Üroloji

Üroloji

Son dakika üroloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üroloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üroloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üroloji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üroloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 682 üroloji haberi bulunmuştur. Tüm üroloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karın ağrısıyla hastaneye gitti! Böbreğini gören doktorlar şaşırdı
Karın ağrısıyla hastaneye gitti! Böbreğini gören doktorlar şaşırdı Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan 10 yıldır karın ağrısı çeken Sabahat Korkmazer,sağ böbreğinden 3 kilo ağırlığında ve 20 santimetre büyüklüğünde kitle çıkarıldı. Operasyonu yapan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Dağgülü, “Hem böbreği hem de kitleyi komple çıkardık" dedi.
25.04.2024 Gündem
7. Bahar Pediatri Kongresi gerçekleşti
7. Bahar Pediatri Kongresi gerçekleşti Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nın düzenlediği 7. Bahar Pediatri Kongresi gerçekleşti.
10.03.2024 Adana
Erkekler arasında giderek yayınlaşıyor! Uzman isim açıkladı: Yöntem kalıcı ama geri dönüşümü yok
Erkekler arasında giderek yayınlaşıyor! Uzman isim açıkladı: Yöntem kalıcı ama geri dönüşümü yok Artık doğum kontrolü, sadece kadınların sorumluluğu değil. Erkekler için de doğum kontrolü, giderek daha fazla çeşitlilik sunuyor; Kondom, vazektomi, spermisidler, hormonal ilaçlar ve implantlar… Kondomlar, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları ve gebelik riskini azaltmak için etkili bir seçenek sunarken, vazektomi gibi kalıcı çözümler de mevcut. Daha esnek bir yöntem olan spermisidler de doğum kontrol yöntemi olarak kullanılıyor. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Sinan Erdal de erklere uygulanan doğum kontrol yöntemlerini açıklarken bu yöntemlerin avantajlarını ve dezavantajlarını detaylandırdı.
10.03.2024 Yaşam
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı Bursa’da 22 yıl önce karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle bitkisel hayata giren Neslihan Köse (42), annesi Hale Kabacaoğlu’nun (69) çabalarıyla gördüğü tedaviler sonrası hayata yeniden başladı. Annesinin önce fiziksel olarak ayağa kaldırdığı Neslihan’ın, mental sağlığında da büyük ilerleme kaydedildi. Anlık hafızası yeniden oluşturulan Neslihan’ın unutmadığı tek şey ise şarkılar. Neslihan’ın en büyük hayali ise en sevdiği sanatçı olan Tarkan ile aynı sahneyi paylaşıp, onunla şarkı söylemek.
29.01.2024 Gündem
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi  Nadir görülen ekinokok kistinin leğen kemiğini sarması sonucu yürüyemez hale gelen 56 yaşındaki Mainat Bechieva, Türkiye’de sağlığına kavuştu. Rusya’da yaşayan Çeçen asıllı hemşire Bechieva, ağrılarından kurtularak sağlığına kavuşmak için ülkesinde farklı hastanelere gitti. Doktorların 'bunun çaresi yok’ demesi üzerine Türkiye’ye gelen Bechieva, yaklaşık 10 saatlik riskli ameliyat sonrası 12 santimetre büyüklüğe ulaşan kitleden kurtuldu. Başvurduğu hastanelerden olumsuz cevap aldığını söyleyen Bechieva, “Bazı hastaneler tedaviyi yapamayacaklarını söyleyip, reddettiler. Verilen ilaçlar etki göstermiyordu. Ameliyatla bir tedavisi varsa beni yönlendirmelerini istedim. Ama doktorlar elini iki yana açarak ‘bilgimiz yok’ şeklinde cevap vererek, bunun ‘çaresi yok’ dediler” diye konuştu. 
21.01.2024 Gündem
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek”
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek” Böbrek taşı oluşumunda cinsiyetin, genetik faktörlerin, yaşam tarzının ve diyetin başlıca etkenler olduğuna dikkat çeken Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Şahin, “Taş hastalığı erkeklerde daha sıktır. Ancak son yıllarda beslenme alışkanlığının değişmesi nedeniyle kadınlarda ve çocuklarda da hastalık artmıştır. Sedanter hayat yaşayanlar, yatalak hastalar ve teknoloji bağımlılığı nedeniyle az hareket edenlerde daha sık görülmektedir. Obezite de taş hastalığı riskini artırmaktadır” dedi.
3.01.2024 Sağlık
Araç parkı tartışmasında meslektaşını çakıyla yaralayan doktor hakkında flaş gelişme
Araç parkı tartışmasında meslektaşını çakıyla yaralayan doktor hakkında flaş gelişme Aksaray’da park yeri tartışmasında üroloji doktoru Nazım Abdülkadir D. (34) tarafından çakıyla göğsünden yaralanan çocuk doktoru Mustafa Dilmaç (33) taburcu edildi. Şüpheli Nazım Abdülkadir D. ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
21.11.2023 Gündem
İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir
İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir Sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, kanama, idrar kaçırma, ani sıkışma, gibi şikayetlerle kendini gösteren mesane kanseri ile ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hilmi Çelik, hastalıkta erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekti.
21.10.2023 Sağlık
Erkeklerde kısırlığın en büyük nedeni: Varikosel
Erkeklerde kısırlığın en büyük nedeni: Varikosel Erkeklerde testis torbası içerisinde yer alan damarların şişmesi ile bilinen varikosel hastalığı hakkında açıklamalarda bulunan OP. Dr. Maıs Allahverdıyev, “Eğer testis çapında küçülme, yumuşama, sperm kalitesinde ve miktarında azalma mevcutsa hastaya varikoselektomi önerilmektedir” dedi.
15.10.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok bakanlığa atama yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok bakanlığa atama yapıldı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kamu kurumlarına üst düzey yönetici atamaları yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre; Gelir İdaresi Başkanlığına Bekir Bayrakdar, Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığına ise Yusuf Kıraç atandı.
7.10.2023 Gündem
Prostat kanseri riskini azaltan gıdalar ve vitaminler! Uzman isimden hastalığa karşı kritik tavsiyeler
Prostat kanseri riskini azaltan gıdalar ve vitaminler! Uzman isimden hastalığa karşı kritik tavsiyeler Prostat kanserinin erkekleri ilgilendiren başlıca sağlık problemlerinden olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Özkan Onuk, “Yüksek oranda hayvansal gıdalarla beslenmek, prostat kanseri riskini artırmaktadır. Bu yüzden hayvansal gıdalardan kaçınmak ve bol lifli gıdalarla beslenmek, prostat kanserinden korunmada fayda sağlayabilir. Ayrıca yeteri kadar güneş ışınına maruz kalmak da vücuttaki D vitamini seviyesini artırarak, prostat kanserine yakalanma riskini azaltabilir” dedi.
14.09.2023 Yaşam
Kanser göstergesi! Bu belirti varsa hemen doktora başvurun
Kanser göstergesi! Bu belirti varsa hemen doktora başvurun Mesane kanseri, böbreklerden başlayarak idrar yolları boyunca ortaya çıkan kanserler arasında, sıklıkla karşılaşılan bir kanser türü. Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Erbay Tümer, idrarda kanamanın, ürolojik açıdan mesane kanseri belirtisi olabileceğini söyledi.
12.07.2023 Sağlık
Sünnet yerine 'bademcik' ameliyatı yaptılar! Doktorlara soruşturma açıldı
Sünnet yerine 'bademcik' ameliyatı yaptılar! Doktorlara soruşturma açıldı Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, sünnet için hastaneye götürülen B.Y.'nin (2,5) bademciklerinin ameliyatla alınmasıyla ilgili incelemede, aralarında doktorların da olduğu 12 personel hakkında idari soruşturma başlatıldı.
14.03.2023 Gündem
Obezite, diyabet ve tansiyon hastaları dikkat! Risk artıyor
Obezite, diyabet ve tansiyon hastaları dikkat! Risk artıyor Son yıllarda yapılan çalışmalara göre obezite, diyabet ve tansiyon hastalarının böbrek kanserine yakalanma riski daha fazla. Erken teşhisin hayati öneme sahip olduğunu söyleyen uzmanlar, cerrahi süreçlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
12.03.2023 Sağlık
Saadettin Eskiçorapçı kimdir, hangi hastanede görevli? Oyuncu Günay Karacaoğlu’nun eşi Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı’nın biyografisi…
Saadettin Eskiçorapçı kimdir, hangi hastanede görevli? Oyuncu Günay Karacaoğlu’nun eşi Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı’nın biyografisi… Oyuncu Günay Karacaoğlu, bir süredir birlikte olduğu Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı ile evlendi. Peki, Saadettin Eskiçorapçı kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi hastanede görevli? Oyuncu Günay Karacaoğlu’nun eşi Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı’nın biyografisi…
29.09.2022 Magazin
Böbrek tümörlerinde erken tanı hayat kurtarıyor
Böbrek tümörlerinde erken tanı hayat kurtarıyor Böbrek tümörünün en sık görülen tümörler içinde erkeklerde 9, kadınlarda ise 14’üncü sırada yer aldığını vurgulayan Üroloji uzmanı Doç. Dr. İlter Alkan, erken tespit edildiğinde başarı şansının çok daha yüksek olduğunu belirtti.
23.09.2022 Sağlık
Tarsus Belediyesi hangi parti, Tarsus belediye başkanı kim? 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus il mi olacak?
Tarsus Belediyesi hangi parti, Tarsus belediye başkanı kim? 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus il mi olacak? Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümünde Tarsus'un il olabilmesi için bir mücadele başlattıklarını söyledi. Ayrıca Bozdoğan, belediyeye ait makam aracının plakasını da 82 NK 001 olarak değiştirdi. Söz konusu gelişmenin ardından Tarsus Belediyesi hangi parti, 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus Belediye başkanı kim? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.08.2022 Gündem
'Beynimde çip var; Amerika beni dinliyor' diyen hasta, doktoru silahla tehdit etti
'Beynimde çip var; Amerika beni dinliyor' diyen hasta, doktoru silahla tehdit etti Elazığ'da "Beynimde çip var; Amerika beni dinliyor. Tespit et, çıkar" diyen Serhan Duman, MR talebini reddeden Dr. Oktay Kapan'ı silahla tehdit etti. Duman gözaltına alınıp tutuklanırken, doktor yaşadığı korku dolu anları anlattı. Dr. Kapan, "Çipi çıkarmam için tehdit etti ve elini silahına attı. Bana, 'Mermileri beynine boşaltacağım' dedi. Silahı çıkarınca üzerine fırladım, 15 dakika boğuştuk. Her an silah patlayabilirdi. İkimizden biri de ölebilirdi" dedi.
9.08.2022 Yaşam
Erektil disfonksiyon tedavi edilebilir mi?
Erektil disfonksiyon tedavi edilebilir mi? Erektil disfonksiyonun erkeklerde en yaygın cinsel problem olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, erektil disfonksiyon tedavisini sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Sertleşme sorununa doğal çözüm! Mutlu bir cinsel yaşam için şart!
Sertleşme sorununa doğal çözüm! Mutlu bir cinsel yaşam için şart! Her yaştan erkeğin başına gelebilen sertleşme sorunu cinsel yaşamı olumsuz etkiliyor. Sertleşme sorunu süreklilik arz ediyorsa dikkat! Değişen yaşam koşulları, iş hayatının getirmiş olduğu stres, tütün ürünlerinin kullanımının artması ve psikolojik faktörler sertleşme sorununa neden olabiliyor. Uzmanlar, sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin bazı uyarı işaretlerine dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. Peki, Sertleşme sorunu neden olur? Sertleşme bozukluğunun tedavisi var mı? Sertleşme problemi tedavisi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
19.07.2022 Sağlık
Laparoskopik ve robotik cerrahi hangi ürolojik hastalıklarda tercih edilir?
Laparoskopik ve robotik cerrahi hangi ürolojik hastalıklarda tercih edilir? Üroloji Prof. Dr. Gökhan Atış, günümüze sıklıkla başvurulan laparoskopik ve robotik cerrahi yöntemlerini tüm detaylarıyla sizler için derledi.
4.07.2022 Sağlık
Prostat kanserinin tanısı nasıl konur?
Prostat kanserinin tanısı nasıl konur? Üroloji Prof. Dr. Gökhan Atış, prostat kanserinin tanısı ve PSA düzeyi hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Prostat kanseri için PSA yüksekliği olan ya da PSA düzeyin normal olsa da fizik muayenesinde bir anormallik saptanan hastalarda yapılan biyopsi sonucunda histopatolojik olarak kesin tanı konulabilmektedir. Alınan parçaları patoloji bölümü incelemekte ve bunun sonucunda prostatta kötü bir oluşum olup olmadığı hakkında bilgi verilmektedir. Prostat kanserinin kesi tanısını son dönemde özellikle MR füzyon biyopsi ile koyabilmekteyiz. Her PSA yüksekliği olan hastanın prostat kanseri olduğu anlamına gelmemektedir. PSA yüksekliği prostatın iyi huylu büyümesinde veya üriner enfeksiyonlarda da yükselebilmektedir.
28.06.2022 Sağlık
Akciğer ve mesane kanserinde ortak sebep ‘sigara’
Akciğer ve mesane kanserinde ortak sebep ‘sigara’ Türk Üroonkoloji Derneği ve Türk Akciğer Kanseri Derneği tütün kullanımının eş zamanlı mesane ve akciğer kanseri oluşumundaki etkisi ile ilgili verileri paylaştı. Paylaşılan verilerde sigaranın akciğer ve mesane kanserlerinin gelişmesinde en önemli etken olduğu vurgulandı.
30.05.2022 Sağlık
Varikosel erkeklerde kısırlığa sebep olabilir
Varikosel erkeklerde kısırlığa sebep olabilir Erkeklerin yüzde 15'inde görülen ve genellikle ergenlikte ortaya çıkan varikoselin tedavi edilmezse kısırlığa neden olabileceğini söyleyen Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cemalettin Cengiz Beyaz, “Varikosel; erkeklerde testiste kirli kanı taşıyan damarlarda genişleme olmasıdır. Kısırlık şikâyetiyle gelen hastaların yüzde 40’ında görülmektedir. Anatomik yatkınlık nedeniyle sol tarafta, uzun ve zayıf insanlarda daha çok görülebilmektedir. Ameliyatla tedavisi mümkündür” dedi.
30.05.2022 Sağlık
Ereksiyon güçlüğüne kalıcı çözüm!
Ereksiyon güçlüğüne kalıcı çözüm! Ereksiyon güçlülüğüne çözüm oluyor. Sertleşme sorunu olan herkesi ilgilendiriyor Erkeklerde önemli cinsel sorunların başında gelen sertleşme bozukluğunda düşük yoğunluklu şok dalga tedavisinin kalıcı çözüm sağladığını belirten Op. Dr. Egemen İşgören, şok dalga tedavisinin vücudun doğal iyileşme mekanizmalarını harekete geçirdiğini söyledi.
27.05.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Üroloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üroloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.