Gazete Vatan Logo

Bakan Çavuşoğlu Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenine katılacağını açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenaze törenine katılacağını duyurdu. Bakan Çavuşoğlu konuşmasında Yunanistan'a da tepki göstererek "Türkiye’nin uluslararası arenadaki görünürlüğü ve başarıları Yunanistan’ı çıldırtıyor. Yunanistan bu nedenle Türkiye’yi kışkırtmak da istiyor" dedi.

Bakan Çavuşoğlu Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenine katılacağını açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth için düzenlenecek Cenaze törenine katılacağını açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti;

"TÜRKİYE'NİN BAŞARILARI YUNANİSTAN'I ÇILDIRTIYOR"

"Türkiye’nin uluslararası arenadaki görünürlüğü ve başarıları Yunanistan’ı çıldırtıyor. Yunanistan bu nedenle Türkiye’yi kışkırtmak da istiyor. İşte tacizler, kilit atmalar bunun örneği. Bir de Yunanistan, Türkiye’nin yaptırımlara katılmamasını ve dolayısıyla turistlerin Türkiye’ye gelmesi gibi konuları da sürekli gündeme getiriyor.”

MİÇOTAKİS'İN AÇIKLAMALARI

(Miçoatakis’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘ansızın gelebiliriz' açıklamalarına cevaben 'gün ışığında' bekliyoruz ifadeleri) "Biz, o sözlere cevap vermeye bile gerek duymuyoruz. Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz.”

F-16 GÖRÜŞMELERİ

"F-16’larla ilgili, siyasi düzeyde ve teknik düzeyde herhangi bir sorun yok. Yani askerlerimiz arasında yapılan görüşmelerde herhangi bir problem yok."

Haberin Devamı

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

"Net yükümlülükleri var. Bunların yerine getirilmesi lazım. Yasa değişikliği ise, yasa değişikliği yapacaklar. Mevcut yasalarımız buna elvermiyor denmesin. Bunu da zaten anlaşmanın içinde koyduk."