Yasal Düzenleme

Yasal Düzenleme

Son dakika yasal düzenleme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yasal düzenleme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yasal düzenleme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yasal Düzenleme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yasal düzenleme gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.805 yasal düzenleme haberi bulunmuştur. Tüm yasal düzenleme haberleri aşağıda listelenmiştir.
YSK Başkanı Yener'den seçim açıklaması: Oy sayım işlemleri aralıksız devam edecektir
YSK Başkanı Yener'den seçim açıklaması: Oy sayım işlemleri aralıksız devam edecektir Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "YSK dün almış olduğu kararda seçimler bittikten sonra oy sayım işlemlerine ara vermeksizin devam edilmesi gerektiğini hüküm altına almış. Sandık kurullarının tereddüdü giderilmiştir. Ramazan ayında oruçlu sandık görevlisinin herhangi zorlukla karşılaşacağı sonucunu çıkarmamak gerekir. Oy sayım işlemleri aralıksız devam edecektir" dedi.
29.03.2024 Gündem
Kripto paraya yasal düzenleme! Yeniden tanımlanacak, vergi geliyor
Kripto paraya yasal düzenleme! Yeniden tanımlanacak, vergi geliyor Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıklarda sona gelindi. Yeni tasarı ile birlikte, mağduriyetlerin önüne geçilmesi ve kara para aklanmasının engellenmesi hedefleniyor.
2.03.2024 Ekonomi
Kripto paralar için yeni düzenleme! Detaylar belli oluyor
Kripto paralar için yeni düzenleme! Detaylar belli oluyor Kripto paralara düzenleme için çalışmalar devam ediyor. 31 Mart seçimlerinden sonra Meclis'e gelmesi planlanan düzenleme için kripto para piyasasında işlem vergisi alınması planlanıyor.
25.02.2024 Ekonomi
Bağkur prim eşitleme Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Torba yasada bağkur prim eşitleme olacak mı, Bağkur prim eşitleme ne zaman Meclis'e gelecek,  Bağkur SSK eşitlendi mi?
Bağkur prim eşitleme Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Torba yasada bağkur prim eşitleme olacak mı, Bağkur prim eşitleme ne zaman Meclis'e gelecek,  Bağkur SSK eşitlendi mi? Bağkur SSK prim eşitleme ile ilgili son açıklamalar ile Resmi Gazete ilanları yakından takip ediliyor. Bağ-Kur’lular, 9 bin gün prim şartının 7 bin 200 gün prim şartına düşürülmesine yönelik yasal düzenleme gerçekleştikten sonra emekli olabilecek. Peki, Bağkur prim eşitleme ne zaman Meclis'e gelecek? Bağkur SSK eşitlendi mi, torba yasada bağkur prim eşitleme olacak mı?
22.02.2024 Çalışma Hayatı
Büyükşehir'den kadınlara önemli eğitim
Büyükşehir'den kadınlara önemli eğitim 17 Şubat 1926’da Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün yıldönümünde, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Barosu iş birliği ile “Medeni Kanun ve Kadın Hakları” konulu eğitim düzenlendi.
19.02.2024 Adana
Emekliye son dakika bayram ikramiyesi müjdesi! Sürpriz rakam ve ödeme tarih belli oldu
Emekliye son dakika bayram ikramiyesi müjdesi! Sürpriz rakam ve ödeme tarih belli oldu Emekli maaşı ve ek zam düzenlemeleri sonrası sıra bayram ikramiyesi zammına geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli ikramiyesi için müjdeyi verdi. Emekli ikramiyeleri bu yıl yüzde 50 zamlı ödenecek. Düzenlemeden dul ve yetimler de faydalanacak. Kim ne kadar alacak? 2024 bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? soruları cevabını buldu. Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak ayında açıklanan 6 aylık enflasyon sonrasında yüzde 37,57 olan artış oranı 11,68 puan refah payı ile birlikte yüzde 49,25'e çıkartıldı. Böylece hem memur emeklileri hem de SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışları eşitlenmiş oldu. Emeklilerin hesaplarına Ocak ayı maaş günlerinde yüzde 37,57'lik artış yansıtıldı. 11,68 puanlık fark ve 10 bin lira taban maaşa tamamlayan destekler ise yasal düzenleme sonrasında Şubat ayı başında yatırıldı. Böylece toplamda ödenen miktar yüzde 49,25 zam üzerinden oldu. Şimdi Şubat maaşlarını almaya hazırlanan emekliler için Sosyal Güvenlik Kurumu e-Devlet sisteminde yeni maaşları güncelleyerek yayımladı. Böylece emekliler bu yıl 6 ay boyunca alacakları yüzde 49,25 artırılmış maaşlarını ve yeni ek ödemelerini görebiliyorlar.
16.02.2024 Çalışma Hayatı
Emekliye şubat sonrası ek ödeme müjdesi! Sürpriz rakam ortaya çıktı! Hesaba yatacak
Emekliye şubat sonrası ek ödeme müjdesi! Sürpriz rakam ortaya çıktı! Hesaba yatacak Emekli milyonlarca vatandaşa ek ödeme müjdesi geldi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak ayında açıklanan 6 aylık enflasyon sonrasında yüzde 37,57 olan artış oranı 11,68 puan refah payı ile birlikte yüzde 49,25'e çıkartıldı. Böylece hem memur emeklileri hem de SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışları eşitlenmiş oldu. Emeklilerin hesaplarına Ocak ayı maaş günlerinde yüzde 37,57'lik artış yansıtıldı. 11,68 puanlık fark ve 10 bin lira taban maaşa tamamlayan destekler ise yasal düzenleme sonrasında Şubat ayı başında yatırıldı. Böylece toplamda ödenen miktar yüzde 49,25 zam üzerinden oldu. Şimdi Şubat maaşlarını almaya hazırlanan emekliler için Sosyal Güvenlik Kurumu e-Devlet sisteminde yeni maaşları güncelleyerek yayımladı. Böylece emekliler bu yıl 6 ay boyunca alacakları yüzde 49,25 artırılmış maaşlarını ve yeni ek ödemelerini görebiliyorlar. Öte yandan emekli ikramiyeleriyle ilgili detaylar ortaya çıktı. İşte şubat ayı sonrası emeklinin hesabına yatacak olan bayram ikramiyeleriyle ilgili tüm detaylar...
16.02.2024 Çalışma Hayatı
Emekli maaşlarına zam üstüne zam geldi! Yeni maaşlar tek tek hesaplandı
Emekli maaşlarına zam üstüne zam geldi! Yeni maaşlar tek tek hesaplandı SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak ayında açıklanan 6 aylık enflasyon sonrasında yüzde 37,57 olan artış oranı 11,68 puan refah payı ile birlikte yüzde 49,25'e çıkartıldı. Böylece hem memur emeklileri hem de SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışları eşitlenmiş oldu. Emeklilerin hesaplarına Ocak ayı maaş günlerinde yüzde 37,57'lik artış yansıtıldı. 11,68 puanlık fark ve 10 bin lira taban maaşa tamamlayan destekler ise yasal düzenleme sonrasında Şubat ayı başında yatırıldı. Böylece toplamda ödenen miktar yüzde 49,25 zam üzerinden oldu. Şimdi Şubat maaşlarını almaya hazırlanan emekliler için Sosyal Güvenlik Kurumu e-Devlet sisteminde yeni maaşları güncelleyerek yayımladı. Böylece emekliler bu yıl 6 ay boyunca alacakları yüzde 49,25 artırılmış maaşlarını ve yeni ek ödemelerini görebiliyorlar. İşte kuruşu kuruşuna yeni maaşlar...
15.02.2024 Çalışma Hayatı
SSK ve Bağ-Kur emeklileri bekliyordu! Paralar hesaplara yatırılıyor
SSK ve Bağ-Kur emeklileri bekliyordu! Paralar hesaplara yatırılıyor Milyonlarca emekli zam farklarının banka hesaplarına yatırılmasını bekliyordu. Fark ödemeleri başladı. Emeklilere yapılacak ek ödeme bugün tamamlanacak.
7.02.2024 Ekonomi
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı yapacak!
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı yapacak! Sağlık alanında eleman temininde sıkıntı çekilen yerlerde sözleşmeli pozisyon sayısının 27 binden 36 bine çıkarılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
5.02.2024 Çalışma Hayatı
Emekliler için maaş zammı kararı! Resmen değişti, Maaş farkları ne zaman ödenecek?
Emekliler için maaş zammı kararı! Resmen değişti, Maaş farkları ne zaman ödenecek? Milyonlarca emeklinin beklediği ek zam için Resmi Gazete'de karar yayımlandı. SSK, Bağ-Kur emeklilerine ek zamma ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı yasal düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki emeklilerin maaş farkları ne zaman ödenecek? Emekli zammı ne kadar oldu? İşte son dakika emekli zammı haberinin ayrıntıları...
3.02.2024 Çalışma Hayatı
Kirada yeni dönem başladı! Ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor, e-Devlet üzerinden başvuru yapılması gerekiyor
Kirada yeni dönem başladı! Ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor, e-Devlet üzerinden başvuru yapılması gerekiyor Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor. Yeni dönem başladı. Şartlar tamamen değişti. Konutlarını günübirlik kiraya verenleri yakından ilgilendiren yasal düzenleme 1 Ocak itibarı ile yürürlüğe girdi. Turizm, eğitim, iş, sağlık, spor ya da başka amaçla yapılan 100 gün ve altındaki kısa dönem konut kiralamaları nasıl yapılacak? İzin belgesi almak için kim, nereye ve nasıl başvuracak?
22.01.2024 Ekonomi
İlan sitelerinde 200, gerçekte 2.000 TL! Günlük kiralık evde 'gel - gel' oyunu
İlan sitelerinde 200, gerçekte 2.000 TL! Günlük kiralık evde 'gel - gel' oyunu Konutlarını günübirlik kiraya verenleri yakından ilgilendiren yasal düzenleme 1 Ocak itibarı ile yürürlüğe girdi. Ancak bazı ev sahipleri yasal düzenlemeyi yok sayıyor. Belgesiz kiralama yapan ev sahipleri, 200 TL'ye ilan verip 2.000 TL istiyor. İlan oyununda tatil beldeleri başı çekiyor.
21.01.2024 Ekonomi
Emekliye ek zam müjdesi! Emekli aylığı hesaba yatıyor, yeni maaşlar tek tek açıklandı
Emekliye ek zam müjdesi! Emekli aylığı hesaba yatıyor, yeni maaşlar tek tek açıklandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçi, esnaf, çiftçi emeklilerinin maaşlarına ilave zammın 5 puan olduğunu açıkladı. SSK, Bağ-Kur emeklilerine ocak zammının yüzde 42.6'ya, en düşük emekli aylığı 10 bin liraya çıkarılmasına ilişkin yasal düzenleme bugün torba teklife önergeyle eklenecek. Emekli aylıklarına yapılan zam, kök maaşları da etkilemiş oldu. E-devlet üzerinden emekli aylık bilgisi bölümünde yer alan "aylık tutar" kök maaşı, "ek ödeme tutarı" da yüzde 4'lük ek ödemeyi, "5510 EK 19 Miktarı" da aylığı 10 bin liraya tamamlayan ilave ödemeyi gösteriyor. Zamlı aylık hesaplanırken önce kök aylığa zam uygulanıyor ardından yüzde 4'lük ek ödeme ekleniyor. Örneğin, kök maaşı 8 bin 500 lira olan emeklinin aylığı yüzde 42.6'lık artışla 12 bin 121 lira, yüzde 4 ek ödemeyle 12 bin 606 lira, kök aylığı 10 bin lira olan yüzde 42.6 artışla 14 bin 260 lira, yüzde 4 ek ödemeyle 14 bin 830 lira alacak.
18.01.2024 Emekli
Bakan Fidan: PKK varlığını devam ettirdiği sürece Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek
Bakan Fidan: PKK varlığını devam ettirdiği sürece Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Silahlı tehdit terör örgütü PKK varlığını devam ettirdiği sürece oradaki faaliyetlerimiz devam edecek. Örgüt mensupları, hedef alınırken çok titiz ve meşakkatli bir süreçten geçiriliyor. Şu ana kadar vurduğumuz hiçbir örgüt mensubu örgüt mensubu değil diye ilan edilmedi. Sınır ötesinde vurulanların hepsi örgüt mensubuydu” dedi.
21.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak Türkiye'de Dijital Telif Yasası konusunda çalışmalar hızlandı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Google'ı bütçe görüşmelerinden sonra TBMM'ye çağıracaklarını söyledi. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Sosyal Medya Araştırmacısı Ümit Sanlav, "Google bizi sömürüyor! Haberlere arama motoru Google üzerinden ulaşılıyor. Bu haberler üzerinden milyar dolarlar kazanan Google, dijital içerikleri üretenlere herhangi bir ödeme yapmıyor" diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
20.12.2023 Gündem
Doç. Dr. Duman'dan Dijital Telif Yasası açıklaması: Yasasız geçen son 10 yılda medyamızın zararı en az 200 milyon dolar
Doç. Dr. Duman'dan Dijital Telif Yasası açıklaması: Yasasız geçen son 10 yılda medyamızın zararı en az 200 milyon dolar Google'ın Kanada’da dijital yayıncılara 74 milyon dolar telif ödemesi yapacağının duyurulmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Doç. Dr. Kenan Duman, “Google, 2022 yılında 60 milyar dolar net gelir elde etti. Böyle devasa bir şirketin gelirinin bir bölümünü içerik üreticilerine vermesi gerekli” diyerek Dijital Telif Yasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
18.12.2023 Gündem
Staj ve çıraklık mağdurları yasal düzenleme talep ediyor! ‘İlk sigorta girişi başlangıç olsun’
Staj ve çıraklık mağdurları yasal düzenleme talep ediyor! ‘İlk sigorta girişi başlangıç olsun’ Emeklilikte Yaşa Takılan binlerce kişi EYT düzenlemesi ile emekli oldu. Ancak düzenlemeden yararlanamayan pek çok kişi de EYT'nin kapsamının genişletilmesini talep ediyor. Sadece 1 gün ile erken emeklilik imkanından yararlanamayan pek çok kişi buluyor. Öte yandan kendilerini 'staj ve çıraklık mağdurları' olarak nitelendiren grup staj ve çıraklık sigortasının EYT'de başlangıç kapsamına dahil edilmesini talep ediyor. Staj ve çıraklık mağdurları taleplerini duyurmak amacı ile 'Büyük İstanbul Mitingi' düzenledi.
10.12.2023 Çalışma Hayatı
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google'a karşı 2 düzenleme şart
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google'a karşı 2 düzenleme şart Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve aynı zamanda korsan yayıncılığın önüne geçmek için düzenlemeler yapan ülkelere her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasa ile Google, ülkeye her yıl 74 milyon dolarlık telif ödemesi yapacağını kabul etti. Sektörün uzman isimleri Türkiye için de benzer yasal düzenleme adımlarını sık sık gündeme getiriyor. Kamu ilişkileri ve inovasyon üzerine çalışmalar yapan rekabet uzmanı Ussal Şahbaz, Dijital Telif Yasası düzenlemesi ile ilgili posta.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.
6.12.2023 Gündem
Kripto para piyasasında yeni dönem! Bakanlık harekete geçti, işlem vergisi geliyor
Kripto para piyasasında yeni dönem! Bakanlık harekete geçti, işlem vergisi geliyor Kripto para piyasasının en yüksek hacimlisi Bitcoin haftaya oldukça hareketli bir başlangıç yaptı. Bitcoin, 20 ayın en yüksek seviyesini görürken, önemli bir eşiği de aştı. Yıllık bazda ise yatırımcıya getirdiği kazanç dikkat çekti. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı, dünyada da konuşulan kripto varlıklara yönelik yasal düzenlemeyi yeni yılda Meclis'e getiriyor. Kripto paralardan işlem vergisi alınacak. İşte konunun detayları...
5.12.2023 Ekonomi
Google ve META'ya karşı Dijital Telif Yasası çıkışı: Kusura bakmasınlar, ödeyecekler
Google ve META'ya karşı Dijital Telif Yasası çıkışı: Kusura bakmasınlar, ödeyecekler Google, bir ülkede daha Dijital Telif Yasası hükümlerine boyun eğdi. Buna göre; Google, Kanada'da her yıl dijital yayıncılar için yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacak. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Murat Kırık sabah.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki yasa acilen çıkmalı. Bu yasa ile, Google'ın hangi kuruma, hit başına nekadar ödeme yapacağı teminat altına alınmalı." dedi. Dijital Mecralar Komisyon Üyesi Şebnem Bursalı, "Türkiye'deki dijital yayıncıların haklarını koruyacak yasayı çıkaracağız, üzerimize düşeni yapmaya hazırız." diye konuştu. Geçtiğimiz hafta sabah.com.tr'ye konuşan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası'nın hayata geçirileceğini, çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti.
30.11.2023 Gündem
Bakan Yumaklı: Sözleşmeli üretimle ilgili bütün yasal düzenlemeleri hallettik
Bakan Yumaklı: Sözleşmeli üretimle ilgili bütün yasal düzenlemeleri hallettik Sinop'ta denize Mersin Balığı salım törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üreticilerin ürettikleri ürünlerin satışıyla ilgili ortaya çıkabilecek sorunlara dikkat çekerek, "Üretim yapıldığında, ürünlerin satılacağı bir pazarın oluşturulması gerekir. Biz sözleşmeli üretimle ilgili bütün yasal düzenlemeleri hallettik. Tip sözleşmeler yaptık. Tip sözleşme ne demek; artık hem üreten hem de bunu alacak olan aralarında bir tane kağıt imzalayarak bu işi çözmeyecek" dedi.
24.11.2023 Gündem
Otobüs, minibüs, taksi esnafına müjde! 'Ruhsat'ta yasal düzenleme geliyor
Otobüs, minibüs, taksi esnafına müjde! 'Ruhsat'ta yasal düzenleme geliyor Minibüs, otobüs ve taksi esnafının belediyelerle kangren haline gelen ruhsat sorunlarını çözecek yasal düzenleme hazırlanıyor. Ruhsat süresi ve bedeline standart gelecek.
19.11.2023 Ekonomi
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin, "Anayasa Mahkemesi Başkanı, zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz, bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Anayasa Mahkemesi kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır" dedi.
14.11.2023 Gündem
Bakan Bolat: Türkiye E-İhracat Platformu'nu yakında hizmete alıyoruz
Bakan Bolat: Türkiye E-İhracat Platformu'nu yakında hizmete alıyoruz Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "E-ticareti ve e-ihracatı desteklemek için Türkiye E-İhracat Platformu'nu yakında hizmete alıyoruz. İhracatçılarımızı dijital ortama taşımış olacağız. Yeni nesil teknolojilerin kullanılacağı milli B2B (şirketler arası pazarlama) platformunu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ticaret Bakanlığımızla birlikte hayata geçireceğiz" dedi.
8.11.2023 Finans

Benzer Haber Etiketleri

Yasal Düzenleme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yasal düzenleme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.