Yatırımcı

Yatırımcı

Son dakika yatırımcı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yatırımcı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yatırımcı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yatırımcı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yatırımcı gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.645 yatırımcı haberi bulunmuştur. Tüm yatırımcı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dolar ve altında kritik seviye! Zarar etmek istemeyen yatırımcıya uyarı geldi
Dolar ve altında kritik seviye! Zarar etmek istemeyen yatırımcıya uyarı geldiSon günlerde altın ve borsada yaşanan düşüler yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Döviz tarafında ise hafta genelinde 32’li seviyeleri gördükten sonra perşembe günü dolar/TL yeniden 33’ün üzerini test etti.
26.07.2024Ekonomi
Altın fiyatları için çarpıcı tahmin! Yatırımcıya uyarı geldi
Altın fiyatları için çarpıcı tahmin! Yatırımcıya uyarı geldiAltın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu artırmasının ardından gözler yurt içi piyasalara çevrildi. Geçen hafta borsada tüm zamanların en yüksek seviyesi görüldü. Gram altın ise tarihi rekordan sert düşüşe geçti. Öte yandan küresel çapta birçok sektörü olumsuz etkileyen yazılım krizi piyasaları da vurdu. Peki yeni haftada beklentiler neler? Altın ve borsada yön ne olur? İşte detaylar...
22.07.2024Ekonomi
Faiz kararı öncesi borsa ve altın yatırımcıları dikkat!
Faiz kararı öncesi borsa ve altın yatırımcıları dikkat!Salı günü piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası’nda olacak. Merkez Bankası kritik faiz kararını duyuracak. Peki yüzde 50 seviyesinde tutulan faizde yön ne olur? Piyasalarda beklenti ne? Altın ve borsada yön ne olur? Hangi yatırım aracı daha cazip? Konuyla ilgili merak edilenleri Ekonomist Mustafa Aşkın canlı yayında tek tek yanıtladı. İşte detaylar...
21.07.2024Ekonomi
Borsa İstanbul ve altın rekor tazeledi! 'Bu seviyelere dikkat edin' uyarısı yapıldı
Borsa İstanbul ve altın rekor tazeledi! 'Bu seviyelere dikkat edin' uyarısı yapıldıBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yeni bir rekor kırarak 11.186 puan seviyesine ulaştı. Altın fiyatları da hızlı bir yükseliş göstererek gram altında 2.600 TL kritik eşiğini aştı. Uzmanlar Temmuz ayı için borsadaki beklentileri, kritik seviyeleri ve yatırımcıların dikkat etmesi gereken noktaları detaylı olarak açıkladı. Dolarda ise 32 TL altı seviyeler tartışılıyor. İşte altın ve borsa piyasasında takip edilmesi gereken seviyeler ve beklentiler!
17.07.2024Ekonomi
Otomotivde bir yatırım müjdesi daha! Dünya devi imza atacak, Bakan Kacır açıkladı
Otomotivde bir yatırım müjdesi daha! Dünya devi imza atacak, Bakan Kacır açıkladıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden Çinli BYD'nin ardından başka bir firmayla daha yakın zamanda Türkiye'ye yatırım konusunda imza atma ihtimallerinin olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemde benzer yatırım haberlerini hem bu sektörde hem diğer sektörlerde duyurmak arzusu içinde olduğumuzu ifade edebilirim, sürpriz olmaz." dedi.
12.07.2024Ekonomi
Borsa İstanbul güne yükselişle başladı
Borsa İstanbul güne yükselişle başladıBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,10 yükselişle 11.035,13 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 10,80 puan ve yüzde 0,10 artarak 11.035,13 puana çıktı.
12.07.2024Ekonomi
Borsa İstanbul güne yükselişle başladı
Borsa İstanbul güne yükselişle başladıBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,83 yükselişle 10.832,87 puandan başladı.
11.07.2024Ekonomi
İmzalar atıldı! Otomobil devinden Türkiye'ye yatırım kararı
İmzalar atıldı! Otomobil devinden Türkiye'ye yatırım kararıDünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması, Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla, yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile Ar-Ge merkezi kuracak. Tesiste 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması planlanıyor.
8.07.2024Gündem
Bakan Mehmet Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor
Bakan Mehmet Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyorHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borçlanma faiz oranlarının düştüğüne vurgu yaptı.
5.07.2024Ekonomi
Türkiye kripto paraya ilişkin yasayla birlikte artık güvenli bir limana dönüştü
Türkiye kripto paraya ilişkin yasayla birlikte artık güvenli bir limana dönüştüResmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kripto varlıklara yönelik düzenlemeleri kapsayan "Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la Türkiye, yatırımcılar için artık güvenli bir liman haline geldi.
4.07.2024Ekonomi
Bitcoin yüzde 3 düşüş! Yatırımcıları korkutan gelişme
Bitcoin yüzde 3 düşüş! Yatırımcıları korkutan gelişmeYakın dönemde 70 bin doları gören Bitcoin’de gerileme devam ediyor. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin çarşamba günü yüzde 3 düşüş yaşadı ve 60 bin 300 dolardan işlem görmeye başladı.
4.07.2024Ekonomi
Deutsche Bank'tan Türk lirası cinsinden tahvil açıklaması
Deutsche Bank'tan Türk lirası cinsinden tahvil açıklamasıDeutsche Bank, Türk lirası cinsinden tahvillerin yatırımcılar için son derece cazip bir giriş noktası sunduğunu açıkladı.
2.07.2024Ekonomi
Varank Türkiye'nin gri listeden çıkmasını değerlendirdi: Yatırımcılar için büyük fırsat
Varank Türkiye'nin gri listeden çıkmasını değerlendirdi: Yatırımcılar için büyük fırsatTBMM Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, CNN Türk ekranlarında Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Varank, Türkiye'nin gri listeden çıkmasına ilişkin olarak "Bu karar bizim açımızdan oldukça önemli. Türkiye'nin risklerini de azaltmış olacak. CDS rakamlarına baktım şu anda 274'lerde, son zamanlarda gördüğümüz en düşük CDS rakamı. Risk primleri düşüyor. Son dönemde Türkiye'ye artan yatırımcı ilgisinin artarak devam edeceğini söyleyebiliriz. Türkiye bölgesinin parlayan bir yıldızı, Türkiye'ye yatırım yapan şirketler hem kazanıyor hem kazandırıyorlar. Yeni şirketleri ülkemizde göreceğiz, Türkiye'ye yatırım yapmak kazandıran bir husus" dedi.
28.06.2024Ekonomi
Uzmanlardan gri listeden çıkış için önemli değerlendirme!
Uzmanlardan gri listeden çıkış için önemli değerlendirme!Türkiye, Mali Eylem Görev Gücü tarafından gri listeden çıkarıldı. Uzmanlar ekonomiye olan güvenin daha da artacağını, fon girişlerinin olacağını, yabancı yatırımcının kalıcı yatırım yapacağını belirtti. Kısa vadede sonuçlarının net olarak görülmese de orta ve uzun vadede ülke ekonomisi için algısal anlamda gri listeden çıkmanın başarı olduğunu uzmanlar açıkladı.
28.06.2024Ekonomi
FATF, Türkiye'yi gri listeden çıkardı! Bakan Şimşek: Başardık
FATF, Türkiye'yi gri listeden çıkardı! Bakan Şimşek: BaşardıkHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından "Başardık" mesajı paylaştı. Şimşek Türkiye'nin FATF'nin Gri Liste'deki durumunun ele alınacağı toplantıda bir sunum yapmak için Singapur'da bulunuyordu. Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Türkiye'yi gri listeden çıkardı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Türkiye’nin gri listeden çıkmış olması, uluslararası kaynak girişini hızlandıracak ve borçlanma maliyetleri üzerinde pozitif etki yaratacaktır" mesajını paylaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Türkiye terörizmin finansmanı ve kara paranın aklanmasıyla mücadelesini bundan sonra da uluslararası standartlarla tam uyum içinde kararlılıkla yürütecektir" denildi.
28.06.2024Ekonomi
İzmir'de ekmeğe zam! Temmuz ayından itibaren geçerli olacak
İzmir'de ekmeğe zam! Temmuz ayından itibaren geçerli olacakİzmir Ticaret Odası (İZTO) haziran ayı olağan meclis toplantısında İzmir'de ekmeğe zam kararı alındı. Kararla ekmeğin gramajı 220 gramdan 200 grama düşürülürken, fiyatı ise 9 TL'den 10 TL'ye yükseldi. Yeni fiyatın 1 Temmuz itibariyle geçerli olacağı bildirildi.
27.06.2024Ekonomi
Fitch, Türk bankalarının görünümünü güncelledi
Fitch, Türk bankalarının görünümünü güncellediUluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankacılık sektörünün görünümünü “iyileşiyor” olarak güncelledi.
25.06.2024Ekonomi
Altın cephesinde ters rüzgar! Yatırımcıya fırsat için son hafta ikazı!
Altın cephesinde ters rüzgar! Yatırımcıya fırsat için son hafta ikazı!Altın fiyatları haftanın 2. işlem gününde satış yedi. Ons altın yüzde 0,34 değer kaybetti. Buradan esen ters rüzgar gram altın yönünü aşağı yönlü tayin etti. Altın tarafındaki geri çekilmeler sonrası gram, çeyrek, tam altın fiyatı düğün yapacaklar ve altın alacaklar tarafından yakın takibe alındı. Öte yandan altın fiyatlarıyla ilgili yatırımcıya dikkat çeken uyarılarda bulunuldu.
25.06.2024Ekonomi
Meclis bayram sonrası Dijital Telif Yasası mesaisine başlıyor! Google Dijital Mecralar Komisyonu karşısına çıkacak
Meclis bayram sonrası Dijital Telif Yasası mesaisine başlıyor! Google Dijital Mecralar Komisyonu karşısına çıkacakBayramın sona ermesiyle 'Dijital Telif Yasası'nın çıkarılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. TBMM Genel Kurulu'nun, 25 Haziran Salı günü haftalık çalışmasına başlamasıyla Dijital Mecralar Komisyonu da, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında "dijital telif" gündemiyle toplanacak. Komisyona Google yetkilileri bir sunum yapacak. Öte yandan "Krito Varlıklar Yasası" da TBMM'nin gündemine gelecek.
23.06.2024Gündem
AOSB uluslararası standartları ile yatırımcının öncelikli tercihi oldu! Bir ilki gerçekleştirdiler
AOSB uluslararası standartları ile yatırımcının öncelikli tercihi oldu! Bir ilki gerçekleştirdilerAdana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), sahip olduğu uluslararası standartlardaki alt ve üst yapısı ile yatırımcıların öncelikli tercihi olmaya devam ediyor.
16.06.2024Adana
Türkiye'nin ilk bin ihracatçısı 2023 araştırmasına Adana'dan 20 firma girdi
Türkiye'nin ilk bin ihracatçısı 2023 araştırmasına Adana'dan 20 firma girdiTürkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2023 araştırmasının sonuçları açıklandı. Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana’dan 20 firmanın Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçı Listesi’nde yer aldığını belirterek, “Adana'mızdan 2023 yılında 20 firma TİM ilk 1000 listesine girme başarısı gösterdi. TİM ilk 1000 Listesi’ne giren, ülkemizin üretimine, ihracatına ve istihdamına katkı sunan tüm firmalarımıza teşekkür ederim. Önümüzdeki dönemde Adana’dan daha çok firmanın listede yer alacağına inancımız tam.” dedi.
10.06.2024Adana
Altın, borsa, euro ve dolar ile ilgili çarpıcı analiz! Düşüş başladı, yatırımcı harekete geçti
Altın, borsa, euro ve dolar ile ilgili çarpıcı analiz! Düşüş başladı, yatırımcı harekete geçtiParasını borsa, altın veya dövizde değerlendirmek isteyen yatırımcılar piyasadaki seyri merakla takip ediyor. Altın, borsa, euro ve dolar ile ilgili dikkat çeken analizler yatırımcının yönünü belirliyor. Altın güç kaybederken yabancıların tahvil bono alımları sürüyor. Borsada kâr satışlarına bağlı düşüş devam ediyor. İlk destekler 10.100-10.000 olarak görülürken bu seviyeler trend desteği olması açısından önemli. İşte piyasalardaki son gelişmeler...
9.06.2024Ekonomi
Altın fiyatlarında son durum! Yatırımcıların gözü kritik açıklamada
Altın fiyatlarında son durum! Yatırımcıların gözü kritik açıklamadaAltın fiyatlarında inişli-çıkışlı hareketlilik devam ediyor. Ekonomi piyasalarının gözü cuma günü açıklanacak kritik verilerde olacak. Ons altın 2350 dolar psikolojik desteğinden geri çekildi, altın gram fiyatı 2430 TL seviyesine düştü. Altın fiyatlarındaki aşağı yönlü seyir yatırımcılar için alım fırsatı yaratırken gözler ABD'den gelecek olan kritik açıklamada olacak. Düşüşlerin her zaman yatırımcı için bir alım fırsatı olduğunu ifade eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dikkat çeken açıklamalarda bulunurken altın piyasasında fiyatların yükseleceği tarihi açıkladı.
4.06.2024Ekonomi
Borsa ile ilgili çarpıcı detay!
Borsa ile ilgili çarpıcı detay!Pay senedi yatırımcı sayısı üst üste ikinci haftasında da geriledi. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde pay senedi yatırımcı sayısı önceki haftada olduğu gibi geçen hafta da düşüş gösterdi.
2.06.2024Ekonomi
Yiğit Akü halka arz ne zaman işlem görecek? Yiğit Akü Malzemeleri halka arz kaç sonuçları açıklandı mı, Yiğit Akü kaç lot verdi?
Yiğit Akü halka arz ne zaman işlem görecek? Yiğit Akü Malzemeleri halka arz kaç sonuçları açıklandı mı, Yiğit Akü kaç lot verdi?Yiğit Akü halka arzı 3 gün sürecek. Yiğit Akü, halka arz ile 50.500.000 TL nominal değerli pay satışı gerçekleştirerek. 250.000.000 TL olan mevcut sermayesini 300.500.000 TL’ye çıkaracak. Talep toplama işlemi sona ermesinin ardından Yiğit Akü halka arz sonuçları açıklanacak, borsa işlem belli olacak. Peki, Yiğit Akü halka arz ne zaman bitiyor, Yiğit Akü halka arz ne zaman işlem görecek? Yiğit Akü Malzemeleri halka arz kaç sonuçları açıklandı mı, Yiğit Akü kaç lot verdi?
31.05.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yatırımcı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yatırımcı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.