Vade

Vade

Son dakika vade haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vade ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vade haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vade

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vade gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.373 vade haberi bulunmuştur. Tüm vade haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevduat hesabında 32 gün detayı! Kazanç artıyor, faiz kararı sonrası oran değişti
Mevduat hesabında 32 gün detayı! Kazanç artıyor, faiz kararı sonrası oran değişti Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Karar sonrasında ise Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada Türk lirası mevduat payının artırılması ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz oranının yükseltildiği belirtildi. Peki Merkez Bankası’nın faiz kararı ve atılan yeni adım sonrasında bankalarda mevduat faizleri daha da yükselir mi?
27.04.2024 Ekonomi
Mevduat faizleri rekora koşuyor! Bankada parası olanlar için kritik uyarı geldi
Mevduat faizleri rekora koşuyor! Bankada parası olanlar için kritik uyarı geldi Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Mevduat faizleri en cazip yatırım araçlarından biri olma yolunda ilerliyor. Mevduat faizlerinde yükseliş hız kazandı. Özellikle 92 gün vadeli hesaplara verilen faiz 2-3 puan daha yüksek. Nakdi olanların, vade sonu gelenlerin daha yüksek faiz alabilmek için bankalarıyla pazarlık yapmasında da fayda var. Çünkü 1 puan yüksek faizin getirisi hiç de az değil. Peki hangi güncel faiz ve vadede ne kadar getiri sağlanır? Sizin için hesapladık...
26.04.2024 Ekonomi
SGK duyurdu: Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihi uzatıldı
SGK duyurdu: Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihi uzatıldı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2024 yılı şubat dönemi SGK prim borçlarının KDV iadeleri ile 26 Nisan 2024 tarihine kadar ödenebileceğini açıkladı.
18.04.2024 Ekonomi
47 ilde ucuz arsa satışı başlıyor! Bakanlık açıkladı, yüzde 25 peşin, 24 ay vade fırsatı
47 ilde ucuz arsa satışı başlıyor! Bakanlık açıkladı, yüzde 25 peşin, 24 ay vade fırsatı Ankara, İstanbul dahil 47 ilde harekete geçildi. Bakanlık resmen açıkladı. Ucuz arsa satışı başlıyor. Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelindeki 47 ilde, 826 muhtelif arsayı avantajlı koşullarla satışa çıkarıyor. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Mevduat faizlerinde rekor artış! Bankaya para yatıracaklar dikkat, vade günü uyarısı
Mevduat faizlerinde rekor artış! Bankaya para yatıracaklar dikkat, vade günü uyarısı Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Merkez Bankası'nın politika faizini artırmasının ardından bankalar mevduat faizlerinde artışa gitti. İhtiyaç kredi faizi yüzde 82’yi aşarken, mevduat faizi yüzde 60’a dayandı. Öte yandan bankaya para yatıracaklara kritik uyarı geldi. İşte detaylar...
29.03.2024 Ekonomi
Elektrikli araç kredilerine Togg ayarı
Elektrikli araç kredilerine Togg ayarı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun Geçici 12. maddesi kapsamına giren yani Türkiye’de geliştirilen elektrik motorlu taşıtların kredilerinde düzenleme yaptı.
24.03.2024 Ekonomi
Kredi kartı taksit sayısı neden düştü? Kredi kartı taksit sayısı kaç oldu?
Kredi kartı taksit sayısı neden düştü? Kredi kartı taksit sayısı kaç oldu? Kredi kartlarına düzenleme konusu gündemdeki yerini koruyor. Kamu ve özel bankalarda kredi kartı nakit avanslarına uygulanan taksit sayısı 12’den 3’e düşürüldü, bazı bankaların yeni müşterilerine sunduğu faizsiz kredilerde ise vadenin 6 aydan 3 aya düştüğü belirtildi. Peki, Kredi kartı taksit sayısı neden düştü?
16.03.2024 Ekonomi
Kredi kartı kullananları ilgilendiriyor! Taksit ve faiz detayı belli oldu,işte detaylar...
Kredi kartı kullananları ilgilendiriyor! Taksit ve faiz detayı belli oldu,işte detaylar... Kredi ve kredi kartı kullananlar yakından takip ediyor. Özellikle kartlarının nakit ya da taksitli avans özelliğini kullananları doğrudan ilgilendiriyor. Bankacılık kaynaklarından alınan bilgiye göre; bu hafta itibarıyla bazı bankaların kredi kartı nakit avans taksit sayısı 12 aydan 3 aya indi. Bazı bankaların ise, yeni müşterilerine sunduğu 10 bin TL’ye kadar olan faizsiz kredilerdeki vade sayısının 6 aydan 3 aya düştüğü belirtildi.
14.03.2024 Ekonomi
Kredi, kredi kartı ve nakit avans kullananlar dikkat! Tamamen değişti, taksit ve faiz detayı
Kredi, kredi kartı ve nakit avans kullananlar dikkat! Tamamen değişti, taksit ve faiz detayı Kredi ve kredi kartı kullananlar yakından takip ediyor. Özellikle kartlarının nakit ya da taksitli avans özelliğini kullananları doğrudan ilgilendiriyor. Bankacılık kaynaklarından alınan bilgiye göre; bu hafta itibarıyla bazı bankaların kredi kartı nakit avans taksit sayısı 12 aydan 3 aya indi. Bazı bankaların ise, yeni müşterilerine sunduğu 10 bin TL’ye kadar olan faizsiz kredilerdeki vade sayısının 6 aydan 3 aya düştüğü belirtildi. Ayrıca, bu hafta ticari kredi faizlerinde de sert artışlar yaşandı. Bazı özel bankaların ticari kredi yıllık faizi şubatta yüzde 48 iken martta yüzde 77’ye kadar ulaştı. İşte kredi ve kredi kartları ile ilgili yeni gelişmelerin ayrıntıları...
13.03.2024 Ekonomi
İlksan ikraz artacak mı, İlksan Genel ikraz limiti yükselecek mi? MEB İlksan ikraz üst limit ne kadar?
İlksan ikraz artacak mı, İlksan Genel ikraz limiti yükselecek mi? MEB İlksan ikraz üst limit ne kadar? MEB İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal yardım sandığı (İLKSAN) genel ikraz üst limitinin ne kadar olduğu sorgulanırken, bu limitin artıp artmayacağına yönelik de araştırmalar arttı. Peki, İlksan ikraz artacak mı, İlksan Genel ikraz limiti yükselecek mi? MEB İlksan ikraz üst limit ne kadar?
9.03.2024 Çalışma Hayatı
0,69 faizli, 180 ay vadeli kredi! Yeni dönem resmen başlıyor, işte aylık ödenecek taksit
0,69 faizli, 180 ay vadeli kredi! Yeni dönem resmen başlıyor, işte aylık ödenecek taksit Milyonlarca konutun kentsel dönüşüme girmesi için yeni kredi kampanyasını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açıkladı. 180 ay vade, yüzde 0.69 faiz oranı ile 2.5 milyon liraya kadar kredi kullandırılacak. Pilot il olarak İzmir seçildi ve sonrasında İstanbul, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ da kapsama alınacak ve toplamda 5 şehirde krediler dağıtılacak. İşte ödeme takvimi
7.03.2024 Ekonomi
Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali! Gelire göre sınırlama mı olacak?
Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali! Gelire göre sınırlama mı olacak? Kredi kartlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Kredi kartları için yeni dönemin sinyali verildi. Son dönemde kamuoyunda kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılacağı beklentisi hakimdi. Konuyla ilgili en net açıklama geçtiğimiz gün yapıldı. Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali geldi. Peki beklentiler neler? İşte detaylar...
5.03.2024 Ekonomi
TOKİ 29 ilde konut ve dükkan satıyor! İl il açıklandı: TOKİ başvuru için tarihler belli oldu
TOKİ 29 ilde konut ve dükkan satıyor! İl il açıklandı: TOKİ başvuru için tarihler belli oldu TOKİ İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 26 ilde konut, 29 ilde dükkan satacak. Konut satışlarını yüzde 25 peşinat 72 ay vade ile; iş yeri satışlarını ise yüzde 15 peşinat 60 ay vade ile yapacak. TOKİ başvuru süreci devam ediyor. Başvuru süreci TOKİ İstanbul ile Ankara lokasyonlarıyla beraber internet üzerinde 7-8 Şubat tarihlerinde yapılacak satışlarla sona erecek.
4.02.2024 Gündem
Mevduat faizleri değişti! Vade günü detayına dikkat, kazancınız artıyor
Mevduat faizleri değişti! Vade günü detayına dikkat, kazancınız artıyor Bankada parası olan ya da bankaya para yatıracakları yakından ilgilendiriyor. Mevduat faizleri düşüş ekseninden hafif yükselişe geçti. 32 günlük mevduata yıllık yüzde 42-45-47-49 oranında faiz veren bankalar müşteri çekmeye çalışıyor. Merkez Bankası'nın verilerine göre en yüksek faiz 3 aylıkta oluştu. Mevduat faizleriyle ilgili vade günü detayı ortaya çıktı.
3.02.2024 Ekonomi
TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak
TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak 1 Ocak 2024'ten itibaren TL dönüşümlü yeni KKM hesabı açılamayacak, mevcut TL dönüşümlü KKM hesapları ise vade sonunda yenilenmeyecek. Döviz dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme devam edecek.
29.12.2023 Ekonomi
Yılbaşı öncesi 81 ilde gıda ve alkol denetimi! Tek tek tespit edildi
Yılbaşı öncesi 81 ilde gıda ve alkol denetimi! Tek tek tespit edildi TARIM ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından, yılbaşı öncesi 81 ilde market, kuru yemişçi ve restoranlara yönelik denetim gerçekleştirildi.
27.12.2023 Gündem
TOKİ'den uygun fiyatlı arsalar! Yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade imkanı ile satışa çıkıyor
TOKİ'den uygun fiyatlı arsalar! Yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade imkanı ile satışa çıkıyor TOKİ, Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Mersin, Muş, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak, Van ve Yalova'daki 229 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak.
27.12.2023 Ekonomi
Seçil Erzan'ın ses kaydı ortaya çıktı! Böyle kandırmış
Seçil Erzan'ın ses kaydı ortaya çıktı! Böyle kandırmış Bankacı Seçil Erzan'ın, iş insanı Bülent Çeviker ve emekli İngilizce öğretmeni olan eşi İnci Çeviker ile arasında geçen, mahkeme dosyasına da giren ses kayıtları ortaya çıktı. Kuşkulandıkları için Erzan'ın evlerine geldiği gün İnci Çeviker'in kaydettiği konuşmalarda Seçil Erzan, "Paranızı almama gibi bir riskiniz yok. Benim size verdiğim evrak banka şubesinin size vereceği evraktan daha değerli. Zaten resmi evrak da o. Hoca da vadesini uzattı. Biz gizli bir ısın kodundayız. Vade dolmadan şubeye giderseniz sorun yaşarız. İşlemlerde bir problem olmadığı için ben rahatım. Rahat olun, güzel güzel para kazanıyorsunuz" dediği duyuluyor.
8.12.2023 Gündem
Ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı! Aylık ödeme yüzde 50'den fazla düşecek
Ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı! Aylık ödeme yüzde 50'den fazla düşecek Düşük faizli konut kredisi kampanyasının detayları netleşiyor. İlk defa ev sahibi olmak isteyenlerin heyecanla beklediği konut kredisi kampanyası için başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı önemli detaylar anlattı. BDDK’nın konut kredileri ile ilgili ilk defa ev alacaklara ve mevcutta evi olanlar için uyguladıkları kredilerde farklılıklar var. Bugün ilk defa konut alacak bir kişi için 1 milyon TL kredi çekilmek istendiğinde 120 ay vade ile aylık yüzde 2.85 oranında faiz oranı ile yaklaşık 29 bin 500 TL seviyesinde aylık ödeme yapılması gerekiyor. Yeni kampanya ile birlikte aylık ödemenin ne kadar olacağıyla ilgili bilgi verildi.
7.12.2023 Ekonomi
Paranız katlanacak! Faizler görülmemiş oranlara çekildi, maaş gibi getiri sağlıyor
Paranız katlanacak! Faizler görülmemiş oranlara çekildi, maaş gibi getiri sağlıyor Bankaların faiz kararı yatırımcının yönünü değiştirdi. Evini, arabasını satan bankanın yolunu tutuyor. Faizler yıllardır görülmemiş oranlara çıktı. Bankalardan cazip teklifler geliyor. Parası olan mevduat hesaplarına yöneliyor. İşte banka faizleri ile ilgili son gelişmelerin detayları...
5.12.2023 Ekonomi
TOKİ'nin konut kampanyası başladı! Yüzde 25 peşinat, 72 ay vade, işte ödeme şartları...
TOKİ'nin konut kampanyası başladı! Yüzde 25 peşinat, 72 ay vade, işte ödeme şartları... Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 32 ilde konut, 28 ilde ise iş yeri satışı yapacak. Konutlar ve iş yerleri için peşinat yüzde 25 olurken vadeler de 72 aya kadar uzuyor.
2.12.2023 Ekonomi
İnegöl’de sahte çek depremi yaşandı! 'Bilgi kirliliği var'
İnegöl’de sahte çek depremi yaşandı! 'Bilgi kirliliği var' 2023 yılının ilk yarısında otomotiv sektöründe al-sat furyası yaşanmıştı. Araçlar, neredeyse değerinin iki katına ulaşan rakamlara satılmıştı. Sonrasında hükümet düğmeye basmış ve birtakım önlemler alınmıştı. Çoğu çekle alınan arabalarda kullanılan çekler sahte çıktı. İşte bu gelişmeler mobilya sektöründe merkez olan İnegöl'e darbe vurdu.
1.12.2023 Gündem
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın yargılandığı dava ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Ali Osman Kurtcu, “Bir ponzi sistemi. Bu bilgilere göre, bu durum bizim hukuk boyutumuzun dışarısında, vergi kaçağına sebebiyet veren bir sistem olabileceği kanaati var. Tabii ki hukuk noktasında değerlendirilecek ama elden para verilmesi de sorumluluk kapsamında” dedi.
29.11.2023 Gündem
Semih Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı: Çantamdan GPS cihazı çıkınca çok korktum
Semih Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı: Çantamdan GPS cihazı çıkınca çok korktum Türkiye'nin gündeminde olan fon vurgunu soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Futbol camiasından birçok ismi yüksek faiz vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın içinde GPS cihazı bulunan çantayı verdiği iddia edilen eski futbolcu Semih Kaya'nın savcılık ifadesine ulaşıldı. Erzan'ın 200 bin dolarlık fon getirisini mavi çanta içinde kendisine verdiğini belirten Kaya, bu parayı aldıktan sonra Denizbank'taki hesabına yatırdığını söyledi. Kaya, ertesi gün havalimanında çantasından ses gelmesi üzerine GPS cihazı bulduğunu belirterek 'Seçil'in Levent'teki ofisine gidip bu durumun ne olduğunu sordum. Çünkü çantada GPS olduğunu görünce çok korktum, beni takip ettiklerini düşündüm' şeklinde konuştu.
28.11.2023 Gündem
Düşük faizli konut kredisi müjdesi! Dar gelirli vatandaşlara özel kampanya detayları açıklandı: İşte aylık ödeme ücreti
Düşük faizli konut kredisi müjdesi! Dar gelirli vatandaşlara özel kampanya detayları açıklandı: İşte aylık ödeme ücreti Ev sahibi olma hayali kuran dar gelirli vatandaşlar için sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın duyurduğu düşük faizli konut kredisi çalışmalarında detaylar netleşiyor. İlk kez ev sahibi olacaklar için sunulacak olan bu kredide faiz oranları, kimlerin yararlanabileceği ve vade oranları gibi kritik bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı'nın açıklamalarıyla piyasada oluşan beklentiler ve potansiyel şartlar hakkında önemli ipuçları verildi.
7.11.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vade ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vade haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.