Web Siteleri

Web Siteleri

Son dakika web siteleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan web siteleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını web siteleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Web Siteleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan web siteleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 440 web siteleri haberi bulunmuştur. Tüm web siteleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
TPAO'dan dolandırıcılık uyarısı: Hisseler satışa çıkarılmamıştır
TPAO'dan dolandırıcılık uyarısı: Hisseler satışa çıkarılmamıştır Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), 'yatırım fırsatı' adı altında TPAO hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğunu, herhangi bir hisse satışının söz konusu olmadığını bildirdi.
14.10.2023 Ekonomi
Sağlık çalışanlarına fotoğraf yasağı, sosyal medyada paylaşamayacaklar
Sağlık çalışanlarına fotoğraf yasağı, sosyal medyada paylaşamayacaklar Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı ve 29 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Sağlık Hizmetlerinde Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik" ile hekim ve sağlık alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara örtülü veya açık reklam yapılması veya yaptırılması konusunda ciddi yaptırımlar geliyor. Yönetmelikle, sağlık meslek mensuplarının ya da sağlık kurumlarının web siteleri, sosyal medya paylaşımları ya da radyo-TV kanallarında yer alacakları programlarda, kamuyu bilgilendirme amacı dışına çıkan "özendirmeye yönelik" faaliyetlerine, idari para cezası veya kapatma cezası gibi yaptırımlar uygulanacak. Hukuk ve Tıp Etiği Uzmanı Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Gürkan Sert, yeni yönetmeliğin son yıllarda oldukça artan sosyal medya mecralarındaki etik ihlalleriyle dolu paylaşımları daha çok etkileyeceğini söyledi.
2.08.2023 Gündem
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor Artan teknoloji unsurlarıyla birlikte yüz yüze alışveriş yavaş yavaş azalırken internet üzerinden satış ve alış da oldukça yaygınlaştı. Ancak online alışveriş de kendi çerçevesinde bazı sorunları doğuruyor. Bu sorunlar arasında dolandırıcılık, sahtecilik, kart bilgilerini çalma, karşında muhatap bulamama gibi sorunlar bulunuyor. Öte yandan iade işlemleri de büyük bir sorun olmakta. Bu sorunlarla karşılaşanlar mahkemelik bile olabiliyor. Ayrıca cayma hakkını kullanırken ekonomik olarak zarara uğrayan tüketicinin parasını faiziyle geri alınabileceği detayı da ortaya çıktı. Konunun uzmanı Gazetevatan'a önemli açıklamalar yaptı. İşte merak edilenler...
10.07.2023 Ekonomi
Okullarda yeni kayıt maratonu başladı! Tarih uyarısı
Okullarda yeni kayıt maratonu başladı! Tarih uyarısı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS sonuçlarının açıklanması ve tercih kılavuzunun yayınlamasının ardından, merkezi sınavla öğrenci alacak özel okullar 26 Haziran’da taban puanlarını ilan etmişti. Bayram tatilinin ardından da özel okullar için ön kayıt dönemi başladı. 5 Temmuz’a kadar sürecek ön kayıtlar, online olarak okulların web siteleri üzerinden yapılabiliyor.
4.07.2023 Eğitim
Araba kiralamak isteyen tatilcilere kopya site tuzağı! Ucuz fiyatları gören oyuna geldi
Araba kiralamak isteyen tatilcilere kopya site tuzağı! Ucuz fiyatları gören oyuna geldi İnternetten araç kiralamak isterken kopya sitelere yönlendirilen yaklaşık 5 bin tatilci dolandırıldı. Çoğunluğu gurbetçilerden oluşan mağdurların ucuza kiraladıkları lüks araçları kaçırmamak için hesap numaralarına istenen kapora ücretini de gönderdikleri ortaya çıktı. Dolandırıcılık olayının detayları şoke ederken, uzmanlardan kritik uyarılar geldi.
8.06.2023 Yaşam
Kredi kartı ile internetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli oldu
Kredi kartı ile internetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli oldu İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına yol açtı. Peki online platformlar üzerinden kredi kartı ile ödeme yaparak ürün satın almak ne kadar güvenli? Tüketiciler cayma hakkını hangi koşullarda kullanabiliyor? Avukat Sedef Selçuk internetten alışveriş yapanları uyararak 'cayma hakkı' ile ilgili, “Tüketicinin cayma hakkını kullanması durumunda, satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren yedi gün içinde almış olduğu bedeli ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgeyi, tüketiciye hiçbir masraf yüklemeksizin iade etmekle yükümlüdür. Tüketici, tahsil edemediği bedeli icra takibine konu ederek yasal faizi ile birlikte iade alabilir, uğradığı başkaca zarar var ise bunları da takibe konu edebilecektir.” diye konuştu.
14.05.2023 Ekonomi
Bayram için tatil planı yapanlara ‘hayali otel’ tuzağı! İndirimli uyarısı, 30 güne dikkat
Bayram için tatil planı yapanlara ‘hayali otel’ tuzağı! İndirimli uyarısı, 30 güne dikkat Ramazan Bayramı tatili planlayanlar dikkat! Kopya web sitesi, e-posta ve SMS yoluyla 'hayali otel' dolandırıcılığına karşı uyarı geldi. Ticaret Bakanlığı, paket tur ya da konaklama faaliyetinin aldatıcı, yanıltıcı nitelikte olduğunun anlaşılması durumunda Reklam Kurulu Başkanlığı’na başvurulması gerektiğini bildirdi. İşte dolandırıcıların tatilcilere kurması muhtemel tuzakların detayları...
16.04.2023 Ekonomi
Maçkolik halka arz hangi bankalar? Maçkolik halka arz oransal mı, eşit mi, kaç lot verecek? MACKO fiyatı ve hisse kodu!
Maçkolik halka arz hangi bankalar? Maçkolik halka arz oransal mı, eşit mi, kaç lot verecek? MACKO fiyatı ve hisse kodu! Mackolik İnternet Hizmetleri Ticaret AŞ Genel Müdürü Emre Uğurlu, Mackolik’in halka arzı için bugün ve yarın talep toplanacağını belirterek, “8,5 milyon lot hisseyi halka arz ediyoruz ve 38 liralık sabit bir fiyatla çıkıyoruz. Bireysel yatırımcılara da eşit dağıtım olacak. Dolayısıyla başvuran herkesin Mackolik’e ortak olma fırsatı olacak.” dedi. Peki, Maçkolik halka arz hangi bankalar? Maçkolik halka arz eşit mi, oransal mı, fiyatı ve hisse kodu ne, ne zaman?
19.01.2023 Ekonomi
Yunanistan'ı karıştıran casusluk skandalı! Miçotakis'le ilgili iddia çok vahim
Yunanistan'ı karıştıran casusluk skandalı! Miçotakis'le ilgili iddia çok vahim Yunanistan İstihbarat Teşkilatı (EYP) başkanı Panagiotis Kontoleon, muhalefet lideri Nikos Androulakis'ın cep telefonunda casus yazılım bulunmasıyla başlayan skandal sonrası bugün istifa etti. Hükümet olaya devlet müdahalesi olduğunu kesinlikle reddetse de Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in yeğeninin konu ile bağlantısı olduğu ileri sürülüyor...
5.08.2022 Dünya
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Köpük fiyatlar düşecek, ilanlar silinmeye başladı
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Köpük fiyatlar düşecek, ilanlar silinmeye başladı Ev alacak ya da kiralayacak olanları doğrudan ilgilendiriyor. Konut sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Kiralık ve satılık ev fiyatlarındaki fahiş artış ile ilgili harekete geçildi. Özellikle büyükşehitlerde en düşük kira bedeli asgari ücretle yarışır hale gelmişti. Satılık konut fiyatları ise astronomik rakamlara ulaşmıştı. Hükümet toplumun büyük kesimi ilgilendiren konu ile ilgili harekete geçti. Dijital denetim başladı. Emlak fiyatlarındaki manipülasyonu önleme amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğle internet ortamında yayımlanan ilanlar takibe alındı. Düzenleme ile birlikte sitelerden günlük silinen ilan sayısı ikiye katlandı.
3.06.2022 Ekonomi
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'nden 'e-Devlet verileri sızdırıldı' iddiasına yalanlama
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'nden 'e-Devlet verileri sızdırıldı' iddiasına yalanlama Nüfusve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce (NVİGM), sosyal medyada yer alan 'e- Devlet verilerinin sızdığı, sızan veriler arasında kimlik fotoğrafları ve güncel adreslerin yer aldığı' iddiasının bir tür oltalama ve dolandırıcılık yöntemi olduğu belirtilerek, "Verilerin sızdırılmasına yönelik herhangi bir zafiyetin olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca NVİGM veri tabanlarında fotoğraflı çipli kimlik kartı görselleri de yer almamaktadır" açıklaması yapıldı.  
13.04.2022 Gündem
Kripto parada deprem! Piyasayı Çin vurdu, tepetaklak oldu, Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin ve diğer altcoinler...
Kripto parada deprem! Piyasayı Çin vurdu, tepetaklak oldu, Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin ve diğer altcoinler... Kripto piyasası altüst oldu! Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin ve diğer altcoinlerin hepsi etkilendi. Bu kez kripto varlıkları Çin vurdu. Çin Yeni Yılında son 3 yılda Bitcoin'de düşüşler yaşanmıştı. Bu yıl 1-3 Şubat tarihlerinde Çin'de 'Kaplan Yılı'nın gelişi kutlanacak. Bunun öncesinde gece saatlerinde Asya merkezli işlemlerin başlamasıyla Bitcoin 38.130 dolardan hızlı bir şekilde 36.737 dolara geriledi. Analistler Çin'de geçen yıl uygulamaya konulan yasaklar sebebiyle bu ülkenin işlem hacimlerinde ve madencilikteki payının azaldığını, bu sebeple Çin Yeni Yılı etkisinin geçen yıllardan daha hafif olabileceğini belirtiyor. Yine de hafta açılışında yaşanan bu düşüş Çin'in kripto para piyasasındaki önemini hafife almamak gerektiğini ortaya koydu. Kripto varlıklar yeni yılda da düşüş eğiliminden kurtulamadı. . Peki Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? BTC, ETH ve XRP kaç dolar/TL oldu? İşte kripto para piyasası ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
31.01.2022 Ekonomi
Psikolog yalanıyla cinsel sağlık vurgunu! Suç duyurusunda bulunuldu
Psikolog yalanıyla cinsel sağlık vurgunu! Suç duyurusunda bulunuldu Aile, İlişki ve Cinsel Sağlık Uzmanı Klinik Psikolog Esra Işıktekiner hakkında şoke eden iddia. Işıktekiner'i, denkliği bulunmayan bir üniversitenin "İnsan Davranışı Sanatları" bölümünden mezun olmasına rağmen, kendisine yetkisi bulunmadan unvan takınarak insanları tedavi ettiği tespit edildi.
3.01.2022 Yaşam
Çocuklar ve bilinçli teknoloji kullanımı
Çocuklar ve bilinçli teknoloji kullanımı Teknolojinin şüphesiz hayatımıza getirdiği sayısız faydalar var. Ancak teknoloji kullanımı üzerinde kontrolün kaybolması ve teknolojinin ölçüsüz ve sınırsız kullanılması ciddi zararlara sebep olabilir. Günümüzde internet ve ekran kullanımını da kapsayan teknoloji kullanımı; ebeveynler tarafından en çok sınır getirilmeye çalışılan konuların başında geliyor. İstanbul Beşiktaş’ta eğitim veren Özel Ata Koleji’nin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi, bilinçli teknoloji kullanımı rehberi oluşturdu.
7.12.2021 Eğitim
Sosyal medyada büyük tuzak! Birçok fenomen reklamını yapıyor
Sosyal medyada büyük tuzak! Birçok fenomen reklamını yapıyor Alışveriş festivalleriyle beraber sosyal medya fenomenlerinin alışveriş sitelerinden verdiği linklerin artmaya başlaması bir dolandırıcılığa dönüşebilir. Sosyal medyada çoğu zaman fiyatların arttırıldığı sonra da düşerek indirim havası katılması gündem olmuşken bu durum mağduriyetler yaşanmasına sebebiyet veriyor.
15.11.2021 Gündem
Instagram kullanıyorsanız bu ayarları gözden geçirin
Instagram kullanıyorsanız bu ayarları gözden geçirin Sosyal medya uygulama geliştiricileri gizlilik ve güvenlik ayarlarını zaman zaman değiştirerek ya da güncelleyerek bulunmasını zorlaştırıyorlar. ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, şu anki güncel hali ile Instagram’da yapılması gereken bazı önemli ayarları sıraladı.
30.10.2021 Bilim ve Teknoloji
İnternetten para kazanma yöntemleri nelerdir? İnternetten para kazanmak için neler yapılabilir?
İnternetten para kazanma yöntemleri nelerdir? İnternetten para kazanmak için neler yapılabilir? Dışarıda çalışma imkanı bulunmayan ve evden çalışarak para kazanmak isteyen kişiler internetten para kazanmak için çeşitli yöntemler araştırmaktadır. İnsanlar günlerinin büyük bir çoğunluğunu internette geçirmektedir. İnternetten para kazanmak elbette mümkündür. Ancak kolay yoldan para kazanmak gibi bir durum söz konusu değildir. İnternet üzerinden yaptığınız işe göre elde edeceğiniz gelirde de farklılıklar olacağını söylemek mümkündür.
16.02.2022 Gündem
Hepsi çakma! Satın almadan önce...
Hepsi çakma! Satın almadan önce... Çok ünlü e-ticaret sitelerinden mahalle pazarlarına kadar her yerde sahte ürünler satılıyor. 70 liraya orijinal olduğu iddia edilerek satılan marka ürünler hem sağlığı tehdit ediyor hem de para israfına neden oluyor. Sahte ürünler kanserojen maddeler içerirken kısa vadede yıpranmaları nedeniyle de parasal kayıplara neden oluyor. İnternette ve pazarlarda birçok kişi sahte ürünleri orijinalmiş gibi satmaya çalışıyor. e-Ticaret siteleri, sosyal medya uygulamaları gibi alanlarda Çakma ürünler emsalinin neredeyse 5’te biri fiyatına alıcı buluyor.
12.10.2021 Ekonomi
Tüm paranız hesabınızdan uçar gider! Sakın yapmayın, tek tek açıklandı...
Tüm paranız hesabınızdan uçar gider! Sakın yapmayın, tek tek açıklandı... Hesabınızdaki paralar uçar gider! Sakın bunu yapmayın. Kredi kartı, kimlik ve şifre bilgileriniz tek bir bağlantıya tıklamanız durumunda dolandırıcıların eline geçebilir. İnternet kullanımı pandemi dönemiyle birlikte daha da arttı. Vatandaşlar internet üzerinden dolandırıcıların hedefi haline geldi. Dolandırıcılar, kimlik avı e-postaları, sosyal medya, cep telefonunuzdaki SMS mesajları, sahte teknik destek telefon görüşmeleri, sahte alışveriş siteleri ve daha fazlası gibi sayısız yöntem kullanıp hesaptaki paraları boşaltıyor. Detaylarıyla tek tek açıklandı. İşte internette karşılaşabileceğiniz 6 siber dolandırıcılık yöntemi
7.10.2021 Ekonomi
'Hırsızlık yazılımı, arama motorunda ilk sayfada gösteriliyor'
'Hırsızlık yazılımı, arama motorunda ilk sayfada gösteriliyor' Kaspersky araştırmacıları, "Swarez" isimli kampanyada, siber suçluların, web sitelerini belirli anahtar kelimeler için optimize ettiğini ve bazı durumlarda kötü amaçlı sitelerini popüler arama motorlarının ilk üç sonucu arasına sokmayı başardığını tespit etti.
9.09.2021 Bilim ve Teknoloji
İlk web sitesi 30 yaşına girdi
İlk web sitesi 30 yaşına girdi İngiliz bilim insanı Tim Berners-Lee, "World Wide Web" projesini tanıtan bir metnin yer aldığı ilk web sitesini 30 yıl önce 6 Ağustos 1991'de dışarıdan erişime açtı.
6.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Sahte reklam engelleme uygulamaları virüs dağıtıyor!
Sahte reklam engelleme uygulamaları virüs dağıtıyor! Siber güvenlik uzmanları, kötü amaçlı yazılım indiren, saldırgan reklam tabanlı bir tehdit olan Android/FakeAdBlocker’ı analiz etti. Android/FakeAdBlocker URL kısaltıcı hizmetlerini ve iOS takvimlerini suistimal ediyor. Android cihazlara truva atları dağıtıyor.
23.07.2021 Bilim ve Teknoloji
WhatsApp, Telegram, Viber ve Hangouts kullananlar dikkat!
WhatsApp, Telegram, Viber ve Hangouts kullananlar dikkat! WhatsApp, Telegram, Viber ve Hangouts kullanaları çok yakından ilgilendiriyor. Ortaya çıktı. 6 ayda 100 bine yaklaştı. Kimlik avı dolandırıcıları arasında hangi mesajlaşma uygulamalarının daha yoğun olarak kullanıldığı araştırıldı. Birinci sırayı açık ara WhatsApp alırken, onu Telegram, Viber ve Hangouts takip etti.
20.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Onlarca internet sitesi için flaş karar! Hepsi kapatılıyor
Onlarca internet sitesi için flaş karar! Hepsi kapatılıyor Yasa dışı işlem yaptığı tespit edilen ve Türkiye'de resmi faaliyette bulunmayan forex web siteleri için kapatma talebi geldi.
15.07.2021 Ekonomi
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Mutlaka bunu yapın
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Mutlaka bunu yapın Kredi kartı kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor! Kart kullananlar için flaş açıklama geldi. Kredi kartı ile internetten alışveriş yapıyorsanız, büyük indirimlere kanıp dolandırılabilirsiniz. Mutlaka sanal kart tercih edin. Özel günleri fırsat bilen dolandırıcılar harekete geçmeye başladı. Gerçek alışveriş sitelerinin aynısını yapıp çok sayıda kişiyi dolandırıyorlar. Peki sahte site nasıl anlaşılır? Kredi kartının güvenliğini nasıl sağlarsınız? Sahte internet sitesinden alışveriş yaparak dolandırılan bir tüketicinin hukuki hakları neler? İşte tüm detaylar...
13.07.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Web Siteleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki web siteleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.