Yan Sanayi

Yan Sanayi

Son dakika yan sanayi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yan sanayi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yan sanayi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yan Sanayi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yan sanayi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.087 yan sanayi haberi bulunmuştur. Tüm yan sanayi haberleri aşağıda listelenmiştir.
WOODIST 2023 Fuarı kapılarını açıyor
WOODIST 2023 Fuarı kapılarını açıyor Yaşam alanlarına konfor katan mobilyanın ağaç ile başlayıp, ahşap ile son bulan yolculuğuna eşlik eden sürecin paydaşları, WOODIST 2023 Ağaç İşleme Makineleri ve Yan Sanayi Fuarı ile İstanbul’da buluşacak.
14.06.2023 Ekonomi
Marşpiyel Nedir, Ne İşe Yarar? Marşpiyel Arabanın Neresidir?
Marşpiyel Nedir, Ne İşe Yarar? Marşpiyel Arabanın Neresidir? Modern araçlar, yakıt verimliliğini ve yol tutuşunu iyileştirmek için aerodinamik olacak şekilde tasarlanmıştır. Yine de pek çok otomobil tutkunu, özellikle yarış arabası sürücüleri, performansı artırmak ve tarz katmak için eklenti gövde kitleri takmayı tercih ediyor. Bazen aero kitler olarak adlandırılan bu kitler, tipik olarak yere basma kuvvetini ve araç çekişini artırmaya yardımcı olan difüzörler, ayırıcılar, rüzgarlıklar ve kanarllar gibi öğeleri içerir. Marşpiyeler de bunlardan biridir.
1.06.2023 Gündem
Bakan Özer: Artık Türkiye üreten bir ülke
Bakan Özer: Artık Türkiye üreten bir ülke Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Eğitimde, altyapıda, ulaşımda, savunma sanayiinde artık Türkiye üreten bir ülke. Üretim kapasitesini artırdıkça, diğer rekabet ettiğimiz ülkelerin tedirgin olması kadar doğal bir şey yok” dedi.
24.05.2023 Gündem
Telefonunu uzun yıllar kullanmak isteyenlere uyarı! Batarya detayı: Bunu yapmayın
Telefonunu uzun yıllar kullanmak isteyenlere uyarı! Batarya detayı: Bunu yapmayın Cep telefonu tamir ustası Ersin Dindaş, günümüzde ekonomik sebeplerle sürekli yeni telefon almak istemeyen vatandaşların telefonlarını özenle kullanmaya dikkat ettiğini belirterek telefonların sağlıklı kullanımı hakkında bilgiler veriyor.
22.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Araba alacaklar için kritik tarih açıklandı! Fiyatlara yansıyacak
Araba alacaklar için kritik tarih açıklandı! Fiyatlara yansıyacak Araba fiyatlarıyla ilgili hükümet tarafından atılan adımlar sonrası fiyatlarda bir miktar düşüş gerçekleşti. Yaşanan düşüşün ardından piyasa uzmanları fiyatlarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak kritik tarihi açıkladı.
27.09.2022 Ekonomi
Araba satacaklara kritik uyarı! Dolandırıcılar yeni taktik geliştirdi
Araba satacaklara kritik uyarı! Dolandırıcılar yeni taktik geliştirdi Yeni dolandırıcılık şebekesi, ikinci el alım-satım sitesi üzerinden gözüne kestirdikleri temiz ikinci el araçların 8 bin liralık katalizörünü 7 dakika içinde çalarak yerişine 100 liralık yan sanayi ürün takıyor.
4.09.2022 Yaşam
Otomotiv yan sanayi 14 milyar dolarlık ihracat peşinde!
Otomotiv yan sanayi 14 milyar dolarlık ihracat peşinde! İlk 6 ayda yaklaşık 6.5 milyar dolar ihracat yapan Türk otomotiv yan sanayi 2022’yi 14 milyar dolarla kapatmayı hedefliyor.
31.07.2022 Otomobil
Gaziantep Valiliği'nden FETÖ firarisinin iddialarına ilişkin açıklama
Gaziantep Valiliği'nden FETÖ firarisinin iddialarına ilişkin açıklama Gaziantep Valiliği, yurtdışındaki bir FETÖ terör örgütü firarisinin 'Vali Davut Gül’ün konvoyunun önü kesilerek korumaların rehin alındığı' şeklinde iddialarını yalanlayarak, Vali Gül’ün olayın yaşandığı iddia edilen günde katıldığı programın fotoğraflarını paylaştı. Açıklamada, "Söz konusu iftiraların amacı, bütün FETÖ mensuplarının yaptığı gibi devleti ve kamu görevlilerini itibarsızlaştırma olduğu kadar Organize Suç Örgütü’nü kahramanlaştırarak, halkı korku ve paniğe sevk etmek ve suç örgütüne menfaat sağlamaktır” denildi.
24.07.2022 Gündem
Araba satışında yeni dönem! Sınırlı seçenek
Araba satışında yeni dönem! Sınırlı seçenek Araba satışında yeni dönem. Dev araba firmaları çip krizini aşmak için sınırlı seçenek uygulamasına geçti. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından yayımlanan verilere göre, Avrupa’da binek otomobil satışları Haziran ayında yüzde 17 düşüşle 1 milyon düzeyine indi. Söz konusu rakamın, 1996’dan bu yana aylık bazda en düşük satış seviyesi olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bunda tedarik problemlerinin yanı sıra Avrupa genelinde artan enflasyonun da rol oynadığını belirtiyor. Uzmanlar, bu yıl Avrupa genelinde satışların 10 milyon düzeyinde kalmasının söz konusu olabileceğine dikkat çekiyor. Öte yandan dev araba firmaları müşterilerine kısıtlı seçenekte araba özellikleri sunarak çip krizinin etkisini azaltmayı planlıyor. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...
18.07.2022 Ekonomi
“Otomotivde uzun vadeli adımlar atılmalı”
“Otomotivde uzun vadeli adımlar atılmalı” ODD Başkanı Bozkurt Türkiye’nin ilk 6 aylık rakamlarını açıkladı. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2022 yılı Ocak-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %9,3 oranında azalarak 357.904 adet olarak gerçekleşti.
6.07.2022 Otomobil
Sıfır ve ikinci el arabada yeni dönem başladı! Rüzgar tersine döndü! Ancak yıl sonuna kadar fiyatlar...
Sıfır ve ikinci el arabada yeni dönem başladı! Rüzgar tersine döndü! Ancak yıl sonuna kadar fiyatlar... Sıfır ve ikinci el araçlarla ilgili son dakika açıklaması! Rüzgar tersine döndü ve hareketlilik başladı. Üretim maliyetlerinin rekor seviyelere ulaşması, çip krizi gibi etkenler araç fiyatlarını adeta uçurdu. Tüm yaşananlara ve fiyat artışlarına rağmen sıfır ve ikinci el araç satışlarında ciddi bir talep var. Ancak araba almaya karar verip bayilere giden vatandaşlar eli boş dönüyor. Araç bulunamadığı için piyasadan yüksek fiyattan almak durumunda kalınıyor. Devletin kayıt dışı alım satımlar ile ilgili de harekete geçmesi beklenirken, araç fiyatlarındaki artışa ilişkin değerlendirme yapıldı. Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında son durum ne? Sektör temsilcilerinden açıklama geldi. İşte sıfır ve ikinci el araçlarda tüm yeni gelişmeler...
20.05.2022 Ekonomi
Düşük maliyetli ülke trendi Türkiye’yi öne çıkarır!
Düşük maliyetli ülke trendi Türkiye’yi öne çıkarır! Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu otomotiv üretimindeki yeni maliyet trendlerinin Türkiye’yi ön plana çıkarabileceğini söyledi.
17.05.2022 Otomobil
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Tarih belli oldu, son iki ay...
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Tarih belli oldu, son iki ay... Çip krizi ve pandemi araba fiyatlarının artmasına neden oldu. Üretimde yaşanan aksaklıklar sıfır araçlarda olduğu kadar ikinci el arabalarda da fiyatların artmasına yol açtı. Çip krizi henüz bitmemişken otomotiv sektörü yeni bir krizle karşı karşıya. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası emtia fiyatları fırladı. Emtialar içerisinde en çok etkilenen ürün ise nikel oldu. Nikel fiyatları katlandı. Bu fiyatların otomotiv endüstrisini derinden sarsması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel ise yaşanan bu dalgalanmanın ardından dikkat çeken uyarılarda bulundu.
5.04.2022 Ekonomi
Otomotiv yan sanayi ihracatta yüzde 50’yi hedefliyor!
Otomotiv yan sanayi ihracatta yüzde 50’yi hedefliyor! Yan sanayiciler toplam otomotiv ihracatının yüzde 50’sini kendilerince yapılmasını hedefliyor. Bu yıl çip krizi ve hammadde temininin eksik olmasından dolayı globalde 5 milyon araçlık bir üretim kaybı öngörülüyor.
4.04.2022 Otomobil
Yan sanayiye 2 milyar dolar yatırım geliyor!
Yan sanayiye 2 milyar dolar yatırım geliyor! Otomotiv yan sanayi bu yıl 2 milyar dolar yatırım yapacak.
24.01.2022 Otomobil
Bakan Gül: İhtisas mahkemeleri 15 Aralık'ta göreve başlayacak
Bakan Gül: İhtisas mahkemeleri 15 Aralık'ta göreve başlayacak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ihtisas mahkemelerinin 15 Aralık itibarıyla göreve başlayacağını söyledi.
6.12.2021 Siyaset
Sanayi Bakanı Varank tanıttı! Türkiye'de ilk…
Sanayi Bakanı Varank tanıttı! Türkiye'de ilk… Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ford Otosan'ın 58 milyon avroluk yatırımıyla 220 Türk mühendisin Türkiye'de ilk kez sıfırdan geliştirip ürettiği TÜBİTAK destekli yerli ve milli otomatik şanzımanı tanıttı.
19.10.2021 Ekonomi
Araçlarda en çok şikayet edilen konular beli oldu!
Araçlarda en çok şikayet edilen konular beli oldu! İstatistiklere göre otomobillerde yaşanan bağlantı sorunları en çok karşılaşılan konu oldu.
15.10.2021 Otomobil
İmamoğlu'nun veto ettiği teklifler, meclis gündeminde tekrar kabul edildi
İmamoğlu'nun veto ettiği teklifler, meclis gündeminde tekrar kabul edildi İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) ekim ayı oturumunda, Ekrem İmamoğlu'nun veto ettiği teklifler tekrar görüşülerek karara bağlandı. Gündeme tekrar alınan Beykoz ilçesi "Millet Bahçesi" ile ilgili imar değişikleri ile 2019-2020-2021 yıllarını kapsayacak şekilde 3 ay süre ile "İETT Araç Alım ve Bakım İşleri İnceleme ve Araştırma Komisyonu" kurulması teklifleri ısrar karar olarak kabul edildi.
14.10.2021 Siyaset
Pandeminin sağlık turizmine etkisi ele alındı!
Pandeminin sağlık turizmine etkisi ele alındı! Bursa’da, ‘Pandemi Sonrası Sağlık Turizmi Vizyonu’ konulu panele katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, “Ülkemizde turizm gelirleri 2020 ile 2021 yılı karşılaştırıldığında neredeyse tüm alanlarda pozitif bir değişim görmüştür. Ülke genelinde 1298 sağlık tesisimiz ve 234 aracı kuruluşumuz sağlık turizmi hizmeti sunmaya yetkilidir. Pandemi döneminde de bu konuda çalışmak isteyen özel sektörün önü açılmıştır” dedi.
25.09.2021 Sağlık
Europrint taşınabilir şarj ünitesi üretti
Europrint taşınabilir şarj ünitesi üretti Elektrikli ulaşım ve şarj alanında faaliyet gösteren Europrint firmasının kurucusu Berkan Bayram, çevre dostu elektrikli araçlar için acil durumlarda enerji ihtiyacını karşılayacak, saatte 24 kilovatsaat elektrik üretim kapasitesine sahip e-Mobi taşınabilir sarj istasyonunun testlerinin başarıyla tamamlandığını ve piyasaya sunulduğunu belirtti.
7.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Fuarcılık sektörü yeni sezona hızlı başladı
Fuarcılık sektörü yeni sezona hızlı başladı Global ticaretin en önemli şehirlerinden olan İstanbul farklı sektörler için 3 fuara birden ev sahipliği yapıyor. ENTECH - Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Fuarı açılışında konuşan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, çevre teknolojileri ve sıfır atık konularının dünyanın en önemli konu başlığı haline geldiğini belirtti.
4.09.2021 Ekonomi
TSK'ya 200'e yakın paletli Kaplan ve tekerlekli Pars 4x4 STA teslim edildi! 2 ülke sırada...
TSK'ya 200'e yakın paletli Kaplan ve tekerlekli Pars 4x4 STA teslim edildi! 2 ülke sırada... Son dakika haberi... Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kullanımına sunulan silah taşıyıcı araçlara yenileri eklenecek. Silah taşıyıcı araçlardan Pars 4x4'e 2 ülkeden talep geldi.
21.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Büyük tehlike! Kalıcı hasar bırakıyor, sokakta 25-30 TL'ye satılıyor ama...
Büyük tehlike! Kalıcı hasar bırakıyor, sokakta 25-30 TL'ye satılıyor ama... Güneşli günlerin vazgeçilmezlerinden biri olan güneş gözlüklerinin sahtelerine dikkat çeken Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Yıldırım, "İşportada satılan güneş gözlüklerinin optik kalitesi düşük. Bu da ciddi derecede problemlere yol açıyor. İnsanların görme kalitesi azalıyor" dedi.
15.08.2021 Yaşam
Arabası olan herkes için geçerli! 120 liradan başlıyor, yaptırmazsanız...
Arabası olan herkes için geçerli! 120 liradan başlıyor, yaptırmazsanız... Arabası olan milyonlarca kişi için geçerli. 120 liradan başlıyor. Yarım saatte tamamlanıyor. Çoğu sürücü haberdar değil. Aracınız 2 yaşın üzerindeyse mutlaka yaptırın. Yaptırılmadığı takdirde bir süre sonra aracın tüm mekaniği zarar görüyor. Trafikteki araçların yüzde 40’ının rot balans ayarı yok. Dengesiz yol tutuşu nedeniyle her gün ciddi kazalar yaşanıyor. Rot ve balans ayarı yapımı 120 ila 200 TL arasında değişiyor. Belirli kilometre ve yaştaki araçlarda kontrol edilmesi gerekiyor. İşte aracı olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren haberin detayları...
9.08.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yan Sanayi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yan sanayi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.