemizin bir sıkıntısı var. Artık bunu kırmak istiyoruz. Bunun ilgili çalışmalarımız nihayetlendi. Metadolojiyi değiştireceğiz, öğretme yaklaşımını değiştireceğiz. İnşallah bunu ilk olarak da yaz okullarında deneyeceğiz. Yaz okullarında almış olduğumuz geri beslemelerle birlikte inşallah 2022-2023 eğitim öğretim yılında bu kazanımları elde ettiğimiz bulguları eğitim sistemine dahil edeceğiz. Bunu ilk defa yapacağız. İngilizce çok iyi öğretilen okullarımız var. Şu an İngilizce ile başlıyoruz sonra Arapçayı dahil edeceğiz. Fransızca, Almanca ile ilgili yaklaşımları geliştireceğiz. Ama öncelikle büyük öğrenci kitlesinin almış olduğu İngilizce problemini halletmemiz gerekiyor. İngilizce öğretilen çok iyi okullarımız var. Yani tüm eğitim sistemiyle ilgili matematikle ilgili kronik bir problememiz yok. Ama biz istiyoruz ki tüm okullarımızda matematikle ilgili güçlü bir eğitim olsun. Eğitimde fırsat eşitliği dediğimiz şey o. İyiye herkesin erişimini artırmak. Sadece belli dar alanlarda, belli okullarda nitelikli eğitime değil tüm okullarımızda bu nitelikli eğitime erişimi artırmak. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Türkiye'nin istediği noktasında ücretsiz bir şekilde bu yaz okullarından faydalanabilirler. Belki önümüzdeki günlerde yaz okullarıyla ilgili seçenekleri de artırabiliriz." ifadelerini kullandı.
25.06.2022 Eğitim
MEB harekete geçti! Flaş okul kararı, tüm öğrenciler artık...
MEB harekete geçti! Flaş okul kararı, tüm öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Resmen başlıyor. Okulların 3 aylık yaz tatiline girmesinin ardından karar verildi. İlk kez olacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu yaz ilk defa milli eğitim bakanlığı olarak çocuklarımızı yalnız bırakmayacağız. Yaz okullarında yanlarında olacağız. 4 tane yaz okulu açıyoruz. Film yaz okulu, matematik yaz okulu ve İngilizce yaz okulu, Türkiye’nin neresine gidersin gitsin öğrencilerimiz başvurarak ücretsiz yararlanabilecek. Öte yandan 2021-2022 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 2023 eğitim öğretim yılı takvimi MEB tarafından yayınlandı. Karnelerini alan öğrenciler "yaz tatili ne zaman bitecek?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, okullar ne zaman açılacak? İşte 2023 eğitim öğretim yılı takvimi ve son dakika haberinin detayları...
18.06.2022 Eğitim
Yaz okulu 2022 MEB başvuru nasıl yapılır (DYK yaz kursu başvuru yap)? e kurs yaz okulu öğrenci başvuru kaydı ne zaman sona erecek, yaz okulu ne zaman başlıyor?
Yaz okulu 2022 MEB başvuru nasıl yapılır (DYK yaz kursu başvuru yap)? e kurs yaz okulu öğrenci başvuru kaydı ne zaman sona erecek, yaz okulu ne zaman başlıyor? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından bu yıl 4’üncü sınıftan 12’nci sınıfa kadar olan tüm eğitim gruplarına açılacak yaz okulları için başvuruları devam ediyor. Peki, Yaz okulu 2022 MEB başvuru nasıl yapılır? e kurs yaz okulu başvuru kaydı ne zaman sona erecek? Yaz okulu ne zaman başlıyor?
17.06.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 100 milyon yardımcı kaynağı öğrencilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 100 milyon yardımcı kaynağı öğrencilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Burhan Felek Stadyumu'nda 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni'ne katıldı. Erdoğan, "Yarının Türkiye'sini gözlerinin parıltısı kalbimizi ısıtan bu çocuklar, gençler inşa edecek. Sene sonuna kadar 100 milyon yardımcı kaynağı öğrencilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz." dedi.
17.06.2022 Siyaset
18 milyon öğrenci bugün karne alıyor! Yaz tatili başlıyor, Bakan Özer'den mesaj...
18 milyon öğrenci bugün karne alıyor! Yaz tatili başlıyor, Bakan Özer'den mesaj... 2021-2022 eğitim öğretim yılı bugün sona erecek. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girecek. Öğrenciler yılın yorgunluğunu tatilde atacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ise 12 Eylül 2022'de başlayacak. Bu yaz çok sayıda yaz okulu ve kurs programları devreye alınacak. Başvuru tarihleri de belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu mesajı yayımladı.
17.06.2022 Eğitim
MEB'den son dakika yaz tatili kararı! İlk kez uygulanacak, bu yıl 81 ilde...
MEB'den son dakika yaz tatili kararı! İlk kez uygulanacak, bu yıl 81 ilde... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Yaz tatili ile ilgili karar MEB tarafından son dakika olarak duyurduldu. Bu yıl bir ilk gerçekleştirilecek. 81 il ve 922 ilçede uygulanacak. 17 Haziran'dan sonra başlıyor. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması adına MEB tarafından birçok proje hayata geçiriliyor. Okul öncesi eğitime erişimden, okullar arası imkan farklılıklarını azaltmaya kadar pek çok farklı proje uygulamaya konuldu. "Kütüphanesiz okul kalmasın projesi" ile de 2021 sonu itibarı ile tüm Türkiye'de kütüphanesiz il kalmadı. Bu yıl ilk kez yaz tatili boyunca kütüphaneler açık kalacak. Ayrıca ücretsiz yaz okulları ile öğrenciler yaz aylarında bilimden sanata, yabancı dilden matematiğe ilgili alanlarına uygun ücretsiz olarak eğitim alabilecekler.
14.06.2022 Eğitim
Yaz Okulları kayıtları başladı!
Yaz Okulları kayıtları başladı! Fatih Belediyesi okulların kapanmasıyla birlikte yaz döneminde 6 farklı branşta yaz spor okulları düzenliyor. Basketbol, voleybol, yüzme, badminton, okçuluk ve değerler eğitimi alanlarında verilecek eğitimlerin kayıtları başladı. Eğitimler ise 25 Haziran’da başlayacak ve 2 buçuk ay sürecek.
9.06.2022 Eğitim
BİLSEM yaz okulları başvurusu ne zaman? BİLSEM öğretmen başvuruları hangi tarihte? BİLSEM kursları ne zaman başlıyor?
BİLSEM yaz okulları başvurusu ne zaman? BİLSEM öğretmen başvuruları hangi tarihte? BİLSEM kursları ne zaman başlıyor? MEB duyurdu! BİLSEM’lerde yaz okularına başvuru tarihi belli oldu. BİLSEM Yaz Okulları’na ilişkin kılavuz illere gönderildi. Başvurular haziran ayında alınacak. Peki, BİLSEM yaz okulları başvurusu ne zaman? BİLSEM kursları ne zaman başlıyor? BİLSEM yaz okuluna kimler başvuru yapabilecek? BİLSEM yaz okulu kursları hangi gün olacak? İşte detaylar…
6.06.2022 Eğitim
MEB son dakika duyurdu! Tarih belli oldu, 25 Haziran'da başlıyor, 2-12. sınıf öğrencileri...
MEB son dakika duyurdu! Tarih belli oldu, 25 Haziran'da başlıyor, 2-12. sınıf öğrencileri... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu. Merakla beklenen tarih belli oldu. 2.sınıftan 12. sınıfa kadar milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. 25 Haziran'da başlıyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, BİLSEM’lerde yapılacak yaz okulları için öğrenci başvurularının 25 Haziran alınmaya başlanacağını duyurdu.
6.06.2022 Eğitim
MEB harekete geçti ve tarihleri resmen duyurdu! 15 Haziran...
MEB harekete geçti ve tarihleri resmen duyurdu! 15 Haziran... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! Milyonlarca öğretmen ve öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. MEB haziran ayı itibarıyla yeni kararları paylaşıyor. Takvimler açıklandı, tarihler belli oldu. Başvuru süreçleri başladı, liseler ile ilgili imzalar atıldı. 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıfları, mezunları ve öğretmenleri kapsıyor. 2022 yılı öğretmenlerin iller arası yer değiştirme takvimi açıklanırken; başvuru ve atama ilan tarihleri de belli oldu. Öte yandan yaz dönemi için destekleme ve yetiştirme kursu ile yaz okulları açılacak. Hangi derslerden açılacağı, hangi sınıfların katılacağı, başvuru zamanı tek tek açıklandı. Öğretmen ve öğrenciler istedikleri ilde, seviyelerine uygun okul türlerinde Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına başvuru yapıp katılabilecek. Yaz okulları da öğretmen ve öğrenci başvurularının yoğunluğuna göre okul idarelerince belirlenen tarihler arasında açılıp; haftada 12, toplamda 48 saat olarak uygulanacak. Aynı zamanda Uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liselerinin açılması ve tarım meslek liseleri için ayrı ayrı protokoller imzalandı. Uzman ve Başöğretmenlik eğitim programı için ise başvurular alınmaya devam ediyor. İşte MEB son dakika gelişmeleri...
4.06.2022 Eğitim
Yaz okulları ile yaz dönemi DYK kursları başvuruları başlıyor
Yaz okulları ile yaz dönemi DYK kursları başvuruları başlıyor Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları ile yaz okulları için öğrenci başvurularının, 15-18 Haziran'da alınacağını bildirdi.
3.06.2022 Gündem
MEB son dakika duyurdu! Yaz tatili öncesi flaş karar, 81 ilde geçerli, 4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, ilk kez...
MEB son dakika duyurdu! Yaz tatili öncesi flaş karar, 81 ilde geçerli, 4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, ilk kez... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Milyonlarca öğrenciye güzel haber. 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan tüm öğrencileri ilgilendiriyor. İlk kez uygulanacak. Bakan Özer 'kronik bir problem' diyerek duyurdu ve detayları paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Çankırı'da anaokulunun açılış töreninden yaptığı açıklamada, "4. sınıftan 12. sınıfa, tüm öğrencilerimizi oyun kıvamındaki matematik seferberliğiyle yaz okulunda buluşturuyoruz. Dördüncüsü yıllardan beri kronik bir problem olan yabancı dille, İngilizce ile ilgili, bunu çözmek için İngilizce yaz okulunu açıyoruz" dedi.
3.06.2022 Eğitim
Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır, uzaya başvuru şartları nelerdir? Uzaya.gov.tr başvuru ekranı ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci!
Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır, uzaya başvuru şartları nelerdir? Uzaya.gov.tr başvuru ekranı ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci! Uzaya gitmek için başvuru yap! Uzaya gitmek için başvuru şartları, uzaya gitme başvurusu nasıl yapılır? Milli Uzay Programı çerçevesinde ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevinin başladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamayla paylaşıldı. Türk uzay yolcusunda aranacak kriterlerin başında 45 yaşından küçük olmak, Mühendislik, Fen Bilimleri, Temel Bilimler, Fen Bilimleri ve Temel Bilimler alanındaki Eğitim ve Tıp Fakültelerinden birini bitirmek olacak. Peki, Uzaya başvuru şartları neler, uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır? İşte uzaya gitmek için aranan şartlar ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci hakkında merak edilenler ile Uzaya.gov.tr başvuru ekranı
24.05.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Yaz Okulları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yaz okulları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.