Emzirme Ödeneği

Emzirme Ödeneği

Son dakika emzirme ödeneği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emzirme ödeneği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emzirme ödeneği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emzirme Ödeneği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emzirme ödeneği gelişmeleri de dahil olmak üzere 107 emzirme ödeneği haberi bulunmuştur. Tüm emzirme ödeneği haberleri aşağıda listelenmiştir.
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor! SGK ödüyor, 4 bin 473.46 TL...
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor! SGK ödüyor, 4 bin 473.46 TL... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları yararlanıyor. Tek sefere mahsus 4 bin 473 lira ödeme yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan verilen evlenme, cenaze ve emzirme ödenekleri çalışanların statülerine göre değişiyor. Kamu çalışanlarında ise 2008 öncesi ve sonrası ayrımı uygulanıyor. Ölüm halinde yapılan ödemeler arasında fark üç kata kadar ulaşıyor. Emekli Sandığı’na tabi mevcut emekli memurlar ile gelecekte emekli olacak kişilerin vefatı halinde de yakınlarına 4 bin 473.46 TL ölüm yardımı yapılıyor.
28.09.2022 Çalışma Hayatı
Taban ücret değişti! Asgari ücretli çalışan 16.106 TL alacak
Taban ücret değişti! Asgari ücretli çalışan 16.106 TL alacak Temmuz ayı itibarı ile asgari ücrete ara zam yapıldı. Milyonlarca çalışanın maaşı atrttı. Sadece maaşlar değil ayrıca çalışanların aldığı bazı ödemeler de arrtı. Rapor parası, süt parası ve çocuk parası ödemeleri temmuz itibarı ile arttı.
17.07.2022 Çalışma Hayatı
SGK ödüyor! 4/1-(a),  4/1-(b),  4/1-(c) kapsamında çalışanları kapsıyor! Ek ödeme ve...
SGK ödüyor! 4/1-(a), 4/1-(b), 4/1-(c) kapsamında çalışanları kapsıyor! Ek ödeme ve... SGK tarafından ödeniyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. 4/1-(a), 4/1-(b), 4/1-(c) kapsamında çalışanlar için geçerli. Maaş ve ek ödemeler için Sosyal Güvenlik Kurumu'nca milyonlarca lira ayrılıyor. Evlenme ödeneğinden cenaze parasına birçok kalemde çalışanların ihtiyaç duydukları dönemde destek sağlanıyor. Ayrıca 14 milyon emekli sayısı ile Türkiye 100’den fazla ülkenin nüfusunu geride bırakıyor. Tüm bunlar Sosyal Güvenlik Kurumu'nda aktif/ pasif dengesinin bozulmasına neden oluyor. Bir sosyal güvenlik sisteminin mali bakımdan ayakta durabilmesi için aktif/pasif sigortalı oranının asgari 4 olması gerekiyor. Ancak Türkiye'de bu rakam henüz 2'ye ulaşamadı. SGK'nın aktüeryal yapısının alınacak tedbirlerle aktif-pasif oranının artırılması büyük önem taşıyor. Peki bunun için ne gibi önlemler alınmalı? İşte kalem kalem SGK tarafından çalışanlara ve emeklilere yapılan ödemeler ve SGK'nın aktüeryal dengesinin sağlanması için yapılması gerekenler...
23.05.2022 Çalışma Hayatı
Süt parası ne kadar? Süt parası başvurusu nasıl yapılır, kimlere verilir? İşte süt parası alma şartları
Süt parası ne kadar? Süt parası başvurusu nasıl yapılır, kimlere verilir? İşte süt parası alma şartları Çalışan annelere devlet tarafından sağlanan pek çok ödeme bulunuyor. Bunlardan biri de emzirme ödeneği olarak bilinen süt parası. Çalırken doğum yapan annelerden hem SGK’lı hem de Bağkur’lu olanlar emzirme ödeneğinden faydalanabiliyor. Bir kerelik verilen ödeme her yıl artıyor. Peki, Süt parası ne kadar? Süt parası başvurusu nasıl yapılır, kimlere verilir? Süt parası ne zaman yatar? İşte Süt parası alma şartları…
14.05.2022 Çalışan Hakları
Yaşlı, engelli, hasta, çalışan milyonları ilgilendiriyor! 2022'de değişti, 2.354 TL...
Yaşlı, engelli, hasta, çalışan milyonları ilgilendiriyor! 2022'de değişti, 2.354 TL... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Zam geldi. Başvuranlar gerekli şartları taşıması durumunda her ay alıyor. Yeni yılla birlikte ödeme miktarı 2.354 TL'ye yükseldi. Yaşlı, engelli, hasta, çalışan pek çok kişi yararlanıyor. Devlet destekleri 2022'de artarak devam ediyor. Yüzde 33 zam yapıldı. İhtiyaç sahibi yaşlı, hasta, engelli, kadın çalışanlar talepte bulunmaları durumunda devlet tarafından destekleyici ödemeler alıyor. 65 yaş ve üzerinde olan vatandaşlardan hiçbir güvencesi olmayanlara yaşlılık aylığı bağlanıyor. Bu aylık yüzde 33 artarak 1084 liraya yükseldi.
9.02.2022 Ekonomi
Ücretlere zam geldi! 2022 yılı tarifesi belli oldu! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Ücretlere zam geldi! 2022 yılı tarifesi belli oldu! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Milyonlarca çalışanı ilgilendiren son dakika açıklaması! Ücretlere zam geldi. Yeni tarife belli oldu. Yurtdışında çalışmaya götürülen işçiler için ise aylık kazanç üst sınırı 15 bin 12 liraya çıkacak. Sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde iş üstlenen işverenlerce yurtdışındaki işyerlerinde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçiler için günlük kazanç alt sınırı 166.80 TL, aylık kazanç alt sınırı 5.004 TL, günlük kazanç üst sınırı ise 500.4 TL olarak uygulanacak. İş kazası, meslek hastalığı, hastalık veya doğum nedeniyle istirahatli olanlara raporlu oldukları süre için geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Halk arasında rapor parası olarak da adlandırılan geçici iş göremezlik ödeneği, yatarak tedavilerde prime esas kazancın yarısı, ayakta tedavilerde ise 3’te 2’si oranında bağlanıyor. 2021 yılında günlük en düşük prime esas kazanç tutarı 119.25 TL olduğu için, en düşük rapor parası ayakta tedavilerde 79.50 TL, yatarak tedavilerde ise 59.60 TL oldu. Öte yandan cenaze ödeneği, en az 360 gün prim bildirilmiş olup da ölen sigortalıların hak sahiplerine de veriliyor. 2021 yılında 918 TL olan cenaze ödeneği, 2022 yılında 1250 TL’ye çıkartıldı.
11.01.2022 Çalışan Hakları
Zam geldi! 7.500 TL oldu, ödemeler 2 yıl sürüyor, paralar TC kimlik numarası ile PTT'den alınıyor
Zam geldi! 7.500 TL oldu, ödemeler 2 yıl sürüyor, paralar TC kimlik numarası ile PTT'den alınıyor Ocak 2022 itibarı ile zamlı olarak ödenmeye başlıyor. Birçok kişi bu destekten yararlanıyor. Ödemeler 2 yıl sürüyor: Toplam ödeme miktarı 22 bin lirayı buluyor. Başvurular internet aracılığı ile yapılıyor. Hükümet, bu yıl da doğum yapan çalışan kadınlara süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği vermeye devam edecek. Emzirme ödeneği bu yıl için 316 liraya çıkarken iki yıl süresince verilecek tutar 7500 liraya ulaşacak. Bir çocuklu asgari ücretli bir anneye ödenen doğum (rapor) parası 12 bin 450 lira olacak. Doğum, kreş yardımıyla birlikte çalışan annelerin bu yıl alacağı destek tutarı 22 bin lirayı geçecek.
11.01.2022 Çalışan Hakları
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve...
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve... SGK flaş kararı duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni genelge yayımladı. Tek tek açıklandı. Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tüm ödemeler değişti. 2022 ile birlikte çalışanlara ödenen ücretler arttı. Rapor parasından aile yardımına, cenaze ödeneğinden yemek parasına kadar pek çok kalemde ücret artışı oldu. Öte yandan GSS prim borcu, Askerlik ve doğum borçlanmasında da yeni rakamlar belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2022 yılında verilecek emzirme ve cenaze ödenekleri ile prim kesintisinden muaf tutulacak yemek ve aile yardımı tutarlarını belirledi. Brüt asgari ücretin yüzde 40 oranında artırılması nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği alt sınırın altında kalanların ödenekleri 1 Ocak’tan itibaren artırılacak. 2022'de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen cenaze yardımı1.250 liraya yükseldi. En düşük rapor parası ise ayakta tedavilerde 79.50 TL oldu. İşte SGK'nın yeni genelgesi ile belirlenen yeni ücretlerin detayları...
10.01.2022 Çalışma Hayatı
600 TL ödeniyor! Çalışan, çalışmayan, işveren, memur... Hepsi alıyor
600 TL ödeniyor! Çalışan, çalışmayan, işveren, memur... Hepsi alıyor Yazılı olarak başvuruda bulunanlar yararlanıyor. 300, 400 ya da 600 TL ödeme yapılıyor. Çalışma şartı bulunmuyor. İşçi, memur ayrımı yapılmıyor. Bu destek tek sefere mahsus olarak veriliyor. Başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müdürlükleri'ne ya da Sosyal Hizmet Merkezleri'ne yapılıyor. Doğum yapan her kadın doğum yardımından yararlanıyor. Ödemeler çocuk sayısına göre değişiyor. İşte doğum parası ve devlet tarafından sağlanan diğer destekler ile ilgili detaylar...
19.08.2021 Ekonomi
300 ile 600 TL arasında para ödeniyor! Çalışan çalışmayan herkes alıyor, süresi var
300 ile 600 TL arasında para ödeniyor! Çalışan çalışmayan herkes alıyor, süresi var Başvuru yapanlara 300 lira ile 600 lira arasında ödeme yapılıyor. Tek sefere mahsus olarak yapılan para ödemeleri için başvuru yapılması gerekiyor. Bu destekten yararlanmak için çalışma şartı bulunmuyor. Kadının işgücüne katılımını desteklemek için devlet çeşitli isimler altında yardımda bulunuyor. Özellikle ilk çocuğu olan yeni anneye, doğum nedeniyle işini bırakmaması için ‘doğum+süt+çocuk parası’ olarak en az toplam 9 bin 436 lira ödeniyor. Ayrıca doğum yapan her kadına doğum parası ödeniyor. Doğum parası ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için ise 600 TL olarak ödeniyor.
10.08.2021 Ekonomi
14 soruda kadın çalışanlara sağlanan destekler ve haklar! 10 milyon kadın çalışanı ilgilendiriyor!
14 soruda kadın çalışanlara sağlanan destekler ve haklar! 10 milyon kadın çalışanı ilgilendiriyor! Milyonlarca kadını ilgilendiriyor. Kadın çalışanlara sağlanan yeni destekler açıklandı. Türkiye'de sayısı 10 milyona ulaşan kadın çalışanların emzirme parasından gece çalışmaya, doğum yardımından iş göremezlik ödeneğine kadar birçok konuda geniş imkanlar tanınıyor. Peki, Çalışan kadınlara sağlanan haklar neler? Emzirme parası, doğum yardımı ve gece çalışma hakları!
24.07.2021 Çalışan Hakları
300 TL ödeniyor! Çalışan da çalışmayan da alıyor
300 TL ödeniyor! Çalışan da çalışmayan da alıyor Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Tek sefere mahsus olmak üzere 300 TL ödeme yapılıyor. Çalışan da çalışmayan da alıyor. Kaymakamlıklar veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Merkezleri'ne başvuru yapılması gerekiyor. Kadınların çalışma hayatına katılması için devlet tarafından pek çok destek sağlanıyor. Evlenen kadınlar istemeleri durumunda bir yıl içerisinde tazminat haklarını alarak işten ayrılabiliyor. Doğum yapan kadınlar emzirme ödeneğinden yararlanabiliyor. Ayrıca devlet tarafından doğum yardımı ödemesi de yapılıyor. Bu ödemeyi alabilmesi için kadının çalışma gerekmiyor. Doğum parası ödemesi ilk çocuk için 300 TL olarak yapılıyor. Çalışma hayatı ile ilgili her şey bayram boyunca İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır’ın kaleminden gazetevatan.com’da!
21.07.2021 Çalışan Hakları
Memur, işçi milyonları kapsıyor... 232 lira... Başvuran alıyor
Memur, işçi milyonları kapsıyor... 232 lira... Başvuran alıyor Memur, işçi milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Çoğu kişi bilmiyor. Kadınlara süt izni, yarım gün çalışma izni gibi isimler altında tanınan ve sık sık gündeme gelen bu ayrıcalıkların bazılarından, pek bilinmese bile çalışan babalar da yararlanıyor. Anne sigortalı değilse, süt parası babaya ödeniyor. Kadın sigortalının veya eşi çalışmayan erkek sigortalının emzirme ödeneği alabilmesi için doğumdan önceki son bir yılda en az 120 gün prim ödemiş olması gerekiyor. Ödenecek tutar bu yıl için 232 lira ve tek seferlik olarak veriliyor. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...
19.06.2021 Memur
1500 lira zam geldi! Hesaplara yatırılıyor, başvuru şartı var
1500 lira zam geldi! Hesaplara yatırılıyor, başvuru şartı var Yüz binlerce kişiye güzel haber! Zam geldi. Ödemler bin 500 lira arttı. Paralar Ziraat Bankası'na yatırılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuruda bulunulması gerekiyor. Geçen yıl 7 bin 324 lira ödeniyordu. Bu sene ise 8 bin 904 lira ödeme yapılıyor. Çalışan anneler için doğum izninde geçen sürelere ilişkin devlet tarafından ücret ödemesi yapılıyor. Ödenen en düşük miktar ise 8 bin 904 TL.
19.04.2021 Ekonomi
Banka hesaplarına yatırılıyor! Devlet para ödüyor zam geldi...
Banka hesaplarına yatırılıyor! Devlet para ödüyor zam geldi... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Banka hesaplarına yatırılıyor. Devlet harekete geçti ve ücretler bu yıl yükseldi. Yapılacak ödeme bin 500 lira civarında arttı. En az 8 bin 904 lira para ödeniyor. Paralar Ziraat Bankası hesabına yatıyor. Çalışan anneler için doğum izninde geçen sürelere ilişkin devlet ödeme yapıyor. Geçen sene 7 bin 324 lira ödeniyordu. Çoğu kişi bilmiyor, aynı zamanda annelere süt parası ve ilk çocuk yardımı da yapılıyor. Bu parayı almak için SGK'ya başvuru yapılması gerekiyor.
31.03.2021 Ekonomi
SGK, SSK, Bağkur, emekli, memur milyonları ilgilendiriyor! 90 gün şartı var, o parayı alamazsınız
SGK, SSK, Bağkur, emekli, memur milyonları ilgilendiriyor! 90 gün şartı var, o parayı alamazsınız Emekli, çalışan, memur, SGK, SSK, Bağkur'lu milyonlarca kişi merak ediyordu. Tek tek açıkladı. SGK o parayı 90 gün dolmadan ödemez. SGK merkezine müracaat ederek ‘Kıdeme esas yazı’ alırsanız tazminatınız alırsınız. Ne kadar emekli maaşı alırım? Ne zaman emekli olurum gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Yazarımız Mert Nayır yanıt verdi...
6.03.2021 Uzmana Sor
Çalışanlara kötü haber! O parayı alamayacaklar
Çalışanlara kötü haber! O parayı alamayacaklar Çok sayıda çalışanı ilgilendiriyor. Para ödemesi yapılması bekleniyordu. Fakat birçok kişinin bu ödemelerden yararlanamayacağı ortaya çıktı. Pandemi ile birlikte çalışma hayatına kısa çalışma modeli ve ücretsiz izin hakkı girdi. Salgın nedeni ile çalışanların mağdur olmaması için uygulanmaya başlayan yeni yöntem bazı çalışanların para ödemesinden yararlanamamasına yol açıyor. Pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği alan veya ücretsiz izne çıkartılan anne adayları rapor parası müjdesi beklerken, düşük ödenek riskiyle karşı karşıya kaldılar. Son bir yılda en az 90 gün primi bulunmayan anneler rapor parası alamayacak. Son bir yılda 180 günden az çalışanlara analık ve hastalıkta verilecek iş göremezlik ödeneği ise ayda 4.770 TL’yi aşamayacak.
Devlet hesaba yatırıyor! Başvurmak yeterli! Zamlı ve karşılıksız yardım...
Devlet hesaba yatırıyor! Başvurmak yeterli! Zamlı ve karşılıksız yardım... Devlet hesaba yatırıyor. Zamlı ve karşılıksız sosyal yardım. Yaşlıya, engelliye, anneye, kız çocuklarına ödeniyor. Üstelik devlet tarafından sağlanan ve unutulan destekleri almayan vatandaşlar için 5 yıl içinde geriye dönük ödeme hakkı da bulunuyor. İşte devlet tarafından genç ve yaşlıya ödenen sosyal yardımlarla ilgili tüm detaylar...
27.02.2021 Gündem
Hesaba yatıyor! Zam geldi, 12 bin 979 lira...
Hesaba yatıyor! Zam geldi, 12 bin 979 lira... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Birçok kişi bu ödemeden haberdar değil. Ocak ayı itibarıyla zam geldi. Annelerin çalışsın çalışmasın bazı desteklerden yararlanma hakkı var. Bunlardan bazılarını çalışan anneler bazılarını ise çalışmasa da tüm anneler alabiliyor. Ocak ayı itibarıyla zam geldi çalışan ve doğum yapan bir anneye toplam 12 bin 979 lira ödeniyor. İşte doğum yardımı ve ödenekleri...
13.02.2021 Çalışan Hakları
Çalışanlara kötü haber! Paralar kesiliyor, 4 ay ödeme yok...
Çalışanlara kötü haber! Paralar kesiliyor, 4 ay ödeme yok... Çalışan on binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Paralar kesiliyor. 4 ay boyunca ödeme yok ve hiçbir para desteğini alamayacaklar. Büyük mağduriyet yaşanıyor. Günü tamamlayamadıkları için devlet yardımlarını almaya hak kazanamıyorlar. Çalışan anne adayları pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği aldı veya ücretsiz izne çıkarıldı. Son 1 yılda 90 gün prim ödeme koşulu bulunuyor. Kısa çalışmada olan veya ücretsiz izne çıkarılan kişiler bu süreyi tamamlayamayınca büyük mağduriyet yaşıyor. Çünkü bu destekler analık izni başladığı zaman kesiliyor. Prim koşulu da tamamlanamayınca 4 ay boyunca parasız kalıyorlar. Doğum yapanlara 232 lira destek veriliyor, bunun da şartı 120 gün koşulu. Eğer şart sağlanmazsa ödeme yok. Bu mağduriyetlerin önlenmesi için acil yasa değişikliği gerekiyor.
27.01.2021 Ekonomi
Çalışanlara güzel haber! Zam geldi, başvuran alıyor
Çalışanlara güzel haber! Zam geldi, başvuran alıyor Yüz binlerce çalışanı çok yakından ilgilendiriyor. O ödemelere de zam yapıldı. En düşüğü 8 bin 904 lira oldu. Başvuruda bulunanlar alabiliyor. Paralar Ziraat Bankası'na yatırılıyor. 2021 ile birlikte birçok ücrete zam geldi. Anneye yapılan destek ödemelerinin miktarı da arttı. Kadınların iş hayatında daha fazla yer alabilmesi için devlet tarafından sağlanan desteklerden en önemlisi doğum parası. 2021'de doğum parası yükseldi.
17.01.2021 Ekonomi
O paralara zam geldi! Hesaplara yatıyor,  8 bin 904 lira...
O paralara zam geldi! Hesaplara yatıyor, 8 bin 904 lira... Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor. Başvuran alıyor. En düşüğü 8 bin 904 lira, en yükseği ise 66 bin 779 lira olarak belirlendi. Başvurular TC kimlik numarasıyla ‘aile.gov.tr’den yapılabiliyor. Ödemeler Ziraat Bankası aracılığı ile yapılıyor. Yeni yılla birlikte yeni annelerin devletten alacağı paralar arttı. Asgari ücrete ve memur maaşlarına bağlı yükselen bu ödemelerle ilgili merak edilen detayları sizler için hazırladık.
13.01.2021 Ekonomi
SGK resmen duyurdu! Ücretler yükseldi hesaplara yatacak...
SGK resmen duyurdu! Ücretler yükseldi hesaplara yatacak... SGK genelge yayımladı ve resmen duyurdu. Ücretler yükseldi. Hesaplara artık 232 lira olarak yatırılacak. Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Bu ödemelerin hepsi enflasyon oranında arttı. Aynı zamanda ödenecek sigorta primleri de belirlendi. Cenaze ödeneğinin tutarı bu yıl 801 TL’den 918 TL’ye yükseldi. Geçen yıl 202 TL olan emzirme ödeneği ise bu yıl 232 TL olarak hesaplara yatacak. Öte yandan GSS primi ödemek zorunda olanlar yeni belirlenen ücretler üzerinden prim ödemesi yapacak. Tek tek açıklandı. İşte tüm bilgiler...
11.01.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Emzirme Ödeneği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emzirme ödeneği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.