Vergi Açıklaması

Vergi Açıklaması

Son dakika vergi açıklaması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vergi açıklaması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vergi açıklaması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi Açıklaması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi açıklaması gelişmeleri de dahil olmak üzere 661 vergi açıklaması haberi bulunmuştur. Tüm vergi açıklaması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cevdet Yılmaz: Yıl sonuna kadar ek bir vergi artışı olmayacak
Cevdet Yılmaz: Yıl sonuna kadar ek bir vergi artışı olmayacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz canlı yayında yaptığı açıklamada yıl sonuna kadar ek bir vergi artışı olmayacağını belirtti. Yılmaz, enflasyonla mücadelenin de devam edeceğini bildirdi.
29.07.2023 Ekonomi
2023 yılında ödenecek vergi ve harçlar belli oldu!
2023 yılında ödenecek vergi ve harçlar belli oldu! Vergi ve harçlarda ödenecek tutarlar yeni yıldan itibaren artıyor. 1 Ocak 2023'te yeni vergiler de başlayacak. Eğlence vergisi oranı yüzde sıfır olarak uygulanacak. Konaklama vergisi alınmaya başlanacak. Eğlence vergisi, konaklama vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, emlak vergisi, ehliyet harcı, pasaport harcı, kırmızı ışıkta geçme cezaları yeni yıl itibarıyla artacak. İşte 2023 yılında ödenecek vergi ve harçlar...
29.12.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den vergi açıklaması! Herkesi ilgilendiriyor
Bakan Nebati'den vergi açıklaması! Herkesi ilgilendiriyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Esnafımızdan işçilerimize, çiftçilerimizden yatırımcılarımıza kadar tüm kesimleri ilgilendiren vergi politikalarını hayata geçiriyoruz'' dedi.
17.08.2022 Ekonomi
Vergi ödemeleriyle ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, 20 mayısa kadar...
Vergi ödemeleriyle ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, 20 mayısa kadar... Vergi ödemeleriyle ilgili son dakika kararı. Resmi açıklama yapıldı. Son ödeme tarihi değişti. Yılın ilk çeyreğine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri, 20 Mayıs'a uzatıldı.
13.05.2022 Ekonomi
Elon Musk 2021 yılı için ne kadar vergi ödeyeceğini duyurdu
Elon Musk 2021 yılı için ne kadar vergi ödeyeceğini duyurdu Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, 2021 yılı için ne kadar vergi ödeyeceğine dair açıklamada bulundu.
20.12.2021 Dünya
Bankadaki kiralık kasalarla ilgili flaş açıklama! Vergi ödeniyor, içindekiler...
Bankadaki kiralık kasalarla ilgili flaş açıklama! Vergi ödeniyor, içindekiler... Mirasçılar ölen yakınlarının adına bankadaki kiralık kasayı açtırdıklarında içinden para, döviz, ziynet eşyası, madalya, saat gibi eşyalar çıkıyor. Kiralık kasadan çıkan bu eşyalar için vergi ödenip ödenmeyeceği konusu merak ediliyor. Ev eşyası, kişisel eşya ve aile hatırası gibi eşyalar vergiden istisna tutuluyor. Kasada olan para ve döviz gibi değerler ise vergiye tabi... Peki kiralık kasalar ortaksa ne oluyor? Vergiye tabi tutulanlar neler? Gayrimenkullerin çocuklara geçişi nasıl oluyor? İşte tüm detaylar...
26.10.2021 Ekonomi
Vergi ödemeyecekler! Resmen duyuruldu flaş düzenleme...
Vergi ödemeyecekler! Resmen duyuruldu flaş düzenleme... Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) harekete geçti ve resmen duyurdu. Vergi ödenmeyecek. Detaylar tek tek rehberle açıklandı. Muaf tutulacaklar. Gelir İdaresi Başkanlığı, 2021 için veraset yoluyla kalan mallarla ilgili bir vergi rehberi hazırladı. 2021 için veraset yoluyla intikal eden tablo, kılıç, madalya gibi eşyalar veraset vergisinden muaf olacak.
23.09.2021 Ekonomi
O detaya dikkat edilmezse para ödenir! Flaş vergi açıklaması, çalışanlar...
O detaya dikkat edilmezse para ödenir! Flaş vergi açıklaması, çalışanlar... Vergi ile ilgili flaş açıklama! O detaya dikkat edilmezse para ödenmesi gerekiyor. Yüz binlerce çalışan ve işvereni yakından ilgilendiriyor. Bakanlık özelge ile konuya açıklık getirdi. İşten çıkartılan işçiye ödenen kıdem tazminatı dışındaki tazminatlardan vergi kesilip kesilmeyeceği konusunda bir banka tereddütte kaldı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’na başvurarak açıklama talep etti. Önemli bir ayrıntıya dikkat çekildi. Eğer 'arabuluculuk' konusunda o detaya dikkat edilmezse yüksek meblağda vergi ödenmesi durumunda kalınabilir, işçinin işe başlatmama tazminatından vergi kesilebilir.
1.09.2021 Ekonomi
O kişiler vergi ödemeyecek! Resmen duyuruldu, flaş gelişme...
O kişiler vergi ödemeyecek! Resmen duyuruldu, flaş gelişme... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Vergi kapsamından çıkarılmıştı. Resmi Gazete'de yayımlandı ve belli oldu. Yapılması zorunlu. Evde üretim yaparak internet üzerinden satış yapan kişilere yönelik 'esnaf muafiyeti' tanındı. Muafiyet kapsamındaki kişilerin, ikametgahının bulunduğu yerdeki tarha yetkili vergi dairesine başvurarak 'esnaf vergi muafiyeti belgesi' alması gerekiyor. 3 yılda bir de vergi dairesine başvuru yaparak durum güncellemesi yapmaları zorunlu. Satış gelirlerinin tahsili ve bu gelirler üzerinden kesinti yapılması için ise bir ticari hesap açılması ve tüm hasılatın bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi gerekecek. İşte tüm bilgiler...
30.04.2021 Ekonomi
Bakan Albayrak'tan flaş vergi açıklaması
Bakan Albayrak'tan flaş vergi açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Vergi Konseyi 134. Genel Kurulu'nda konuştu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Albayrak vergi sistemi ile ilgili, "Tabana yayılmış daha adaletli bir vergi sistemini en kısa zamanda hayata geçirmeyi arzuluyoruz." dedi.
27.02.2019 Ekonomi
Bakan Albayrak'tan vergi açıklaması!
Bakan Albayrak'tan vergi açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Reel sektör için 2019 bütçesinden 32,8 milyar TL destek sağlayacağız" dedi. Bakan Albayrak ayrıca emeklilere 2019'da 185,1 milyar TL ödeneceğini de söyledi.
23.10.2018 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan ABD ürünlerine ek vergi açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan ABD ürünlerine ek vergi açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabı üzerinden ABD ürünlerine gelen ek vergi kararından sonra açıklamada bulundu.
15.08.2018 Siyaset
Bill Gates'ten ilginç açıklama: Benden daha çok alın
Bill Gates'ten ilginç açıklama: Benden daha çok alın Teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates en zenginler listesinde ilk sırada görmeye alıştığımız bir isim. Son yıllarda yardım kuruluşlarına verdiği destek ile adından söz ettiren Gates, devletin kendisinden daha çok vergi alması gerektiğini belirtti ve "zenginlerden daha çok vergi alın" çağrısı yaptı
21.02.2018 Dünya
Bakan'dan vergi açıklaması: 1 Eylül'de başlıyor
Bakan'dan vergi açıklaması: 1 Eylül'de başlıyor Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi kaybına neden olunduğuna dair emareler elde edildiğinde incelemeye başlamadan önce konuyla ilgili mükelleften izahat isteneceğini belirterek, "İzahı uygun bulunanlar için vergi incelemesine başlanmayacak. Mükellefimiz, vergi idaresinin yaptığı tespitleri onaylaması halinde ise kendisine 15 gün içinde beyanname verip ödeme hakkı tanınacak. Bu uyumu gösteren mükelleflerimize ceza indirimi sağlanacak.” dedi.
25.07.2017 Ekonomi
Kanada’dan ABD’ye tepki
Kanada’dan ABD’ye tepki ABD Başkanı Trump’ın Kanada’dan ithal edilen keresteye ortalama yüzde 20 oranında vergi getirmesine yanıt geldi.
26.04.2017 Dünya
Bakan'dan 'ek vergi' açıklaması
Bakan'dan 'ek vergi' açıklaması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, cep telefonu, internet ve doğalgazdan belediyelerce yüzde 1 ek vergi alınacağı yönündeki haberlere ilişkin, "Vatandaşlarımıza ek yük getirecek bir çalışma ve düzenlememiz söz konusu değil...
17.08.2016 Ekonomi
Mehmet Şimşek'ten vergi açıklaması
Mehmet Şimşek'ten vergi açıklaması Başbakan Yardımcısı Şimşek, ileride vergilerin tabana yayılması durumunda nispeten ağır vergilendirilen alanların tekrar gözden geçirilebileceğini söyledi...
12.05.2016 Ekonomi
Bakandan flaş vergi açıklaması
Bakandan flaş vergi açıklaması Maliye Bakanı Mehmet Şimşek NTV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu...
12.01.2015 Ekonomi
Konutta vergi müjdesi!
Konutta vergi müjdesi! Türkiye’de iç piyasanın daralması nedeniyle dışarıya yönelen müteaahit firmalar Dubai’de düzenlenen gayrimenkul fuarı Cityscape 2014’e akın ederlerken, fuara, AK Parti Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Vedat Demiröz’ün vergi açıklaması damgasını vurdu...
22.09.2014 Ekonomi
Galatasaray'dan vergi açıklaması!
Galatasaray'dan vergi açıklaması! Galatasaray Kulübü, basında vergi borçlarıyla ilgili yer alan haberler hakkında açıklama yaptı.
11.08.2014 Galatasaray
DYH’den vergi açıklaması
DYH’den vergi açıklaması Doğan Yayın Holding (DYH) lehine ve aleyhine sonuçlanan vergi davalarında hem şirketin hem de Vergi İdaresi’nin ilgili kararlara yaptığı itirazlar Danıştay tarafından reddedildi...
3.02.2011 Ekonomi
Beşiktaş'a 96.3 milyon TL'lik vergi şoku!
Beşiktaş'a 96.3 milyon TL'lik vergi şoku! Halka açık şirket olduğunu unuttu vergi cezasını zamanında açıklamadı
31.12.2010 Futbol
'Vergi indirimleriyle tulumbaya su koyduk'
'Vergi indirimleriyle tulumbaya su koyduk' Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'den vergi açıklaması
3.11.2009 Ekonomi
AK Parti Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor
AK Parti Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor Atatürk Havalimanında düzenlenen 'Yeniden Büyük İstanbul Mitingi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’un fethi için 8 asır boyunca milletlerin Fatihlerin, kumandanların rüyasına giren şehir. Ama bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor" dedi.
24.03.2024 Gündem
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vergi Açıklaması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi açıklaması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.