Verg

Verg

Son dakika verg haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan verg ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını verg haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Verg

haberleri sayfasında son dakika yaşanan verg gelişmeleri de dahil olmak üzere 9 verg haberi bulunmuştur. Tüm verg haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emlak vergisinde muafiyet detayı! Yazlık sahibi olanlar dikkat, tapuda konut gerçekte işyeri
Emlak vergisinde muafiyet detayı! Yazlık sahibi olanlar dikkat, tapuda konut gerçekte işyeri Emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebilecek. Kredi kartı ile de ödeme yapılabiliyor. Bazı kişilere ise emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Vergi muafiyetinden yararlanabilmek için birtakım koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Nafaka ve yetim aylığının vergi avantajına engel teşkil edip etmediği de merak edilen konular arasında. Tapuda konut olarak kayıtlı taşınmazlar üzerinden günlük-saatlik kiralama yapılarak gelir de elde edilebiliyor. Tapuda konut olarak görünen gayrimenkul, fiilen işyeri olarak kullanılıyor bu durumda... Mülk sahiplerinin günlük-saatlik kiralama yapılan taşınmazları için; emlak vergisini düşük oranlı konut olarak değil, daha yüksek oranlı işyeri olarak ödemeleri gerekiyor. Peki tek konuta tanınan emlak vergisi avantajından nafaka ve yetim aylığı alanlar da yararlanabiliyorlar mı? Emlak vergisinden kimler muaf? Eş çalışıyorsa muafiyet ortadan kalkar mı? Yayla evi ve yazlık vergi muafiyetini engeller mi? İşte detaylar...
4.05.2023 Ekonomi
Emlak vergisinde muafiyet detayı! Onlar da ödemeyecek, başvurular belediyeye yapılıyor
Emlak vergisinde muafiyet detayı! Onlar da ödemeyecek, başvurular belediyeye yapılıyor Emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebilecek. Kredi kartı ile de ödeme yapılabiliyor. Bazı kişilere ise emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Vergi muafiyetinden yararlanabilmek için birtakım koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Nafaka ve yetim aylığının vergi avantajına engel teşkil edip etmediği de merak edilen konular arasında. Peki tek konuta tanınan emlak vergisi avantajından nafaka ve yetim aylığı alanlar da yararlanabiliyorlar mı? Emlak vergisinden kimler muaf? Eş çalışıyorsa muafiyet ortadan kalkar mı? İşte detaylar...
3.05.2023 Ekonomi
Oyun konsollarında vergi yüzde 20’ye düştü!
Oyun konsollarında vergi yüzde 20’ye düştü! Oyun sevenler için müjdeli haber geldi. Oyun konsollarına getirilen yüzde 50’lik gümrük vergisi yılbaşından itibaren yüzde 20’ye düşürüldü. Böylece en çok tercih edilen oyun konsollarında fiyatlar düşmüş olacak.
1.01.2021 Ekonomi
S&P, THY'nin kredi notunu negatif izlemeden çıkardı
S&P, THY'nin kredi notunu negatif izlemeden çıkardı Standart & Poor’s'tan yapılan açıklamada THY’nin "BB-" olan kredi notunun negatif izlemeden çıkarılarak teyit edildiği bildirildi.
28.06.2018 Ekonomi
iOS'a, Android'e Amazon'a, eBay'a KDV mükellefiyeti geliyor
iOS'a, Android'e Amazon'a, eBay'a KDV mükellefiyeti geliyor Maliye, elektronik ortamda Türkiye'deki vatandaşlara uygulama başta olmak üzere hizmet satan yabancı şirketlerin KDV mükellefi olmaları gerektiğini belirten tebliğ taslağı hazırladı.
27.12.2017 Ekonomi
Vergi borcu sorgulama hangi siteden yapılır?
Vergi borcu sorgulama hangi siteden yapılır? Vergi borcu sorgulama işleminizi iki farklı site üzerinden yapabilirsiniz. Bu sorgulama işlemini yapmak oldukça kolay ve basit bir işlemdir. Vergi borcu sorgulamanızı nasıl yapacağınızı haberimizin devamında görebilirsiniz.
29.09.2021 Gündem
Ev sahiplerine sıfır vergi fırsatı!
Ev sahiplerine sıfır vergi fırsatı! İşte kirada evi olup hiç vergi ödememenin yöntemi...
24.02.2014 Ekonomi
'Vergiler faize gidecek!'
'Vergiler faize gidecek!' Sebebini ise böyle açıkladı
11.07.2013 Ekonomi
Sigarada Maliye'yi kızdıracak indirim
Sigarada Maliye'yi kızdıracak indirim Maliye Bakanlığı'nı alarma geçiren sigara fiyatı indirimlerine bir yenisi daha eklendi. BAT'ın ardından JTI da Winston sigarasında 100 bin lira indirim yaptığını açıkladı
22.07.2004 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Verg ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki verg haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.