Ek Vergi

Ek Vergi

Son dakika ek vergi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ek vergi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ek vergi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ek Vergi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ek vergi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.884 ek vergi haberi bulunmuştur. Tüm ek vergi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye ve Almanya ortak oldu!
Türkiye ve Almanya ortak oldu! Alman Federal Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanlığı’nın finanse ettiği ‘Uluslararası Hidrojen Artışı’ programı Türkiye ve Almanya arasında, yeşil hidrojenin seramik üretiminde kullanımına yönelik değer zincirinin tamamını analiz etmeyi amaçlayan pilot proje başlatıldı.
3.04.2024 Gündem
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.
13.01.2024 Ekonomi
Yurtdışındaki dövizi getirmek için hükümetten flaş hamle! Dövizi getirene ek vergi indirimi
Yurtdışındaki dövizi getirmek için hükümetten flaş hamle! Dövizi getirene ek vergi indirimi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurtdışındaki dövizin ülkeye getirilmesini teşvik etmek için kazanç istisna oranının yüzde 50’den yüzde 80’e çıkarılacağını açıkladı. Şimşek, “Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin yurtdışındaki bazı faaliyetlerine uygulanacak vergi indirim ve istisna oranını dövizi Türkiye’ye getirmek şartıyla arttırıyoruz” dedi.
23.11.2023 Ekonomi
Bakanlık harekete geçti! Çifte fatura düzenleyenlere büyük ceza
Bakanlık harekete geçti! Çifte fatura düzenleyenlere büyük ceza Ticaret Bakanlığı tarafından çifte fatura düzenleyen sigara firmalarına toplam 215 milyon TL idari para cezası kesildi.
16.10.2023 Ekonomi
MTV ek vergi ödeme tarihleri! MTV ek vergi son ödeme tarihi (günü) ne zaman, MTV ek vergileri ne zaman ödenecek? MTV ek ödemesi hangi araçları kapsıyor?
MTV ek vergi ödeme tarihleri! MTV ek vergi son ödeme tarihi (günü) ne zaman, MTV ek vergileri ne zaman ödenecek? MTV ek ödemesi hangi araçları kapsıyor? Anayasa Mahkemesi'nin, 2023 yılında bir kereye mahsus alınacak ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) iptaline ilişkin talebi reddetti. Ek MTV taksitlerinin ilki Ağustos ayında ödenirken, iptal edilmemesi nedeniyle ikinci taksitinin Kasım ayı sonuna kadar ödenmesi istenecek. Peki, MTV ek vergi ne zaman ödenecek? MTV ek vergi ödeme tarihleri nedir, MTV ek vergi ne kadar, ek MTV son ödeme tarihi ne zaman? İşte MTV ek vergi ödeme tarihleri…
28.09.2023 Ekonomi
Ek MTV için kritik gün! Ödenen paralar geri alınabilecek mi?
Ek MTV için kritik gün! Ödenen paralar geri alınabilecek mi? Anayasa Mahkemesi, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini bugün esastan görüşecek.
28.09.2023 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Ek MTV için yarın kritik gün
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Ek MTV için yarın kritik gün Anayasa Mahkemesi, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini yarın esastan görüşecek.
27.09.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'enflasyon' mesajı!
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'enflasyon' mesajı! Sektör temsilcileri Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın liderliğinde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile bir araya geldi. Sektörün içinde bulunduğu durum hazırlanan bir sunumla anlatıldı.
28.08.2023 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Ağustos
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Ağustos Borcu olan yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisinin ilk taksiti ve borç yapılandırmasında ödeme süresi 31 Ağustos'ta doluyor.
15.08.2023 Ekonomi
Kabine bugün toplanıyor! Masadaki sıcak başlık ekonomi
Kabine bugün toplanıyor! Masadaki sıcak başlık ekonomi Milyonlarca vatandaş gözünü oraya çevirdi. Son toplantısını 3 Temmuz’da yapan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya geliyor. Kabine gündemindeki sıcak başlık ise ekonomideki son gelişmeler olacak.
24.07.2023 Gündem
Araba sahiplerine ek motorlu taşıtlar vergisi! Kim, ne kadar MTV ödeyecek?
Araba sahiplerine ek motorlu taşıtlar vergisi! Kim, ne kadar MTV ödeyecek? Araç sahipleri bir defaya mahsus ek motorlu taşıtlar vergisi ödeyecek. Motorlu Taşıtlar Vergisi, 2023 yılı sonuna kadar trafiğe kayıtlı tüm araçlar için iki katına çıkarıldı. Bir defaya mahsus olmak üzere, ilki ağustos sonu, ikincisi kasım sonu olmak üzere ek MTV ödenecek. Peki MTV'de kim ne ödeyecek?
14.07.2023 Ekonomi
Ek MTV nedir? MTV ek vergi ne kadar, Motorlu Taşıtlar Vergisi zam oranı yüzde kaç, ek MTV zammı ne kadar oldu?
Ek MTV nedir? MTV ek vergi ne kadar, Motorlu Taşıtlar Vergisi zam oranı yüzde kaç, ek MTV zammı ne kadar oldu? 2023 yılında bir kereye mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek. Ek MTV, sıfır ve trafiğe kayıtlı tüm araçlar için geçerli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, motorlu taşıtlar vergisinde geçen yılsonunda yüzde 50 indirim yetkisini kullanmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, MTV zammının 2023 yılında yüzde 61.5 olarak uygulanacağı duyurulmuştu. Peki, Ek MTV nedir, ek MTV zammı ne kadar oldu? Motorlu Taşıtlar Vergisi zam oranı yüzde kaç?
6.07.2023 Ekonomi
Devlete olan borçlar yeniden yapılandırılıyor
Devlete olan borçlar yeniden yapılandırılıyor TBMM Genel Kurulunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren kanun teklifi kabul edildi.
9.03.2023 Ekonomi
Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur?
Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur? Salgının başından beri otomobil sektöründe yaşanan araç sıkıntısı fiyatlara yansımıştı. Özellikle sıfır araç tedariki konusundaki sıkıntılar, döviz kurundaki değişiklikler, çip krizi derken sektörde fiyatlar derinleşti. Sıfır araç bulmak neredeyse imkansız hale gelirken ikinci el piyasasında da fiyatlar aldı başını gitti. Özellikle araç piyasasındaki artış vatandaşta bir süredir ÖTV beklentisi yaratmıştı. Beklentiler konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklaması geldi. Bakan Nebati, matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Matrah düzenlemesi ile ilgili açıklamalar kamuoyunda indirim beklentisi oluşturdu. Peki, Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur? İşte matrah düzenlemesi ve araba fiyatlarına etkisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
11.11.2022 Ekonomi
Matrah düzenlemesi ne demek, Matrah nedir? Otomobilde matrah artırımı ne anlama gelir? Bakan açıkladı: Matrah düzenlemesi üzerinde çalışılıyor!
Matrah düzenlemesi ne demek, Matrah nedir? Otomobilde matrah artırımı ne anlama gelir? Bakan açıkladı: Matrah düzenlemesi üzerinde çalışılıyor! Otomobilde matrah düzenlemesi nedir, matrah ne demek? sorularına Bakan Nebati’nin açıklaması sonrası yanıt aranmaya başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, bir süredir otomobillere gelmesi beklenen ÖTV indirimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Otomobilde ÖTV indirimi yok. Matrah düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz" dedi. Peki, Matrah nedir, matrah düzenlemesi ne demek? Matrah artırımı nedir, nasıl hesaplanır?
11.11.2022 Ekonomi
Elektrikli otomobiller ile ilgili yeni karar! Yüzde 10 ek vergi...
Elektrikli otomobiller ile ilgili yeni karar! Yüzde 10 ek vergi... Araba alma planı yapanlar son yıllarda elektrikli otomobillere yöneliyor. Fiyatllar diğer araçlara göre daha yüksek olmasına rağmen çevreye herhangi bir fosil yakıt bırakmaması ve karbon salınımı yapmaması nedeniyle tercih ediliyor. Çevre dostu olan elektrikli arabalarda egzoz bulunmaması ve gürültü kirliliği yapmıyor olması da yeni nesli araçların dikkat çekici özellikleri arasında bulunuyor. Çip krizi ile otomotiv sektöründe üretimin aksamasının ardından firmaların klasik otomobil üretimini azaltıp elektrikli otomobil üretiminin artırılması da yönünde harekete geçmesi de gündemde. Öte yandan elektrikli otomobiller ile ile ilgili yeni bir karara imza atıldı. Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ithal elektrikli otomobil modelleri için ek vergi getirildi.
28.07.2022 Ekonomi
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı! Bakan Bilgin yarını işaret etti
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı! Bakan Bilgin yarını işaret etti İşçi ve işveren milyonlarca kişi bekliyordu. Asgari ücrete zam için kritik gün geldi. Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zammı için beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Kritik toplantı bugün gerçekleştirildi. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda iki konuda mutabakat sağlandı. Komisyon çalışmalarını yarın sonlandıracak. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Genel Başkanı Burak Akyol tarafından yapılan açıklamalar...
29.06.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücrete zam! Milyonlar bekliyordu, 1625 lira ve...
Asgari ücrete zam! Milyonlar bekliyordu, 1625 lira ve... İşçi ve işveren milyonlarca kişi bekliyordu ve belli oldu. Asgari ücrete zam için kritik gün geldi. Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zammı için beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Komsiyon toplanıyor. Masada birden çok formül var. Asgari ücret net rakam üzerinden bakıldığında kamunun elinde 1625 liralık bir alan olduğu ifade ediliyor. Bu durumda asgari ücretin 5 bin 878 liraya yükselebileceği belirtiliyor. İşte asgüri ücrete zam için formüller ve yeni hesap...
29.06.2022 Çalışma Hayatı
Züccaciyede 2022 hedefi; 6.5 milyar dolar ihracat
Züccaciyede 2022 hedefi; 6.5 milyar dolar ihracat Antalya'da düzenlenen 'Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Üretici-Marka Buluşmaları'na katılan Züccaciyeciler Derneği Başkanı Mesut Öksüz, “Bu yıl ilk 10 ayda 5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Aylık 500 milyon dolar ihracat ile gidiyoruz. Önümüzdeki yıl bu ivmeyle beraber 6.5 milyar doları zorlayacağımızı, 2022 bittiğinde dünyada 5'inci olacağımızı düşünüyorum" dedi.
26.11.2021 Ekonomi
Yüz binlere güzel haber! Parayı geri alma hakkı
Yüz binlere güzel haber! Parayı geri alma hakkı Yüz binlerce çiftçiye güzel haber! Son dönemde tarım sektörü girdilerinde yaşanan yüksek fiyat artışlarının maliyetlere de yansıdığını söyleyen yeminli mali müşavir İlyas Emre Yayla, “Yapılan son düzenleme ile Gelir Vergisi Kanuna mükerrer 20/C maddesi eklenmiş ve kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan tarımsal destekleme ödemelerinin gelir vergisinden istisna olacağı belirtilmiştir. Buna göre; artık destek ödemeleri vergiden istisna olduğu için gelir vergisi mükellefleri tarafından bu gelirler beyan edilmeyeceği gibi pek tabii ki bu kişilere kamu kurum kuruluşlarından yapılacak olan ödemelerde yüzde 4’lük vergi stopajı yapılmayacaktır, Buna göre; bundan sonra gelir vergisi mükellefi çiftçilere yapılacak ödemelerden herhangi bir vergi stopajı yapılmayacağı gibi şimdiye kadar yapılan vergi ödemeleri de çiftçilere faizi ile iade edilecektir” dedi.
25.11.2021 Ekonomi
Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adayına ittifakla oturup karar vereceğiz
Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adayına ittifakla oturup karar vereceğiz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağına ittifakla oturup karar vereceklerini belirterek, "Hem ittifak kurup hem de 'ondan bağımsız karar vereceğim' derseniz olmaz" dedi.
11.09.2021 Siyaset
Ev sahipleri dikkat! 2 bin 548 lira ödenecek
Ev sahipleri dikkat! 2 bin 548 lira ödenecek Evi olanları ilgilendiriyor. 2020 yılı için 2 bin 548 lira ödeme yapılacak. Geriye dönük olarak da ödenebiliyor. Yasa teklifine göre ev sahiplerine yönelik matrah alt sınırı 2016 yılı için 9 bin 400 lira, 2017 yılı için 9 bin 960 lira, 2018 yılı için 10 bin 580, 2019 yılı için 11 bin 240 lira ve 2020 yılı için de 12 bin 740 liradan az olamayacak.
24.05.2021 Ekonomi
Oyun sektöründen 'ek vergiler sıfırlansın' talebi
Oyun sektöründen 'ek vergiler sıfırlansın' talebi Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği, oyun konsollarına yönelik ek vergi düzenlemelerinin oyun üretimine etkilerini ve bu konudaki çözüm önerilerini Ticaret Bakanlığına iletti.
6.04.2021 Ekonomi
2.ele ek vergi pazarı olumsuz etkiler!
2.ele ek vergi pazarı olumsuz etkiler! Sektör temsilcileri 2. el araçların satışlarından ek vergi alınması hakkındaki taslağın pazar büyüklüğünü olumsuz etkileyeceğini söylüyor.
5.03.2021 Otomobil
Türkiye fiyatlarında indirime gidildi!
Türkiye fiyatlarında indirime gidildi! Microsoft'un yeni nesil oyun konsolları olan Xbox Series X'in Türkiye fiyatlarında indirime gidildi.
5.01.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Ek Vergi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ek vergi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.