Spacex

Spacex

Son dakika spacex haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan spacex ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını spacex haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Spacex

haberleri sayfasında son dakika yaşanan spacex gelişmeleri de dahil olmak üzere 452 spacex haberi bulunmuştur. Tüm spacex haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü! İşte ilk fotoğraflar
Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü! İşte ilk fotoğraflar İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki misyonunu tamamladı ve Dünya'ya giriş sağlayan SpaceX Dragon kapsülü saat 16:29'da Florida açıklarında denize düştü. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı kapsülden 17:28'de çıkış yaptı. Dönüş yolculuğundan ilk fotoğraflar geldi. İşte detaylar...
9.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş canlı yayını izle! Alper Gezeravcı'nın dönüşü nasıl izlenir?
Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş canlı yayını izle! Alper Gezeravcı'nın dönüşü nasıl izlenir? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın ve ekibinin bugün (7 Şubat Çarşamba) dönmesi planlanıyor. SpaceX şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre; hava koşullarının elverişli olması halinde astronotlar Türkiye saati ile 17.05'te Dünya'ya dönecek. Peki Alper Gezeravcı'nın dönüşü nasıl izlenir?
7.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın dönüş saati belli oldu
Alper Gezeravcı'nın dönüş saati belli oldu Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların, TSİ 17.05'de Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılmasının hedeflendiği açıklandı.
7.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü yeniden ertelendi!
Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü yeniden ertelendi! Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi. Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 ekibinin inişini, Florida kıyılarındaki olumsuz hava şartları nedeniyle yeniden ertelendiğini duyurdu. Peki, Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? Alper Gezeravcı’nın dönüşü hakkında merak edilenler…
6.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu bir kez daha ertelendi
Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu bir kez daha ertelendi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Uzay İstasyonu'ndan dünyaya dönüş yolculuğu bir kez daha ertelendi. SPACEX şirketi tarafından yapılan açıklamada, Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların sağlık durumlarının iyi olduğu, erteleme kararının ise elverişsiz hava koşullarından dolayı alındığı belirtildi.
6.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi
Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi SPACEX, olumsuz hava koşulları nedeniyle Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların dünyaya dönüşünün bir kez daha ertelendiğini duyurdu.
4.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi
Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi SpaceX, Florida'da kıyılarındaki olumsuz kurtarma koşulları nedeniyle, Dragon ve AX-3 mürettebatının uzay istasyonundan ayrılmasının en erken 5 Şubat Pazartesi olarak hedeflendiğini duyurdu.
3.02.2024 Gündem
DRAGON KAPSÜLÜ CANLI TAKİP EKRANI| Uzay istasyonu canlı yayın nasıl izlenir, Dragon uzay aracı şu an nerede? Dragon uzay aracı canlı izle
DRAGON KAPSÜLÜ CANLI TAKİP EKRANI| Uzay istasyonu canlı yayın nasıl izlenir, Dragon uzay aracı şu an nerede? Dragon uzay aracı canlı izle Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gazeravcı ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi. 19 Ocak’ta Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu AX-3 misyonunun içinde bulunduğu Dragon uzay aracının kapsülü TSİ 00.49'ta Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatıldı. Uzay yolculuğunu Dragon kapsülünü SpaceX üzerinden takip edebiliyor. Peki Alper Gezeravcı'nın uzaya çıktığı Dragon kapsülü şu an nerede? Crew Dragon uzay aracı nasıl izlenir? İşte Dragon Kapsülü canlı takip ekranı...
20.01.2024 Gündem
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu tamamlandı. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülü uzay istasyonu ile kenetlendi. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar için karşılama töreni TSİ 15:30'da yapılacak. Alper Gezeravcı, bu sırada istasyonda kendilerini bekleyen ekip arkadaşlarına Türkiye'den götürdüğü hediyeleri verecek. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar istasyona giriş yaptı.
20.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gazeravcı ve ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru ilerliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uzay aracının bugün saat 13:45'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenmesini beklediklerini belirtti. Bakan Kacır tarihi anların Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlardan takip edileceğini söyledi.
20.01.2024 Gündem
Büyük fırlatma gerçekleşti: 14 gün sürecek Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu başladı
Büyük fırlatma gerçekleşti: 14 gün sürecek Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu başladı Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu için geri sayım sona erdi. SpaceX, Axiom 3 uçuşu saat 00.49'da gerçekleşti. 14 gün sürecek Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu başladı.
19.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı uzay yolunda! Fırlatma başarıyla gerçekleşti
Alper Gezeravcı uzay yolunda! Fırlatma başarıyla gerçekleşti Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı SpaceX'e ait uzay aracı, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı. 14 gün sürecek Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu başladı.
18.01.2024 Vatan TV
Alper Gezeravcı, uzay yolunda ilk mesajını verdi: İstikbal Göklerdedir
Alper Gezeravcı, uzay yolunda ilk mesajını verdi: İstikbal Göklerdedir Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı SpaceX'e ait uzay aracı, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı. 14 gün sürecek Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu başladı. Tarihi uzay yolculuğu devam ederken Gezeravcı dünyaya ilk mesajını yolladı. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri, "İstikbal Göklerdedir" oldu.
18.01.2024 Gündem
Türkiye’nin uzay rüyası gerçekleşiyor! Alper Gezeravcı'dan mesaj var
Türkiye’nin uzay rüyası gerçekleşiyor! Alper Gezeravcı'dan mesaj var Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu için nefesler tutuldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilecek Türk astronot Alper Gezeravcı ile fırlatma öncesi görüntülü konuşma yaptı. Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX tarafından Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu hakkında yapılan açıklamada, "Mürettebatın koltukları uçuş pozisyonu getirildi, giysi sızıntı kontrolleri ve iletişim kontrolü tamamlandı” denildi.
18.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın uzayda ilk sözü ne oldu? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ne dedi?
Alper Gezeravcı'nın uzayda ilk sözü ne oldu? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ne dedi? Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu için geri sayım başladı. Axiom 3 uçuşu, 19 Ocak Cuma günü saat 00:49'da gerçekleşecek. Bu yolculuk Türk tarihi açısından da bir ilk olacak. Dünya tarihi boyunca uzaya çıkan astronotların uzayda söyledikleri ilk sözler tarihe damgasını vurmuştu. Yuri Gagarin'in, "Dünya, mavi. Ne kadar güzel, inanılmaz" sözleri hala hafızalarda... Peki Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk cümlesi ne oldu? İşte detaylar...
18.01.2024 Yaşam
Türkiye'nin uzay rüyası gerçek oluyor!
Türkiye'nin uzay rüyası gerçek oluyor! Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, bu gece Türkiye saatiyle 00.49’da gerçekleşecek. Tüm Türkiye uzay yolcuğunu heyecanla beklerken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Haydi Türkiye, bu gece 00:49’da herkes ekran başına!" çağrısında bulundu.
18.01.2024 Gündem
Uzay yolculuğu 19 Ocak tarihine ertelendi
Uzay yolculuğu 19 Ocak tarihine ertelendi Astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu ertelendi. Türk astronotu taşıyacak araç 19 Ocak'ta fırlatılacak. 01.11'de gerçekleşmesi beklenen Türkiye'nin uzay yolculuğunun hava şartları nedeniyle ertelendiği duyuruldu.
17.01.2024 Gündem
Tuva Cihangir Atasever kimdir? Tuva isminin anlamı ne demek, uzay yolculuğundan Tuva Cihangir Atasever neden ayrıldı?
Tuva Cihangir Atasever kimdir? Tuva isminin anlamı ne demek, uzay yolculuğundan Tuva Cihangir Atasever neden ayrıldı? Türkiye’nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ile beraber yedek olarak Tuva Cihangir Atasever’in uzay yolculuğunda olup olmayacağı merak ediliyor. SpaceX Falcon 9 roketi, Ax-3 mürettebatını SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan ISS'ye bu gece saat 01.11'de fırlatılacak. Axiom Space'in ISS'ye göndereceği "Ax-3" görevi için 4 kişilik mürettebat arasında Gezeravcı'nın yanı sıra 3 kişi daha yer alacak. Yedek olarak seçilen Cihangir Atasever’in ekipteki akıbeti sorgulanıyor. Peki, Tuva Cihangir Atasever uzay yolculuğunda olacak mı, neden ayrıldı? Yedek seçilen Tuva Cihangir Atasever kimdir?
17.01.2024 Gündem
Türk astronotun uzaya gidişi 17 Ocak'a ertelendi
Türk astronotun uzaya gidişi 17 Ocak'a ertelendi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzaya gidiş tarihinin 17 Ocak 2024'e ertelendiğini duyurdu.
21.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Starlink nedir, Starlink uydu ne iş yarar?
Starlink nedir, Starlink uydu ne iş yarar? Elon Musk, sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Gazze'deki uluslararası tanınmış yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını açıkladı. Peki, Starlink nedir, Starlink uydu ne iş yarar?
28.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Elon Musk'tan 'Gazze' için internet kararı
Elon Musk'tan 'Gazze' için internet kararı Elon Musk, Starlink uydularının Gazze'de Birleşmiş Milletler ve uluslararası diğer yardım kuruluşları için hale getirileceğini duyurdu.
28.10.2023 Dünya
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti T3 Vakfı’nın global arenada yer aldığı Uluslararası Uzay Federasyonunun (IAF) organize ettiği, Türkiye Uzay Ajansının (TUA) platin sponsoru olduğu Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Bakü’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Aliyev, etkinlikte yaptığı konuşmasında, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için onur duyduklarını belirtti. Kongrenin açılış seremonisinde Mark Eliyahu’da sahne aldı.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Musk'a cevap: Büyük katkılar sunacağımıza inanıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Musk'a cevap: Büyük katkılar sunacağımıza inanıyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in üst yöneticisi Elon Musk'a cevap verdi. Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kazan-kazan anlayışıyla gerçekleştireceğimiz iş birlikleriyle, ülkemize ve insanlığa birçok alanda büyük katkılar sunacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.
29.09.2023 Gündem
Elon Musk Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek paylaştı: Gelecek yıl bizzat katılmayı sabırsızlıkla bekliyorum
Elon Musk Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek paylaştı: Gelecek yıl bizzat katılmayı sabırsızlıkla bekliyorum Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, kendisini Teknofest’e davet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
29.09.2023 Gündem
Elon Musk Türkçe bilen personel arıyor! İşte aylık vereceği maaş
Elon Musk Türkçe bilen personel arıyor! İşte aylık vereceği maaş Elon Musk’ın uydu internet hizmeti Starlink, Türkiye’de faaliyette bulunmak için resmi başvuru yaptı. Şirket şimdi saati 24 dolara Türkçe bilen personel arıyor.
23.09.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Spacex ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki spacex haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.