Yarım Gün Çalışma

Yarım Gün Çalışma

Son dakika yarım gün çalışma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yarım gün çalışma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yarım gün çalışma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yarım Gün Çalışma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yarım gün çalışma gelişmeleri de dahil olmak üzere 779 yarım gün çalışma haberi bulunmuştur. Tüm yarım gün çalışma haberleri aşağıda listelenmiştir.
13 Nisan Cumartesi notereler açık mı, bayramdan sonra noterler ne zaman açılıyor 2024?
13 Nisan Cumartesi notereler açık mı, bayramdan sonra noterler ne zaman açılıyor 2024? Noterler bayramdan sonra ne zaman açılıyor 2024, 13 Nisan Cumartesi noterler açık mı? Ramazan Bayramı kapsamında bazı kurumların kapalı olması nedeniyle vatandaşlar noterlerin çalışma durumunu sorgulamasına neden oldu. Ramazan Bayramı tatili bu sene 9 gün sürdü. Peki, bayramda noterler açık mı, kapalı mı? Bayramdan sonra noterler ne zaman açılıyor, Ramazan Bayramı'nda nöbetçi noterler çalışıyor mu?
12.04.2024 Gündem
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor Paralar hesaplara yatırılıyor. Ödemeler toplu olarak SGK tarafından yapılıyor. Başvuran alıyor. En düşük ödeme miktarı 12 bin 454 lira. Asgari ücretli çalışanlar için geçerli olan bu rakam maaş miktarı arttıkça yükseliyor. Başvuru şartı bulunuyor. Çalışma mevzuatında kadınların çalışma hayatında daha fazla yer bulabilmesi için bazı avantajlar sağlanıyor. Özellikle doğum ile birlikte iş hayatını bırakan pek çok kadın bulunuyor. Bu durumun önüne geçilerek kadınların uzun süre çalışmaya devam edebilmesi ve emeklilik imkanından yararlanabilmesi için doğum izni, süt parası, yarı zamanlı çalışma gibi imkanlar bulunuyor. Doğum parası ödemesi kadınlar için tanınan en önemli haklardan birisi. Toplu olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan ödemeler asgari ücretli bir çalışan için 12 bin 454 lira. Ayrıca doğum yapanlara ve evlat edinenlere, birinci doğumda 60, ikincide 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı veriliyor. Çalıştığı sürenin ücretini işveren, çalışmadığı sürenin ücretini brüt asgari ücret üzerinden İŞKUR veriyor. 2 ay yarı zamanlı çalışana devlet 4 bin 966 lira ödüyor. Öte yandan kadın çalışanlar doğum borçlanması ile 6 yıl erken emekli olma hakkı da elde edebiliyor.
Asgari ücretliye 12 bin 454 lira ödeniyor!  Başvuru şartı var, ödemeler...
Asgari ücretliye 12 bin 454 lira ödeniyor! Başvuru şartı var, ödemeler... Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor. Asgari ücret alanlara 12 bin 454 lira ödeniyor. Paralar banka hesaplarına yatırılıyor. Başvuru şartı bulunuyor. Bu ödeme dışında tek sefere mahsus en az 300 TL devlet tarafından karşılıksız olarak veriliyor. 300 liralık destek ödemesi yapılırken çalışma şartı aranmıyor. Kadınların çalışma hayatına katılımını artırmak için devlet tarafından pek çok destek sağlanıyor. Doğum izninden süt parasına, erken emeklilik imkanından hibeye kadar birçok destek kadınları bekliyor. Bu destekler kapsamında doğum yapan ve analık iznini kullanan kadınlara çalışmadığı her gün için, geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Asgari ücret alan bir annenin 112 günlük parası 12 bin 454 lirayı buluyor. Kendi işini kurmak isteyen kadınlar da destekleniyor. Evde üretim yapan kadınlara vergisiz esnaflık imkanı ile emeklilik yolu açılıyor. Bunun için vergi dairesine bir dilekçe ile başvurmak yeterli oluyor. Ayrıca kadın girişimcilere erkeklere oranla daha uzun vadeli ve yüksek hibe ve kredi imkanı tanınıyor. Sadece çalışan kadınlara değil aynı zamanda ekonomik olarak ihtiyaç sahibi olan kadınlara da destek veriliyor. Yetim kalan kızlara aylık bağlanıyor. Yetim kızlar evlendiklerinde kendilerine 24 maaş çeyiz parası ödeniyor. Evlilik biterse bu maaşı almaya devam ediyor. Söz konusu para için müracaat etmek gerekiyor.
8.03.2022 Çalışma Hayatı
Zam geldi! 7.500 TL oldu, ödemeler 2 yıl sürüyor, paralar TC kimlik numarası ile PTT'den alınıyor
Zam geldi! 7.500 TL oldu, ödemeler 2 yıl sürüyor, paralar TC kimlik numarası ile PTT'den alınıyor Ocak 2022 itibarı ile zamlı olarak ödenmeye başlıyor. Birçok kişi bu destekten yararlanıyor. Ödemeler 2 yıl sürüyor: Toplam ödeme miktarı 22 bin lirayı buluyor. Başvurular internet aracılığı ile yapılıyor. Hükümet, bu yıl da doğum yapan çalışan kadınlara süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği vermeye devam edecek. Emzirme ödeneği bu yıl için 316 liraya çıkarken iki yıl süresince verilecek tutar 7500 liraya ulaşacak. Bir çocuklu asgari ücretli bir anneye ödenen doğum (rapor) parası 12 bin 450 lira olacak. Doğum, kreş yardımıyla birlikte çalışan annelerin bu yıl alacağı destek tutarı 22 bin lirayı geçecek.
11.01.2022 Çalışan Hakları
Memur, işçi milyonları kapsıyor... 232 lira... Başvuran alıyor
Memur, işçi milyonları kapsıyor... 232 lira... Başvuran alıyor Memur, işçi milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Çoğu kişi bilmiyor. Kadınlara süt izni, yarım gün çalışma izni gibi isimler altında tanınan ve sık sık gündeme gelen bu ayrıcalıkların bazılarından, pek bilinmese bile çalışan babalar da yararlanıyor. Anne sigortalı değilse, süt parası babaya ödeniyor. Kadın sigortalının veya eşi çalışmayan erkek sigortalının emzirme ödeneği alabilmesi için doğumdan önceki son bir yılda en az 120 gün prim ödemiş olması gerekiyor. Ödenecek tutar bu yıl için 232 lira ve tek seferlik olarak veriliyor. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...
19.06.2021 Memur
Memur, işçi, esnaf milyonları kapsıyor!  İşte izin, emeklilik, yarım çalışmanın tüm detayları
Memur, işçi, esnaf milyonları kapsıyor! İşte izin, emeklilik, yarım çalışmanın tüm detayları Memur, işçi, esnaf milyonlarca kadın çalışanı kapsıyor. Doğum yapan işçi ve memurlara doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere 16 hafta analık izni verilir. Esnaf (4/b) statüsündeki kadınlar da aynı dönemde istirahat raporu alırlar. Çoğul gebelik halinde doğum öncesi süreye 2 hafta eklenir. Ayrıca başkasının bakımına muhtaç derecede ağır engelli çocuğu bulunan annelerin erken emeklilik hakkı bulunuyor. Engelli çocuğuna bakarken bir yandan da sigortalı olarak çalışmaya devam eden veya isteğe bağlı sigorta primi ödeyen annelerin prim süresine, bu şekilde geçen günlerin dörtte biri oranında ilave yapılıyor. Bu süre ayrıca emeklilik yaş haddinden indiriliyor. İşte çalışan annelerin, doğum izninden emekliliğine kadar tüm hakları...
10.05.2021 Çalışan Hakları
Çalışanları ilgilendiriyor! Yazılı belge vermeyen tazminatsız işten çıkarılır
Çalışanları ilgilendiriyor! Yazılı belge vermeyen tazminatsız işten çıkarılır Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor. Birçok kişi ise farkında olmadan yapıyor. Gizlenmesi çalışan açısından sorun yaratıyor. Belge ile kanıtlanıp işverene iletilmesi gerekiyor. Aksi halde işveren çalışana tazminat ödemesi yapmadan işten çıkarma hakkına sahip oluyor. Devlet tarafından kadınların iş hayatında daha fazla yer alması için pek çok hak sunuluyor. Doğum izni, ücretsiz izin, bakıcı parası, engelli çocuğu olan kadına erken emeklilik imkanı gibi haklar ile kadınlar destekleniyor. Kadınların çalışma hayatında doğum ve sonrası kritik öneme sahip. Çoğu kadın bu süreçte iş hayatını bırakıyor. Fakat sağlanan imkanlar anne olan kadınların işlerine devam etmesi için büyük kolaylık sağlıyor. Kadınların adım adım yapması gerekenler bulunuyor. Öncelikle hamile olduğun öğrenen kadın çalışanın bunu alacağı raporla işverene iletmesi gerekiyor. Böylece yasalardan kaynaklanan haklarını kullanmaya başlayabiliyor.
İşverenin kabul etmeme hakkı yok! Bütün kadın çalışanları ilgilendiriyor...
İşverenin kabul etmeme hakkı yok! Bütün kadın çalışanları ilgilendiriyor... Milyonlarca kadın çalışanı ilgilendiriyor. 2016 yılında hayata geçirilen uygulamayla birlikte annenin sahip olduğu çocuk sayısına göre 2 ay ile 6 ay arasında değişen yarım gün çalışma, diğeri ise çocuk okula başlayıncaya kadar ücretsiz izne ayrılma hakkı var. Getirilen yarım çalışma hakkı işçinin talebine bağlı olarak veriliyor. İşverenin, talebi kabul etmeme hakkı bulunmuyor. Yarım çalışma döneminde işçinin yarım günlük ücreti işsizlik fonundan karşılanıyor, sigorta primleri ödeniyor. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...
21.01.2021 Çalışma Hayatı
Memur, işçi, esnaf... Herkesi kapsıyor! 600 lira
Memur, işçi, esnaf... Herkesi kapsıyor! 600 lira Kadın memur ve çalışan herkesi kapsıyor. İşçi, memur, esnaf statüsündeki kadınlar, doğumdan sonra boşta geçen sürelerinin 2 yıla kadar olan kısmı için borçlanma yapabiliyor. Doğum yapan tüm annelere çocuk parası veriliyor. Bu ödeme ilk çocukta 300, ikincide 400 ve üçüncüde 600 lirayı buluyor.
28.12.2020 Çalışan Hakları
Asgari ücretle çalışanlara güzel haber! En az 2 bin 920 lira...
Asgari ücretle çalışanlara güzel haber! En az 2 bin 920 lira... Çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Çoğu kişi haberdar değil. En az 2 bin 920 lira ödeniyor. Asgari ücretle çalışanlar içinse bu rakam daha da artıyor ve işverenin de ödeme yapmasıyla rakam toplamda 4 bin 80 liraya çıkıyor. Asgari ücret arttıkça bu rakam da yükseliyor. Doğum izninden sonra yarım gün çalışma hakkınız bulunuyor. SSK'lı olarak çalışırken doğum yapmanız halinde yarım gün çalışabilir ve devletten maaş desteği alabilirsiniz. Şartları taşıyan çalışanlar bu haktan yararlanabiliyor. İlk doğum için 2.920 TL, ikinci doğum için de 5.841 TL ödeme yapılıyor.
12.12.2020 Çalışma Hayatı
Toplu olarak bankaya yatırılıyor! 7 bin 325 lira...
Toplu olarak bankaya yatırılıyor! 7 bin 325 lira... En az 7 bin 325 lira ödeniyor. Başvurular internet üzerinden yapılıyor. Paranın yatırıp yatırılmadığı ise e-Devlet üzerinden kontrol edilebiliyor. Para ise Ziraat Bankası'na yatırılıyor. Annelere yasalar, pozitif destek sağlıyor. Yaşlıya, engelliye, ihtiyaç sahibi herkese katkı sağlayan devlet, çalışan, çalışmayan tüm annelere de çeşitli isimler altında çok sayıda karşılıksız ödemede bulunuyor. Başlıca destekler; ‘çocuk parası’, ‘doğum yardımı’, ‘süt ve emzirme parası’, ‘yarım gün çalışma desteği’ ve ‘kreş yardımı’ olarak öne çıkıyor.
30.11.2020 Ekonomi
Ev kadını ve çalışan annelere ödeniyor! 7 bin 325 lira...
Ev kadını ve çalışan annelere ödeniyor! 7 bin 325 lira... Çalışan ve çalışmayan milyonlarca kadını çok yakından ilgilendiriyor. Devlet ödüyor, tamamı karşılıksız. Annelere, devlet 'çocuk parası, doğum yardımı, süt ve emzirme parası, yarım gün çalışma desteği ve kreş yardımı' gibi birçok destek sağlıyor. Çalışan anneye yapılan en düşük ödeme 7 bin 325 liradan başlıyor...
Doğum parası ne zaman yatar? Çocuk parası ne zaman yatar?
Doğum parası ne zaman yatar? Çocuk parası ne zaman yatar? Doğum öncesi ve sonrası toplam 112 gün izin kullanan anneler, çalışmadıkları sürenin parasını alabiliyor. Doğumun hemen ardından pek çok kadın doğum parasını hemen alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, Doğum parası ne zaman yatar? Doğum parası ne kadar? İşte doğum parası ile ilgili bilgiler...
28.09.2020 Çalışan Hakları
Milyonları ilgilendiriyor! Yarım gün çalışana 5 bin 244 TL...
Milyonları ilgilendiriyor! Yarım gün çalışana 5 bin 244 TL... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Resmen değişti, yarım gün çalışana 5 bin 244 lira maaş. Çalışan kadınların doğumdan sonra hem işe devam edip hem de çocuğuna daha fazla zaman ayırması için yasalar önemli imkanlar tanıyor. Yeni doğum yapan ve SSK'lı olarak çalışan anneler, yarım gün çalışarak tam maaş alabiliyor. Yasaya göre yarım çalışma uygulamasından, doğum yapan kadın ile 3 yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen kadın veya erkek yararlanabiliyor. Kadın isterse haftalık çalışma süresi olan 45 saati ikiye bölüp haftanın belirli günleri de bu süreyi kullanabiliyor. Maaşın yarısını işveren ödüyor, devletten de maaş için ödenek ayrılıyor. Devletin yaptığı ödeme doğum sayısına göre 2.920 lira ile 8.762 lira arasında değişiyor. Bu haktan yararlanmak için ise bazı şartları taşımak gerekiyor. Peki yarım gün çalışıp tam maaş almanın şartları neler? Çocuk sayısına göre ne kadar ödeme yapılıyor? İşte tüm bilgiler...
26.08.2020 Çalışma Hayatı
Çalışan anneye devlet desteği! Çocuk parası, doğum parası ve süt parası desteği nasıl alınır?
Çalışan anneye devlet desteği! Çocuk parası, doğum parası ve süt parası desteği nasıl alınır? Devlet çalışan annelerin istihdamda kalmalarını sağlamak için farklı destekler sağlıyor. Yeni doğum yapan annelere devlet tarafından verilen çocuk parası, doğum parası ve süt parası desteği sayesinde yeni anneler en az 7 bin 827 lira alıyor. Peki, Çalışan anneler hangi desteklerden faydalanır? Çocuk parası, doğum parası ve süt parası desteği nasıl alınır? Doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır? Süt parası başvurusu nasıl yapılır? Çocuk yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte çalışan annelere verilen destekler ve ödeme miktarları...
19.07.2020 Çalışma Hayatı
Doğum parası ne kadar oldu? Doğum yardımı ve süt parası ne kadar?
Doğum parası ne kadar oldu? Doğum yardımı ve süt parası ne kadar? Devlet, aileleri çocuk yapmaya teşvik etmek için annelere çocuk parası, doğum (rapor) yardımı, süt ve emzirme parası, yarım gün çalışma desteği adı altında katkıda bulunuyor. Peki, Doğum parası ne kadar oldu? Doğum yardımı ve süt parası yardımı ne kadar? İşte doğum yapan annelere sağlanan devlet destekleri...
Anne-babaya yarım gün çalışma hakkı!
Anne-babaya yarım gün çalışma hakkı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. 2016 yılında yapılan yasa değişikliğiyle, çocuk okula başlayıncaya kadar, çalışan anne ve babadan birine yarım gün çalışma hakkı getirildi. Fakat birçok kişi bu hakkından haberdar değil. Bu haktan kimler yararlanır, maaş nasıl hesaplanır? İşte merak edilen detaylar...
11.03.2020 Ekonomi
Çalışan yeni anneye 2020'de en az 9 bin 299 TL ödeme!
Çalışan yeni anneye 2020'de en az 9 bin 299 TL ödeme! Devlet kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alabilmesi için kadınlara birçok imkan sağlıyor. Bunlardan en önemlilerinden biri doğum yapan kadınlara ödenen süt parası. 2020'de gelen zamla birlikte çalışan annelerin eline tüm hakların kullanılması halinde en az 9 bin 299 lira geçecek.
24.02.2020 Ekonomi
Memurların mesai saati değişiyor! İşte yeni model...
Memurların mesai saati değişiyor! İşte yeni model... Milyonlarca memur bekliyordu ve taslak ortaya çıktı. Memurların esnek çalışma saatleri ile ilgili düzenlemede sona gelindi. Zaman aralıkları belirlendi. Ücret de netleşince hayata geçecek. Yazarımız İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır memura esnek çalışama modelinin ayrıntılarını yazdı...
22.01.2020 Çalışma Hayatı
Yüz binlerce kadın çalışanı ilgilendiriyor! 7 bin 500 lirayı geçecek
Yüz binlerce kadın çalışanı ilgilendiriyor! 7 bin 500 lirayı geçecek Doğum yapan çalışan kadınlara devlet büyük maddi destek sağlıyor. Çalışan annelere verilen ücret yeni yılda yükseldi. 1 çocuklu asgari ücretli bir anneye ödenen para 7 bin 500 lirayı geçecek.
10.01.2020 Ekonomi
Zam geliyor, destek parası artıyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Zam geliyor, destek parası artıyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Annelere yapılacak çocuk, doğum ve süt parası gibi ödemeler ocak itibarıyla asgari ücret artışına ve enflasyona göre zamlanacak. Ocak itibarıyla doğum yapacak annelerin eline en az 7 bin 470 lira geçecek.
6.12.2019 Ekonomi
4 D işçi kadrosu özlük hakları nelerdir?
4 D işçi kadrosu özlük hakları nelerdir? 4 D statüsüne sahip olan işçiler özlük hakları konusunda yeterince bilgi sahibi değil. Peki, 4 D işçi kadrosu özlük hakları nelerdir? Detaylar haberimizde...
12.10.2019 Çalışan Hakları
Hem anneye hem babaya yarım gün çalışma! SGK ve maaş...
Hem anneye hem babaya yarım gün çalışma! SGK ve maaş... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. 2016 yılında yapılan yasa değişikliğiyle, çocuk okula başlayıncaya kadar, çalışan anne ve babadan birine yarım gün çalışma hakkı getirildi. Kimler yararlanır, maaş nasıl hesaplanır?
11.10.2019 Çalışma Hayatı
Memur annelere yarım gün çalışma izni yasallaştı mı?
Memur annelere yarım gün çalışma izni yasallaştı mı? Memur anneleri, işçi statüsünde olan annelere tanınan ‘’yarım gün çalışma izni’’ yasasından kendilerinin de yararlanmasını bekliyordu. Müjdeli haber Cumhurbaşkan’ı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Peki, memur annelere yarım gün çalışma izni yasallaştı mı? Memur anneler yarım gün çalışma izninden ne zaman yararlanacak?
10.10.2019 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Yarım Gün Çalışma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yarım gün çalışma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.