Gazete Vatan Logo

Vergi borcu sorgulama hangi siteden yapılır?

Vergi borcu sorgulama işleminizi iki farklı site üzerinden yapabilirsiniz. Bu sorgulama işlemini yapmak oldukça kolay ve basit bir işlemdir. Vergi borcu sorgulamanızı nasıl yapacağınızı haberimizin devamında görebilirsiniz.

Vergi borcu sorgulama hangi siteden yapılır?

Vergi, anayasamız gereği ülkemizde yaşayan tüm vatandaşların devlete ödemesi gereken bir miktar paradır.Vergilerin, adaletli ve eşitlik açısından, kişilerin gelir durumuna bağlı olarak alınması gerekmektedir. Bu bireyin refahı için önemli bir ayrıntıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bizlerden talep edilen vergilerin borcunu internet üzerinden öğrenebiliyoruz. Yazımızın devamında vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek sizde verg borcunuun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

VERGİ BORCU SORGULAMA VE DETAYLI BİLGİLER!

Vergi Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Vergi borcunuzu iki şekilde yapabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi online olarak yani internet üzerinden diğeri ise vergi dairesine giderek yapılmaktadır. Ancak vergi dairesine giderek zaman harcamaktansa internet üzerinden yapılan sorgulama işlemi sizin için daha hızlı bir sorgulama işlemi olacaktır. Vergi borcu sorgulama internet üzerinden 2 farklı siteden yapılabiliyor. Bunlardan bir tanesi Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sayfası olan http://www.gib.gov.tr/ adresten yapılabilirken, bir başka seçenek ise E-Devlet sisteminden yapılan sorgulamadır. Yazımızın devamında vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek iki site üzerinen de nasıl sorgulama yapabileceğinizi öğrenebilrsiniz.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı Web Sayfası Üzerinden Vergi Borcu Sorgulama

· Gelir İdaresi Başknlığı üzerinden sorgulama işlemi yapmak için öncelikle http://www.gib.gov.tr/ bağlantı adresine tıklayınız.

· Açılan sayfanın alt kısmında yer alan borç sorgulama seçneğine tıklayınız. Bu sizi İnternet Vergi Dairesi sayfasına yönlendirecektir.

· Yönlendirilmiş olduğunuz sayfada sizden borç sorgulama işlemi için TC kimlik numaranız, nüfus cüzdanı ser numaranız, annenizin/babanızın/eşinizi yada çocuğunuzun TC kimlik nuarası yada annenizin kızlık soyadının birinci ve ikinci harfi gibi sizinle ilgili bilgiler istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde ilgili alana doldurunuz ve ardından güvenlik kodu alanına kutucukta bulunan harf ve rakamları yazınız ve sorgulama butonuna basınız. Bu şekilde vergi borcunuzun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet Üzerinden Vergi Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet üzerinden yapılan işlemlerde öncelik E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi PTT şubelerinden 2 TL ücretkarşılığında edinebilirsiniz. Şifreniz İle E-Devlet üzerindeki bütün kurumlarla ilgili sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi de Gelir İdaresi Başkanlığıdır.

· Sorgulama işlemi için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yapınız.

· Açılan sayfadan E-Hizmetler seçneğini seçiniz.

· Açılan sayfanın sol kısmında yer alan harflerden G seçeneğine geliniz. Bu şekilde Gelir İdaresi Başkanlığının bulunduğu alana daha hızlı gelmiş olacaksınız.

· Buradan vergi borcu sorgulama seçeneğine tıklayınız.

· Açılan sayfadan kimliğmi şimdi doğrula adlı butona tıklayarak TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştiriniz ve sisteme giriş yap adlı butona tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfadan sorgulama işleminizin sonucunu öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı