Yağı

Yağı

Son dakika yağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.755 yağı haberi bulunmuştur. Tüm yağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Balık sezonu yarın kapanıyor
Balık sezonu yarın kapanıyor Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı “2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti” dedi. 2023-2024 balıkçılık av sezonu ise 15 Nisan’da kapanacak" dedi.
14.04.2024 Ekonomi
Kırışıklıklardan eser bırakmıyor, 1 kaşığı 10 yaş gençleştiriyor! Anavatanı Himalayalar olan Moringa yağının faydaları saymakla bitmiyor
Kırışıklıklardan eser bırakmıyor, 1 kaşığı 10 yaş gençleştiriyor! Anavatanı Himalayalar olan Moringa yağının faydaları saymakla bitmiyor Yaşlanma karşıtı mucizevi etkiye sahip olan Moringa Oleifera, gençleştirici özellikleriyle dikkat çekiyor! İçerdiği benzersiz besinlerle hızlı bir etki vaat eden bu mucize bitki, genç ve sağlıklı bir cilde adım atmaya hazır mısınız? İşte kullanışı ve faydaları…
12.04.2024 Yaşam
Sahurda ayrı iftarda ayrı yöntemle göbek eriten menü: İnce kıyafetleri korkmadan giyeceksiniz
Sahurda ayrı iftarda ayrı yöntemle göbek eriten menü: İnce kıyafetleri korkmadan giyeceksiniz Havalar ısındı ve ince kıyafetler giyilmeye başlandı. Ramazan nedeniyle davetler ve kalabalık sofralarda yenen lezzetli yemekler de bazı bünyelerde göbek yağı olarak kaldı. İftarda tatlıları gömenler bunun sonucunu kilo alarak ödedi. Ancak korkulacak bir şey yok. Sahurda ve iftarda uygulayacağınız menüyle kilo vermek mümkün. Uzman diyetisyen Didem Yıldız Küçük anlatıyor.
1.04.2024 Yaşam
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor
Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor Adanalı kadınların güneş hasarlarından korunmak için gerçekleştirdikleri güzellik rutini ortaya çıktı. Pirinç maskesi, özellikle Japon veya Kore cilt bakımı rutinleri arasında yer alıyor. Güneş hasarına iyi gelen bu maske Adanalı kadınlar tarafından yoğun şekilde tercih ediliyor. Pirinç sayesinde nesiller boyu parlak, pürüzsüz ve bembeyaz bir cilde sahip oluyorlar. Peki pirinç maskesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...
22.03.2024 Adana
Damar tıkanıklığı sebebi yağı bir anda yok ediyor! Günde 5 adet yiyen kolestrol lafını bir daha ağzına almıyor
Damar tıkanıklığı sebebi yağı bir anda yok ediyor! Günde 5 adet yiyen kolestrol lafını bir daha ağzına almıyor Beyine ve hafızaya olan faydalarıyla bilinen ceviz son yapılan araştırmalar neticesinde başka yararları da ortaya çıktı. İşte cevizin insan sağlığına olan birçok faydası...
20.03.2024 Yaşam
Diş çürüğünü bitiren 8 yöntem var: En hızlı etki eden Hindistan cevizinin süresi 20 dakikayı geçmiyor
Diş çürüğünü bitiren 8 yöntem var: En hızlı etki eden Hindistan cevizinin süresi 20 dakikayı geçmiyor Diş çürüğü oldukça yaygın bir sorun. Ancak onu önlemek de bir o kadar basit. İşte diş çürüğünü önleyebileceğiniz 8 yöntem.
18.03.2024 Yaşam
Süte 1 kaşık ekleyin: Ne ağrı ne sivilce kalıyor! A,D,E,K vitaminlerini bir çırpıda alacaksınız
Süte 1 kaşık ekleyin: Ne ağrı ne sivilce kalıyor! A,D,E,K vitaminlerini bir çırpıda alacaksınız Kemik gelişimi için akla ilk gelen süttür. Ancak süte 1 kaşık eklenecek ghee yağı çelik gibi olmanızı sağlar. Diğer yandan ghee yağının inanılmaz faydaları da mevcuttur.
15.02.2024 Yaşam
Koreli karışımı: Göbeği kağıt gibi inceltiyor! Sabah, öğle, akşam yağlar cayır cayır yakıyor, tüm malzemeler evinizde
Koreli karışımı: Göbeği kağıt gibi inceltiyor! Sabah, öğle, akşam yağlar cayır cayır yakıyor, tüm malzemeler evinizde Göbek bölgesini inceltme konusunda Korelilerin kendine özgü yöntemleri olduğu tüm dünyaca biliniyor. Bu yöntemler sabah, öğle ve akşam uygulandığında yağları cayır cayır yakıyor.
14.02.2024 Yaşam
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
Tereyağı yerine kullanılan yağlar... En az onun kadar doğal ve şifa deposu!
Tereyağı yerine kullanılan yağlar... En az onun kadar doğal ve şifa deposu! Mis gibi böreklere, pilavlara ve tatlılara konulan tereyağının fiyatı şu sıralar altından farksız. Hayvansal gıdalardan uzak durmak isteyenler tereyağına alternatif aramaya başladı. İşte tereyağı yerine kullanabileceğiniz şifa deposu yağlar...
5.02.2024 Yaşam
Duş almaya vakti olmayanlara: Parfüm yerine bu yağı kullanın: Bu alışkanlıklar kötü kokmayı engelliyor
Duş almaya vakti olmayanlara: Parfüm yerine bu yağı kullanın: Bu alışkanlıklar kötü kokmayı engelliyor Kimi zaman duş almaya vaktimiz olmayabilir. Ancak temiz kalmak ve korunmak için duş, olmazsa olmazdır. Özellikle uzun yolculuklarda kötü kokmayı engelleyecek alışkanlıklar var. Bu da kötü kokunun önüne geçebilir.
1.02.2024 Yaşam
Ayçiçek yağıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti
Ayçiçek yağıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
26.01.2024 Ekonomi
Ham ayçiçek yağında gümrük vergisi oranları düşürüldü
Ham ayçiçek yağında gümrük vergisi oranları düşürüldü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
25.01.2024 Ekonomi
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi... Çoklu doymamış yağ asitlerinden biri olan omega 6 vücut tarafından üretilmediği için besinler yolu ile alınmalıdır. Özellikle kalp sağlığının korunması için omega 6 içeren besinlerin düzenli şekilde tüketilmesi gerekir.
25.01.2024 Sağlık
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi... Omega 3 hakkında her insanın az çok ilgi bilgisi bulunur. Özellikle günlük hayat içerisinde tüketilen çoğu besinin Omega 3 içerdiği görülür. Hücre zarının da önemli bir parçası olan Omega 3, kalp ve damar sağlığını kurumada etkin bir rol oynar. 
23.01.2024 Sağlık
Aman dikkat! Yaptırmadan bir kez daha düşünün
Aman dikkat! Yaptırmadan bir kez daha düşünün Sanatçılar Gökhan Özen ve Rafet El Roman’ın estetik sonrası ortaya çıkan yeni görüntüleri tartışılırken uzmanlar uyardı: “Erkek botoksu kadınlara göre farklıdır. Doğru yapılmazsa feminen görüntü ortaya çıkar.”
19.01.2024 Yaşam
Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer? Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer? Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Yüzde oluşan sivilcelerin birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Özellikle kir, ölü hücreler, yağ kalıntıları sivilce oluşmasına neden olan faktörlerdendir. Düzenli olarak yapılan cilt temizliği sivilcelerin oluşma riskini azaltmaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Yüzdeki Lekeler Nasıl Geçer? Yüzdeki Lekeler Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yüzdeki Lekeler Nasıl Geçer? Yüzdeki Lekeler Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Yüzdeki lekeler yaştan, sivilceden, güneşten ya da belirli bazı sebeplerden meydana gelebilir. Bu lekeler sağlık olarak bir sorun yaratmaz ancak estetik anlamda çoğu zaman bireyleri rahatsız etmektedir. Özellikle koyu renkleri gidermek için renk açıcı kremler tercih edebilir ya da reçetesiz, organik kürler ve peelingler yaparak cilt lekeleri yok edilebilir.
17.01.2024 Sağlık
Yanık İzi Nasıl Geçer? Yanık İzi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yanık İzi Nasıl Geçer? Yanık İzi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Cilt yapısı oldukça hassastır bundan dolayı sıklıkla dış etkenlerden dolayı zarar görebilir. Cilde zarar veren en büyük dış etkenlerden biri yanıklardır. Cilt yanıkları farklı derecelerde meydana gelebilir. Her yanığın tedavisi derecesine göre değişiklik gösterebilir. 
17.01.2024 Sağlık
Yağ Bezesi Nasıl Geçer? Yağ Bezesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yağ Bezesi Nasıl Geçer? Yağ Bezesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Yağ bezesi aynı zamanda lipom olarak da bilinmektedir. Vücutta oluşan yağ dokularından kökenleri oluşan tümörlerin genel adı olarak ifade edilebilir. Genel olarak vücutta yağ bezesi oluşumuna yol açan faktörler tam olarak bilinmemektedir. Vücutta yer alan yağ birikimlerinin deri altına yerleşmesi ve kapsül şeklinde sarılmasıyla yağ bezeleri oluşmaktadır. 
17.01.2024 Sağlık
Uyuz Nasıl Geçer? Uyuz Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Uyuz Nasıl Geçer? Uyuz Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Uyuz tedavisi için genelde krem ve bazı losyonlar tercih edilir. Vücut kremleri veya zerdeçal ve çay ağacı yağı da uyuzun geçmesini hızlandırabilir.
17.01.2024 Sağlık
Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Uçuk pek çok sebepten dolayı meydana gelebilir. Sıklıkla dudak, burun ve çene bölgesinde görülür. Oldukça acı veren ve rahatsız edici bir durumdur. Yemek yemeyi, konuşmayı zor hale getirir. İltihaplı olması halinde bulaşabilir, bir virüs çeşididir.
17.01.2024 Sağlık
Tırnak Mantarı Nasıl Geçer? Tırnak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Tırnak Mantarı Nasıl Geçer? Tırnak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Onikomikoz olarak bilinen halk arasında tırnak mantarı olarak geçen bu cilt hastalığı özellikle tedavi edilmezse yayılma, bulaşma ve çoğalma göstermektedir. Ancak bu rahatsızlık sadece oje ya da kremler ile geçmemektedir. Sürekli yayılma eğilimi olduğundan dolayı, sıklıkla bireyler doğal tedavi yöntemlerini uygulamaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Su Toplaması Nasıl Geçer? Su Toplaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Su Toplaması Nasıl Geçer? Su Toplaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Su toplaması, deride meydana gelen bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Su toplaması hem alt deri de hem de üst deri de görülebilen bir rahatsızlıktır. Alt deride oluşan sıvı birikmesi, su toplaması olarak da bilinmektedir. Vücut dokularının tahriş olması durumu, su toplaması olarak ifade edilebilmektedir. Vücudun kendisi tarafından üretilen fizyolojik bir sıvı olduğunu söylemekte mümkündür. 
17.01.2024 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.