Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi...
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi... Sağlıklı beslenme ve diyet söz konusu olduğunda önemli olan beslenme listesinde bulunan yağın türüdür. Yeni yapılan araştırmalar az yağlı diyetler yerine sağlıklı yağlardan zengin beslenme listelerinin uygulanmasını tavsiye etmektedir.
3.01.2024 Sağlık
Oruç tutmak organları dinlendiriyor
Oruç tutmak organları dinlendiriyor Diyetisyen Merve Sena Nazlı, oruç tutmanın organların dinlenmesini sağlayacağını, sıvı ve elektrolit kaybı dehidrasyon riskini önlemek için iftardan sahura kadar olan süreçte sıvı alımının arttırılması gerektiğini söyledi.
8.04.2022 Sağlık
Kilo alma diyeti nedir, nasıl yapılır? Kilo alma diyet listesi!
Kilo alma diyeti nedir, nasıl yapılır? Kilo alma diyet listesi! Birçok insan için kilo alma bir sorun iken bazı insanlar ise kilo alamamaktan şikayetçi olmaktadır. Kilo alamama problemi aynı zamanda kilo alma problemi kadar etkileyici ve insanın moralini bozucu bir rahatsızlıktır. Kilo alamama birden fazla nedene bağlı olabildiği gibi yapılan araştırmalar ile beraber uygulanan kilo alma diyetleri sayesinde çözümlenebilmektedir. Kilo alma diyeti nedir ve nasıl yapılır? İşte sağlıklı kilo almanın yolları…
19.01.2022 Sağlık
Tatile çıkacaklar için besin önerileri! Tok tutar ve mide bulantısını önler!
Tatile çıkacaklar için besin önerileri! Tok tutar ve mide bulantısını önler! Diyetisyen Öznur Akgöz, “Kurban Bayramı tatili ve yaz sezonunun açılmasıyla yapılacak uzun yolculuklarda yolcuların yanında taşıyacağı 10 sağlıklı atıştırmalık, yolda mideyi rahatlatarak hem tok tutar hem de kan şekerini dengeler." ifadelerini kullandı.
18.07.2021 Sağlık
Mide sorunları olanlar dikkat! Oruç tutarken bu detayı atlamayın!
Mide sorunları olanlar dikkat! Oruç tutarken bu detayı atlamayın! Mide bağırsak hastalığı olup oruç tutmak isteyenler mutlaka doktora danışması konusunda uyaran Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Birol Özer, "Özellikle yaşlı, şeker hastalığı, mide kanaması öyküsü olan ileri evre karaciğer sirozlu hastaların oruç tutmaları risklidir. Ancak kronik hepatit evresinde olan karaciğer hastalarının oruç tutması, ilaçlarını düzenli kullanmak kaydıyla hastalık seyrini etkilemez" dedi. Mide bağırsak hastalığı olanların oruçta dikkat etmesi gerekenleri Prof. Dr. Birol Özer anlattı.
18.04.2021 Sağlık
Uzmanı uyardı; sahuru atlamayın
Uzmanı uyardı; sahuru atlamayın Ramazan ayında oruç tutacaklara uyarılarda bulunan Uzman Diyetisyen Melek Elmas, sahurun atlanmaması gerektiğine dikkat çekti. Elmas, “İftarınızı ikiye bölün, bir anda oturup her şeyi yemeyin. Sahuru atlamayın ve sahurda kahvaltı tüketin. Çok yağlı, tuzlu yiyeceklerden uzak durun. Bol bol su tüketin” dedi.
11.04.2021 Sağlık
Mideniz 17 saatlik açlığa hazır mı? Ramazana 10 adımda hazırlanın!
Mideniz 17 saatlik açlığa hazır mı? Ramazana 10 adımda hazırlanın! Ramazan ayında oruç tutacakların açlık ve susuzluk sürecine önceden hazırlamalarında fayda olduğunu söyleyen uzmanlara göre, yaklaşık 17 saat sürecek oruç süresince başta mide olmak üzere sindirim sisteminde bazı değişiklikler olacağı kesin.
17.05.2018 Arşiv
Kalbiniz için bilinçli beslenme ve spor şart!
Kalbiniz için bilinçli beslenme ve spor şart! Kalp ve damar hastalıkları nedeniyle yılda 20 milyona yakın insan hayatını kaybediyor...
13.09.2015 Sağlık
Trans yağlara dikkat!
Trans yağlara dikkat! Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, trans yağların hafıza problemine yol açtığını belirtti.
30.06.2015 Sağlık
Kalıcı ve hızlı kilo vermenin yeni adı: Hepobur diyeti
Kalıcı ve hızlı kilo vermenin yeni adı: Hepobur diyeti Hergün bir yenisinden haberdar olduğumuz diyet listelerine Hepobur da eklendi. Beslenme ve diyet uzmanı Banu Kazanç, “Bugün, insanların tür olarak aslında otçul veya etçil değil omnivor yani her şeyi yiyebilen, canlılar olduğunu kabul ediyoruz. Diyetimizin adına da bu kavramların esin kaynağı olduğunu söyleyebiliriz” diyor.
2.05.2015 Arşiv
İşte hızla zayıflatan 2 besin
İşte hızla zayıflatan 2 besin Bilim adamları açıkladı; bu iki yiyecek metabolizmayı hızlandırıyor
27.02.2014 Sağlık
Uykunun azı da çoğu da koroner kalp hastalığı riskini artırıyor
Uykunun azı da çoğu da koroner kalp hastalığı riskini artırıyor ABD’nin Cleveland eyaletinde yaşıyan 36 yaşındaki Türk kardiyolog Doç. Dr. İlke Sipahi, Case Western Reserve Üniversitesi’nde
15.07.2011 Arşiv
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Genç bir cilde sahip olmak hayal değil! Uzmanından cildi genç tutmanın yolları
Genç bir cilde sahip olmak hayal değil! Uzmanından cildi genç tutmanın yolları Güzelliği keşfetmek, özgüveni artırmanın, dış görünümü daha fazla vurgulamanın ve her gün kendimizi daha iyi hissetmenin bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Bu yolculuk, daha güzel görünme arayışında atılan adımlarla başlıyor. İlk adım ise cilt ve cilt güzelliği olarak karşımıza çıkıyor.
25.02.2024 Yaşam
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi...
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi... Arjinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğu bilinen bir aminoasit olarak ifade edilebilir. Ancak vücut açısından çeşitli zararlarının olduğu da söylenebilmektedir. Arijinin insan vücudunda doğal olarak üretilmemektedir. Bu nedenle de dışarıdan takviye edilmesi gerekmektedir. Vücuttaki bedensel işlevlerin yerine getirilmesinde arjinin büyük bir öneme sahiptir. 
26.01.2024 Yaşam
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi... Çoklu doymamış yağ asitlerinden biri olan omega 6 vücut tarafından üretilmediği için besinler yolu ile alınmalıdır. Özellikle kalp sağlığının korunması için omega 6 içeren besinlerin düzenli şekilde tüketilmesi gerekir.
25.01.2024 Sağlık
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi... Omega 3 hakkında her insanın az çok ilgi bilgisi bulunur. Özellikle günlük hayat içerisinde tüketilen çoğu besinin Omega 3 içerdiği görülür. Hücre zarının da önemli bir parçası olan Omega 3, kalp ve damar sağlığını kurumada etkin bir rol oynar. 
23.01.2024 Sağlık
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi...
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi... Biotin, B vitamini ailesinden bir vitamindir ve H vitamini ya da B7 vitamini olarak da bilinir. Suda çözündüğünden vücutta depolanmaz bu nedenle besinler ya da takviye yolu ile vücuda alınması gerekir.
16.01.2024 Sağlık
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi...
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi... Olestra bir gıda katkı maddesidir. Yoğun olarak kızartılmış ve paketlenmiş patates cipslerinde kullanılmaktadır. Olestra içeren ürünlerin uzun süre kullanımı görme bozukluklarından akciğer kanserine kadar ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi...
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudun oldukça önemli yapı taşlarından biri olan protein pek çok gıda içerisinde bulunabilir. Ancak bazı gıdalarda diğerlerine oranla daha yüksek protein içermektedirler. .
12.01.2024 Sağlık
Triptofan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Triptofan Barındıran Gıdalar Listesi...
Triptofan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Triptofan Barındıran Gıdalar Listesi... Triptofan insan vücudu tarafından üretilmeyen ve öncelikle bitki bazlı ya da hayvansal bazlı protein kaynaklarından beslenme yoluyla elde edilen bir amino asittir.
4.01.2024 Sağlık
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Besinler, canlı organizmaların hayatta kalması için gereklidir. Günlük aktivitelerimizi gerçekleştirebilmemiz ve herhangi bir hasar durumunda vücut parçalarımızı geliştirebilmemiz, büyütebilmemiz ve onarabilmemiz için bize enerji sağlar. Bu nedenle doğru türde gıda tüketmenin önemini anlamak bir zorunluluk haline geliyor.
25.12.2023 Eğitim
Uzmanından yılbaşında sağlıklı beslenme önerileri
Uzmanından yılbaşında sağlıklı beslenme önerileri Sağlıklı alternatiflerle de yılbaşı sofrası hazırlamanın mümkün olduğunu ifade eden Diyetisyen Kübra Sert, “Besinleri hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta pişirme yöntemleridir. Kızartma gibi ağır yöntemler yerine fırında, ızgara veya haşlama gibi sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih etmek, yüksek kalori alımının önüne geçmenize yardımcı olur” dedi.
25.12.2023 Gündem
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Zararlı karbonhidratlar tüketildiğinde kan şekerinde ani yükselmelere ve düşüşlere neden olan, çabuk acıktıran ve aşırı yeme davranışlarına neden olan karbonhidratlardır. Zararlı karbonhidratlar genellikle beyaz ekmek, pizza, makarna, şekerli gıdalarda bulunur.
20.12.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri