Yaklaşık İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yaklaşık İşareti Nasıl Yapılır?
Yaklaşık İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yaklaşık İşareti Nasıl Yapılır? Yaklaşık işareti genellikle matematikte kullanılmaktadır. Klavye üzerinde doğrudan bulunmayan bazı harf ya da işaretler farklı yollarla yapılabilmektedir. Yaklaşık işareti de bunlardan biridir ve yan olarak görülen S harfine benzemektedir. Merak konusu olan yaklaşık işareti klavye üzerinde kombinasyonlar yapılarak yazılabilmektedir. Matematik işlemleri sırasında yaklaşık değeri ifade eden yaklaşık sembolünün nasıl yazıldığı kolaylıkla öğrenilebilmektedir.
3.01.2024 Gündem
Whatsapp'a yeni yazı tipleri geldi
Whatsapp'a yeni yazı tipleri geldi Her gelen yeni güncellemeyle yeni bir özelliği kullanıcılarına sunan Whatsapp, sonunda yazı tipini de değiştirdi.
31.03.2016 Bilim ve Teknoloji
Fenerbahçe, zorlu maçı kazandı! Taraftarlar sahaya girdi
Fenerbahçe, zorlu maçı kazandı! Taraftarlar sahaya girdi Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Sarı-lacivertliler Fred ve Batshuayi'nin kaydettiği gollerle Süper Lig'deki deplasmanda galibiyet serisini 9 maça çıkardı. Maçın ardından, sarı lacivertli futbolcular orta sahada galibiyet sevinci yaşarken ev sahibi takım taraftarları sahaya girdi ve ortalık karıştı.
17.03.2024 Futbol
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak Türkiye’de başarıyla uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında zorunlu olacak Depozito Yönetim Sistemi’nde(DYS) altyapı tamamlandı. Yüksek güvenlikli logoyu basacak matbaalar, üreticiler ve kapsamdaki ürünler sisteme hazır hale geldi. Şimdi sıra iade noktalarının oluşturulmasında. Türkiye, dünyaya örnek olacak Depozito Yönetim Sistemi’yle yılda 20 milyar adedin üzerinde ürünün geri dönüşümünü planlıyor.
12.03.2024 Ekonomi
İşsizler adına banka hesabı açıp 223 milyonluk vurgun yaptılar!
İşsizler adına banka hesabı açıp 223 milyonluk vurgun yaptılar! Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda, ücret karşılığı anlaştıkları işsiz şahıslar adına bankalardan açtırdıkları hesapları ve çıkarttıkları GSM hatlarını yasadışı bahislerde kullandıkları tespit edilen 27 kişi yakalandı. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken, şüphelilerden biri elleriyle kalp yaparak sevgilisine seslendi.
24.01.2024 Gündem
"Bazı göz hastalıkları çocukların hareketlerinden anlaşılabilir"
"Bazı göz hastalıkları çocukların hareketlerinden anlaşılabilir" Okul dönemindeki çocukların rutin göz muayenesinin ihmal edilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Altınsoy, "Öğrenmenin yüzde 80'den fazlası görme duyusuyla gerçekleşir. Aileler çocukların hal ve hareketlerini izleyerek bazı göz rahatsızlıklarının farkına varabilir" dedi.
17.01.2024 Sağlık
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak İnternet dünyasındaki telif hakları sorunu, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da gündeminde yer alıyor. Japonya'da iki genç, film özetlerini internete yükleyerek 50 bin dolar reklam geliri elde etti. Film şirketleri dava açınca da 3,6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildiler. Dijital Telif Yasası ile ilgili konuşan Fikri Mülkiyet Hukuku Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Keser, “İlim ve edebiyat, musiki, güzel sanatlar ve sinema eserlerinin tamamının mecraları değişti ve her biri internette yerini aldı. Mevcut kanun bu köklü değişim dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir" diye konuştu.
2.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Terörü kınamamak korkaklıktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Terörü kınamamak korkaklıktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günleri etkinliğinde açıklamalarda bulundu. TBMM'den terörü kınayan bildiriye imza atmayan CHP ve DEM'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristle aynı dili konuşan, terörist gibi muamele görmekten kaçamaz." dedi.
25.12.2023 Gündem
O il için petrol açıklaması geldi! TPAO test etti
O il için petrol açıklaması geldi! TPAO test etti Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan numunelerden yapılan analizlerde deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğu ortaya çıktı.
21.12.2023 Ekonomi
NY Times dünyaya duyurdu! İşte İsrail'in Gazze işgali planı
NY Times dünyaya duyurdu! İşte İsrail'in Gazze işgali planı Dünya günlerdir İsrail ve Gazze'den gelen haberleri konuşuyor. Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından bölgeyi ablukaya alan İsrail'in saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Her geçen dakika Gazze'deki can kaybı artarken ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times İsrail'in 'Gazze işgali' planını yazdı.
15.10.2023 Gündem
Wagner'den kırmızı 'intikam' videosu: Başlıyoruz
Wagner'den kırmızı 'intikam' videosu: Başlıyoruz Wagner Grubu'nun St. Petersburg'daki binasından pencere ışıklarıyla mesaj verildi, sokağa çıkma çağrısını "Başlıyoruz, bize karşı hazırlıklı olun" mesajının yer aldığı video izledi. Özel jeti 30 saniyede 2,4 kilometre irtifa kaybedip paramparça olan Yevgeni Prigojin'in yerine kimin geçeceği merak edilirken, The Guardian'da yayımlanan analiz gözden kaçacak gibi değil.
24.08.2023 Dünya
Elon Musk'tan yeni karar! Paralı oldu
Elon Musk'tan yeni karar! Paralı oldu Twitter'ı satın alıp adını X olarak değiştiren iş insanı Elon Musk şimdi de TweetDeck'i paralı yaptı.
16.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Depremlerin 2 saat önceden tespit edilmesi mümkün mü? Yeni bir metot geliştirildi
Depremlerin 2 saat önceden tespit edilmesi mümkün mü? Yeni bir metot geliştirildi Büyük depremler bir anda mı geliyor yoksa onları hazırlayan ve öngörülebilir kılan bir değişim süreci var mı? Depremleri önceden tespit ederek uyarı gönderebilecek bir sistem geliştirildi. Bilim insanları, kritik bir keşfin eşiğinde.
24.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turunu tamamladı. Özellikle ekonomi alanında yeni iş birliği anlaşmaları yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu dönüşünde gazetecilere önemli değerlendirmelerde bulundu.
21.07.2023 Gündem
Türkiye ile ABD ilişkilerinde yeni dönem!
Türkiye ile ABD ilişkilerinde yeni dönem! Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden bir araya geldi. İsveç'in NATO'ya onayı sonrası olumlu bir havada geçen görüşme sonrası BBC'den iki ülkenin yeni dönemdeki belirleyici unsurlarına dair bir analiz geldi.
14.07.2023 Dünya
Polen Filtresi Nedir, Ne İşe Yarar? Polen Filtresi Nasıl Değiştirilir?
Polen Filtresi Nedir, Ne İşe Yarar? Polen Filtresi Nasıl Değiştirilir? Polen filtresi ihmal edilmesi kolay bir şeydir. Ne de olsa, gözden uzak bir yere gizlenmiştir ve muhtemelen düzenli olarak kontrol edeceğiniz bir şey değildir. Ancak hava kirliliğinin arttığı bu günlerde, aracınızın içindeki havanın olabildiğince temiz olduğundan emin olmanız önemlidir, bu nedenle filtrenizi önerilen aralıklarla değiştirmeniz gerekmektedir.
6.06.2023 Gündem
Akılalmaz hırsızlık anbean kameralarda! Saniyeler içinde kayıplara karıştı
Akılalmaz hırsızlık anbean kameralarda! Saniyeler içinde kayıplara karıştı Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir kadın, hırsızlığa alet ettiği kız çocuğuna kaşla göz arasında 18 bin lira değerinde nakit para ve telefon bulunan çantayı çaldırdı. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, görüntülerde kadının halı açarak küçük kızı kamufle etmesi ve ardından çantayı çaldıkları anlar yer aldı.
6.06.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asıl rakibimiz CHP genel başkanı değil rehavettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asıl rakibimiz CHP genel başkanı değil rehavettir Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Gaziantep’te önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "14 Mayıs'ta Cumhur İttifakına verdiğiniz destek için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanlığında da bu sefer herhalde yüzde 60 değil de mi, yüzde 70'e hazır mıyız? Türkiye genelinde 27 milyonu aşkın oyla sistem gereği ikinci tura kaldı. Sizlerden tek bir fire vermeden sandığa gitmenizi bekliyorum. Bizim asıl rakibimiz CHP genel başkanı değil rehavettir. Ben bu muhteşem katılımda zafer sarhoşlu görmüyorum, azim görüyorum." dedi.
21.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa emeklilik müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa emeklilik müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük esnaflara da bir müjde vererek "Prim ödeme gün sayısını SSK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak" dedi.
6.05.2023 Gündem
Erdoğan, Ordu ve Giresun'da halka seslendi: Temmuzda yeni artışlarla çalışanlarımızı rahatlatacağız
Erdoğan, Ordu ve Giresun'da halka seslendi: Temmuzda yeni artışlarla çalışanlarımızı rahatlatacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında maaşlarda yeni artış olacağını söyleyen Erdoğan, hem enflasyon farkının hem refah payının dikkate alınarak artışlar yapılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "21 yıllık iktidarlık dönemimizde bizim önümüzü kesemedikleri için bu durumdan rahatsızlar. Hiç kusura bakmasınlar onları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz. Şimdi karşımıza bir garip masayla çıktılar." dedi.
4.05.2023 Gündem
Akkuyu için tarihi gün: İlk nükleer yakıt bugün tesise ulaştırılacak
Akkuyu için tarihi gün: İlk nükleer yakıt bugün tesise ulaştırılacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali için bugün tarihi gün. Enerji üretiminde kullanılacak 'taze nükleer yakıt' tesise getirilecek. Böylece Akkuyu, nükleer santral statüsüne kavuşacak. Ardından üretim için test aşamasına geçilecek.
27.04.2023 Gündem
Togg'da yeni gelişme! Yoğun ilgi sonrası değişti, işte yeni tarih ve araç sayısı
Togg'da yeni gelişme! Yoğun ilgi sonrası değişti, işte yeni tarih ve araç sayısı Yerli otomobil Togg ile ilgili yeni gelişme. Yoğun ilgi sonrası resmen değişti. Togg, çekilişle teslim edilecek T10X adedini yükseltti. Öte yandan Togg çekiliş tarihi de değişti. İşte detaylar...
25.03.2023 Ekonomi
Togg için ön sipariş sayısı 100 bine ulaştı
Togg için ön sipariş sayısı 100 bine ulaştı Türkiye'nin otomobili Togg için verilen ön sipariş sayısı 7 günde 100 bine ulaştı. Ön siparişler 27 Mart'a kadar sürecek. Çekiliş ise 28 Mart'ta yapılacak.
24.03.2023 Ekonomi
Sıfır araba almak isteyen vatandaşa fırsatçı şoku! ‘Araç yok' dediler ama gerçek bambaşka çıktı
Sıfır araba almak isteyen vatandaşa fırsatçı şoku! ‘Araç yok' dediler ama gerçek bambaşka çıktı Sıfır araba almak isteyen milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Tedarik sorunu farklı bir boyut kazandı. Otomobil almak isteyen bir vatandaş, gittiği bayiden 'sıfır araç yok' denilince eli boş döndü. Bayinin birkaç kilometre ötesindeki otoparkta ise tüm gerçek ortaya çıktı. İşte araba stokçularının son oyunun detayları...
16.03.2023 Yaşam
Bakan Koca taburcu edilen hasta sayısını açıkladı
Bakan Koca taburcu edilen hasta sayısını açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca, "Dün taburcu olan 1607 hasta ile taburcu olanların toplam sayısı 13 bin 612'dir. Yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 78'dir" dedi. Bakan Koca, "Afet bölgesinde olası bulaşıcı hastalıklarla ilgili riskler, erken uyarı sisteminin kurulmasıyla şu an kontrol altındadır" ifadelerini kullandı.
18.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri