Üniversiteye Giriş Sınavı

Üniversiteye Giriş Sınavı

Son dakika üniversiteye giriş sınavı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üniversiteye giriş sınavı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üniversiteye giriş sınavı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üniversiteye Giriş Sınavı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üniversiteye giriş sınavı gelişmeleri de dahil olmak üzere 425 üniversiteye giriş sınavı haberi bulunmuştur. Tüm üniversiteye giriş sınavı haberleri aşağıda listelenmiştir.
YKS değişecek mi, 2024 sınav sistemi nasıl olacak? 2024 YKS (üniversite sınavı) nasıl zor mu olacak?
YKS değişecek mi, 2024 sınav sistemi nasıl olacak? 2024 YKS (üniversite sınavı) nasıl zor mu olacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce her yıl üniversiteye giriş sınavı olan Yükseköğretim Kurumları sınavı bu yıl haziran ayının son haftası yapılacağı tahmin ediliyor. Sosyal medyada dolanan sınav sistemi değişecek iddialarının ardından öğrenciler “YKS değişecek mi, 2024 sınav sistemi nasıl olacak? 2024 YKS (üniversite sınavı) nasıl zor mu olacak?” sorularına yanıt aranıyor.
28.09.2023 Eğitim
YKS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANIYOR? 20 Temmuz 2023 YKS sonuçları saat kaçta açıklanacak, YKS 2023 sonuçları saat kaçta açıklandı?
YKS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANIYOR? 20 Temmuz 2023 YKS sonuçları saat kaçta açıklanacak, YKS 2023 sonuçları saat kaçta açıklandı? YKS sonuçları saat kaçta açıklanacak 2023, ÖSYM YKS sonuçları kaçta açıklanır? Sorularının yanıtı TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturuma giren öğrenciler tarafından merak ediliyor. Hayalindeki üniversiteye girmek için gün sayan adaylar heyecanla YKS sonuçlarının açıklanacağı saati sorguluyor. ÖSYM YKS sonuçlarının erişme açılacağı günü 20 Temmuz olarak duyurmuştu. Peki, YKS sonuçları saat kaçta açıklanıyor? 2022 YKS sonuçları saat kaçta açıklandı?
19.07.2023 Eğitim
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı ne zaman, başvurular ne zaman? 2023 MSÜ sonuçları ne zaman açıklanır? 2023 MSÜ sınav tarihi ve başvuru tarihi!
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı ne zaman, başvurular ne zaman? 2023 MSÜ sonuçları ne zaman açıklanır? 2023 MSÜ sınav tarihi ve başvuru tarihi! ÖSYM sınav takvimi açıklandı! 2023 MSÜ sınav tarihi belli oldu! Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023 MSÜ) için başvuru tarihleri merak ediliyordu. ÖSYM tarafından açıklanan 2023 sınav uygulama takvimine göre başvuru, sınav ve sonuç açıklama tarihleri belli oldu. Peki, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı ne zaman, başvurular ne zaman? 2023 MSÜ sonuçları ne zaman açıklanır? 2023 MSÜ sınav tarihi ve başvuru tarihi!
24.11.2022 Eğitim
YKS 2023 ne zaman? ÖSYM YKS sınav takvimi belli oldu! Üniversiteye giriş sınavı 2023 yılında hangi ayda ve tarihte yapılacak?
YKS 2023 ne zaman? ÖSYM YKS sınav takvimi belli oldu! Üniversiteye giriş sınavı 2023 yılında hangi ayda ve tarihte yapılacak? ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanan sınav takvimine göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları için tarih belli oldu. Peki, YKS 2023 ne zaman?
24.11.2022 Eğitim
YKS sonuçlarıyla ilgili flaş açıklama! Sıralama şoku!
YKS sonuçlarıyla ilgili flaş açıklama! Sıralama şoku! YKS ile ilgili son dakika açıklaması. Üniversiteye giriş sınavı YKS sonuçları açıklandı ancak adaylar aldıkları puana göre sıralamada çok geriye düşünce şoke oldu. Sınavın geçen yıllara göre kolay olması, barajın kaldırılması ve aday sayısının çokluğu puanlar ve sıralamalar arasında uçurumlara yol açtı. Eğitim uzmanları bu yılı, matematik netlerinin en etkisiz olduğu yıl olarak tanımladı.
19.07.2022 Eğitim
2022 YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? YKS sınava giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?
2022 YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? YKS sınava giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? Üniversiteye giriş sınavı için geri sayım sürüyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular tamamlandı. Üniversite adayları sınav için gün sayarken ÖSYM tarafından, YKS giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Milyonlarca adayın gözü ÖSYM’ye çevrildi. Peki, 2022 YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? YKS sınava giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar…
8.05.2022 Eğitim
2021 YKS’de barajı geçmek için kaç net gerekiyor? YKS'de kaç net, kaç puan?
2021 YKS’de barajı geçmek için kaç net gerekiyor? YKS'de kaç net, kaç puan? Üniversiteye giriş sınavı YKS'de baraj puanları merak ediliyor. Adaylar ve yakınları TYT, AYT ve YDT'de net sayısının kaç puan getireceğini araştırıyor. YKS 2021'in TYT sınavında 150 barajını geçenler 2 yıllık ön lisans; AYT’de ise Sözel, Sayısal ve Eşit Ağırlıklı puan türlerinin en az birinden 180 barajını geçenler 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek. Barajı geçmek için TYT’de 15, AYT’de 35-55 arası net yapmak gerekiyor. Peki, 2021 YKS’de barajı geçmek için kaç net gerekiyor? YKS'de kaç net kaç puan? İşte 2021 YKS'de barajı geçmenin yolları
27.06.2021 Eğitim
2021 YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı!
2021 YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı! Milyonlarca öğrencinin katıldığı YKS sınavında ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) 10.15 itibariyle başladı. Adaylar, AYT'de 180 dakika ter dökecek.
27.06.2021 Eğitim
YKS'de tartışılan soru ile ilgili Mabel Matiz'den açıklama!
YKS'de tartışılan soru ile ilgili Mabel Matiz'den açıklama! Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yetenek Testi'nde şarkıcı Mabel Matiz'in 'Fırtınadayım' şarkısında geçen "Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil' cümlesinde anlatılmak istenen nedir?" sorusu soruldu. YKS'nin ardından öğrenciler sosyal medyada soru ile ilgili tepkilerini dile getirince Mabel Matiz bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu. YKS'de kendisinin sorularda yer alması ile ilgili olarak Matiz, "Valla ne diyim, en az sizin kadar şaşırdım. Buna ek olarak, sevindim de galiba. Bu, ne bilmiyorum, ama bu bir şey" dedi.
28.06.2020 Magazin
27 - 28 Haziran sokağa çıkma yasağı saatleri! Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar?
27 - 28 Haziran sokağa çıkma yasağı saatleri! Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar? ÖSYM tarafından gerçekleştirilen üniversiteye giriş sınavı YKS bugün yapılıyor. Daha önce LGS sınavı için uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün ve yarın YKS için uygulanacak. Pek çok kişi Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? Hangi saatler arasında sokağa çıkma yasağı var? Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar? sorularını araştırıyor. İşte 27 - 28 Haziran sokağa çıkma yasağı saatleri...
27.06.2020 Gündem
MEB'den "YKS" açıklaması
MEB'den "YKS" açıklaması Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Ortaöğretim Tasarım Tanıtım Toplantısı'nda, ortaya konulan tasarımla üniversiteye giriş sınavı arasındaki bağlantıya dikkat çektiği ve ihtiyaç duyulan değişim sürecinin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile yapılacak istişarelerle ilerleyeceğini ifade ettiği bildirildi.
20.05.2019 Eğitim
Hem müjde verdi hem de uyardı: Paralel eğitime izin vermeyeceğiz
Hem müjde verdi hem de uyardı: Paralel eğitime izin vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Önümüzdeki eğitim yılı için kredi-burs miktarını lisansta 500 liraya, yüksek lisansta bin liraya, doktorada ise bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Dershane sistemini tamamen kaldırdık. Geçmişte pek çok istismara yol açan paralel eğitim sistemlerine izin vermeyeceğiz” dedi
3.10.2018 Siyaset
YKS ne zaman? İşte 2018 YKS tarihleri...
YKS ne zaman? İşte 2018 YKS tarihleri... YKS ne zaman yapılacak? Sorusunun yanıtı merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Üniversiteye giriş sınavı olan YKS, 2018 yılında ilk kez gerçekleşecek. İşte milyonlarca öğrencinin merak ettiği YKS hakkındaki bilgiler...
5.06.2018 Gündem
ÖSYM, 20 yılın üniversiteye giriş sınavı sorularını erişime açtı
ÖSYM, 20 yılın üniversiteye giriş sınavı sorularını erişime açtı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 1998-2017 yıllarında üniversiteye giriş sınavlarında sorulan tüm sorular ve cevap anahtarları kurumun internet sitesinde yayımlandı.
21.05.2018 Gündem
YKS ne zaman yapılacak? 2018 ÖSYM - YKS
YKS ne zaman yapılacak? 2018 ÖSYM - YKS YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) için geri sayım devam ediyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek YKS başvuruları 01 Mart 2018 / 21 Mart 2018 tarihleri arasında alındı. Peki YKS ne zaman yapılacak?
12.04.2018 Gündem
YKS başvuru bilgilerini güncellemek için son gün! YKS ne zaman?
YKS başvuru bilgilerini güncellemek için son gün! YKS ne zaman? YKS başvuru bilgilerini güncellemek için son gün bugün olarak belirlendi. Bu sene ilk kez gerçekleşecek olan üniversiteye giriş sınavı YKS ne zaman gerçekleşecek? İşte milyonlarca öğrencinin merak ettiği YKS ile ilgili bilgiler...
11.04.2018 Gündem
YKS ne zaman? 2018 YKS tarihleri belli oldu!
YKS ne zaman? 2018 YKS tarihleri belli oldu! YKS ne zaman? Sorusunun yanıtı araştırılıyor. 2018 YKS tarihleri merak ediliyordu ve belli oldu. Bu yıl ilk kez gerçekleşecek olan YKS sınavı hakkında merak edilen tüm bilgileri haberimizde derledik. İşte tüm ayrıntılar...
9.04.2018 Gündem
YKS geç başvuru nasıl yapılır? YKS geç başvuru tarihi ve ücreti nedir?
YKS geç başvuru nasıl yapılır? YKS geç başvuru tarihi ve ücreti nedir? YKS geç başvuru nasıl yapılır? YKS geç başvuru tarihi ve ücreti nedir? Sorularının yanıtları merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Binlerce öğrencinin hayalini kurduğu üniversite için geçilmesi gereken YKS'ye dair tüm bilgiler haberimizde yer alıyor.
4.04.2018 Gündem
YGS kitaplarına YKS kapak oldu!
YGS kitaplarına YKS kapak oldu! Üniversite sınav sisteminin değişmesinin ardından yayınevleri YGS kitaplarının içeriklerini aynı tutup kapaklarını YKS adı altında değiştirdi
29.09.2021 Gündem
ÖSYM, YKS örnek soru kitapçığını yayınladı!
ÖSYM, YKS örnek soru kitapçığını yayınladı! ÖSYM, resmi internet sitesinde YKS örnek soru kitapçığını erişime açtı. Üniversiteye girişte birinci oturum olan TYT soru kitapçığı yayınlandı. Peki YKS örnek sorularına nereden ve nasıl ulaşılır? İşte ayrıntılar...
29.09.2021 Gündem
Sistem değişince yüz milyon kitap çöp oldu!
Sistem değişince yüz milyon kitap çöp oldu! Türkiye’de 2016-2017 eğitim öğretim yılında 3 milyon 548 bin 414 öğrencinin girdiği TEOG ve üniversiteye giriş sınavı sistemi değişti. Değişen her iki sınav sisteminden öğrenciler kadar yayınevleri de etkilendi. Yayınevleri’nin çıkarttığı kaynaklardan yaklaşık 100 milyon kitap ellerinde kaldı. Zararları ise 280 milyon dolar
29.09.2021 Gündem
TÜBİTAK, KPSS'siz memur alımı yarın sona erecek!
TÜBİTAK, KPSS'siz memur alımı yarın sona erecek! TÜBİTAK, KPSS'siz memur alımı ilanı yayınlandı. 217 kişiyi bünyesine katmaya hazırlanan TÜBİTAK memur alımı şartları neler? TÜBİTAK iş başvurusu nasıl yapılacak? İşte konuya dair tüm merak edilenler haberimizde yer alıyor.
29.09.2021 Gündem
8’de klasik sınav ve 4 yıllık başarı puanı
8’de klasik sınav ve 4 yıllık başarı puanı Liselere giriş için uygulanacak yeni sistemi Başbakan açıkladı: “8’inci sınıfta tek sınav yapılacak. Test değil klasik soru olacak. Açık uçlu sorular olacak. 4 yılın başarı puanı birleştirilecek. Öğrenci ortaya çıkacak mezuniyet puanına göre liseye yerleştirilecek”
29.09.2021 Gündem
Üniversiteye giriş sınavları olmayacak mı? LYS ve YGS kalkıyor mu?
Üniversiteye giriş sınavları olmayacak mı? LYS ve YGS kalkıyor mu? Üniversiteye giriş sınavlarının kalkıp kalmayacağına dair soruları merak edilip araştırılmaya başlandı. Peki LYS ve YGS artık yapılmayacak mı? İşte üniversiteye giriş için yapılacak değişiklikler ilgili YÖK açıklaması...
29.09.2021 Gündem
Bu bölümden mezun olan işsiz kalmıyor!
Bu bölümden mezun olan işsiz kalmıyor! Üniversitede mezun olduğunuz bölüm iş bulma olasılığınızı da belirliyor
18.04.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Üniversiteye Giriş Sınavı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üniversiteye giriş sınavı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.