Esnek Çalışma

Esnek Çalışma

Son dakika esnek çalışma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan esnek çalışma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını esnek çalışma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Esnek Çalışma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan esnek çalışma gelişmeleri de dahil olmak üzere 860 esnek çalışma haberi bulunmuştur. Tüm esnek çalışma haberleri aşağıda listelenmiştir.
TFF Kadın Futbolu Stratejik Planı açıklandı! FIFA ve UEFA'ya sunulacak
TFF Kadın Futbolu Stratejik Planı açıklandı! FIFA ve UEFA'ya sunulacak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde özel bir organizasyona imza atarak Kadın Futbol Stratejisi Planı'nın tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. FIFA ve UEFA'ya sunulacak stratejik program "Kadın Futbolu İçin Tam Zamanı" sloganıyla kamuoyu ile paylaşıldı.
8.03.2024 Futbol
Çalışma saatleri değişiyor mu? Bakan Işıkhan'dan milyonları ilgilendiren açıklama
Çalışma saatleri değişiyor mu? Bakan Işıkhan'dan milyonları ilgilendiren açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin düşürülmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
24.02.2024 Çalışma Hayatı
Haftalık çalışma saati 40 saat mi olacak? Haftalık çalışma saati ne zaman düşecek, 40 saat olursa ne olur?
Haftalık çalışma saati 40 saat mi olacak? Haftalık çalışma saati ne zaman düşecek, 40 saat olursa ne olur? Haftalık çalışma saatleri düşecek mi, haftalık çalışma saati 40 saat mi olacak? Çalışanların merkezde olacağı iş kanunu ile esnek çalışma düzenlemesi için harekete geçiliyor. Basın ve denizcilikte 48 saate varan çalışmanın yanı sıra diğer meslek gruplarında 45 saatlik çalışma düzeni değişiyor.
22.02.2024 Çalışma Hayatı
Mesai saatleri kısalıyor: 4 gün iş, 3 gün tatil! Milyonlarca çalışanın beklediği düzenlemenin detayları...
Mesai saatleri kısalıyor: 4 gün iş, 3 gün tatil! Milyonlarca çalışanın beklediği düzenlemenin detayları... Çalışma hayatı tamamen değişiyor! Bütün dünyada mesai saatleri ile ilgili yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor. Birçok ülkede uygulama pilot olarak başlatıldı. Türkiye 'de de çalışma saatleri tartışılmaya başladı. 45 olan haftalık çalışma saati için 35 ya da 40 saate düşürülmesi gündemde. Bu durumda hafta tatilinin 3 gün olması bekleniyor. Birçok sektörde haftalık 2 gün izin hakkı bulunmazken üç günlük izin imkanından kimler yararlanabilecek? Çalışma sürelerinin düşürülmesinin gündeme gelmesinin ardından çalışanlar arasında ücretler ve tazminatlar düşecek mi endişesi başladı. Peki uzaktan ve esnek çalışma ne zaman gelecek? İşte tüm çalışanların yakından takip ettiği konunun ayrıntıları...
21.02.2024 Çalışma Hayatı
Çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler her şey değişiyor! 32 milyon çalışanı yakından ilgilendiriyor
Çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler her şey değişiyor! 32 milyon çalışanı yakından ilgilendiriyor 32 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren İş Kanunu değişiyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı ilk adımı attı. Yeni düzenlemeler; çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler ve dahasına ilişkin değişiklikleri barındırıyor. Ücretten çalışma saatine genel tatil ücretlerinden esnek çalışmaya kadar birçok başlıkta yeni düzenlemeler yapılacak. Ücreti ödemeyen, eksik yatırına cezalar artacak. Ücretin günlük ya da maktu (kesintili) belirlenmesi netleştirilecek. Genel tatil ücreti ödemeyene ceza netleştirilecek. Mevcut esnek çalışma düzenlemeleri etkinleşecek, çocuk çalışanlara yönelik mevzuat düzenlenecek.
2.02.2024 Çalışma Hayatı
Bağ-Kur'luya erken emeklilik, ev kadınlarına prim desteği! Bakan Işıkhan açıkladı
Bağ-Kur'luya erken emeklilik, ev kadınlarına prim desteği! Bakan Işıkhan açıkladı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ev kadınlarına prim desteğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan esnek çalışmayı da kapsayacak temel bir kanun hazırlığında olduklarının sinyalini de verdi. İşte detaylar...
17.01.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Işıkhan: Gençlerimiz daha yüksek işsizlik riski taşıyan kırılgan grupların başında geliyor
Bakan Işıkhan: Gençlerimiz daha yüksek işsizlik riski taşıyan kırılgan grupların başında geliyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, gençlerin iş bulmakta zorluk yaşadığına dikkat çekerek, "Gençlerimiz, daha yüksek işsizlik riski taşıyan kırılgan grupların başında gelmektedir. ILO raporlarına göre gençler iş bulmakta yetişkinlere göre üç kat daha fazla zorluk yaşamaktadır” dedi.
16.11.2023 Ekonomi
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek Üniversite kontenjanına “iş bulma” ayarı... İş Kanunu’na esnek çalışma düzenlemesi... Elektrik, toplu taşıma, trafik sigortası, köprü geçiş ücretine yeni formül... Pek çok düzenlemeyi beraberinde getirecek olan OVP, günlük hayatı birebir etkileyecek.
8.09.2023 Ekonomi
Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı: Gereken cevabı siz vereceksiniz
Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı: Gereken cevabı siz vereceksiniz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yaptığı konuşmada mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını duyurdu. 14 Mayıs seçimlerine yönelik dünyaya mesajlar veren Erdoğan, "Avrupa'nın dergileri şimdi burayı izliyor, 'acaba Atatürk havalimanında ne oluyor?' diye soruyor. Buradan cevabı siz vereceksiniz" ifadelerini kullandı. Asgari ücret ve kamu işçilerinin zammı ile ilgili konuşan Erdoğan, "Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız" dedi.
7.05.2023 Gündem
Kamu çalışanları izinli sayılacak
Kamu çalışanları izinli sayılacak ‘Afet Bölgesindeki Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler’ konulu genelge yayımlandı.
16.02.2023 Çalışma Hayatı
Deprem bölgesindeki kamu çalışanlarına idari izin kararı
Deprem bölgesindeki kamu çalışanlarına idari izin kararı Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) bölgesindeki kamu çalışanlarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
15.02.2023 Gündem
Aksa Akrilik kimin, Aksa Akrilik’in sahibi kim?
Aksa Akrilik kimin, Aksa Akrilik’in sahibi kim? Aksa Akrilik, haftada 4 gün mesai uygulamasına geçiyor. Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, “Yapılan araştırmalara göre, iş yaşam dengesinin sağlanmasına yönelik yeni çalışma sistemleri, çalışanların memnuniyeti üzerindeki olumlu etkisinin yanı sıra, üretkenliği ve verimliliği de önemli ölçüde artırdı. Avrupa’da birçok ülke, esnek çalışma seçenekleri ile hem çalışan memnuniyetinde hem de iş sonuçlarında oldukça olumlu sonuçlar aldıklarını duyurdu.
27.12.2022 Ekonomi
Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı yayınlandı! İşte sözleşmeli personel alımı şartları!
Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı yayınlandı! İşte sözleşmeli personel alımı şartları! Emniyet Genel Müdürlüğü duyurdu! Sözleşmeli personel alıcak. Yayımlanan ilana göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 30 sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Peki, Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı şartları ne? Kariyer Kapısı iş başvuru ekranı!
19.12.2022 Personel Alımı
İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve emeklilik süresi ile ilgili flaş detay! e-Devlet üzerinden yapılıyor
İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve emeklilik süresi ile ilgili flaş detay! e-Devlet üzerinden yapılıyor Çalışma hayatına başlayan herkes bir süre çalıştıktan sonra emekli olmanın yolarını arıyor. Ancak bazı durumlarda emeklilik süresi uzayabiliyor. Hayatının belli bir döneminde kayıt dışı olarak çalışanlar, çalıştıkları süre kadar geç emekli oluyor. Sigortasız olarak çalışmak sadece emeklilik tarihinin uzamasına neden olmuyor aynı zamanda çalışanın pek çok hak kaybı yaşamasına da sebebiyet veriyor. Sigortasız çalışan kişi iş kazası geçirmesi durumunda ya da meslek hastalığına yakalanması halinde yasal haklara sahip olamıyor. Öte yandan işten çıkarılması durumunda tazminat talep edemeyen sigortasız çalışanlar işsizlik maaşına da başvuruda bulunamıyor.
8.09.2022 Çalışma Hayatı
Mesai saatleriyle ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve değişiyor
Mesai saatleriyle ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve değişiyor Mesai saatleriyle ilgili son dakika açıklaması. Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Mesai saatlerinin düşürülmesi planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın mesai saatlerinin düşürülmesine yönelik söylemlerinin de temelini enerji verimliliğinin oluşturduğu öğrenilirken, bu kapsamda hem kamu hem de özel sektörde evden çalışmaların teşvik edilmesi, hem işe gelip giderken harcanan yakıt hem de plazalardaki yüksek enerji faturalarından tasarruf edilmesi amaçlanıyor. Yapılan hesaplamalara göre kamu ve özel sektörde mevcut çalışanların yüzde 20'sinin işlerini evden de yürütebileceği, bunun sağlanması halinde yakıt tüketiminde ciddi bir düşüş yaşanacağı kaydedildi. Evde çalışmanın beraberinde getireceği elektrik yüküne ilişkin de çalışmalar yapılırken, vatandaşın da kazançlı çıkacağı belirtildi. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar...
23.07.2022 Çalışma Hayatı
Çalışma hayatında yeni dönem! Yarı zamanlı, uzaktan...
Çalışma hayatında yeni dönem! Yarı zamanlı, uzaktan... Çalışma hayatında yeni bir dönem başlıyor. Pandemi ile birlikte başlayan uzaktan çalışma süreci ilr prk çok sektörün ofis dışından da çalışabildiği görüldü. Sagın döneminin sona ermesiyle uzaktan çalışan bazı firmalar ofislere dönmeye başladı. Ancak çalışanların büyük kısmı uzaktan çalışmanın devam etmesini istiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları Türkiye’de esnek çalışma modelini yeniden gündeme getirdi. TİSK’in çalışmasına göre, Türkiye’de çalışanların yüzde 21’i için uzaktan çalışma modelinin mümkün olabileceği belirtilirken bu oranın artması bekleniyor. TİSK Başkanı Akkol, uzaktan çalışmanın yanı sıra yarı zamanlı çalışma, mikro işler, çağrı üzerine çalışma gibi birçok farklı esneklik modelinin bulunduğunu belirtiyor.
20.07.2022 Çalışma Hayatı
2022 Y ve Z Kuşağı Araştırması’nın sonuçlarını açıklandı! Y ve Z kuşağı ne istiyor?
2022 Y ve Z Kuşağı Araştırması’nın sonuçlarını açıklandı! Y ve Z kuşağı ne istiyor? 2022 Y ve Z Kuşağı Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Araştırma sonuçları; gençlerin yaşam maliyeti, iklim değişikliği, gelir dağılımı eşitsizliği, jeopolitik çatışmalar konusunda endişeli olmalarına karşın, olumlu toplumsal değişimleri yönlendirmeye kararlı olduklarını ortaya koydu. Peki, Y ve Z kuşağı ne istiyor? Y ve Z kuşağının endişeleri ne? İşte Y ve Z Kuşağı Araştırması’nın sonuçları…
31.05.2022 Yaşam
Bunları yaparak maaşınızı yükseltebilirsiniz! Çalışan milyonları kapsıyor, 5 kritik bilgi...
Bunları yaparak maaşınızı yükseltebilirsiniz! Çalışan milyonları kapsıyor, 5 kritik bilgi... Maaşınızı nasıl artırabilirsiniz? Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Fiyatlar giderek artıyor. Buna karşın yıllık olarak şirketler normal zamlarını yapıyor. Ancak fiyatların arttığı oranda zam yapılmadığı için çalışanlar zorlanıyor ve ödeme güçlüğü çekebiliyor. İşverene giderek ara zam isteyen çalışanlar olumsuz yanıt alabiliyor. Temel ücret önemli evet. Ancak yüksek bir maaşın yanı sıra daha fazlasını isteyebileceğiniz çok şey de bulunuyor. 'Daha fazla para istiyorum' demenin yanı sıra, zammı neden hak ettiğinizi düşündüğünüze dair somut nedenler vermek de yardımcı olabilir. Peki maaşları artırmanın bir yolu var mı? İstediğiniz maaş zammını almak için doğru soruları nasıl sorabilirsiniz? Çalışanlar işverenle zam konusunu konuşurken olumlu sonuç için nasıl bir yol izlemeli? İşte maaş yükseltme taktikleri...
16.04.2022 Çalışma Hayatı
Devlet memurları için 'ulaşılamama hakkı' devreye alınıyor! Belçika'da başlıyor
Devlet memurları için 'ulaşılamama hakkı' devreye alınıyor! Belçika'da başlıyor Belçika'dan çalışanların özel hayatının korunmasına ilişkin önemli bir adım atılıyor. Mesai saatleri dışında devlet memurları ulaşılabilir olmama hakkını kullanabilecekler. "Ulaşılamama hakkı" ya da "bağlantı kesme hakkı" olarak bilinen ve mesai saatleri dışında çalışanlarla irtibata geçilmesini engelleyen düzenleme 1 Şubat'tan itibaren devlet memurları için devreye giriyor.
31.01.2022 Dünya
Valilikler son dakika açıkladı: İdari izinli sayılacaklar
Valilikler son dakika açıkladı: İdari izinli sayılacaklar Valilikler son dakika açıkladı. Birçok ilde resmi olarak idari izinli sayılacaklar. Yurt genelinde etkisi sürdüren kar yağışı sonrası valiliklerden art arda açıklamalar geldi. Pazartesi günü engelli ve hamile personellerin izinli sayılacağı belirtildi.
23.01.2022 Gündem
İşçi, işveren, memur ve emekli milyonları ilgilendiriyor! Hepsi değişiyor...
İşçi, işveren, memur ve emekli milyonları ilgilendiriyor! Hepsi değişiyor... Milyonlarca işçi, işveren, emekli EYT'li ve öğrenciyi ilgilendiren düzenlemeler yapılıyor. Gözler Meclis'te. Yapılacak düzenlemeyle emekli aylığı almaktayken Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Türk Kızılay Derneği ve Yeşilay Cemiyetinde görev alanların emekli maaşları kesilmeyecek. 3600 ek gösterge ve EYT masada. meslek eğitimi alan öğrencilere teşvik verilecek...İşte herkesi ilgilendiren yeni düzenlemeler...
27.11.2021 Çalışan Hakları
Çağrı üzerine çalışmada önemli detay! İşçi çalışmasa da ücret alır mı?
Çağrı üzerine çalışmada önemli detay! İşçi çalışmasa da ücret alır mı? İş kanununda getirilen esnek çalışma türlerinden biri olan ‘Çağrı üzerine çalışma’ ihtiyaç hallerinde ortaya çıkan kısmı süreli çalışma olarak adlandırılır. Sigortalı, iş sözleşmesine dayalı olarak çalışmak zorunda olduğundan sözleşmenin türü veya sözleşmede belirlenen çalışma süresinin önemi yoktur. Ancak işveren işçinin çağrı üzerine çalışmasını isterse işçi hiçbir iş yapmasa bile işveren tüm yükümlülüklerini getirmek zorundadır. Peki, Çağrı üzerine çalışma kaç saat? Çağrı üzerine çalışmada işveren işçiye çağrıyı en az kaç gün önceden yapmak zorundadır? İşveren her çağrıda işçiyi en az kaç saat üst üste çalıştırır? İşte çağrı üzerine çalışma ve ücret ödemesi ile ilgili önemli detay…
27.11.2021 Çalışan Hakları
Çalışanlar ‘hibrit’ model istiyor
Çalışanlar ‘hibrit’ model istiyor Covid-19 salgınının ilk günlerinde yoğun bir şekilde uygulanan uzaktan çalışma modeli, aşılar ile birlikte yerini kademeli ofise geri dönüşe bırakıyor. Sodexo’nun Workplace Transformation araştırmasına göre çalışanların yüzde 85’i, “Hibrit çalışma düzeni verimliliğime katkı sağlıyor” diyor.
23.11.2021 Çalışan Hakları
Dev bankadan flaş karar! Artık haftada 4 gün çalışacaklar, maaş kesintisi yok...
Dev bankadan flaş karar! Artık haftada 4 gün çalışacaklar, maaş kesintisi yok... İngiltere’nin en büyük dijital bankalarından Atom Bank, çalışanlarının maaşını azaltmadan haftada dört gün mesaiye geçtiğini duyurdu. Haftada 5 gün 37,5 saat mesai yerine, dört gün 34 saat mesai yapılacağını belirten Atom Bank patronu Mark Mullen, "Covid bize bunun gerekli olmadığını gösterdi. Bence pazartesiden cumaya 9-5 saatleri arası çalışmak oldukça eski moda bir çalışma şekli" dedi.
23.11.2021 Ekonomi
Emeklilere güzel haber flaş maaş kararı! SGK borç çıkaramayacak ve...
Emeklilere güzel haber flaş maaş kararı! SGK borç çıkaramayacak ve... Emeklileri çok yakından ilgilendiren düzenleme. Meclis'e sunuldu. O maaşlar kesilmeyecek. Geriye dönük ödeme yapılmayacak, SGK borç çıkaramayacak. İşte düzenlemenin ayrıntıları...
16.11.2021 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Esnek Çalışma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki esnek çalışma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.