Uygur Türkleri

Uygur Türkleri

Son dakika uygur türkleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uygur türkleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uygur türkleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uygur Türkleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uygur türkleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 145 uygur türkleri haberi bulunmuştur. Tüm uygur türkleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Siirt’te anız yangınında 500 dönüm alan zarar gördü! Soruşturma başlatıldı
Siirt’te anız yangınında 500 dönüm alan zarar gördü! Soruşturma başlatıldı Siirt’te çıkan, 12 saatte söndürülen anız yangınında 500 dönüm alan zarar gördü.
1.10.2023 Yaşam
Tarabya'da Uygur Türkleri'nden Çin protestosu! Kalabalık olaysız dağıldı
Tarabya'da Uygur Türkleri'nden Çin protestosu! Kalabalık olaysız dağıldı Çin Konsolosluğu yakınında toplanan Uygur Türkleri, Doğu Türkistan’ın Çin tarafından işgal edilmesinin 74. yıldönümünde protesto gösterisi düzenledi. "Yaşasın bağımsız Doğu Türkistan" sloganları atan kalabalık basın açıklamasının ardında dağıldı.
1.10.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC mesajı: Dünyayı siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC mesajı: Dünyayı siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap etti. 'Teröre göz yumanlar var' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye, Kuzey Afrika ve Sahel bölgesinde vekalet savaşlarının aracı haline dönüştürülen terörizm, kırılganlığı hızla artan uluslararası güvenlik iklimine onarılamaz zararlar veriliyor" ifadelerini kullandı. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek BM'deki reform çağrısını yineleyen Erdoğan, "Güvenlik Konseyi artık dünya güvenliğinin teminatı olmaktan çıkmış, 5 ülkenin siyasi stratejilerin çarpışma haline gelmiştir" dedi. KKTC mesajı da veren Erdoğan, "Uluslararası toplumu, KKTC'nin bağımsızlığını tanımaya, bu ülkeyle diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz." diye konuştu.
19.09.2023 Gündem
Bahçeli: MHP, Sayın Rabia Kadir’i misafir etmeye hazırdır
Bahçeli: MHP, Sayın Rabia Kadir’i misafir etmeye hazırdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Rabia Kadir’in Türkiye’ye ziyaretinin önündeki engellerin kaldırılarak milletiyle özlem gidermesi en samimi dilek ve temennimdir. Milliyetçi Hareket Partisi Sayın Rabia Kadir’i misafir etmeye hazırdır" dedi.
24.06.2023 Gündem
Türk tarihinin en eski ve köklü sanatları Ayvalık’ta sergileniyor
Türk tarihinin en eski ve köklü sanatları Ayvalık’ta sergileniyor Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Türk tarihinin en önemli sanatlarından açılan minyatür ve tezhip sergisi Ayvalık Belediyesi’ne ait Kırlangıç AVM’de açıldı.
22.06.2023 Kültür Sanat
Bakan Çavuşoğlu: Çatışmaların yaklaşık yüzde 60’ı da İslam İşbirliği Birliği Teşkilatının coğrafyasında gerçekleşiyor
Bakan Çavuşoğlu: Çatışmaların yaklaşık yüzde 60’ı da İslam İşbirliği Birliği Teşkilatının coğrafyasında gerçekleşiyor Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York’taki İslam İşbirliği Teşkilatı Yıllık Koordinasyon Toplantısı’ndaki hitabında, “İki milyardan fazla kişi çatışma bölgelerinde yaşıyor. Bu çatışmaların yaklaşık yüzde 60’ı da İslam İşbirliği Birliği Teşkilatının coğrafyasında gerçekleşiyor” ifadelerini kullanarak, “Kıbrıslı Türkler haksız bir izolasyon ve ambargoyla karşı karşıya” dedi.
22.09.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu bizzat açıkladı! Yatırım miktarı 10 milyar dolara yükseldi
Bakan Çavuşoğlu bizzat açıkladı! Yatırım miktarı 10 milyar dolara yükseldi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kamboçya'daki temaslarının ardından yaptığı açıklamada, "Görüştüğümüz tüm muhataplar, Türkiye’nin tahıl konusunda Birleşmiş Milletlerle oynadığı rol konusunda teşekkürlerini ilettiler. Türkiye’ye yönelik güvenlerini, Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’ye güvendiklerini söylediler. Görüyorum ki gerçekten Türkiye'ye yönelik umut da artıyor. Türkiye küresel bir aktör oldu" dedi. Çavuşoğlu ayrıca, " Özellikle iş çevrelerimizin de ciddi artan ilgisi var, yatırımlar artıyor, ticaretimiz artıyor. ASEAN ülkelerinin Türkiye’deki yatırım miktarı 10.3 milyar dolarak çıktı. Türk şirketlerinin yatırım miktarı da 471 milyon dolar civarındaydı." ifadelerini kullandı.
3.08.2022 Siyaset
Ehliyet, pasaportta yeni dönem! Bakan duyurdu...
Ehliyet, pasaportta yeni dönem! Bakan duyurdu... Ehliyet, pasaportta bir dönem sona eriyor. Yerli ve milli pasaport ile ilgili detaylar belli oluyor. Bakan Soylu ayrıntıları paylaştı. Geçerlilik süresi değişiyor. 5 yıl olan süre 10 yıla çıkartılıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Yerli e-pasaport, Yerli e-mavi kart ve Yerli e-sürücü belgesi tanıtım toplantısında konuşuyor. Bakan Soylu, yeni e-sürücü belgesi ve yeni e-pasaportlarda 'Turkey' yerine ilk kez 'Türkiye' ifadesi kullanılacağını da açıkladı. Konuşmasında vatandaşlık verilen Suriyeli sayısını da duyuran Soylu, "Bugüne kadar kriterleri sağlamak suretiyle vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950'di" dedi.
10.05.2022 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ukrayna'daki savaş çifte standardı göz önüne serdi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ukrayna'daki savaş çifte standardı göz önüne serdi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Pakistan'daki İslam İşbirliği Teşkilatı 48. Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “Bizim için Harkov’da dökülen kan ile Halep’te dökülen kan birdir” dedi.
22.03.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu: Kardeş Filistin halkının meşru mücadelesini desteklemeye devam edeceğiz
Bakan Çavuşoğlu: Kardeş Filistin halkının meşru mücadelesini desteklemeye devam edeceğiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İşgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinli kardeşlerimizin sıkıntılarını dünyanın gündeminde tutmalıyız. Türkiye olarak İİT Zirve Dönem Başkanlığımızda Kudüs'ün statüsünün ve Filistinli sivillerin korunması çabalarına öncülük ettik. Bu konuda BM'de önemli adımlar attık. Kardeş Filistin halkının meşru mücadelesini de desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
16.02.2022 Siyaset
Akşener: Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya çağırıyorum
Akşener: Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya çağırıyorum İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Her gün her yerde Doğu Türkistan'daki insanlık dramını anlatacağız. Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya ve Uygur Türkleri için gereken adımları atmaya çağırıyorum" dedi.
14.12.2021 Siyaset
Akşener: Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya çağırıyorum
Akşener: Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya çağırıyorum İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Her gün her yerde Doğu Türkistan'daki insanlık dramını anlatacağız. Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya ve Uygur Türkleri için gereken adımları atmaya çağırıyorum" dedi.
14.12.2021 Siyaset
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping Uygulara karşı kan donduran emir! Yalan deşifre oldu: 317 sayfalık yeni belgeler ortaya çıktı...
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping Uygulara karşı kan donduran emir! Yalan deşifre oldu: 317 sayfalık yeni belgeler ortaya çıktı... Çin'de Uygurlara karşı yapılan insanlık dışı uygulamaları gösteren yeni belgeler ortaya çıktı. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in batısındaki Sincan bölgesinde batılı hükümetlerin 'soykırım' olarak tanımladığı şeyle ilk kez doğrudan bağlantılı olduğuna işaret eden belgeler sızdı.
1.12.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunlara kalıcı çözümler oluşturmalıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunlara kalıcı çözümler oluşturmalıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İş Birliği Bakanlar toplantısına video mesaj ile katıldı. Erdoğan, "Geleceğimizi tehdit eden yoksulluk, iklim sorunu, terör karşısında kalıcı çözümler oluşturmalıyız" dedi.
24.11.2021 Siyaset
BM moratoryum çağrısı yaptı! Yapay zeka...
BM moratoryum çağrısı yaptı! Yapay zeka... BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin yapay zeka sistemlerine ilişkin yeni raporu açıklandı. Buna göre, insan haklarını riske atan yapay zeka kullanımına ilişkin moratoryum çağrısı yapıldı.
15.09.2021 Bilim ve Teknoloji
ABD'den 14 Çinli şirkete yaptırım
ABD'den 14 Çinli şirkete yaptırım Çin'in Uygur Türklerine yönelik baskı ve uygulamaları Batı'nın gündeminde. ABD, Çin merkezli 14 şirketi daha yaptırım listesine aldı. Pekin, karara tepki gösterdi. Belçika Meclisi de Uygur Türklerinin "soykırım riski" altında olduğunu kabul etti.
9.07.2021 Dünya
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Sorumsuz bir istismar kampanyası yürütülüyor
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Sorumsuz bir istismar kampanyası yürütülüyor MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "İstanbul Sözleşmesi etrafında yürütülen tartışmalar esef verici boyuttadır. Kadına şiddet sanki cezasız ve yaptırım kalacaktır. Sorumsuz bir istismar kampanyası yürütülüyor. Bu sinsi propagandanın sistematik şekilde körüklendiği açıktır. MHP kadına karşı şiddeti ön şartsız reddetmektedir. " dedi.
30.03.2021 Siyaset
Kanada, Çin'in Uygur Türklerine yönelik uygulamalarını 'soykırım' olarak tanımladı
Kanada, Çin'in Uygur Türklerine yönelik uygulamalarını 'soykırım' olarak tanımladı Kanada Federal Parlamentosu, Çin'in Uygur Türklerine yönelik uygulamalarını "soykırım" olarak tanımlayan yasayı onayladı.
22.02.2021 Dünya
Arsenal'den açıklama! 'Mesut Özil'i Uygur Türkleri için...'
Arsenal'den açıklama! 'Mesut Özil'i Uygur Türkleri için...' Arsenal CEO'su Vinai Venkatesham, Mesut Özil ve yıldız futbolcunun 'Uygur Türkleri' paylaşımı konusunda çok önemli açıklamalarda bulundu.
19.02.2021 Fenerbahçe
Twitter’dan flaş Çin kararı! Askıya alındı
Twitter’dan flaş Çin kararı! Askıya alındı Çin’in ABD Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabı, Uygur Türklerine karşı uygulanan politikaları savunan paylaşımlar yaptığı için askıya alındı.
21.01.2021 Dünya
İngiltere'den Çin'e Uygur Türkleri ambargosu
İngiltere'den Çin'e Uygur Türkleri ambargosu Aralık ayında ortaya çıkarılan belgelerin ardından İngiltere harekete geçti, Dışişleri Bakanı Raab Çin'in Uygur Türklerine barbarlık uyguladığını belirterek zorla çalıştırılarak elde edilen ürünlerin ithaline yasak getirileceğini açıkladı.
12.01.2021 Dünya
Alibaba'nın yüz tanıma sistemi için flaş iddia!
Alibaba'nın yüz tanıma sistemi için flaş iddia! Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın geliştirdiği yüz tanıma sisteminin yazılımında Uygur Türklerini özel olarak ayıran bir kod olduğu iddia edildi.
17.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Vahşi cinayetin ardından şok sözler!
Vahşi cinayetin ardından şok sözler! İstanbul'da 2019 yılında Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Lisha Yu'nun aracına çarparak kaza süsü veren, Yu'yu araçlarına zorla sokarak kaçıran ve öldürdükten sonra valize koyarak Bilecik'e gömdükleri iddia edilen 4'ü tutuklu 5 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Abdulgaffar Tamuygur, Yunuscan Türkistanlı ve Hüseyin Ahmed'in olaydan 2 gün sonra yanına geldiğini belirterek, "Yunuscan, bir arkadaşının Çinli bir kadından alacağı olduğunu, bu arkadaşının bir araç kiraladığını, bagaja baktıklarında kadının öldüğünü anladıklarını ve benim arsamın dışında kalan ormanlık alana gömdüklerini anlattı. Bunu duyunca yanımdan kovdum, 'Nasıl böyle bir şey yaparsınız?' diye kızdım. Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum" dedi. Diğer sanıklar ise suçlamaları reddetti.
10.12.2020 Yaşam
Avcılar'daki silahlı saldırı ile ilgili 'casusluk' iddiası
Avcılar'daki silahlı saldırı ile ilgili 'casusluk' iddiası Bir arkadaşının evine yemeğe davetli olan Çin pasaportu taşıyan Uygur Türkü Yusufujrang Aimaitijiang, bakkala gitmek için evden çıktı. Alışveriş sonrası dönüşünde binaya girerken arkasından gelen bir kişi, Aimaitijiang'a tabanca ile iki el ateş etti. Sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Aimaitijiang'ın, bir süre önce yurt dışındaki Uygur Türkleri ile ilgili casusluk yapması konusunda kendisine ve ailesine tehditlerde bulunulduğunu söylediği öne sürüldü.
5.11.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Uygur Türkleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uygur türkleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.