Virüs Aşısı

Virüs Aşısı

Son dakika virüs aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan virüs aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını virüs aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Virüs Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan virüs aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 873 virüs aşısı haberi bulunmuştur. Tüm virüs aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Korona virüsle ilgili çarpıcı araştırma
Korona virüsle ilgili çarpıcı araştırma Kastamonu'da korona virüsle ilgili yapılan araştırmada, sigara içenlerin sigara içmeyenlere göre antikor düzeylerinin daha az olduğu ortaya çıktı. Konu ile ilgili konuşan Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Melike Yaşar Duman, “Sigara içmeyen bireylere göre sigara içenler aşı olsalar dahi korumasız” dedi.
10.09.2022 Sağlık
Koronavirüste yeni dalga uyarısı! 'Toplumsal hareketlilik hızlandırıyor'
Koronavirüste yeni dalga uyarısı! 'Toplumsal hareketlilik hızlandırıyor' Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, "Dünyanın saygın tıp dergilerinde yapılan çalışmalarda, hatırlatma dozunda inaktif virüs aşısı yaptıranlar ile hatırlatma dozu olarak mRNA grubu virüs aşısı olanlar kıyaslandığında; mRNA aşısı yaptırılan gruplarda ağır hastalık tablosu, ölüm ve hastaneye yatış oranları daha düşük olduğu ve daha koruyucu olduğu için bu yönde bir bilimsel kanıt var" dedi.
18.08.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! e- Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır?
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! e- Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! Son yaptırdığı aşının üzerinden 6 ay geçenler için aşı randevusu randevu e-nabız sistemine tanımlandı. Peki, Covid aşı randevusu nasıl alınır? e-Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır? İşte Aşı randevusu alma ekranı!
10.07.2022 Sağlık
'İstanbul'da ciddi bir patlama var' diyerek açıkladı! Koronavirüs ve maymun çiçeği hastalığı...
'İstanbul'da ciddi bir patlama var' diyerek açıkladı! Koronavirüs ve maymun çiçeği hastalığı... Türk Klinik Mikrobiyolji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüs vakalarında artışa dikkat çekerek, "İstanbul'da ciddi bir patlama var. Şu an test pozitifliği benim bildiğim birçok kurumda yüzde 30'un üzerine çıkmış durumda. Sevindirici haber, en azından tam aşılılarda hafif seyrediyor. maymun çiçeğinin Kovid gibi büyük bir salgına yol açacağını düşünmüyoruz" dedi.  Maymun çiçeğinde ilk vakaya da değinen Yavuz, "Kimlerle temas etmiş, hastalığı ilk nereden kapmış, ciddi bir filyasyon çalışması yapılmalı" diye konuştu.
1.07.2022 Gündem
Turkovac vurulanlarda yan etki yok
Turkovac vurulanlarda yan etki yok Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, yerli korona virüs aşısı Turkovac uygulanan vatandaşlardan olumsuz hiçbir dönüşün olmadığını söyledi.
25.02.2022 Sağlık
Omicron varyantıyla ilgili önemli uyarı! Ciddi hastalıklara sebep oluyor
Omicron varyantıyla ilgili önemli uyarı! Ciddi hastalıklara sebep oluyor Omicron corona virüs varyantının alt mutasyonu olan BA.2 virüsünün diğer mutasyonlara göre daha hızlı yayılmasının yanı sıra daha ciddi hastalıklara neden olabileceği belirtildi. Japonya’da yapılan araştırmada, BA.2’nin virüse karşı sahip olunan tedavileri engelleme yeteneği de olduğunun altı çizildi.
18.02.2022 Sağlık
Turkovac aşısı randevu alma! Turkovac randevu açıldı mı, Turkovac aşısı hangi hastanelerde yapılıyor?
Turkovac aşısı randevu alma! Turkovac randevu açıldı mı, Turkovac aşısı hangi hastanelerde yapılıyor? Turkovac randevu açıldı mı, Turkovac aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın artık şehir hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastaneleri başta olmak üzere 81 ilde uygulanmaya başlandığını bildirdi. Alo 182 sisteminden randevu oluşturulabildiği gibi MHRS ve e nabız üzerinden de randevu alınabilecek. İşte Turkovac aşısı randevu alma…
8.02.2022 Sağlık
Aşılamada sıcak gelişme! Pazartesi gününden itibaren başlıyor, liste değişti: İstanbul, Ankara...
Aşılamada sıcak gelişme! Pazartesi gününden itibaren başlıyor, liste değişti: İstanbul, Ankara... Aşılamada son dakika gelişmesi. Türkiye'de aşılama süreci tüm hızıyla sürerken yerli aşı olan Turkovac için yeni bir haber geldi. TURKOVAC, 7 Şubat tarihinden itibaren Başkent'te Ankara Şehir Hastanesine ek olarak 4 hastanede daha uygulanmaya başlıyor. İşte haberin detayları...
6.02.2022 Gündem
4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü?
4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü? Dördüncü doz corona virüs aşısının varyantlar üzerindeki etkisi merak ediliyordu! İsrail açıkladı! İsrail'de Sheba hastanesi tarafından yapılan çalışmada, corona virüsün Omicron varyantına karşı yeterince bağışıklık sağlayıp sağlamadığı araştırıldı. Peki, 4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü? İşte detaylar…
18.01.2022 Sağlık
Avcılar’da doktora yumruk atan şüpheli tutuklandı
Avcılar’da doktora yumruk atan şüpheli tutuklandı Avcılar’da Aile Sağlığı Merkezi’ne korona virüs aşısı için gelen yaşlı karı kocaya sıra beklemelerini söyleyen doktora yumruk atarak saldıran şüpheli tutuklandı.
1.01.2022 Gündem
Turkovac aşısı ne zaman kullanılmaya başlanacak? Turkovac nerede üretiliyor?
Turkovac aşısı ne zaman kullanılmaya başlanacak? Turkovac nerede üretiliyor? Yerli corona virüs aşısı TURKOVAC'ın bugün itibarıyla acil kullanım onayı aldı. Seri üretimine başlandığı belirtilen aşının başta şehir hastaneleri olmak üzere yaygın kullanıma gireceği belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Covid-19 aşısı üreten bugün itibariyle 9 ülkeden biri olduk. Şu an dolum tesislerinin olduğu alandayız. Şu an dolum, etiketlenme ve ambalajlanma olan noktadayız." dedi. Peki, Turkovac aşısı ne zaman kullanılmaya başlanacak? Turkovac aşısı ne zaman çıkacak? Turkovac aşısında son durum ne? İşte detaylar...
22.12.2021 Sağlık
Yerli aşı Turkovac acil kullanım onayı aldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız
Yerli aşı Turkovac acil kullanım onayı aldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız Türkiye'nin yerli koronavirüs aşısı Turkovac acil kullanım onayı aldı. Erdoğan, "Salgın döneminde maske başta olmak üzere elimizdeki tıbbi malzemeleri paylaştık. Diğer yerlerden aldığımız aşılardan bir kısmını da dost ülkelere gönderiyoruz. Turkovac'ın üretimiyle birlikte aşımızı tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız" dedi.
22.12.2021 Siyaset
Doktoru tehdit etti sonrasında verilen ceza görenleri şaşırttı!
Doktoru tehdit etti sonrasında verilen ceza görenleri şaşırttı! Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Aile Sağlığı Merkezinde meydana gelen olayda doktoru tehdit eden şüphelinin cezası şaşırttı.
15.12.2021 Yaşam
İngiltere'de iğnesiz aşı geliştirildi! Aşı olana 15 bin TL verecekler
İngiltere'de iğnesiz aşı geliştirildi! Aşı olana 15 bin TL verecekler İngiltere’de koronavirüs varyantları ve gelecekteki türlerine karşı “geniş kapsamlı koruma” sağlaması amacıyla iğnesi koronavirüs aşısı geliştirildi. Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından geliştirilen aşının iğne yerine hava jeti kullandığı belirtilirken, yeni aşı için kullanılan DIOSvax adı verilen teknolojinin, virüsün nasıl mutasyona uğrayabileceğini tahmin ettiği ve yeni ortaya çıkan varyantları hedeflediği belirtildi. Aşının denemelerine başlanırken, iki doz aşı olmuş gönüllülere 785 sterlin (14 bin 850 TL) ödeneceği aktarıldı.
14.12.2021 Dünya
Türkiye'den, Afrika ülkelerine 200 bin doz Sinovac aşısı!
Türkiye'den, Afrika ülkelerine 200 bin doz Sinovac aşısı! Türk Devletleri Teşkilatı adına Burkina Faso ve Togo'ya yapılacak olan aşı desteğine Türkiye'den 200 bin doz Sinovac aşısı hibe edildi. İlk kargo uçağı bugün yola çıktı.
6.12.2021 Gündem
Aşıdan kaçmak için yaptığı büyük şaşkınlık yaşattı!
Aşıdan kaçmak için yaptığı büyük şaşkınlık yaşattı! İtalya'da Covid-19 aşısı olmamak için takma kolla aşı merkezine giden bir kişi yakayı ele verdi. Ülkenin kuzeyindeki Piedmont bölgesinde yaşayan 50 yaşındaki şahıs sahtekarlıktan dolayı savcılığa sevk edildi.
3.12.2021 Dünya
Ukrayna'da iki doz Kovid-19 aşısı olanlara ödeme yapılacak
Ukrayna'da iki doz Kovid-19 aşısı olanlara ödeme yapılacak Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinde iki doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olanların 1000 grivna (yaklaşık 380 lira) alacağını açıkladı.
15.11.2021 Dünya
“Kanser hastası çocuklar Kovid-19’dan aşılarla korunmalı”
“Kanser hastası çocuklar Kovid-19’dan aşılarla korunmalı” Çocukluk çağı kanser grubundaki hastaların koronavirüsten korunması gerektiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Sevgen Tanır Başaranoğlu “Kanser hastası çocuklar Kovid-19’dan aşılarla korunmalı” dedi.
14.09.2021 Sağlık
Aşı olmayan işçiye PCR tersti zorunluluğu var mı? Çalışanlara PCR testi zorunlu mu?
Aşı olmayan işçiye PCR tersti zorunluluğu var mı? Çalışanlara PCR testi zorunlu mu? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 81 ile genelge gönderdi. Buna göre corona virüs aşısı olmayan işçilere haftada bir kez PCR testi zorunluluğu getirildi. Uygulama 6 Eylül'de başlıyor.
3.09.2021 Çalışma Hayatı
Yüz yüze eğitimle ilgili flaş açıklama! 'Zorlanacağız' diyerek uyardı
Yüz yüze eğitimle ilgili flaş açıklama! 'Zorlanacağız' diyerek uyardı Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş açıklama geldi. Uzmanlar sonbaharda okulların yüz yüze eğitime açılmasına ilişkin delta varyantı sebebiyle tedbirlerin sıkı sıkıya uyulması gerektiğini belirtti ve 'Zorlanacağız' diyerek uyarıda bulundu. Delta varyantı ile ilgili de kritik açıklamalar yapan uzmanlar, koronavirüsle mücadelede son dönemde Türkiye’de de görülen delta varyantına karşı başarı için çift doz aşılamanın şart olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, "Delta varyantı oranı yavaş yavaş artıyor. Şu an aşılarımızı olup yeterli bağışıklığı sağlayıp sonbahara o şekilde girmek zorundayız. Yoksa tekrar en başa, o yasaklı, kısıtlı, işimizden, okulumuzdan ayrı günlere geri döneriz" dedi. Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık ise "2'nci doz aşınızı yaptırmazsanız delta varyantına karşı kendinizi güvende hissedemezsiniz" diye konuştu.
19.07.2021 Gündem
Bilim insanları yeni aşamaya geçti! Kanser ve HIV için umut olacak
Bilim insanları yeni aşamaya geçti! Kanser ve HIV için umut olacak Koronavirüsle mücadelede büyük başarı elde edilmesinden sonra ABD’li ilaç devi harekete geçti. Denemeler tamamlandı. Üç kategoride de testler yürütüyor. Şimdi insan denemelerine geçiliyor. Ölümcül hastalıklar için de kullanılacak.
15.07.2021 Sağlık
Tüm dünya dört gözle bekliyordu! Sonuçlar ilk kez Türkiye’den çıktı
Tüm dünya dört gözle bekliyordu! Sonuçlar ilk kez Türkiye’den çıktı Coronavac aşısıyla ilgili flaş gelişme! Tüm dünya dört gözle bekliyordu, Faz 3 sonuçları ilk kez Türkiye’den çıktı. Makale dünyanın en saygın tıp dergisi Lancet’te yayınlandı. Uzmanlar, makalede yer almayan ancak yeni analiz edilen veri sonuçlarını da paylaştı.
10.07.2021 Sağlık
Adetliyken korona aşısı olunur mu? Koronavirüs aşıları regl döngüsünü etkiliyor mu?
Adetliyken korona aşısı olunur mu? Koronavirüs aşıları regl döngüsünü etkiliyor mu? Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu’nda yer alan bilgilere göre, saat 00:10 itibariyle toplam 32 milyon 876 bin 636 aşı yapıldı. Son bilgilere göre, birinci doz uygulanan kişi sayısı 19 milyon 290 bin 582, ikinci doz uygulanan kişi sayısı da 13 milyon 586 bin 54 oldu. Koronavirüsle mücadelede aşı süreci devam ederken vatandaşların aşılarla ilgili merakı da aşı sırasının düşmesi, aşı önceliği olan mesleklerin art arda açıklanmasıyla arttı. Aşı konusunda merak edilen konulardan biri de korona ve regl ilişkisi oldu. Peki, Adetliyken korona aşısı olunur mu? Koronavirüs aşıları regl döngüsünü etkiliyor mu?
13.06.2021 Gündem
40 yaş aşı sırası ne zaman, 40 yaş aşı randevusu nasıl alınır?
40 yaş aşı sırası ne zaman, 40 yaş aşı randevusu nasıl alınır? 40 yaş ne zaman aşı olacak, 40 yaş aşı randevusu ne zaman açılacak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 aşısına ilişkin, "40 yaşa kadar indik. Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz." açıklamasında bulundu. Peki, 40 yaş aşı randevusu nasıl alınır? İşte aşı randevusu alma…
13.06.2021 Gündem
Biontech aşısı aile hekimliğinde yapılıyor mu? Biontech aşı randevusu nasıl alınır?
Biontech aşısı aile hekimliğinde yapılıyor mu? Biontech aşı randevusu nasıl alınır? Biontech aşısı aile hekimliğinde yapılıyor mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşılarının bugünden itibaren Aile Hekimlerinde uygulanabileceğini kaydetti. Peki, biontech aşı randevusu nasıl alınır?
8.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Virüs Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki virüs aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.