Gazete Vatan Logo

Sigarada Maliye'yi kızdıracak indirim

Maliye Bakanlığı'nı alarma geçiren sigara fiyatı indirimlerine bir yenisi daha eklendi. BAT'ın ardından JTI da Winston sigarasında 100 bin lira indirim yaptığını açıkladı

Sigarada ikinci indirim haberi JTI'dan geldi. BAT'ın sigara fiyatlarını indirmesinin ardından Japan Tobacco International (JTI) da VVinston sigarasında 100 bin lira indirime gitti. JTI, dün itibarıyla VVinston uzunun fiyatını 2 milyon 300 bin liraya, VVinston kutuyu ise 2 milyon 200 bin liraya düşürdüğünü açıkladı. Maliye Bakanlığı, BAT'ın PallMall ve Viceroy'un fiyatında yaptığı yüzde 20 indirimin diğer üreticiler tarafından da yapılması ihtimaline karşı geçtiğimiz hafta yeni vergiler için çalışmalara başlamıştı.

Verg, kaybına izin verilmez
Son gelen indirim haberinin ardından Maliye Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Sigarada indirim nedeniyle vergi kaybına izin verilmez. Bu durumu telafi edici önlemler kısa sürede alınır" açıklamasını yaptı. JTI yetkilileri ise Maliye Bakanlığı'nın alarm durumuna geçmesi üzerine şu açıklamayı yaptı: "Bu indirim bir önceki indirimlerle bağlantılı değil. Sektörde indirimin devam etmesi beklenmiyor. Amaç o markayı satmak."