Uzay Mekiği

Uzay Mekiği

Son dakika Uzay Mekiği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Uzay Mekiği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Uzay Mekiği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzay Mekiği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzay mekiği gelişmeleri de dahil olmak üzere 224 uzay mekiği haberi bulunmuştur. Tüm uzay mekiği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Starlink uyduları Zonguldak semalarında ortaya çıktı
Starlink uyduları Zonguldak semalarında ortaya çıktı Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak için uzaya gönderilen Starlink uyduları Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin semalarında ortaya çıktı.
16.07.2023 Gündem
25 Kasım ne günü? 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü?
25 Kasım ne günü? 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü? 25 Kasım ne günü, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü? 25 Kasım günü, BM tarafından 1999 yılında kadına karşı şiddete önlemek ve farkındalık yaratmak amacıyla "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" ilan edildi.
25.11.2022 Gündem
Çin'in Wentian laboratuvar modülünün küçük mekanik kolu yörünge testini geçti
Çin'in Wentian laboratuvar modülünün küçük mekanik kolu yörünge testini geçti Çin'in 24 Temmuz’da yörüngeye fırlattığı Wentian laboratuvar modülüne monte edilmiş küçük mekanik kol, yörünge testini geçti.
3.08.2022 Bilim ve Teknoloji
12 Nisan olayı nedir, tarihte 12 Nisan ne günü? 12 Nisan’da ne oldu, kim öldü, kim doğdu? İşte yaşananlar!
12 Nisan olayı nedir, tarihte 12 Nisan ne günü? 12 Nisan’da ne oldu, kim öldü, kim doğdu? İşte yaşananlar! 12 Nisan olayı nedir, 12 Nisan ne günü? 12 Nisan tarihli doğumlar, vefatlar ve meydana gelen olaylar merak ediliyor. Tarihte 12 Nisan’da neler olduğunu kronoloji sırayla aktarıyoruz. Peki, 12 Nisan gününde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar gerçekleşti? 12 Nisan olayı kadınlar ve Twitter nedir, gerçek mi? İşte, 12 Nisan yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
12.04.2022 Gündem
Elon Musk'tan Rusya resti: Böyle bir şey yapmayacağım
Elon Musk'tan Rusya resti: Böyle bir şey yapmayacağım Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in kurucusu Elon Musk, Ukrayna’da dün aktive ettiği uydu interneti sistemi projesi Starlink’te Rus haber kaynaklarını engellemeyeceğini bildirdi.
5.03.2022 Dünya
SpaceX uzaya 4 astronot gönderiyor
SpaceX uzaya 4 astronot gönderiyor ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, 4 astronottan oluşan yeni bir ekibi saatler içinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderecek.
10.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Çin'in taykonot ekibi uzay yürüyüşüne çıktı
Çin'in taykonot ekibi uzay yürüyüşüne çıktı Çin'in Dünya yörüngesinde kurmakta olduğu uzay istasyonuna gönderdiği Şıncou-13 taykonot ekibi uzay yürüyüşü gerçekleştirdi.
8.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Çin, kurduğu uzay istasyonuna göndereceği ikinci taykonot ekibini  tanıttı
Çin, kurduğu uzay istasyonuna göndereceği ikinci taykonot ekibini tanıttı Çin, Dünya yörüngesinde kurmaya başladığı uzay istasyonuna göndereceği insanlı sefere katılacak taykonotları tanıttı.
15.10.2021 Bilim ve Teknoloji
SpaceX roketi 4 özel yolcuyu dünya çevresinde 3 gün gezdirecek
SpaceX roketi 4 özel yolcuyu dünya çevresinde 3 gün gezdirecek ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, ilk defa içinde astronot olmayan bir roketle 4 yolcu için dünya çevresinde 3 günlük seyahat düzenleyecek.
14.09.2021 Bilim ve Teknoloji
SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na avokado, limon ve dondurma gönderdi
SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na avokado, limon ve dondurma gönderdi ABD’li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ikmal yapacak ve içinde bazı gıda maddelerinin bulunduğu mekiğini uzaya fırlattı.
29.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Çin uzay istasyonuna ilk astronot ekibini gönderdi
Çin uzay istasyonuna ilk astronot ekibini gönderdi Çin, Dünya yörüngesinde kurmaya başladığı uzay istasyonuna 3 kişilik astronot ekibini gönderdi.
17.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Çin ilk astronot ekibini tanıttı
Çin ilk astronot ekibini tanıttı Çin, Dünya yörüngesinde kurmaya başladığı uzay istasyonuna göndereceği ilk insanlı sefere katılacak astronotları tanıttı.
16.06.2021 Bilim ve Teknoloji
SpaceX 7 tonluk dijital radyo uydusunu uzaya yolladı
SpaceX 7 tonluk dijital radyo uydusunu uzaya yolladı ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, uydu ve internet yayıncılığı hizmetleri sağlayan Sirius XM şirketinin dijital radyo uydusunu uzaya gönderdi.
7.06.2021 Bilim ve Teknoloji
SpaceX Dragon kargo mekiğini Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolladı
SpaceX Dragon kargo mekiğini Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolladı ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na ikmal seferi yapacak kargo mekiğini uzaya gönderdi.
4.06.2021 Bilim ve Teknoloji
SpaceX 60 internet uydusunu daha uzaya fırlattı
SpaceX 60 internet uydusunu daha uzaya fırlattı Amerikan roket, uydu ve uzay mekiği üreticisi SpaceX, Starlink internet uydu ağının parçası olan 60 iletişim uydusunu daha uzaya yolladı.
27.05.2021 Bilim ve Teknoloji
SpaceX, 60 internet uydusunu daha uzaya fırlattı
SpaceX, 60 internet uydusunu daha uzaya fırlattı Amerikan roket, uydu ve uzay mekiği üreticisi SpaceX, Starlink internet uydu ağının parçası olan 60 iletişim uydusunu daha uzaya yolladı.
10.05.2021 Bilim ve Teknoloji
İstanbul semalarında gizemli ışıklar! Herkes merak ediyordu
İstanbul semalarında gizemli ışıklar! Herkes merak ediyordu stanbul'da akşam saatlerinde gökyüzünde beliren sıralı ışıklar merak uyandırdı. Işıkları kaydeden çok sayıda kişi görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, sosyal medya hesabından Tübitak Ulusal Gözlemevi tarafından çekilen Starlink Leo Uyduları güneş paneli parlamasını paylaştı.
6.05.2021 Gündem
SN15 başarılı şekilde yere indi
SN15 başarılı şekilde yere indi ABD'li uzay ve havacılık şirketi SpaceX'in Mars'a göndermeyi planladığı yeni nesil uzay mekiği Starship'in SN15 prototipi test uçuşunda başarılı şekilde yere iniş yaptı.
6.05.2021 Bilim ve Teknoloji
ABD kontrolden çıkan Çin uzay roketini takip ediyor
ABD kontrolden çıkan Çin uzay roketini takip ediyor ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığının, Çin'e ait kontrolden çıkmış bir uzay roketinin, hafta sonu yeryüzüne düşmesini beklediği ve bu roketin güzergahını takip etmeye devam ettiği bildirildi.
5.05.2021 Bilim ve Teknoloji
SpaceX 'Yıldız Savaşları Günü'nde 60 Starlink uydusunu uzaya yolladı
SpaceX 'Yıldız Savaşları Günü'nde 60 Starlink uydusunu uzaya yolladı ABD'li roket, uydu ve uzay mekiği üreticisi SpaceX, "Yıldız Savaşları Günü" olarak kutlanan 4 Mayıs'ta, Starlink internet uydu ağının parçası olan 60 iletişim uydusunu uzaya gönderdi.
5.05.2021 Bilim ve Teknoloji
'Crew Dragon' mekiği Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı
'Crew Dragon' mekiği Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı ABD'li roket ve uzay mekiği üreticisi SpaceX'in 4 astronotu taşıyan Crew Dragon mekiği Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaştı.
24.04.2021 Bilim ve Teknoloji
SpaceX, Starship mekiğinin neden infilak ettiğini açıkladı
SpaceX, Starship mekiğinin neden infilak ettiğini açıkladı ABD'li roket ve uzay mekiği üreticisi SpaceX, Starship mekiğinin SN11 prototipinin 30 Mart'taki test fırlatışının başarısız olmasının sebebinin iniş ateşlemesi motorundaki yakıt sızıntısı olduğunu bildirdi.
6.04.2021 Bilim ve Teknoloji
SpaceX'e ait roketin parçası Washington eyaletine düştü
SpaceX'e ait roketin parçası Washington eyaletine düştü ABD'li roket, uydu ve uzay mekiği üreticisi SpaceX'e ait roketin parçası ülkenin kuzeybatısındaki Washington eyaletinde bir tarlaya düştü.
3.04.2021 Bilim ve Teknoloji
SpaceX, 60 Starlink uydusunu yörüngeye gönderdi
SpaceX, 60 Starlink uydusunu yörüngeye gönderdi Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX, uzaya 60 internet uydusu daha gönderdi. 22. kez uzaya gönderilen Starlink ağı uyduları, Florida'dan başarılı bir şekilde fırlatıldı.
14.03.2021 Bilim ve Teknoloji
SpaceX, Starlink ağı için 60 internet uydusunu daha uzaya fırlattı
SpaceX, Starlink ağı için 60 internet uydusunu daha uzaya fırlattı ABD'li roket, uydu ve uzay mekiği üreticisi SpaceX, Starlink internet uydu ağının parçası olan 60 iletişim uydusunu daha uzaya yolladı.
16.02.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Uzay Mekiği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzay mekiği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.