Yasa Değişikliği

Yasa Değişikliği

Son dakika yasa değişikliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yasa değişikliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yasa değişikliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yasa Değişikliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yasa değişikliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.348 yasa değişikliği haberi bulunmuştur. Tüm yasa değişikliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nasıl ortaya çıktı, neden kutlanır? 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü için özel anlamlı sözler, mesajlar ve sloganlar!
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nasıl ortaya çıktı, neden kutlanır? 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü için özel anlamlı sözler, mesajlar ve sloganlar! Dünya Kadın Hakları Günü her yıl 5 Aralık’ta kutlanıyor. Tüm dünyada mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanan Dünya Kadın Hakları Günü kadınların toplumda yaşadığı sorunlarının gündeme getirilmesi, farkındalık yaratılması ve çözüm önderileri sunulması açısından önemli bir gündür. Türkiye'de Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde bütün dünya ülkelerinden önce 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınına "Seçme ve Seçilme Hakkı" tanındı.
4.12.2022 Gündem
2023 yılı MTV ve trafik cezası ücretleri belli oldu
2023 yılı MTV ve trafik cezası ücretleri belli oldu Ekim ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla beraber Yeniden Değerleme Oranı (YOD) belli oldu. Yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 olarak gerçekleşti. Trafik cezaları da bu oran seviyesinde artacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YDO üzerinde belirli indirim yetkisi bulunuyor. İşte Cumhurbaşkanı’nın indirim yetkisi konusunda yılsonuna kadar bir yasa değişikliği yapılmadığı takdirde uygulanacak MTV ve trafik cezası ücretleri...
3.11.2022 Ekonomi
Bakan Çavuşoğlu Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenine katılacağını açıkladı
Bakan Çavuşoğlu Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenine katılacağını açıkladı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenaze törenine katılacağını duyurdu. Bakan Çavuşoğlu konuşmasında Yunanistan'a da tepki göstererek "Türkiye’nin uluslararası arenadaki görünürlüğü ve başarıları Yunanistan’ı çıldırtıyor. Yunanistan bu nedenle Türkiye’yi kışkırtmak da istiyor" dedi.
14.09.2022 Siyaset
NATO üyesi olmak isteyen İsveç terör yasasını değiştiriyor!
NATO üyesi olmak isteyen İsveç terör yasasını değiştiriyor! Türkiye’nin, başta PKK “terör örgütlerine yuva olmakla” suçladığı İsveç, terörle mücadele yasasında önemli değişiklikler yapıyor. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile önceki günkü ortak basın toplantısında “Türkiye’nin endişelerini ciddiye alıyoruz ve bunları çözmeye çalışıyoruz” derken, Stoltenberg de İsveç’in halihazırda terörle mücadele mevzuatını değiştirmekte olduğuna vurgu yaptı.
15.06.2022 Dünya
Elektrik faturası desteği geliyor! 6 ay ödeme yok, yüzde 50 indirim...
Elektrik faturası desteği geliyor! 6 ay ödeme yok, yüzde 50 indirim... Elektrik faturası ile ilgili yeni düzenleme. Hükümet yüz binlerce vatandaş için harekete geçti. İndirimli elektrik kullanımı gündemde. Ayrıca vatandaşa ödeme kolaylığı da sağlanacak. Faturalar 6 aylık dönemler şeklinde kesilecek. Ekonomide önemli bir destek paketi daha hazırlanıyor. Yeni çalışmaya göre indirimli, ertelemeli ve maliyet girdilerinin dikkate alındığı bir fatura ödeme sistemi söz konusu olacak. Üreticinin elektrik bedelini hasattan sonra ödemesi için faturanın 6 ayda bir alınması planlanıyor. Sulamada kullanılan elektriğe indirim ve temel girdilere daha yüksek destek verilmesi gündemde. İşte yeni destek ve ödeme paketiyle ilgili son dakika gelişmeleri.
18.05.2022 Ekonomi
Bakan Koca'dan Adalet Komisyonu üyelerine teşekkür
Bakan Koca'dan Adalet Komisyonu üyelerine teşekkür Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesini öngören düzenlemeleri içeren 'Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edilmesiyle ilgili üyelere teşekkür etti.
30.03.2022 Gündem
Vergi istisnası geldi, binlerce esnafa müjde! Şartlar belli oldu! Berber, terzi, marangoz, tesisatçı...
Vergi istisnası geldi, binlerce esnafa müjde! Şartlar belli oldu! Berber, terzi, marangoz, tesisatçı... Vergi avantajı ile ilgili flaş detay ortaya çıktı! Binlerce esnafı ilgilendiriyor, kriterler belli oldu. Kendi işinde bizzat çalışması ve işyerinin yıllık kira bedelinin 12 bin lirayı aşmaması gerekiyor. Berber, terzi, marangoz, tesisatçı... Hepsini kapsıyor. Bu kişiler için yükümlülük kalktı, artık KDV beyannamesi de, geçici vergi beyannamesi de vermeyecekler. Ticari, zirai veya mesleki faaliyetler dolayısıyla ‘gerçek usulde’ gelir vergisine tabi olmaması gerekiyor. Bu genel şartların dışında vergi avantajı için bazı özel şartlar da gerekiyor. İşte ‘vergi ödememe’ ve ‘beyanname vermeme’ hakkına sahip olmak için gerek şartların tüm detayları...
22.02.2022 Ekonomi
Barınaklar yasaklı ırklar ile doldu
Barınaklar yasaklı ırklar ile doldu Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 43 olan 'yasaklı ırk' köpek sayısı kısa zamanda 160'a yükseldi. Belediye yeni bireysel kulübeler imal ederek, köpeklerin güvenli bir şekilde barınmasını sağladı.
22.01.2022 Yaşam
Artık tek suç sayılacak! Flaş düzenleme, cezalar...
Artık tek suç sayılacak! Flaş düzenleme, cezalar... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Artık tek suç sayılacak. Henüz Meclis'e gelmedi ancak detayları açıklandı, konu Yargıtay'da tartışıldı. 'Naylon fatura' düzenleyen ya da kullanana verilecek cezaların dayanağı olan Vergi Usul Kanunu’nun ünlü 359’uncu maddesindeki değişiklikle bu suç artık tek suç olarak tanımlanacak ve zincirleme suç hükümleri uygulanarak cezalandırılmayacak. Yani 4 farklı yılda bu suçu işleyen biri, 4 yıldan ayrı ayrı değil, tek bir yıldan ceza alacak.
25.10.2021 Ekonomi
Memur borçlanarak emeklilik yaşını düşürebilir mi?
Memur borçlanarak emeklilik yaşını düşürebilir mi? 1999 tarihinden önce SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı çalışması olmayan ancak bu tarihten sonra çalışmaya başlayan memurların bu tarihten önceki sürelerini borçlanıp borçlanmayacakları pek çok memurun merak ettiği konuların başında geliyor. Peki, Memur borçlanarak yaşı düşürebilir mi? İşte detaylar...
18.08.2021 Memur
Ev sahipleri için flaş uyarı! 4 yıl boyunca yapılamayacak...
Ev sahipleri için flaş uyarı! 4 yıl boyunca yapılamayacak... Evi olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Emlak vergisi için flaş uyarı geldi. 4 boyunca itiraz edemezsiniz. Muhtarlıklara gidilmesi gerekiyor. 30 Haziran tarihinde güncel arsa değerleri asıldı. Emlak vergisi ödeyen mülk sahiplerinin önümüzdeki 4 yılda ödeyeceği verginin hangi değerler üzerinden hesaplanacağı bu dönemde kesinleşiyor. Eğer mülklerin arsa değerinde fahiş oranda artış yaşanmışsa ve itiraz edilmezse 4 yıl boyunca bir itiraz hakkı olamayacak. İşte haberin detayları...
13.07.2021 Ekonomi
İSKİ'nin su zammı teklifi İBB Meclisinde reddedildi
İSKİ'nin su zammı teklifi İBB Meclisinde reddedildi İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından su fiyatlarına yüzde 25'e varan zam teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde reddedildi.
31.05.2021 Ekonomi
İletişim Başkanlığı'ndan ABD'nin skandal kararına tepki
İletişim Başkanlığı'ndan ABD'nin skandal kararına tepki İletişim Başkanlığı, 1915 olaylarının hukuki boyutundan örnekler vererek, hukuken tanımlanmayan bir olay için siyaseten 'soykırım' nitelendirmesi yapılamayacağını açıkladı.
24.04.2021 Gündem
Vergiden muaf sayılacaklar ve yüzde 50 indirim! Yüz binlere güzel haber
Vergiden muaf sayılacaklar ve yüzde 50 indirim! Yüz binlere güzel haber Büyükşehirlerdeki köylerin mahalleye dönüşmesi sonrasında vatandaşlar tarım ve hayvancılıkta sıkıntı yaşadı. Büyükşehir belediyelerinde mahallelerin kırsal ve kentsel olarak yeniden yapılandırılması için yasa değişikliği yapıldı. Şimdi mahalle olan köyler, ‘kırsal’ olmak için başvuracak.
16.04.2021 Ekonomi
Seçimle ilgili flaş değişiklik! Hükümet düğmeye bastı
Seçimle ilgili flaş değişiklik! Hükümet düğmeye bastı Yerel yönetimler ve seçimlerle ilgili yasa değişikliği hazırlayan hükümet, seçmen kütüğü, muhtar seçimleri ve muhtarların sorumluluklarında ekleme ve değişikliğe gidiyor. Taslakta oy kullanmak için en az 3 ay ikâmette oturulması, muhtar ve heyetleri için de ‘önceden adaylık’ şartı getiriliyor.
9.04.2021 Gündem
Para iadesi kararı! Yüz binlerce çalışan için geçerli, başvurular...
Para iadesi kararı! Yüz binlerce çalışan için geçerli, başvurular... Çalışan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Paralar iade ediliyor. Başvuru yapılması gerekiyor. O harcamalar kazançtan indirilebiliyor. Geçen yıl ödenen miktardan fazla olması durumunda iade işlemi yapılıyor. Çalışanlar için işlem direkt gerçekleştirilecek. Çalışmaya devam etmeyenlerin ise para iadesi için vergi dairesine başvuru yapması gerekiyor. Çalışanların ücret geliri sebebiyle kazançlar vergilendiriliyor. Alınan para belirtilen tutarı aşarsa beyanname verilmesi zorunlu. Geçmişe dönük inceleme yapıldığından beyanname doldurmamış olanlar vergi sürpriziyle karşılaşabilir. Ancak bu uygulamada herkes için borç çıkacak anlamına gelmiyor. Vergi iadesi de alabilirsiniz. İşte tüm bilgiler...
22.03.2021 Ekonomi
AK Parti düğmeye bastı! Seçim barajı, ittifak, transferler...
AK Parti düğmeye bastı! Seçim barajı, ittifak, transferler... AK Parti’nin seçim yasası değişikliğiyle ilgili çalışması son aşamaya geldi. Taslak teklifte ittifak içi baraj uygulamasına gidilmemesi; Türkiye barajının yüzde 7’ye çekilmesi görüşü netleşti. Hazırlanan taslak teklifin 10 ila 15 maddeyi kapsayacak mini bir değişiklik paketi olacağı ifade edilirken, Türkiye’de seçim barajı, ittifaklar, milletvekili transferleri gibi başlıklarda atılacak adımlar netleşti.
11.03.2021 Siyaset
İlave vergi ödemesi! İlk kez uygulanıyor, o tutarın altında ise...
İlave vergi ödemesi! İlk kez uygulanıyor, o tutarın altında ise... Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor. Bu yıl başladı. İlave vergi ödemesi yapılacak. Beyanname doldurulması gerekiyor. Telif kazancı elde eden serbest meslek mensupları için vergi sisteminde önceki yıl yapılan değişikliğin ilk uygulaması bu yıl yapılacak. Daha önce tutarı ne olursa olsun sadece yüzde 17 oranında vergi ödeyen telif kazancı sahiplerinden, kazançları geçen yıl gelir vergisi tarifesinin 4. dilimini aşanlar bu yıl beyanname verecekler ve ilave vergi ödeyecekler.
5.03.2021 Ekonomi
Çalışanlara kötü haber! Paralar kesiliyor, 4 ay ödeme yok...
Çalışanlara kötü haber! Paralar kesiliyor, 4 ay ödeme yok... Çalışan on binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Paralar kesiliyor. 4 ay boyunca ödeme yok ve hiçbir para desteğini alamayacaklar. Büyük mağduriyet yaşanıyor. Günü tamamlayamadıkları için devlet yardımlarını almaya hak kazanamıyorlar. Çalışan anne adayları pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği aldı veya ücretsiz izne çıkarıldı. Son 1 yılda 90 gün prim ödeme koşulu bulunuyor. Kısa çalışmada olan veya ücretsiz izne çıkarılan kişiler bu süreyi tamamlayamayınca büyük mağduriyet yaşıyor. Çünkü bu destekler analık izni başladığı zaman kesiliyor. Prim koşulu da tamamlanamayınca 4 ay boyunca parasız kalıyorlar. Doğum yapanlara 232 lira destek veriliyor, bunun da şartı 120 gün koşulu. Eğer şart sağlanmazsa ödeme yok. Bu mağduriyetlerin önlenmesi için acil yasa değişikliği gerekiyor.
27.01.2021 Ekonomi
Emekli maaşı düşer, geç emekli olursunuz! 5 yıl içinde...
Emekli maaşı düşer, geç emekli olursunuz! 5 yıl içinde... Emeklilik hayali kuran milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Emekli maaşları daha düşük oluyor ve emekli olacak kişi için de emeklilik süresi gecikiyor. 5 yıl süresi var. Çok önemli uyarı geldi. Bu süreyi sakın kaçırmayın. Sigortasız çalışanlar geç emekli olma ve daha az maaş alma sonucuyla karşı karşıya kalıyor. Ancak hizmet tespit davası açılırsa tüm koşullar değişiyor ve sigorta süreleri emekliliğe sayılıyor, emeklilik yaşı öne çekiliyor. Davayı açmak için 5 yıl süreniz var. Örneğin 2016 yılına kadar çalışılmışsa bu yıl sonuna kadar dava açma vaktiniz mevcut. Bazı durumlarda ise bu süre şartı kalkıyor.
23.01.2021 Emekli
TMSF duyurdu! Uzanların 5 milyar dolara yakın borcu var
TMSF duyurdu! Uzanların 5 milyar dolara yakın borcu var TMSF Başkanı Muhiddin Gülal "Bizim Uzanlardan hala 5 milyar dolara yakın alacağımız var ama bunun tahsil kabiliyeti var mıdır, tabii yurt dışında çalışmalarımız devam ediyor, yurt içinde bir varlığının kalmadığını görüyoruz. Artık elimizdeki diğer dosyaların tahsil kabiliyeti çok zayıf." dedi.
17.01.2021 Yaşam
Emeklilik için kötü haber! Gecikme riski var
Emeklilik için kötü haber! Gecikme riski var Emeklilik hayali kuran milyonları ilgilendiriyor. Çalışma hayatına başlayan herkes emekli olacağı günü bekliyor. Emeklilik bekleyenlere kötü haber geldi. Emeklilik tarihi yakın olup, primleri eksik olanların emekliliklerinin gecikmesi riski bulunuyor. Mevcut kanuna göre kısa çalışmada geçen süreler için borçlanma yapılamıyor. Bu da emeklilik için risk oluşturuyor. Çalışanların bu konudaki beklentisinin karşılanabilmesi için yasa değişikliği gerekiyor.
26.09.2020 Emekli
Kısa Çalışma gerekçesiyle işten çıkan ihbar ve kıdem tazminatı alabilir mi?
Kısa Çalışma gerekçesiyle işten çıkan ihbar ve kıdem tazminatı alabilir mi? Corona virüs salgını nedeniyle istihdamı korumak amacıyla uygulamaya konulan Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması ile ilgili şikayetler gelmeye devam ediyor. Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili başta işverenin işçiyi tam zamanlı çalıştırması olmak üzere pek çok aykırı durumun ortaya çıkabiliyor. İşçiler de işverenin suistimaline karşılık yasalar karşısında hangi haklara sahip olduğunu araştırıyor. Peki, Kısa Çalışma gerekçesiyle işten çıkan ihbar ve kıdem tazminatı alabilir mi? İşte Kısa çalışma ile ilgili merak edilenler...
24.09.2020 Çalışan Hakları
Kısa çalışmada işçiyi tam zamanlı çalıştıran işverene ağır fatura!
Kısa çalışmada işçiyi tam zamanlı çalıştıran işverene ağır fatura! Corona virüs sürecinde kısa çalışma uygulaması,salgından etkilenen iş yeri sahipleri ve işçilerin mağdur olmasını önlemede en önemli uygulamalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Hem istihdamı korumak hem de işçi ile işverenin salgının ekonomik etkilerinden en az zararla atlatmasını sağlamak amacıyla uygulamaya konulan kısa çalışma ödeneğinden 3.6 miyon işçinin yararlanması sağlandı. Sosyal güvenlik uzmanları gerek kısa çalışma ödeneği, gerekse ücretsiz izin uygulamaları konusunda çok sayıda şikâyet alıyor. Bu şikayetlerin başında da faaliyeti geçici olarak tümüyle durduran ve tam zamanlı kısa çalışmaya geçen işveren işçileri tam zamanlı çalıştırması geliyor. Peki, Kısa çalışma uygulamasında işçiyi tam zamanlı çalıştıran ne kadar ceza öder? Kısa çalışma ödeneği usülsüzlük cezası nedir? İşte kısa çalışma ödeneğini istismar eden işverene verilen ceza ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili bilmeniz gerekenler...
1.09.2020 Ekonomi
Fenerbahçeli Luiz Gustavo daha az Arda Turan daha fazla vergi ödeyecek...
Fenerbahçeli Luiz Gustavo daha az Arda Turan daha fazla vergi ödeyecek... Transfer dönemi devam ediyor. Futbolcuların sözleşmeleri mercek altında. Vergi sistemi değişti. Gustavo’nun ücretinden yüzde 15 vergi hesaplanmaya devam edilecek. Galatasaray’a yeni transfer olan Arda Turan’ın ücretindense yüzde 20 vergi kesilecek. Gökhan ve caner için de aynı durum söz konusu.
18.08.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yasa Değişikliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yasa değişikliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.