Uzaktan Çalışma

Uzaktan Çalışma

Son dakika uzaktan çalışma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uzaktan çalışma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uzaktan çalışma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzaktan Çalışma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzaktan çalışma gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.468 uzaktan çalışma haberi bulunmuştur. Tüm uzaktan çalışma haberleri aşağıda listelenmiştir.
İtalya'dan çalışma vizesi! 28 bin euro kazanmak mümkün
İtalya'dan çalışma vizesi! 28 bin euro kazanmak mümkün İtalya'da geçen yıl 28 Mart’ta parlamentoda onaylanan, uzaktan çalışanlar için yeni vize uygulaması yürürlüğe girdi.Dünyada tatil için tercih edilen ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan İtalya, bu vize sayesinde artık ofiste çalışmak zorunda olmayan milyonlarca “dijital göçebeyi” ağırlayacak. 4 Nisan’da yürürlüğe giren uygulamanın İtalyan ekonomisine de önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
12.04.2024 Gündem
Uzaktan çalışma için yeni yasa yolda! Kolaylık sağlanacak, işte yeni planın detayları...
Uzaktan çalışma için yeni yasa yolda! Kolaylık sağlanacak, işte yeni planın detayları... Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için önümüzdeki 2 yıl boyunca uygulanacak 57 maddelik eylem planı açıklandı. Buna göre esnek çalışmada yeni mevzuat hazırlanacak. Yabancı teknoloji uzmanına kolay çalışma izni sağlanacak. KDV istisnaları azaltılacak ve maden yatırımına tek noktadan izin verilecek. İşte yeni çalışmanın detayları...
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilik reformu: Erken ve 2. emeklilik imkanı! SSK'lı, Bağ-Kurlu, ev kadını milyonları kapsıyor!
Emeklilik reformu: Erken ve 2. emeklilik imkanı! SSK'lı, Bağ-Kurlu, ev kadını milyonları kapsıyor! Yeni emeklilik sistemi geliyor. Milyonlarca çalışan yakından takip ediyor. Detaylar netleşmeye başladı. Prim desteği, ek gösterge, uzaktan çalışma ayrıntısı ortaya çıktı. Erken emeklilik ve 2. emeklilik imkanı doğuyor. Yeni emeklilik sistemi başta olmak üzere çalışma hayatında birçok düzenlemenin yapılacağı dönem başladı. Bağ-Kur'lular, ev kadınları, anneler, çalışanlar, işçiler, memurlar gibi toplumun hemen her kesimini ilgilendiren değişiklikler belli bir takvim çerçevesinde hayata geçecek. Peki neler değişecek? Kimler nasıl yararlanacak? İşte detaylar...
26.02.2024 Çalışma Hayatı
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı. Dünya üzerinde görülmemiş şekilde 7 üzerinde iki deprem peş peşe geldi. Güneydoğu’da 11 kent yerle bir oldu, 14 milyon kişi doğrudan etkilendi. 53 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Rakamların anlatmaya kifayetsiz kaldığı felaketten geriye, milyonlarca enkaz, yüz binlerce yaralı, gözü yaşlı insanlar ve hiç dinmeyecek acılar kaldı. Öte yandan depremin etkilerinden kurtulmaya çalışanlar yaşadıklarını anlattı.
6.02.2024 Gündem
Bağ-Kur'luya erken emeklilik, ev kadınlarına prim desteği! Bakan Işıkhan açıkladı
Bağ-Kur'luya erken emeklilik, ev kadınlarına prim desteği! Bakan Işıkhan açıkladı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ev kadınlarına prim desteğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan esnek çalışmayı da kapsayacak temel bir kanun hazırlığında olduklarının sinyalini de verdi. İşte detaylar...
17.01.2024 Çalışma Hayatı
Zam geldi! Çalışanlara ödenen yol ve yemek ücretleri resmen belli oldu
Zam geldi! Çalışanlara ödenen yol ve yemek ücretleri resmen belli oldu Milyonlarca çalışan bekliyordu. 2024 ücretleri belli oldu. Özellikle pandemi sonrası pek çok sektörde uzaktan çalışma dönemi başladı. Bu durum yol ve yemek ücretlerinin önemini arttırdı. İşte 2024'te çalışanlara ödenecek yok ve yemek ücretleri...
1.01.2024 Çalışma Hayatı
Evden çalışanlara uzman isimden kritik uyarılar: Psikolojinizi bozabilir, aile içi ilişkilerinizi olumsuz etkileyebilir
Evden çalışanlara uzman isimden kritik uyarılar: Psikolojinizi bozabilir, aile içi ilişkilerinizi olumsuz etkileyebilir Pandemiyle birlikte iş hayatında dönüşüme neden olan evden çalışmanın, psikolojik sorunlara yol açabildiğini belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Cengiz Soylu, “Çok sayıda araştırma evden çalışmaya bağlı psikolojik değişimin stres artışına, buna bağlı olarak ruhsal patolojilerin ve ruhsal temelli bedensel hastalıkların ortaya çıkmasına neden olduğunu göstermiştir. Üstelik bu şekildeki çalışma koşullarının evlilikteki mutluluğu da olumsuz etkilediği, hatta boşanma oranlarında artışa neden olduğu görülmüştür” dedi.
25.10.2023 Çalışan Hakları
Elon Musk Türkçe bilen personel arıyor! İşte aylık vereceği maaş
Elon Musk Türkçe bilen personel arıyor! İşte aylık vereceği maaş Elon Musk’ın uydu internet hizmeti Starlink, Türkiye’de faaliyette bulunmak için resmi başvuru yaptı. Şirket şimdi saati 24 dolara Türkçe bilen personel arıyor.
23.09.2023 Dünya
Spacex iş başvurusu | Spacex Türkçe bilen temsilci arıyor! Spacex nedir, Spacex iş başvuru şartları nelerdir?
Spacex iş başvurusu | Spacex Türkçe bilen temsilci arıyor! Spacex nedir, Spacex iş başvuru şartları nelerdir? SpaceX, Türkiye'de Starlink internet hizmetini başlatmaya hazırlanıyor. ABD merkezli firma, Türkçe bilen Starlink temsilcisi arıyor. İşte Spacex iş başvurusu ile ilgili merak edilen detaylar…
22.09.2023 Gündem
Kamuda 2 milyon gence iş fırsatı! Detaylar belli oldu
Kamuda 2 milyon gence iş fırsatı! Detaylar belli oldu Kamuda 2 milyon gence iş fırsatı sunan parttime çalışmada hafta tatili, yıllık ücretli izin ve kıdem tazminatına düzenleme geliyor. Kısmi çalışanların sosyal hakları artırılıyor. Üniversiteli gençlerin istihdamını kolaylaştıracak, yeni çalışma modelleri ve teşvikleri de içeren adımlar devreye girecek. Uzaktan çalışma mevzuatı yeni iş modellerine uyum sağlayacak şekilde revize edilecek. İşte milyonları kapsayan detaylar...
21.08.2023 Memur
Bakan Göktaş: Süresiz nafaka adil bir durum değil
Bakan Göktaş: Süresiz nafaka adil bir durum değil Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Süresiz nafaka gibi bir durum adil bir durum değil" dedi.
26.07.2023 Gündem
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor Artan teknoloji unsurlarıyla birlikte yüz yüze alışveriş yavaş yavaş azalırken internet üzerinden satış ve alış da oldukça yaygınlaştı. Ancak online alışveriş de kendi çerçevesinde bazı sorunları doğuruyor. Bu sorunlar arasında dolandırıcılık, sahtecilik, kart bilgilerini çalma, karşında muhatap bulamama gibi sorunlar bulunuyor. Öte yandan iade işlemleri de büyük bir sorun olmakta. Bu sorunlarla karşılaşanlar mahkemelik bile olabiliyor. Ayrıca cayma hakkını kullanırken ekonomik olarak zarara uğrayan tüketicinin parasını faiziyle geri alınabileceği detayı da ortaya çıktı. Konunun uzmanı Gazetevatan'a önemli açıklamalar yaptı. İşte merak edilenler...
10.07.2023 Ekonomi
Ofislerde satılık furyası! Pandemi etkisiyle yüzde 106 arttı
Ofislerde satılık furyası! Pandemi etkisiyle yüzde 106 arttı Pandemi sonrasında birçok şirketin uzaktan çalışmaya geçmesi, ofis kullanımını gözle görülür biçimde azalttı. Bunun sonucunda başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde satılık ofis arzı yükselişe geçti. Türkiye genelinde yaklaşık yarım milyon metrekare ofis satılmayı beklerken, 443 milyon metrekare de kiralık arzı bulunuyor. Birçok atıl ofis de konuta dönüşüyor.
16.05.2023 Ekonomi
Kredi kartı ile internetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli oldu
Kredi kartı ile internetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli oldu İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına yol açtı. Peki online platformlar üzerinden kredi kartı ile ödeme yaparak ürün satın almak ne kadar güvenli? Tüketiciler cayma hakkını hangi koşullarda kullanabiliyor? Avukat Sedef Selçuk internetten alışveriş yapanları uyararak 'cayma hakkı' ile ilgili, “Tüketicinin cayma hakkını kullanması durumunda, satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren yedi gün içinde almış olduğu bedeli ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgeyi, tüketiciye hiçbir masraf yüklemeksizin iade etmekle yükümlüdür. Tüketici, tahsil edemediği bedeli icra takibine konu ederek yasal faizi ile birlikte iade alabilir, uğradığı başkaca zarar var ise bunları da takibe konu edebilecektir.” diye konuştu.
14.05.2023 Ekonomi
Özel sektör çalışanları için kritik 'zam' detayı! İmzalamadan bir kez daha düşünün
Özel sektör çalışanları için kritik 'zam' detayı! İmzalamadan bir kez daha düşünün Özel sektör çalışanları asgari ücrete yapılması planlanan zammı bekliyor. Asgari ücret üzerinde maaş alan çalışanların zam alıp almayacağı iş sözleşmelerinde yer alan maddelere göre belirleniyor. Eğer sözleşmede belirtilmedi ise zam işverenin inisiyatifine bırakılmış oluyor. Peki zam alamayan çalışanların hukuki hakları neler?
Deprem bölgesinde yeni fırsatçılık yöntemi! 'Çantacılar' devrede: Dava açıp hak talep etme peşindeler
Deprem bölgesinde yeni fırsatçılık yöntemi! 'Çantacılar' devrede: Dava açıp hak talep etme peşindeler Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken mülkiyet hakkı ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. Yıkılmış konutlar üzerinde malikin mülkiyetinin devam ettiğini hatırlatan uzmanlar, bu kişilerin enkazdaki geri dönüşüm malzemeleri üzerinde de hak sahibi olduğunu belirtti. Buradan kaynaklanan yeni bir fırsatçılık yöntemine dikkati çeken TUKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Ölmez, alınması gereken önlemleri sıraladı.
10.04.2023 Ekonomi
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’ Gözlerde ani gelişen ve gözün iç dokularının iltihaplanması şeklinde kendini gösteren üveit hastalığı ile ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, hastalığın oluşma nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Üveit hastalığı vücudu etkileyen farklı bir hastalık sonucu da oluşabildiğini söyleyen Prof. Dr. Göçgil, “Görmenin oluştuğu makula bölgesinde ve göz siniri bölgesinde meydana gelen üveit durumlarında tedavide geç kalınması durumunda dokularda meydana gelecek hasar oluşumu nedeniyle kalıcı görme kayıpları ile karşılaşılabilmektedir” uyarısında bulundu.
1.04.2023 Sağlık
Ev sahiplerine DASK ve konut sigortası uyarısı! Poliçedeki enflasyon detayına dikkat
Ev sahiplerine DASK ve konut sigortası uyarısı! Poliçedeki enflasyon detayına dikkat Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından DASK ve konut sigortası detayları merak ediliyor. Depremde evi hasar görenler, zararın bir kısmını DASK'tan tahsil edebiliyor. Eğer özel şirketlere konut sigortası yaptırmışlarsa kalan zararı da oradan tazmin edebiliyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları hakkında bilgi verirken, poliçe ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.
23.03.2023 Ekonomi
Tazminat ve uzaktan çalışma hakkı doğuyor!
Tazminat ve uzaktan çalışma hakkı doğuyor! Pandemi döneminde bir zorunluluk olarak başlayan uzaktan çalışma modeli, deprem sonrası yeniden gündeme geldi. Çalışanlar belli koşullarda uzaktan çalışmayı talep edebiliyor. İşverenin kabul etmemesi durumda kıdem ve ihbar tazminatı ile iş akdinin feshedilmesi gündeme geliyor.
22.03.2023 Çalışma Hayatı
İstanbul'da metro sefer saatleri uzatıldı
İstanbul'da metro sefer saatleri uzatıldı Ramazan ayı nedeniyle 23 Mart-20 Nisan 2023 tarihleri arsında bazı hatlarda seferler saat 01:00'e kadar uzatıldı.
22.03.2023 Gündem
Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 sürekli işçi alacak
Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 sürekli işçi alacak Sağlık Bakanlığı'nın 10 bin 900 sürekli işçinin alımına ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.
22.03.2023 Çalışma Hayatı
Deprem bölgesindeki konteyner kentlerde 21 bin kişiye iş fırsatı!
Deprem bölgesindeki konteyner kentlerde 21 bin kişiye iş fırsatı! Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden sonra afet bölgesinde depremzedelerin barınmaları için konteyner kentler kuruldu. Deprem bölgesinde toplum yararına işlerde 21 bin kişiye iş kapısı açılırken, konteyner kentlerde iş fırsatı sunacak mobil ofis üniteleri kurularak, gençlere istihdam olanakları sunulacak
27.02.2023 Ekonomi
İş dünyasına deprem bölgesi için yol haritası! Teşvik sağlanmalı
İş dünyasına deprem bölgesi için yol haritası! Teşvik sağlanmalı Deprem felaketinin ardından yüz binlerce kişi işsiz kaldı ve farklı bölgelere göç etti. Afetin ardından o bölgenin yeniden kalkınması gerekiyor. Depremzedelerin ise yaralarını sarması ve iş hayatında aktif yer alması için ek kontenjan, teşvikler, uzaktan çalışma modelleri gibi çözüm önerileri getiriliyor.
20.02.2023 Ekonomi
Kamu çalışanları izinli sayılacak
Kamu çalışanları izinli sayılacak ‘Afet Bölgesindeki Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler’ konulu genelge yayımlandı.
16.02.2023 Çalışma Hayatı
Deprem bölgesindeki kamu çalışanlarına idari izin kararı
Deprem bölgesindeki kamu çalışanlarına idari izin kararı Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) bölgesindeki kamu çalışanlarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
15.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Uzaktan Çalışma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzaktan çalışma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.