Vergi Kararı

Vergi Kararı

Son dakika vergi kararı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vergi kararı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vergi kararı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi Kararı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi kararı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.343 vergi kararı haberi bulunmuştur. Tüm vergi kararı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vergi avantajında yeni karar! Şirketlerin beklediği haber Resmi Gazete'de yayımlandı, KKM'ye dahil olanlar için süre uzatıldı
Vergi avantajında yeni karar! Şirketlerin beklediği haber Resmi Gazete'de yayımlandı, KKM'ye dahil olanlar için süre uzatıldı Kurumların yabancı paralarını TL hesaplarına dönüşümünde vergiden müstesna olması kararı 9 aylık bilançoları için de geçerli olacak.
27.10.2022 Ekonomi
Tabelalarla ilgili flaş vergi kararı!
Tabelalarla ilgili flaş vergi kararı! Eczanelerin kullandığı "E" simgesi ve isim yazan tabelalardan ilan ve reklam vergisi alınmaması yönündeki talebi inceleyen Danıştay, dikkat çeken bir karar verdi. Vergi Dava Daireleri Kurulu kararında, yarım metreden büyük levhalar için vergi istisnası olmayacağı ifade edildi.
11.02.2022 Ekonomi
Evi, ikinci el ve sıfır arabası olan herkesi ilgilendiriyor! 5 yıl kararı...
Evi, ikinci el ve sıfır arabası olan herkesi ilgilendiriyor! 5 yıl kararı... Evi, arabası olan milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Bakanlık harekete geçti ve resmen duyurdu. Bir bedel ödeyerek elde edilen gayrimenkulün 5 yıl içinde elden çıkarılması durumunda elde edilen kazanç değer artış kazancı olarak sayılıyor ve vergiye tabi. Gayrimenkulün 5 yıllık süre geçtikten sonra satılması durumunda elde edilen gelir, vergiye tabi değil. Aynı şey arabalar için de geçerli. Gayrimenkullerin karşılıksız şekilde elde edilmesi ise, değer artışı kazancının konusuna girmiyor. Bu çerçevede, kişiye miras kalan gayrimenkulün daha sonra elden çıkarılması halinde elde edilen gelir, değer artışı kazancı kapsamında değerlendirilmiyor.
15.12.2021 Ekonomi
Yüz binleri kapsıyor! Hisse senetleriyle ilgili flaş açıklama! Devlet vergi iadesi ödüyor
Yüz binleri kapsıyor! Hisse senetleriyle ilgili flaş açıklama! Devlet vergi iadesi ödüyor Hisse senetleriyle ilgili flaş açıklama! Devlet vergi iadesi ödüyor. ABD'nin hisse senetleriyle ilgili vergi kararı sonrası gözler Türkiye'ye çevrildi. Türkiye'de elinde hisse senedi olanlar gelir vergisi ödüyor mu? İşte konuyla ilgili detaylar.
16.11.2021 Ekonomi
Yeni vergi kararı! Türkiye'deki 5 sektörü etkileyecek
Yeni vergi kararı! Türkiye'deki 5 sektörü etkileyecek Demir - çelik ve çimento sektörünün gözü Avrupa’da. AB İklim Yasası kapsamında ihracata ilave vergi yükümlülüğü getiriliyor.
27.08.2021 Ekonomi
Onlardan vergi alınmayacak! Resmen duyuruldu, süre uzatıldı...
Onlardan vergi alınmayacak! Resmen duyuruldu, süre uzatıldı... Son dakika sıfır vergi kararı! Resmen duyuruldu. Süre uzatıldı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Normalde son tarihi 31 Temmuz'du. Ancak yeni alınan kararla birlikte sıfır vergi uygulaması 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatıldı. Sinema biletleri üzerinden alınan eğlence vergisi oranı yüzde sıfır olarak uygulanacak.
14.07.2021 Ekonomi
Vergi kararı! Anayasa Mahkemesi iptal etti
Vergi kararı! Anayasa Mahkemesi iptal etti AYM'den vergi ile ilgili iptal kararı geldi. Anayasa Mahkemesi o kuralı iptal etti. Anayasa Mahkemesi (AYM), ihalelerde, damga vergisi ve harç istisnasının uygulanması için öngörülen "yabancı firmalarca da teklif verilmesi şartı"nı düzenleyen kanun hükümlerini iptal etti.
28.04.2021 Gündem
Vergi kararı! Yürürlüğe girdi, sıfırlandı, bazı ürünler...
Vergi kararı! Yürürlüğe girdi, sıfırlandı, bazı ürünler... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı. Yürürlüğe girdi. Bazı ürünlerin gümrük vergisi sıfırlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; bazı eşyaları kendi üretiminde girdi olarak kullanan firmalarca yapılan ithalatta ilave gümrük vergisi uygulanmayacak.
22.04.2021 Ekonomi
Vergi incelemelerine ilişkin flaş karar! Resmen yürürlükte, 1 yıl...
Vergi incelemelerine ilişkin flaş karar! Resmen yürürlükte, 1 yıl... Vergi incelemelerinde mevzuat hükümlerinin uygulanmasına ilişkin ortaya çıkan tereddütlü hususları görüşüp karara dönüştürerek Vergi Denetim Kurulu Başkanlığına bildirmek üzere Danışma Komisyonu oluşturuldu. Buna göre, komisyon, bir başkan ile 10 asıl ve 5 yedek üyeden oluşacak. Komisyon başkanı ve üyeleri, vergi müfettişliği mesleğinde en az 8 yıl hizmeti bulunanlar arasından seçilecek. Komisyon üyeliği süresi bir yıl olacak. Süresi biten üye yeniden görevlendirilebilecek.
7.04.2021 Ekonomi
Flaş vergi kararı! Sıfırlandı, ve başladı, fiyatlar artık...
Flaş vergi kararı! Sıfırlandı, ve başladı, fiyatlar artık... Gümrük vergisi ile ilgili flaş karar! Uzun süredir fiyatı tartışma konusu olan ayçiçek yağı da dahil bazı ürünlerden artık gümrük vergisi alınmayacak. Kovid-19 salgını kapsamında temel gıdalarda arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla bazı yağlı tohumlar ve yağlardan 30 Haziran’a kadar gümrük vergisi alınmayacak.
21.03.2021 Ekonomi
Vergi ile ilgili flaş karar! 1 yıl ertelenmişti artık...
Vergi ile ilgili flaş karar! 1 yıl ertelenmişti artık... Vergi ile ilgili yeni karar... Türkiye sınırları içinde bulunan ve bina vergi değeri 5 milyon lirayı aşan mesken nitelikli taşınmazlar, değerli konut vergisine tabi olacak. Değeri 5 milyon lira ile 7,5 milyon lira arasında olanlar, 5 milyon lirayı aşan kısmı için binde 3 vergilendirilecek. Söz konusu taşınmazlardan değeri 10 milyon liraya kadar olanlar, 7,5 milyon lirası için 7 bin 500 lira, fazlası için binde 6 vergiye tabi olacak. Taşınmazının değeri 10 milyon liradan fazla olanlar, 10 milyon lirası için 22 bin 500 lira, fazlası için binde 10 vergilendirilecek
15.01.2021 Ekonomi
Flaş vergi kararı! TBMM'de kabul edildi
Flaş vergi kararı! TBMM'de kabul edildi Sesli, görsel veya dijital herhangi bir içeriğin dijital ortamda satışı ile bu içeriklerin dijital ortamda dinlenmesine, izlenmesine, oynanmasından elde edilen hasılat artık veriye tabi. Yüzde 2 oranında konaklama vergisi ihdas edildi. 31 Aralık 2020 tarihine kadar bu oran yüzde 1 olarak uygulanacak.500 bin lira ve üzerinde kazanç elde edenler yüzde 40 oranında gelir vergisi verecek. Hakemlerin ve futbolcuların ödeyeceği vergiler de yükseltildi.
22.11.2019 Gündem
Trump'ı etkileyecek "vergi" kararı
Trump'ı etkileyecek "vergi" kararı ABD'nin California eyaletinde, 2020'de yapılacak ABD Başkanlık ön seçimlerine katılacak adayların, son 5 yıldaki vergi kayıtlarını açıklaması şartı getirildi.
31.07.2019 Dünya
Demir çelikte kıpırdanma başladı
Demir çelikte kıpırdanma başladı Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan, demir çelik ürünlerinde iç ve dış talepte hareketlenme görüldüğünü belirterek, ABD'nin gümrük vergisi koymasından kaynaklanan boşluğun rahatlıkla doldurulacağını, iç piyasada da talebin artarak sürmesini beklediklerini söyledi.
5.09.2018 Ekonomi
Trump'tan Avrupa Birliği'ne vergi kararı!
Trump'tan Avrupa Birliği'ne vergi kararı! ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği’nden (AB) ithal edilen otomobillere yüzde 25 ek gümrük vergisi getirileceğini söyledi.
22.08.2018 Dünya
Bakan Pekcan: Yaptırımlara 533 milyon dolarlık ek vergiyle karşılık verdik
Bakan Pekcan: Yaptırımlara 533 milyon dolarlık ek vergiyle karşılık verdik Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,"ABD'den ithalatta 22 kalemde vergi oranını iki katına çıkardık. Yaptırımlara 533 milyon dolarlık ek vergiyle karşılık verdik" dedi.
15.08.2018 Ekonomi
Trump'ın 'ek vergi' kararına bir tepki de ABD medyasından
Trump'ın 'ek vergi' kararına bir tepki de ABD medyasından Amerikan medyası, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik ek vergi uygulama kararını tartışırken, New Yorker dergisi söz konusu kararın "yasal dayanağının olmadığı" ve "Amerikalı üreticileri zora soktuğunu" yazdı.
10.08.2018 Dünya
ABD'den çelik ve alüminyum  hamlesi! AB, Kanada ve Meksika...
ABD'den çelik ve alüminyum hamlesi! AB, Kanada ve Meksika... ABD'nin ithal çelik ve alüminyuma yönelik ek gümrük tarifelerini, 1 Haziran’dan itibaren AB, Kanada ve Meksika’ya da uygulayacağı bildirildi.
31.05.2018 Dünya
Dünyanın gözü orada! Trump  kararı açıkladı
Dünyanın gözü orada! Trump kararı açıkladı ABD Başkanı Donald Trump, ithal çelik ve alüminyuma yönelik gümrük vergileri hakkında, Kanada ve Meksika dışındaki ülkelere yüzde 25 çeliğe, yüzde 10 da alüminyuma olmak üzere gümrük vergisi uygulaması yapılacağını açıkladı.
8.03.2018 Dünya
Çelik savaşı  otoya sıçradı
Çelik savaşı otoya sıçradı Trump’ın çelik ve alüminyuma getireceği ek vergiler yeni bir ticaret savaşının fitilini ateşledi. AB de Trump’ın çıkışına aynı şekilde cevap verdi. ABD Başkanı bu kez Avrupa’dan ithal araçlara ek vergi getireceğini açıkladı.
4.03.2018 Ekonomi
Sinirleri ‘çelik’  gibi olan kazanır
Sinirleri ‘çelik’ gibi olan kazanır Türkiye’nin çelik boru ihracatının yüzde 30’unu gerçekleştiren Borusan Holding’in CEO’su Agah Uğur, ABD’nin vergi kararının yine kendisini olumsuz etkileyeceğini söyledi.Uğur, “Günün sonunda bu işten biz kârlı çıkarız” dedi.
2.03.2018 Ekonomi
Fas’tan Türk çeliğine % 11 vergi
Fas’tan Türk çeliğine % 11 vergi Türk çelik sektörünün 7 ayda 207 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiği Fas’tan damping yapıldığı gerekçesiyle “sıcak haddelenmiş sac” ihracatçılarına yüzde 11 vergi uygulanması kararı geldi.
14.08.2014 Ekonomi
G.Saray'dan sürpriz vergi kararı
G.Saray'dan sürpriz vergi kararı Galatasaray, 108 milyon TL'lik vergi cezasında uzlaşmaktan vazgeçti.
7.04.2014 Futbol
Meksika’ya ek vergi Tofaş’ı da etkiledi
Meksika’ya ek vergi Tofaş’ı da etkiledi Meksika’ya ek vergi Tofaş’ı da vurduHükümetin cari açık artışını yavaşlatma çabasıyla otomotiv sektörünün ithalatını biraz frenlemek için bulduğu ‘Meksika formülü’, Volkswagen’in ardından Tofaş’a da uzandı...
14.07.2011 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vergi Kararı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi kararı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.