Usulsüzlük

Usulsüzlük

Son dakika usulsüzlük haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan usulsüzlük ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını usulsüzlük haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Usulsüzlük

haberleri sayfasında son dakika yaşanan usulsüzlük gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.616 usulsüzlük haberi bulunmuştur. Tüm usulsüzlük haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yüksek Seçim Kurulu 21 seçim bölgesi için yapılan 22 itirazı karara bağladı
Yüksek Seçim Kurulu 21 seçim bölgesi için yapılan 22 itirazı karara bağladı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin 21 seçim bölgesinde yaptığı 22 itirazı karara bağladı.
12.04.2024 Gündem
CHP'li belediye başkan adayına soruşturma! Ses kaydı incelendi
CHP'li belediye başkan adayına soruşturma! Ses kaydı incelendi Muğla'da Menteşe ilçesinin CHP Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal'ın, İmar Komisyon Başkanı olduğu dönemde telefonda rüşvet istediği ileri sürülen ses kaydı yayınlandı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, ses kaydının Ankara Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü Ses İnceleme Büro Amirliği'nce yapılan incelemesinin ardından hazırlanan raporda, birinci derecede Köksal'a ait olduğunun tespit edildiği belirtildi. Ses kaydının kendisine ait olmadığını söyleyip suç duyurusunda bulunan Köksal, "Seçim takviminin son 2 gününde de her türlü manipülasyona ve hukuk dışı yollarla başvurmaya devam edecekleri şüphesizdir. Benim alnım ak, içim rahat, vicdanım hür, geçmişim temiz, geleceğim aydınlık karşınızdayım. Cezai ve hukuki süreçlerin takipçisi olacağız" dedi.
29.03.2024 Gündem
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Süre uzatıldı
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Süre uzatıldı Kira vergisi ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Mart ayı vergi beyannamesi ayı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kira gelirleri ve vergilendirilmesi bu yıl da beyan dönemi olan mart ayında gündemde. Öte yandan Kira gelir vergisinin zamanında ödenmemesi veya beyanname verilmemesi durumlarında cezai işlemler uygulanır. Bu ceza miktarı, kira bedelinin yüzde 5'ine kadar değişebilir ve istisna tutarından yararlanılamaz. Ayrıca, gecikme zammı aylık olarak eklenir ve usulsüzlük cezası da getirilebilir.
29.03.2024 Ekonomi
Siyasi partilerde bağış tartışması! Miktar 351 bin TL’ye kadar çıkabiliyor
Siyasi partilerde bağış tartışması! Miktar 351 bin TL’ye kadar çıkabiliyor CHP’nin il binasının alımı sırasında bir avukatlık bürosunda çekilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleri siyasi partilere yapılan bağışları gündeme getirdi. Partilere yapılacak bağışın üst limitinin mevzuata göre 2024 yılı için 351 bin 134 TL olarak belirlendiği görülürken, genel merkezlerin ise bu konu ile ilgili özel web sayfaları oluşturarak, kredi kartı veya havale üzerinden 25 TL’den başlayan rakamlarda bağış kabul ettikleri ortaya çıktı. Siyasi Partiler Kanununa göre bağışın şeklinin belli olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Miktarı da bellidir. Yapılan kampanyada verilen hesap numaraları var. Bu hesap numara yatan paralar mıdır? Acaba bir başka kaynaktan mı geliyor?” derken, Hukukçu Prof. Dr. Erol Ulusoy da siyasi partilerin 5 milyon liraya kadar harcamalarını makbuz ve faturalandırmak zorunda olmadığını belirtti.
18.03.2024 Gündem
Ehliyet çetesi savcıya tosladı! Çete lideri sistemi böyle anlattı
Ehliyet çetesi savcıya tosladı! Çete lideri sistemi böyle anlattı Okuma yazma bilmeyen Türk ve özellikle Suriye uyrukluların, kopya ile ehliyet almalarını sağladıkları tespit edilen çete üyeleri hakkında dava açıldı. Çete yöneticileri hakkında 900 yıla kadar hapis cezası istendi.
18.03.2024 Gündem
Kira vergisi için son gün uyarısı yapıldı! Ödemeyenlere ceza kesiliyor
Kira vergisi için son gün uyarısı yapıldı! Ödemeyenlere ceza kesiliyor Kira vergisi ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Mart ayı vergi beyannamesi ayı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kira gelirleri ve vergilendirilmesi bu yıl da beyan dönemi olan mart ayında gündemde. Öte yandan Kira gelir vergisinin zamanında ödenmemesi veya beyanname verilmemesi durumlarında cezai işlemler uygulanır. Bu ceza miktarı, kira bedelinin yüzde 5'ine kadar değişebilir ve istisna tutarından yararlanılamaz. Ayrıca, gecikme zammı aylık olarak eklenir ve usulsüzlük cezası da getirilebilir.
11.03.2024 Ekonomi
Torunun gözü önünde husumetlisini minibüsle ezerek öldürmüştü, mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı
Torunun gözü önünde husumetlisini minibüsle ezerek öldürmüştü, mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı Bolu’da husumetlisi İsmail Çetin’i (62), 3 yaşındaki torununun gözü önünde, kullandığı minibüsle başının üstünden geçerek öldüren İrfan Başkalaycı (70) ilk duruşmada, “Bana ağır küfürler etti ve beni öldüreceğini söyledi. Onu uzaklaştırmak istedim ve gaza bastım. Çetin, aracın yanındaydı. Öldürme kastım yoktu. Eşim araya girmeseydi o beni öldürmüştü” diyerek kendini savundu. Duruşma salonunun önünde Başkalaycı ailesine bağırıp tepki gösteren İsmail Çetin’in oğlu E.Ç.’ye mahkemenin düzenini bozmaktan 2 gün disiplin hapsi cezası verildi.
6.03.2024 Gündem
SGK ceza konusunda ilk adımı attı! Emekli maaşları tehlikleye girdi: Bugüne kadar aldıkları maaşı iade edecekler!
SGK ceza konusunda ilk adımı attı! Emekli maaşları tehlikleye girdi: Bugüne kadar aldıkları maaşı iade edecekler! SGK denetmen ve müfettişleri, denetimlerini Şubat ayıyla birlikte sıklaştırdı. Milyonlarca emeklinin maaşları inceleme altına alındı. Usulsüzlük yapan kişilerin emekli maaşları kesildi. Bu kişiler bugüne kadar aldıkları paraları iade edecek.
26.02.2024 Çalışma Hayatı
Kira vergisini ödemeyene ceza geliyor! Tarihler açıklandı
Kira vergisini ödemeyene ceza geliyor! Tarihler açıklandı Konut ve işyeri sahibi 2 milyonun üzerinde vatandaş 2023'te elde ettiği kira geliri için beyanname verecek. Hiç beyanname vermeyen ya da kira gelirini düşük gösterenler içinse cezai işlem uygulanacak.
21.02.2024 Ekonomi
Büyükçekmece’de bir skandal daha… ‘İnşaat alanında şehitlere ait kemikler var’
Büyükçekmece’de bir skandal daha… ‘İnşaat alanında şehitlere ait kemikler var’ İstanbul'da Büyükçekmece Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyonda göz altına alınan 21 kişiden 8'i tutuklanmıştı. Rüşvet operasyonuna konu olan villalarla ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. İnşaat alanında şehitlere ait kemiklerin bulunması üzerine Anıtlar Kurulu belediyeye inşaatı durdurun yazısı gönderdi. Olayla ilgili detayları CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er aktardı…
31.01.2024 Gündem
Gabonlu üniversite öğrencisi Dina’nın ölümüyle ilgili 2’nci duruşmada sanığın ifadesi ortaya çıktı
Gabonlu üniversite öğrencisi Dina’nın ölümüyle ilgili 2’nci duruşmada sanığın ifadesi ortaya çıktı Karabük'te, Filyos Çayı'nda cesedi bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın (17) ölümüne ilişkin Dursun Acar’ın tutuklu yargılandığı davanın 2’nci duruşmasında genç kızın aile avukatlarından Gülyeter Aktepe ile mahkeme başkanı arasında ırkçılık tartışması yaşandı. Aktepe, Dina’nın Türkiye’de ırkçılığa maruz kaldığını söyledi. Mahkeme Başkanı ise “Türkiye’de veya Karabük’te ırkçılık olsa 10 bin yabancı öğrenci olmaz. Türkiye’de ırkçılık yoktur” diye cevap verdi.
24.01.2024 Gündem
Kira vergisi için kritik detaylar ortaya çıktı! Ev sahiplerine ceza kesiliyor
Kira vergisi için kritik detaylar ortaya çıktı! Ev sahiplerine ceza kesiliyor Kira gelirlerini doğru beyan etmeyenler devletin radarına girdi. Tapu ve nüfus verilerinin incelenmesi sonucunda, kira geliri elde edebilme potansiyeline sahip yaklaşık 4.5 milyon konutun fiili tespitleri sağlanacak. Buna göre, 2024 yılı için yıllık 33 bin lira, aylık ise 2 bin 750 lira üzerindeki kira gelirleri beyan edilmeli. Aksi durumda usulsüzlük kapsamında cezalar ve faizli ödeme yükümlülükleri bulunuyor.
24.01.2024 Ekonomi
Şehirler arası otobüslerde yeni dönem! 1 Ocak'ta yürürlüğe giriyor
Şehirler arası otobüslerde yeni dönem! 1 Ocak'ta yürürlüğe giriyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca 1 Ocak 2024 yılı itibarıyla şehirler arası otobüslerin konum, saat gibi anlık verilerinin paylaşıldığı araç takip cihazı takılacağı açıklandı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, "Şu anda Türkiye'deki 100 bine yakın araçta olması gereken bir sistem bu, ama yüzde 30'unda var, yüzde 70'inde yok. Yani 70 bin araca takılacak, 15-20 günlük süre içinde bunların takılmasının mümkün olmadığını bakanlığa ifade ettik. Zorunluluğu kaldırmayalım fakat yaptırımları erteleyelim. Çünkü çok ağır yaptırımlar geliyor, firmaların kapanmasına kadar olan bir süreci yaşatacaklar" dedi.
18.12.2023 Gündem
Fatih Terim’in ifadesi ortaya çıktı: Seçil’e fon için para vermedim
Fatih Terim’in ifadesi ortaya çıktı: Seçil’e fon için para vermedim Bankacı Seçil Erzan davasında Fatih Terim’in ifadesinde “Bu fonla alakalı Seçil Erzan’a hiç para vermedim. Bahsedilen fon ile yakından uzaktan ilgim yok” dediği öne sürüldü.
24.11.2023 Gündem
Evlilik tazminatı Yargıtay’a takıldı! Emsal karar
Evlilik tazminatı Yargıtay’a takıldı! Emsal karar Ankara’da çalıştığı işyerinde usulsüzlük yaptığı belirlenen kadın işçinin evlilik nedeniyle talep ettiği tazminat hakkı, Yargıtay’a takıldı. Yargıtay, işçiyi yaptığı usulsüzlük nedeniyle haklı fesihle işten çıkaran işvereni haklı bularak tazminat kararını bozdu.
13.10.2023 Gündem
Ünlüleri 55 milyon dolar dolandırdı! Şüphe çekmemek için bakın ne yapmış
Ünlüleri 55 milyon dolar dolandırdı! Şüphe çekmemek için bakın ne yapmış Fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de olduğu çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan özel bir bankanın şube müdürü Seçil Erzan hakkındaki BDDK raporu ortaya çıktı.
11.10.2023 Gündem
300 bin lira ödedikleri tatilde ters kelepçeyle mahzene atıldılar
300 bin lira ödedikleri tatilde ters kelepçeyle mahzene atıldılar İzmir'de yaşayan çift küçük kızları ile birlikte güzel bir yurt dışı tatili yapmak istediler ama 300 bin TL'lik tatilde başlarına gelmeyen kalmadı. Tatilleri zehir oldu.
1.09.2023 Yaşam
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme Vatandaş taksi bulamıyor, taksici tarifelerden şikâyet ediyor. Şu anda bir şoför kontağı yaklaşık ortalama 1300 lira borçla açıyor. Günü kurtarması için saatte ortalama 300 lira kazanması lazım. Aylık plaka kirası 22 bin lira. Buna yakıt, yıkama, durak parası, yemek, sigorta ve bakım masrafı eklenince şoförler önemli bir yükün altında kalıyor. Şoförler tarifeler düşük kaldıkça yolcu seçmeye, turist aramaya devam edeceklerini, trafiğe girmeyeceklerini söylüyorlar. Sorunun asıl kaynağı olarak ise yine plakaları elinde tutan galericiler gösteriliyor. İşte şikâyet konuları, yolcu hakları ve kazanç denklemiyle taksi ekonomisi.
12.08.2023 Ekonomi
Adres değişikliği ile ilgili milyonları ilgilendiren karar! 'Taşındım' bahanesi bitti
Adres değişikliği ile ilgili milyonları ilgilendiren karar! 'Taşındım' bahanesi bitti Bazı davaların yıllarca sürmesine sebep olan taraflara ulaşılamaması ile alakalı Yargıtay'dan emsal nitelikte bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme; adresini değiştiren tarafın bunu bildirmediği ve adres kayıt sisteminde yerleşim yeri adresi de tespit edilemediği takdirde, tebliğ olunacak evrakın bir nüshasının eski adrese ait binanın kapısına asılmasının yeterli olduğuna hükmetti. Kararda; bu tür durumlarda evrakın asılma tarihinin tebliğ tarihi sayılacağına dikkat çekildi.
25.06.2023 Yaşam
6 ildeki fındık alımında usulsüzlük operasyonunda 18 şüpheli adliyede
6 ildeki fındık alımında usulsüzlük operasyonunda 18 şüpheli adliyede Kocaeli'de Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, fındık alımlarında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla Kocaeli merkezli 6 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden 18'i adliyeye sevk edildi.
16.06.2023 Gündem
Ev sahibine sahte polis tuzağı! Akılalmaz parola oyununu anlattı: Bunlar bambaşka
Ev sahibine sahte polis tuzağı! Akılalmaz parola oyununu anlattı: Bunlar bambaşka Edirne'de kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların 386 bin lirasını aldığı Aynur Özdoğan (84), emlakçının durumu fark etmesiyle evini de satmaktan son anda kurtuldu. Dolandırıcıların kendisine buluşmada parola söylettiklerini belirten Özdoğan, “Bana buluşmada parola da söylettiler. Ben 'barış' diyecekmişim, onlar da 'pınar' diyecekmiş. Dedikleri gibi parayı alacak kişi geldi ve parolayı söyledik. Parayı çantadan çıkartıp verdim ve gitti. Ben başkalarına akıl veriyordum, 'sakın kanmayın, etmeyin' diyordum. Bunlar bambaşka, çok kalabalık ve pişkin insanlar. Kimse kanmasın" dedi.
16.06.2023 Yaşam
Sıfır arabada yeni fırsatçılık! Alıcılardan sıra ücreti isteniyor
Sıfır arabada yeni fırsatçılık! Alıcılardan sıra ücreti isteniyor Bayiye sıfır araç almak için giden müşterilerden şimdi de 'sıra ücreti' talep ediliyor. Alıcının bekleme süresini kısaltmak için para isteyerek, listede öne çeken fırsatçı bayilere karşı sektör temsilcileri uyarıyor. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Hasret Kaya ve Kameraman Emir Ünlü aktardı.
10.06.2023 Otomobil
Sıfır arabada 'ek paket' tuzağı! Ücreti ödeyen aracına daha hızlı kavuşuyor
Sıfır arabada 'ek paket' tuzağı! Ücreti ödeyen aracına daha hızlı kavuşuyor Sıfır otomobil piyasasındaki üretim ve tedarik problemlerinden dolayı ortaya çıkan arz problemi her geçen gün büyürken, fiyatlarda da fahiş artışa neden oldu. Bu durumu fırsat bilen bazı sıfır araba bayileri, müşterileri öncelikli hele getirmek için ‘uydurma gerekçelerle’ ekstra ücret istemeye başladı. Üstelik bu duruma olumlu cevap veren alıcıya, yeni aracına hızlı kavuşacağını vaat ederek. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, vatandaşları fırsatçılara karşı uyardı.
8.06.2023 Ekonomi
İsmini Twitter'da görünce harekete geçti! Şikayet edin, cezası 3 aydan başlıyor
İsmini Twitter'da görünce harekete geçti! Şikayet edin, cezası 3 aydan başlıyor Sosyal medya kullanımının yoğun şekilde artması, artık suçları oradan işlemeye doğru götürdü. Çalışanını işten çıkardıktan sonra ismini de yazıp Tweet atan firma için kötü haber geldi ve şirket aleyhine tazminat cezası kararı verildi. Vatandaşların kişisel bilgilerinin sosyal medya platformlarında başkaları tarafından paylaşımı suç unsuru oluşturuyor. Peki böyle bir durumla karşılaşanlar nereye, ne kadar süre içinde şikayet edebilir? İşte detaylar...
26.05.2023 Gündem
Türkiye seçimleri dünyada birinci manşet! Dünya basını dakika dakika takip ediyor
Türkiye seçimleri dünyada birinci manşet! Dünya basını dakika dakika takip ediyor Dünyanın gözü kulağı Türkiye'den gelen haberlerde. Son gelişmeleri anbean okurları ve izleyişlerine aktaran dünya basını gelen ilk sonuçları okurlarına böyle duyurdu.
14.05.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Usulsüzlük ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki usulsüzlük haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.