Vaka Sayıları

Vaka Sayıları

Son dakika Vaka sayıları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Vaka sayıları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Vaka sayıları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vaka Sayıları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vaka sayıları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.157 vaka sayıları haberi bulunmuştur. Tüm vaka sayıları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Burun akıntısı, gözlerde kaşınma, morarma, boğazda ağrı ve kaşıntı! Vaka sayıları artıyor, yaşam kalitesini düşüyor...
Burun akıntısı, gözlerde kaşınma, morarma, boğazda ağrı ve kaşıntı! Vaka sayıları artıyor, yaşam kalitesini düşüyor... Alerji toplumda her 3 kişiden birinde olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekir Külah, “Küresel ısınma, kış aylarının sert geçmemesi, baharın daha erken gelmesi bahar alerjenlerine maruziyet süresini uzatmakta, artık ağaç veya ot olsun polen sezonu daha erken başlamakta ve daha uzun sürmektedir. Birçok kişide burun akıntısı, tıkanıklığı, arka arkaya hapşırık, gözlerde kaşınma, kızarma, batma; gözaltlarında torbalanma ve morarma, boğazda ağrı, kaşıntı ve ses kısıklığı, kulaklarda doluluk ve kaşıntı olabilir” dedi.
11.09.2023 Sağlık
DSÖ: COVID-19 vakalarında dünya genelinde artış yaşanıyor
DSÖ: COVID-19 vakalarında dünya genelinde artış yaşanıyor Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), COVID-19 vakalarında ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 38 artış yaşandığını, dünya genelinde 1,4 milyonun üzerinde vakanın rapor edildiğini duyurdu.
2.09.2023 Yaşam
Koronavirüs salgını geri mi dönüyor? Eris varyantı sonrası peş peşe maske kararları geldi
Koronavirüs salgını geri mi dönüyor? Eris varyantı sonrası peş peşe maske kararları geldi Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronavirisün yeni varyant dünyada endişe yarattı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 3 Ağustos’ta tüm dünyada 1 milyondan fazla yeni COVID-19 vakası görüldüğünü duyurdu. İngiltere ve ABD gibi ülkelerde hızla yayılan EG.5.1 veya eris adıyla bilinen yeni bir varyanttan bahsediliyor. Dünya genelinde vaka sayıları artmaya devam ederken Eris sonrası ABD'den peş peşe maske kararları geldi.
23.08.2023 Sağlık
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor Yılın her zamanında yaşayabiliyor, en fazla görülen iller açıklandı. Havaların ısınmasıyla kabus geri döndü, vakalar yeniden hortladı. Uzmanlar, virüsünü en çok taşıyan türün ‘Hyalomma arginatum’ olduğunu duyurdu.
1.06.2023 Yaşam
Bakan Yardımcısı Çataklı: Bir provokasyon ile karşı karşıyayız
Bakan Yardımcısı Çataklı: Bir provokasyon ile karşı karşıyayız İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Hatay’da büyük bir salgın olduğu iddialarına yönelik yaptığı açıklamada, “Maalesef bir siyasi parti destekli sağlık alanında yalan üzerinden yapılan bir provokasyon ile karşı karşıyayız. Bu iddia, bölgedeki çalışmalara gölge düşürmeye çalışan bir niyet taşıyor. Öncelikle bu açıklamaları yapan kişinin hekimliğinin sorgulanması gerekiyor. Kendisi hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması gerekir ki bu da yapılacak” dedi.
18.03.2023 Gündem
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü İngiltere ve Fransa’da Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle ölen çocukların sayısı 11’e yükselirken, İstanbul’a 2 yaşında bir çocuk, Strep A kaynaklı menenjit nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyor.
9.12.2022 Gündem
Hastanedeki skandal görüntüler hakkında Bakan Koca'dan açıklama
Hastanedeki skandal görüntüler hakkında Bakan Koca'dan açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Beyaz Reform’un başladığı, hekimler ve sağlık çalışanlarının motive oldukları, hastaya hizmetin giderek normalleştiği böyle bir dönemde, adeta buzdolabından çıkarırcasına, 9 ay önce olan bir görüntünün bugün servis edilmesinin de manidar olduğunu düşünüyoruz" dedi.
11.10.2022 Gündem
Bakan Koca: Kovid-19 artık bir korku unsuru olmamalı
Bakan Koca: Kovid-19 artık bir korku unsuru olmamalı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kovid-19 ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, "Avrupa'da vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Bu durumun bize yansıması genellikle 3-4 hafta sonra oluyor. Bizde de vaka sayılarında artışlar olabilir. Dediğim gibi artık Kovid ile yaşamayı öğrendik. Önemli bir tedbirimiz de aşılar. İleri yaştaki tüm vatandaşlarımızın hatırlatma dozu aşılarını olması son derece önemli. Kovid-19 artık bir korku unsuru olmamalı." dedi.
27.09.2022 Gündem
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama!
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, son dönemlerde artan koronavirüs vakalarını düşüşe geçtiğini belirterek, "Bu dönemde biz bir servis 35 yatak artı 15 yoğun bakım yatağı hastalarımız için ayırmıştık ve ciddi bir hasta yatışıyla karşı karşıya kaldık. Bugüne baktığımızda servislerimizde ve yoğun bakımda Covid-19 tanısıyla yatan hastamız kalmadı" dedi.
4.09.2022 Gündem
'Servislerimizde ve yoğun bakımda koronavirüs tanısıyla yatan hastamız kalmadı'
'Servislerimizde ve yoğun bakımda koronavirüs tanısıyla yatan hastamız kalmadı' Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, son dönemlerde artan koronavirüs vakalarını düşüşe geçtiğini belirterek,  "Bu dönemde biz bir servis 35 yatak artı 15 yoğun bakım yatağı hastalarımız için ayırmıştık ve ciddi bir hasta yatışıyla karşı karşıya kaldık.  Bugüne baktığımızda servislerimizde ve yoğun bakımda Covid-19 tanısıyla yatan hastamız kalmadı" dedi. 
4.09.2022 Gündem
Vaka sayıları arttı! Maske çıkışı geldi
Vaka sayıları arttı! Maske çıkışı geldi Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, hiçbir şikayeti olmadan bulaştırmayı sağlayabilecek türde koronavirüs taşıyanların dışarıda dolaştığını belirterek, "Vaka sayılarının artışı, mutasyonları da körükleyen bir durum. Yeni mutasyonların ortaya çıkışını hızlandıran bir durum olduğu için de maske kullanarak bulaşmayı mümkün olduğunca sınırlandırmamıza ihtiyacımız var" dedi.
19.08.2022 Yaşam
Koronavirüste yeni dalga uyarısı! 'Toplumsal hareketlilik hızlandırıyor'
Koronavirüste yeni dalga uyarısı! 'Toplumsal hareketlilik hızlandırıyor' Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, "Dünyanın saygın tıp dergilerinde yapılan çalışmalarda, hatırlatma dozunda inaktif virüs aşısı yaptıranlar ile hatırlatma dozu olarak mRNA grubu virüs aşısı olanlar kıyaslandığında; mRNA aşısı yaptırılan gruplarda ağır hastalık tablosu, ölüm ve hastaneye yatış oranları daha düşük olduğu ve daha koruyucu olduğu için bu yönde bir bilimsel kanıt var" dedi.
18.08.2022 Sağlık
Çiçek aşısı, maymun çiçeğine karşı yüzde 85 koruyor
Çiçek aşısı, maymun çiçeğine karşı yüzde 85 koruyor Korona pandemisinin etkileri bitmeden ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. İnsandan insana kolay bulaşmayan hastalığın yeni belirtilerinin tespit edildiğini kaydeden Doç. Dr. Tuğba Sarı, “Çiçek aşısı maymun çiçeği hastalığına karşı koruma sağlıyor. Özellikle 1980 yılından önce bu çiçek aşısıyla aşılananların yüzde 85’nin bu hastalığa karşı korunduğunu biliyoruz” dedi.
13.08.2022 Sağlık
Vaka sayıları tırmanınca satışlar uçuşa geçti!
Vaka sayıları tırmanınca satışlar uçuşa geçti! Son dönemde koronavirüs vakalarında yaşanan artış, bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılan turşu ve turşu suyuna yoğun talebe sebep oldu.
13.08.2022 Yaşam
Çin’de çıkan yeni virüs Langya henipavirus (LayV) nedir? Langya virüsü belirtileri ne? Yeni virüs bulaşıcı mı?
Çin’de çıkan yeni virüs Langya henipavirus (LayV) nedir? Langya virüsü belirtileri ne? Yeni virüs bulaşıcı mı? Bilim insanları yeni bir virüs tanımladı! Çin’de çıkan yeni virüsün adı Langya henipavirus (LayV). Dünya henüz coro virüsün etkilerini atlatamamışken ortaya çıkan yeni virüs endişeye neden oluyor. Virüsün kaynağının fareler olduğu belirtilirken, yapılan araştırmalarda 262 farenin dörtte birinden fazlasında LayV viral RNA'sını bulundu. Peki, Çin’de çıkan yeni virüs Langya henipavirus (LayV) nedir? Langya virüsü belirtileri ne? Yeni virüs bulaşıcı mı? İşte detaylar…
10.08.2022 Sağlık
Bilim Kurulu üyesi Özlü açıkladı: Koronavirüste ölüm sayıları giderek artıyor
Bilim Kurulu üyesi Özlü açıkladı: Koronavirüste ölüm sayıları giderek artıyor Ülkemizde özellikle son günlerde belirgin bir artış gösteren Covid-19 vakaları tedirgin etmeye devam ederken, ölüm sayılarının fazla olması ürkütüyor.
10.08.2022 Gündem
Aşıda yeni dönem! BioNTech’ten flaş açıklama geldi, bu ay başlıyor
Aşıda yeni dönem! BioNTech’ten flaş açıklama geldi, bu ay başlıyor 2 yılı aşkın süredir koronavirüsü ile mücadele eden dünya şimdi de Omicron alt varyantı BA.4 ve BA.5 için alarma geçmiş durumda. Dünya genelinde vaka sayıları artmaya devam ederken Özlem Türeci ile Uğur Şahin’in sahibi olduğu BioNTech’ten beklenen açıklama geldi.
9.08.2022 Dünya
Bolu'da zehirlenmelerin yaşandığı köyde yeni vakalar çıktı! Ekipler sudan yeniden numune aldı
Bolu'da zehirlenmelerin yaşandığı köyde yeni vakalar çıktı! Ekipler sudan yeniden numune aldı Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde, Kurban Bayramı'nda zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılanlarla aynı belirtileri gösteren kişi sayısının artması endişeye neden oldu. Zehirlenme şüphesiyle daha önce 2 genç entübe edilirken, Cansu A.(17) da kanlı ishal görüldü. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, köydeki içme sularından yeniden numune aldı.
8.08.2022 Yaşam
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Geri mi dönüyor! Tarih verildi! Peş peşe açıklamalar geldi
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Geri mi dönüyor! Tarih verildi! Peş peşe açıklamalar geldi Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Uzmanlardan maske yasağı ile ilgili peş peşe öneriler geldi. Vaka sayılarının 40 kat arttığını söyleyen uzmanlar asıl salgının sonbaharda geleceğini ifade etti. İşte yasaklarla ilgili kritik tüm gelişmeler...
30.07.2022 Yaşam
Korkutan vaka artışı: Risk haritası yeniden kızardı
Korkutan vaka artışı: Risk haritası yeniden kızardı Sağlık Bakanlığı'nın "Hayata Eve Sığar" uygulamasındaki Covid-19 yoğunluk haritasında Kırıkkale'nin büyük bir bölümü, "yüksek risk" anlamına gelen kırmızı renge döndü.
28.07.2022 Yaşam
Koronavirüs salgını geri döndü! Wuhan’da karantina yeniden devrede
Koronavirüs salgını geri döndü! Wuhan’da karantina yeniden devrede Koronavirüs salgınının ilk görüldüğü yer olan Çin’in Wuhan kendi dünyada en uzun süre karantina uygulanan yer olmuştu. Pandeminin üzerinden iki yıldan fazla geçtikten sonra, dünya yavaş yavaş salgının etkilerini unutmaya başlamışken Wuhan’dan gelen iki ayrı haber dünyayı bir kez daha alarma geçirdi.
28.07.2022 Dünya
İzmir için Vali Köşger'den kısıtlama ve yasak açıklaması
İzmir için Vali Köşger'den kısıtlama ve yasak açıklaması İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte, koronavirüs vaka sayılarında artış yaşandığını ancak kısıtlama ve yasak getirilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.
27.07.2022 Gündem
Ağız yarası korona belirtisi mi, korona belirtileri arasında ağız yarası var mı? Yeni belirtiler ortaya çıktı!
Ağız yarası korona belirtisi mi, korona belirtileri arasında ağız yarası var mı? Yeni belirtiler ortaya çıktı! Ağızda yara korona belirtisi mi, korona belirtileri arasında ağız yarası var mı? Koronavirüs yeniden yükselişe geçti. Günlük vaka sayıları dünyanın dört bir yanında arttı. Yeni varyantların belirtileri değişirken, hangi belirtinin korona olduğu yönündeki araştırmalar da arttı.
25.07.2022 Sağlık
Koronavirüsün yeni belirtileri ortaya çıktı!
Koronavirüsün yeni belirtileri ortaya çıktı! Türkiye ve dünya genelinde Covid-19 pandemisi yeni varyantlarla etkisini sürdürürken, İngiltere'den Omicron BA.5 alt varyantının belirtileriyle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.
22.07.2022 Sağlık
Zorunlu kapanma ile ilgili flaş açıklama! Vaka sayıları katlanarak artıyor, Bilim Kurulu Üyesi Özlü duyurdu
Zorunlu kapanma ile ilgili flaş açıklama! Vaka sayıları katlanarak artıyor, Bilim Kurulu Üyesi Özlü duyurdu Koronavirüs vaka sayıları her geçen gün katlanarak artıyor. Bu sebeple 'Zorunlu kapanma olacak mı?' sorusu da gündeme geliyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, açıklamalarda bulundu. 2020- 2021’deki gibi tekrar kaotik bir ortama geri dönülmesine ihtiyaç olacağını düşünmediğini belirten Özlü, "Tekrar kapanma beklentim yok. Yani zorunlu bir kapatma ya da o öyle bir ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Öyle bir şey gündemde değil. Zaten tüm dünyada da böyle bir beklenti yok. Sadece bazı ülkelerden maske kullanımı konusunda tavsiyeler var." dedi.
21.07.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Vaka Sayıları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vaka sayıları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.