Urumçi

Urumçi

Son dakika urumçi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan urumçi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını urumçi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Urumçi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan urumçi gelişmeleri de dahil olmak üzere 97 urumçi haberi bulunmuştur. Tüm urumçi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dışişleri'nden Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki yangın dolayısıyla başsağlığı mesajı
Dışişleri'nden Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki yangın dolayısıyla başsağlığı mesajı Dışişleri Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de çıkan yangında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.
26.11.2022 Dünya
Doğu Türkistan'da 30 kişinin hayatını kaybettiği yangın İstanbul'da protesto edildi
Doğu Türkistan'da 30 kişinin hayatını kaybettiği yangın İstanbul'da protesto edildi  Doğu Türkistan'da 30 katlı bir binada çıkan yangında 30 kişi hayatını kaybetti. Sarıyer'de eylem yapan 500 kişilik Uygur Türkü, yangında Çin yetkililerinin ihmali olduğunu söyleyerek protesto etti. 
26.11.2022 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ukrayna'daki savaş çifte standardı göz önüne serdi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ukrayna'daki savaş çifte standardı göz önüne serdi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Pakistan'daki İslam İşbirliği Teşkilatı 48. Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “Bizim için Harkov’da dökülen kan ile Halep’te dökülen kan birdir” dedi.
22.03.2022 Siyaset
İçişleri Bakanı Soylu'dan Ramazan Bayramı mesajı
İçişleri Bakanı Soylu'dan Ramazan Bayramı mesajı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
13.05.2021 Gündem
Bakan Soylu'dan Ramazan Bayramı mesajı
Bakan Soylu'dan Ramazan Bayramı mesajı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Ramazan Bayramı kutlaması mesajını paylaşarak, "Bulunduğumuz bölge itibarıyla karşı karşıya olduğumuz terör, uyuşturucu, düzensiz göç gibi tehditlerin yanı sıra, bir yıldır bütün dünya ile eşzamanlı olarak sürdürdüğümüz virüs salgını ile mücadelemiz de fedakârlıklarla sürmektedir. Aziz Milletimizin gösterdiği büyük sabır ve fedakârlığın hayırlı neticeleri inşallah en kısa sürede görünecek ve güzel ülkemiz bu sınavdan da alnının akıyla çıkacaktır." ifadelerini kullandı.
13.05.2021 Gündem
Çin'de 68, Hong Kong'da 145, Güney Kore'de 28 yeni vaka  görüldü
Çin'de 68, Hong Kong'da 145, Güney Kore'de 28 yeni vaka görüldü Yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte Çin ana karasında 68, Hong Kong'da 145, Güney Kore'de 28 yeni vaka tespit edildi.
28.07.2020 Corona Virüsü
Çin'de yeni tip koronavirüs salgını yayıldıkça önlemler de artıyor
Çin'de yeni tip koronavirüs salgını yayıldıkça önlemler de artıyor Çin Futbol Federasyonu, 2020 sezonunda, ülkede düzenlenecek tüm maçların ertelendiğini açıkladı
30.01.2020 Sağlık
Türkiye'den flaş çağrı: Kapatmaya davet ediyoruz
Türkiye'den flaş çağrı: Kapatmaya davet ediyoruz Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Çin makamlarını, Uygur Türklerinin temel insan haklarına saygı göstermeye ve toplama kamplarını kapatmaya davet ediyoruz." dedi.
9.02.2019 Gündem
Çin’de kamu görevlileri Uygur ailelerin evlerine "yatıya" gidiyor -
Çin’de kamu görevlileri Uygur ailelerin evlerine "yatıya" gidiyor - Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) resmi yayın organı, ülkenin Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde geçen yıl 1 milyon 120 bin kamu memurunun, çoğunluğu Müslüman Uygurlardan oluşan bölgedeki 1 milyon 690 bin hanede konakladığını bildirdi.
3.01.2019 Dünya
Profesörün isyanı: Eşimi geri verin
Profesörün isyanı: Eşimi geri verin Prof. Dr. Erhan Aydın’ın Çin uyruklu eşi, 5 ay önce gittiği Çin’de alıkonuldu. Dönüş için izin verilmediğini belirten Aydın, “Devlet yetkilileri yardım etsin” dedi
4.09.2018 Gündem
Ünlü profesörün eşine Doğu Türkistan’da yasak
Ünlü profesörün eşine Doğu Türkistan’da yasak Türkiye'nin sayılı "Eski Türk Dili profesörlerinden" olan Erhan Aydın’ın Doğu Türkistanlı eşine Çinliler yurt dışına çıkış yasağı koydu. 5 aydır Doğu Türkistan'dan çıkmasına izin verilmeyen Mihriban Aydın için eşi Erhan Aydın da seferber oldu. Çinlilerin Mihriban Aydın'ın 'neden bırakmadıkları' henüz bilinmiyor.
4.09.2018 Yaşam
Dünyada bir ilk! Çin ile Türkiye başlıyor
Dünyada bir ilk! Çin ile Türkiye başlıyor Uluslararası karayolu taşımacılığına dahil olan Çin, anlaşma yaptığı ilk ülke olan Türkiye’ye geçiş belgelerini teslim etti. UND İcra Kurulu Başkanı Recai Şen, “Türkiye ve Çin birbirleri için büyük bir lojistik potansiyel taşıyor. Çin ile batı ülkeleri arasında yapılacak taşımalara talibiz” dedi.
16.08.2018 Ekonomi
Yürümeyip uçacaklar
Yürümeyip uçacaklar Türkiye’nin uzun yıllardır 1 milyon Çinli turist hayali var. Ancak, Çin’den Türkiye’ye uçan Çin bayraklı havayolu şirketi olmayınca bir türlü beklenen patlama da yaşanamıyordu.
14.06.2018 Ekonomi
Tek taş almadı göktaşı aldı
Tek taş almadı göktaşı aldı Çin’de Liu Fei adlı aşık, uzun süredir birlikte olduğu sevgilisine evlilik teklif etmek için tek taş yüzük yerine 33 tonluk göktaşı (meteor) satın aldı.
16.03.2017 Dünya
Çin dünyanın ilk kuantum uydusunu fırlattı
Çin dünyanın ilk kuantum uydusunu fırlattı Uydu Salı sabahı, Çin'in kuzey doğusundaki Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nden bir roket üzerinde fırlatıldı.
17.06.2021 Dünya
Tanrı Dağı eteklerindeki suskun akrabalarımız
Tanrı Dağı eteklerindeki suskun akrabalarımız Kıyafetleri gökkuşağı gibi..Dolan meşrebleri cıvıl cıvıl.. Ama olaylar, gerginlikler Müslüman Uygurları durgunlaştırmış. “Doğu Türkistan” adının yasak olduğu Urumçi ve Kaşgar’da onların nabzını tuttuk.
18.12.2015 Arşiv
Hapse girmemek için 14 kez hamile kaldı!
Hapse girmemek için 14 kez hamile kaldı! Hamile kadınların hapse girmesinin önüne geçen kanunu 10 yıl boyunca lehine kullanan kadın 14 kez hamile kaldı...
14.08.2015 Dünya
Başbakan'dan flaş açıklamalar
Başbakan'dan flaş açıklamalar Başbakan Davutoğlu, partisinin İstanbul teşkilatının bayramlaşma töreninde konuştu...
29.09.2021 Gündem
Uygur bölgesinde oruç yasağı görülmedi
Uygur bölgesinde oruç yasağı görülmedi Çin Yönetimi’nin Uygurlara Ramazan ayında oruç tutmaları ve diğer ibadetlerini engellediği yolundaki iddialarını yerinde inceleyen Anadolu Ajansı, oruç yasağına ilişkin herhangi bir bildiri ya da duyuru görülmediğini bildirdi. Kendilerine soru yöneltilen bazı esnaf ve vatandaşlar kısa yanıtlarla da olsa oruç tuttuklarını ifade ediyorlar. Ajansın yayınladığı gündelik hayattan fotoğraflarda Müslümanlar ibadetlerini yerine getirirken görülüyor.
29.09.2021 Gündem
Erdoğan'dan sürpriz Çin gezisi
Erdoğan'dan sürpriz Çin gezisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin'e gidecek. G20 zirvesi öncesindeki temaslar çerçevesinde planlanan gezi; Suriye'deki son gelişmeler ve Uygur Özer Bölgesi'ndeki durum nedeniyle özel bir önem kazandı.
29.09.2021 Gündem
Ramazanda Çin işkencesi!
Ramazanda Çin işkencesi! Müslüman Türklerin oruç tutmasına izin vermeyen Çin, son olarak kadınların başını açmaya başladı...
29.06.2015 Dünya
HDP heyeti 10 günlüğüne Çin’de
HDP heyeti 10 günlüğüne Çin’de Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Özgür Kadın Kongresi’nden (KJA) 18 kişilik heyet, Çin Komünist Partisi’nin daveti üzerine Çin’e gidiyor...
29.09.2021 Gündem
HDP'liler Çin'e gidiyor
HDP'liler Çin'e gidiyor Halkları Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Kongresi (KJA) ve Demokratik Bölgeler Partisi'nde(DBP) oluşan 18 kişilik heyet Çin Komünist Partisi'nin daveti üzerine Çin'e gidecek...
29.09.2021 Gündem
Çinli turizmcilerden Budist tapınağı isteği!
Çinli turizmcilerden Budist tapınağı isteği! Çinli seyahat acentelerinin temsilcileri, Antalya Valisinden gelecek turistlerin ibadetlerini yerine getirebilmeleri için amacıyla Budist tapınağı yapılmasını talep etti...
17.06.2015 Dünya
Cehenneme açılan kapı!..
Cehenneme açılan kapı!.. Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin başkenti Urumçi’nin eteklerinde geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan ‘ateş deliği’, görenleri hayrete düşürüyor...
10.04.2015 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Urumçi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki urumçi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.