Uygur Türkü

Uygur Türkü

Son dakika uygur türkü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uygur türkü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uygur türkü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uygur Türkü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uygur türkü gelişmeleri de dahil olmak üzere 86 uygur türkü haberi bulunmuştur. Tüm uygur türkü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Soylu: Çin Başkonsolosluğu önündeki olaya ilişkin tahkikat başlatıldı
Bakan Soylu: Çin Başkonsolosluğu önündeki olaya ilişkin tahkikat başlatıldı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Sarıyer'deki Çin Başkonsolosluğu önündeki eylemcilerle polis arasında yaşanan tartışmaya ilişkin sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı.
30.11.2022 Gündem
Doğu Türkistan'da 30 kişinin hayatını kaybettiği yangın İstanbul'da protesto edildi
Doğu Türkistan'da 30 kişinin hayatını kaybettiği yangın İstanbul'da protesto edildi  Doğu Türkistan'da 30 katlı bir binada çıkan yangında 30 kişi hayatını kaybetti. Sarıyer'de eylem yapan 500 kişilik Uygur Türkü, yangında Çin yetkililerinin ihmali olduğunu söyleyerek protesto etti. 
26.11.2022 Gündem
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar…
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar… Tarihte bugün yaşanmış yeni doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olayları haberimizde kronolojik olarak sıraladık. Peki, 11 Ekim tarihinde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar oldu? 11 Ekim ne günü? İşte, 11 Ekim'de yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
11.10.2022 Gündem
Ehliyet, pasaportta yeni dönem! Bakan duyurdu...
Ehliyet, pasaportta yeni dönem! Bakan duyurdu... Ehliyet, pasaportta bir dönem sona eriyor. Yerli ve milli pasaport ile ilgili detaylar belli oluyor. Bakan Soylu ayrıntıları paylaştı. Geçerlilik süresi değişiyor. 5 yıl olan süre 10 yıla çıkartılıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Yerli e-pasaport, Yerli e-mavi kart ve Yerli e-sürücü belgesi tanıtım toplantısında konuşuyor. Bakan Soylu, yeni e-sürücü belgesi ve yeni e-pasaportlarda 'Turkey' yerine ilk kez 'Türkiye' ifadesi kullanılacağını da açıkladı. Konuşmasında vatandaşlık verilen Suriyeli sayısını da duyuran Soylu, "Bugüne kadar kriterleri sağlamak suretiyle vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950'di" dedi.
10.05.2022 Gündem
Akşener: Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya çağırıyorum
Akşener: Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya çağırıyorum İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Her gün her yerde Doğu Türkistan'daki insanlık dramını anlatacağız. Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya ve Uygur Türkleri için gereken adımları atmaya çağırıyorum" dedi.
14.12.2021 Siyaset
Akşener: Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya çağırıyorum
Akşener: Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya çağırıyorum İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Her gün her yerde Doğu Türkistan'daki insanlık dramını anlatacağız. Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya ve Uygur Türkleri için gereken adımları atmaya çağırıyorum" dedi.
14.12.2021 Siyaset
Romatizma tedavisi için kullandığı ilginç yöntem sonu oldu! Arılar...
Romatizma tedavisi için kullandığı ilginç yöntem sonu oldu! Arılar... İlginç olay İstanbul’da yaşandı. Yıllardır romatizma ağrısı çekiyordu, çözümü bunda buldu. Uygur Türk’ü Maisumu Aili ile tanışarak tedaviye başladı. Seansları sık sık tekrarlıyordu. Son seansın ardından aniden fenalaştı. Bal arısı ile tedavi sonu oldu. O anları anlatan talihsiz adamın oğlu ise “Kalp masajı falan yapmışlar ama kurtaramamışlar. Ambulansa haber vermişler ama artık çok geçmiş. Şoke olduk” dedi.
30.07.2021 Gündem
Dünyaca ünlü şirketler Çin'in hedefinde! Mağazalar tek tek kapanıyor: Nike, Adidas, H&M, FILA, Burberry, Lacoste ve Uniqlo...
Dünyaca ünlü şirketler Çin'in hedefinde! Mağazalar tek tek kapanıyor: Nike, Adidas, H&M, FILA, Burberry, Lacoste ve Uniqlo... Son dakika haberine göre; ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin Uygurlara soykırım yapıldığı suçlamasıyla bazı Çin hükümeti yetkililerine yaptırım uygulamasının ardından Pekin ile Batı arasındaki mücadelenin yeni perdesinde özel şirketler sahne alıyor. Pamuk, bu sert kavganın ana aktörü.
24.05.2021 Ekonomi
Apple'dan 'Uygur' adımı! Çinli firmayla sözleşmeyi sonlandırdı
Apple'dan 'Uygur' adımı! Çinli firmayla sözleşmeyi sonlandırdı ABD'li teknoloji şirketi Apple'ın, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yoğunlukla bulunan Uygur Türklerinin zorla çalıştırıldığı gerekçesiyle Çinli kamera ve parça tedarikçisi Ofilm Group şirketiyle sözleşmelerini sonlandırdığı iddia edildi.
17.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Soylu: Uygur Türkü kardeşlerimiz, devletimizin teminatındadır
Bakan Soylu: Uygur Türkü kardeşlerimiz, devletimizin teminatındadır İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uygur Türkü kardeşlerimiz, milletimizin ve devletimizin teminatındadır. Çünkü bu vatan onların da vatanıdır" dedi.
15.02.2021 Gündem
İngiltere'den Çin'e Uygur Türkleri ambargosu
İngiltere'den Çin'e Uygur Türkleri ambargosu Aralık ayında ortaya çıkarılan belgelerin ardından İngiltere harekete geçti, Dışişleri Bakanı Raab Çin'in Uygur Türklerine barbarlık uyguladığını belirterek zorla çalıştırılarak elde edilen ürünlerin ithaline yasak getirileceğini açıkladı.
12.01.2021 Dünya
Twitter, Uygur Türklerine yönelik paylaşımı kaldırdı
Twitter, Uygur Türklerine yönelik paylaşımı kaldırdı Sosyal paylaşım sitesi Twitter, Çin'in ABD Büyükelçiliği tarafından Çin Devletinin Uygur Türklerinin çocuk yapmasını kısıtlamaya yönelik uygulamayı öven paylaşımı kaldırdı.
9.01.2021 Dünya
Alibaba'nın yüz tanıma sistemi için flaş iddia!
Alibaba'nın yüz tanıma sistemi için flaş iddia! Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın geliştirdiği yüz tanıma sisteminin yazılımında Uygur Türklerini özel olarak ayıran bir kod olduğu iddia edildi.
17.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Avcılar'daki silahlı saldırı ile ilgili 'casusluk' iddiası
Avcılar'daki silahlı saldırı ile ilgili 'casusluk' iddiası Bir arkadaşının evine yemeğe davetli olan Çin pasaportu taşıyan Uygur Türkü Yusufujrang Aimaitijiang, bakkala gitmek için evden çıktı. Alışveriş sonrası dönüşünde binaya girerken arkasından gelen bir kişi, Aimaitijiang'a tabanca ile iki el ateş etti. Sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Aimaitijiang'ın, bir süre önce yurt dışındaki Uygur Türkleri ile ilgili casusluk yapması konusunda kendisine ve ailesine tehditlerde bulunulduğunu söylediği öne sürüldü.
5.11.2020 Gündem
ABD'den Çin'e karşı 'Uygur Zorunlu İşçiliği Engelleme Tasarısı'
ABD'den Çin'e karşı 'Uygur Zorunlu İşçiliği Engelleme Tasarısı' ABD Temsilciler Meclisi, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde zorla çalıştırma ile üretilen ürünlerin ABD'ye ithalatın yasaklanmasını ve işçi kaçakçılığına karışan bireylere yaptırım uygulanmasını öngören bir tasarı geçirdi.
22.09.2020 Dünya
Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı baskının belgeleri sızdı! Ortalık karıştı
Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı baskının belgeleri sızdı! Ortalık karıştı Çin'in gözaltı kamplarında tutulan yüz binlerce Müslüman Uygur Türkü ile ilgili belgelere uluslararası medya ulaştı. Belgelerde Uygurların 'kızının türban takması', 'yurt dışından biriyle iletişim kurmak', 'yabancı internet sitesine girmek' veya 'güvenilmez olmak' gibi nedenlerle kamplara gönderildiği görülüyor.
18.02.2020 Dünya
Susturuculu silahla süikast! İş insanı böyle öldürüldü…
Susturuculu silahla süikast! İş insanı böyle öldürüldü… Fatih’te bir kafede otururken suikaste kurban giden Uygur Türkü iş insanı Saimait Airken öldürülme anı kamera görüntüleri ortaya çıktı. Suikastçi ağır adımlarla kafeye ilerlerken bir yandan da silahına susturucuyu takıyor. saniyeler içerisinde iş insanını öldüren katil zanlısı hızla olay yerinden kaçıyor.
22.11.2019 Gündem
Fatih'teki infaz: 700 milyon dolar iddiası!
Fatih'teki infaz: 700 milyon dolar iddiası! Fatih'te bir otele ait kafede otururken silahlı saldırı sonucu öldürülen iş adamı Saimait Aierken cinayetiyle ilgili 3 kişi yakalandı. Saimait Aierken'in adının Kırgızistan'da 700 milyon doların yurtdışına kaçırılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada geçtiği öğrenildi.
12.11.2019 Yaşam
Kanlı infazın detayları ortaya çıktı
Kanlı infazın detayları ortaya çıktı Fatih’te bir otelin kafe bölümünde oturan Uygur Türkü Saımaıtı Aıerken, uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlatırken, olayın alacak verecek meselesinden kaynaklandığı öğrenildi.
11.11.2019 Yaşam
'Çin Uygur camilerini yıkıyor'
'Çin Uygur camilerini yıkıyor' Çinli otoritelerin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde aralarında yüzlerce yıllık camiler ve türbelerin de olduğu 33 dini mekanı tamamen veya kısmen yıktığı ileri sürüldü.
7.05.2019 Dünya
ABD'den Türkiye'nin Uygur açıklamasına destek
ABD'den Türkiye'nin Uygur açıklamasına destek ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye Dışişleri Bakanlığının Uygur Türklerine ilişkin açıklamasına destek verdi.
15.02.2019 Dünya
Uygur aydını ve bilim insanlarından haber alınamıyor
Uygur aydını ve bilim insanlarından haber alınamıyor Avrupa Parlamentosu ve Uluslararası Af Örgütü gibi kuruluşlar, Uygur toplumunun pek çok aydın ve bilim insanından haber alınamadığına dikkati çekiyor.
11.02.2019 Dünya
Uygur Türklerini kamplara götürüyorlar!
Uygur Türklerini kamplara götürüyorlar! Çin Yönetimi, zorla toplama kamplarına aldığı Uygur Türklerinin çocuklarını da akrabalarına vermek yerine yetimhanelere yerleştiriyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü, uygulamayı “sapkın hükümet programının parçası” şeklinde nitelendirdi. Program uyarınca Uygur Türkü çocukların yüzde 100’ünün yetimhanelere alınması planlanıyor.
19.10.2018 Dünya
Çin'den Uygur Türkleri hakkında skandal açıklama!
Çin'den Uygur Türkleri hakkında skandal açıklama! Çin'de Şincan Özerk Uygur bölgesinin valisi Şohrat Zakir, gözetim kamplarında tutulan bir milyondan fazla Uygur Türkü için küstah ifadeler kullandı ve onlara eğitim vererek "hayatlarına renk kattıklarını" söyledi.
16.10.2018 Dünya
Uygur Türkleri'ni zorla tuttukları kamplar yasallaştı
Uygur Türkleri'ni zorla tuttukları kamplar yasallaştı Batı Şincan bölgesinde Çin'in Uygur Türkleri'ni keyfi gözaltılarla zorla tuttuğu gözetim kampları yasallaştı.
11.10.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Uygur Türkü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uygur türkü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.