Yatırım Yapılabilir

Yatırım Yapılabilir

Son dakika yatırım yapılabilir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yatırım yapılabilir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yatırım yapılabilir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yatırım Yapılabilir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yatırım yapılabilir gelişmeleri de dahil olmak üzere 786 yatırım yapılabilir haberi bulunmuştur. Tüm yatırım yapılabilir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Tarihin en yüksek euro ihracatı gerçekleşti
Bakan Şimşek: Tarihin en yüksek euro ihracatı gerçekleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ülke tarihimizdeki en yüksek tutarlı avro ihracımızı dün başarıyla tamamladık. Yerel seçim sürecinde kısa vadeli beklentiler ile oluşturulan spekülatif söylemler ve pozisyonlar programımızın hedeflerine ulaşmasını engelleyemeyecek" dedi.
15.03.2024 Ekonomi
Pasif Gelir Nedir, Ne İşe Yarar? Pasif Gelir Nasıl Kazanılır?
Pasif Gelir Nedir, Ne İşe Yarar? Pasif Gelir Nasıl Kazanılır? Az bir zaman harcayarak ya da neredeyse hiç zaman harcamadan elde edilen kazanç pasif gelir olarak ifade edilmektedir. Bu durum aktif kazancın yerine pek fazla emek harcamadan farklı yönler üzerinden elde edilen kazancı ifade eder. Hem tam zamanlı gelir olarak hem de ek gelir kapsamında ele alınarak sağlanır. Bu doğrultuda insanların en değerli kaynağı olan zamanı çok değerli kullanarak, buna uygun en küçük zaman diliminde kazanç elde etmektir. O yüzden önemli bir yere sahip kazanç türleri içerisinde yer aldığını ifade etmek mümkün.
1.02.2024 Gündem
Moody's'ten Türk bankaları kararı
Moody's'ten Türk bankaları kararı Dev tahvil fonu şirketlerinden Pimco, Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyede kredi notunu geri kazanacağına yönelik değerlendirmede bulundu.
18.01.2024 Ekonomi
Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's not kararı ne zaman açıklanacak? Moody's kredi notu anlamları…
Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's not kararı ne zaman açıklanacak? Moody's kredi notu anlamları… Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in, bugün Türkiye’nin kredi notu ve görünümüne dair güncelleme yapması bekleniyor. Kurumun mevcut durumda Türkiye’ye verdiği not, Ağustos 2022’den bu yana yatırım yapılabilir seviyenin 6 kademe altı olan B3 seviyesinde, görünüm ise durağanda bulunuyor. Peki, Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's not kararı ne zaman açıklanacak? Moody's kredi notu anlamları…
15.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan yeni rekor! Rezervlerde tırmanış sürüyor
Merkez Bankası'ndan yeni rekor! Rezervlerde tırmanış sürüyor Merkez Bankası rezervleri, mayıs sonundan bu yana 42,9 milyar dolar artarak 141,4 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.
14.12.2023 Ekonomi
Kredi çekecekler dikkat! Kritik 'faiz' uyarısı, üst sınır getirildi
Kredi çekecekler dikkat! Kritik 'faiz' uyarısı, üst sınır getirildi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ihtiyaç kredisine yönelik örtülü üst sınır uygulamasına tutar sınırı getirdi. Buna göre ihtiyaç kredilerinde 70 bin liraya kadar olan kısım menkul kıymet tesisinden muaf tutuldu. Yeni uygulama kredi kullanacak tüketiciyi nasıl etkileyecek? Ekonomist Murat Özsoy özellikle banka kredisi kullanarak yatırım yapmayı planlayan vatandaşları uyararak kararı değerlendirdi.
18.03.2023 Dünya
Yerli ve milli hibrit ayçiçeğinde ilk hasat!
Yerli ve milli hibrit ayçiçeğinde ilk hasat! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, biçerdövere bindi, Ar-Ge’si ve deneme üretimleri tamamen yerli ve milli imkanlarla gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumlarını hasat etti.
17.09.2022 Ekonomi
Varank ve Kirişci, ilk yerli hibrit ayçiçeğini hasat etti! Rekor bekleniyor
Varank ve Kirişci, ilk yerli hibrit ayçiçeğini hasat etti! Rekor bekleniyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde Türkiye'nin ilk hibrit ayçiçeği tohumlarının hasadında bulundu. Bakan Varak, hibrit tohumlar sayesinde ayçiçeği hasadında rekor kırılacağını belirtirken, Bakan Kirişci ise ham ayçiçeği yağı ithalatına getirilen yüzde 10 Gümrük Vergisi ile üreticileri desteklediklerini söyledi.
16.09.2022 Ekonomi
Bakan Ersoy canlı yayında duyurdu: Yüzde 65 artış var
Bakan Ersoy canlı yayında duyurdu: Yüzde 65 artış var Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy A Haber canlı yayınına katıldı. Turizm geliştirme ajansının salgın döneminde kritik rol oynadığını aktaran Bakan Ersoy, bu süreçte Türkiye'nin hayata geçirdiği projelerin dünyaya örnek gösterildiğini belirtti. Erken rezervasyonlarda yüzde 65'lik bir artış olduğunu da belirten Bakan Ersoy, turizm sektörüne destek için teşvikli kredi çalışması hazırlıklarının olduğunu söyledi ve vergi yüklerinin azaltılması için çalıştıklarını ifade etti. Bakan Ersoy ayrıca 2022 yılı için 35 milyar dolarlık bir turizm geliri hedeflerinin olduğunu aktardı.
13.01.2022 Ekonomi
Doları olanlar bu uyarıya dikkat! Kritik seviye...
Doları olanlar bu uyarıya dikkat! Kritik seviye... Son dönemdeki tahvil piyasalarındaki hareketler piyasalarda etkili olmaya devam ediyor. Dolar kurunda aşırı satış noktasından alımlar geldi. Dolar/TL 6.91’lere geriledikten sonra yönünü yukarı çevirdi ve 7.55 seviyesini test etti. Sonrasında TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın yapmış olduğu açıklamalarla gevşedi. Peki, Dolar yükselir mi? Dolar ne kadar oldu? Dolar kaç TL? Dolara bundan sonra ne olacak? İşte cevabı...
7.03.2021 Ekonomi
128 milyar dolar rezervin buharlaşması mümkün mü? Uzmanlar açıkladı…
128 milyar dolar rezervin buharlaşması mümkün mü? Uzmanlar açıkladı… Siyasette 128 milyar dolar tartışması var. Merkez Bankası'nın 128 milyar doları buhar mı oldu? Bu mümkün mü? CNN Türk canlı yayınına katılan ekonomi uzmanları İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener ve Stratejist Cüneyt Paksoy böyle bir buharlaşmanın neden mümkün olmadığını anlattılar.
24.02.2021 Siyaset
Göztepe Sporttz Spor ile anlaşmaya vardı
Göztepe Sporttz Spor ile anlaşmaya vardı Göztepe, Sporttz Spor Yatırımları Anonim Şirketi ile anlaşmaya vardı
16.02.2021 Göztepe
İthal elmanın kilosu 24 lirayı gördü!
İthal elmanın kilosu 24 lirayı gördü! Yerli elmanın hasadına günler kala marketlerde yer alan ithal elmanın kilosu 24 lirayı gördü. Dünyanın önemli üreticilerinden Türkiye, geçiş dönemlerinde piyasayı çeşitlendirmek için ithalat yapıyor.
7.08.2020 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı'ndan enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası Başkanı'ndan enflasyon açıklaması! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, salgın hastalığın küresel ekonomiye ve Türkiye ekonomisine etkilerini yakından takip ettiklerini belirterek, "Merkez bankalarıyla mevcut iş birliğimizi güçlendirmek ve yeni swap anlaşmaları tesis etmek amaçlı görüşmeler de yapıyoruz." dedi.
19.04.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, canlı yayında öğrencilere müjdeyi vererek, "Bu yılın ilk yarısında 13 bin 750 yatak kapasiteli 21 adet yurdu daha hizmete açıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca infaz düzenlemesiyle ilgili konuşarak, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.
16.01.2020 Gündem
TL’ye güvenenler kazandı! Son 1 yılda...
TL’ye güvenenler kazandı! Son 1 yılda... Bundan tam 1 yıl önce spekülatif atakla dolarda 7.20 TL’nin görüldüğü kur şokunda sakin kalan ve TL’ye güvenenler kazandı... “Daha da yükselir” paniği ile dövize hücum edenler zararlı çıktı.
11.08.2019 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkez Bankası'nın faiz kararı ile ilgili flaş sözler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkez Bankası'nın faiz kararı ile ilgili flaş sözler! AK Parti İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Biz Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Ne gerekiyorsa yapacağız. İzin almaya ihtiyacımız yok" dedi. F-35 konusunda resti çeken Erdoğan, "F-35'leri vermiyorsanız, o konuda da tedbirlerimizi alırız. Başka yerlere döneriz. Çalışmalarımızı yapıyoruz" diye konuştu. Merkez Bankası'nın faiz kararı ile ilgili de çarpıcı sözler söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Merkez Bankası faiz indirdi. Ne oldu? Battık mı? Hayır. Piyasalar gayet normal karşıladı. Zaten olması gereken buydu" ifadelerini kullandı.
26.07.2019 Gündem
Türk bankacılık sektörü, Moody's raporunu yalanlıyor!
Türk bankacılık sektörü, Moody's raporunu yalanlıyor! Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's'in hafta başında duyurduğu Türk bankacılık sektörüne ilişkin negatif değerlendirmeye karşın sektör, söz konusu değerlendirmenin tersine işaret eden sağlam finansal rasyolarıyla dikkati çekiyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının son dönemde Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörü alanlarında yayımladığı raporlar ve kredi notları, ekonomik temellerden uzak olabiliyor.
7.07.2019 Ekonomi
İmar barışı en fazla Beyoğlu ve Zeytinburnu'nda konut fiyatlarını artırdı
İmar barışı en fazla Beyoğlu ve Zeytinburnu'nda konut fiyatlarını artırdı İmar barışı başladığından beri aradan geçen bir yıllık sürede konut fiyatları en çok yüzde 12,77 ile Beyoğlu'nda artarken, onu bu alanda yüzde 7,75 ile Zeytinburnu takip etti.
28.06.2019 Ekonomi
Bakan Albayrak İVME Finansman Paketi'ni açıkladı
Bakan Albayrak İVME Finansman Paketi'ni açıkladı 'İVME Finansman Paketi'ni açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "3 kamu bankamızın katılımıyla bu yıl sonuna kadar 30 milyar lira finansman sağlamış olacağız" dedi.
23.05.2019 Ekonomi
Milli Piyango'da iddaa modeli
Milli Piyango'da iddaa modeli Milli Piyango’nun lisans haklarını 47 yıllığına devretme projesi ile Milli Piyango'da İddaa modeli uygulanmış olacak. TVF Genel Müdürü Sönmez yaptığı açıklamada, “Şubattan bugüne yabancı yatırımcılara bu konuyu anlatıyoruz, onların ihtiyacına göre dizayn ediyoruz. İlk etapta 10 yıl onlarla aynı gemideyiz. Haziranda teklif alacağız, haziran sonu temmuz başında bu işi kime vereceğimizi tespit ederiz. Devri yıl sonu itibariyle yaparız” diye konuştu.
2.05.2019 Ekonomi
Enerjide arz güvenliğine Tuz Gölü katkısı
Enerjide arz güvenliğine Tuz Gölü katkısı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tuz Gölü Doğal Gaz Yeraltı Depolama Projesinin arz güvenliği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Bugün imzalayacağımız anlaşmayla tesisimizin hem depolama hem de sisteme gaz verme kapasitesini önemli ölçüde artıracağız. Genişletme projemiz tamamlandığında, 48 yeni kuyu açarak tesisimizin depolama kapasitesini toplamda yaklaşık 5,4 milyar metreküpe ve toplam geri üretim kapasitesini günlük 80 milyon metreküpe çıkaracağız." dedi.
25.03.2019 Ekonomi
Evim Türkiye Fuarı emlak satışları ile başladı
Evim Türkiye Fuarı emlak satışları ile başladı Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, Türkiye'nin önde gelen 76 gayrimenkul firmasının katılımıyla Almanya'nın Düsseldorf kentinde başladı.
8.02.2019 Ekonomi
Küçük tasarruflarla da yatırım yapabilirsiniz
Küçük tasarruflarla da yatırım yapabilirsiniz Ekonomi bölümü öğretim üyesi Serpil Kahraman, 10-20 TL gibi miktarlarla da yatırım yapılabileceğini belirterek, küçük yatırımcılara önerilerde bulundu.
28.01.2019 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! 2,43 kat...
Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! 2,43 kat... Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye’nin en büyük VDMK ihracına 118 farklı yatırımcıdan 2,43 kat talep geldiğini bildirdi.
7.12.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yatırım Yapılabilir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yatırım yapılabilir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.