Üniversitelerde Eğitim

Üniversitelerde Eğitim

Son dakika üniversitelerde eğitim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üniversitelerde eğitim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üniversitelerde eğitim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üniversitelerde Eğitim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üniversitelerde eğitim gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.271 üniversitelerde eğitim haberi bulunmuştur. Tüm üniversitelerde eğitim haberleri aşağıda listelenmiştir.
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir?
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir? Bir malın ya da hizmetin dış ülkelere döviz yoluyla satılması ihracat olarak ifade edilir. Özellikle bir ülkenin gelişmesi ve güçlenmesi için en önemli, temel yapı taşları içerisinde yer alır. Bu konuda farklı ürünler ve hizmetler, ülkelerin ihtiyacına uygun şekilde ihraç edilir. Aynı zamanda oldukça kapsamlı bir yapı olduğunu söylemek mümkündür. Genelde bir ülke ya da şirket tarafından ele alınmak suretiyle gerçekleştirilebilir. Yani ihracat yapabilmek için en azından bir şirkete ihtiyaç vardır. Aynı zamanda bir malın dış pazardaki rekabet gücü, döviz kuru ile yine aynı oranda değişkenlik gösterir.
22.04.2024 Gündem
Dr. Zeliha Burtek kimdir? Sosyal Çürüme açıklamasıyla dikkat çeken Zeliha Burtek hangi üniversitelerde eğitim gördü?
Dr. Zeliha Burtek kimdir? Sosyal Çürüme açıklamasıyla dikkat çeken Zeliha Burtek hangi üniversitelerde eğitim gördü? Türkiye'nin asıl probleminin iktisadi değil, "sosyal çürüme" olduğunu söyleyen kişinin Akademisyen Zeliha Burtek olduğu ortaya çıktı. Peki, Dr. Zeliha Burtek kimdir? Zeliha Burtek hangi üniversitelerde eğitim gördü?
18.12.2023 Gündem
Dünyanın en iyi üniversitelerinde okuyan Türk öğrenciler, “A Ticket For Your Future” programında buluştu
Dünyanın en iyi üniversitelerinde okuyan Türk öğrenciler, “A Ticket For Your Future” programında buluştu Beyin göçünü engellemek ve yurt dışında okuyan yetenekli gençlerin Türkiye’de kariyerlerine devam etmelerini teşvik etmek amacıyla 2018 yılından beri Arçelik tarafından sürdürülen “A Ticket for Your Future” programına bu yıl da Harvard, Yale, Oxford gibi dünyanın en başarılı üniversitelerinden 20 öğrenci katıldı.
3.08.2023 Eğitim
Nisanda üniversiteler açılacak mı, yüz yüze mi olacak? Üniversiteler ne zaman açılacak, üniversiteler açılıyor mu?
Nisanda üniversiteler açılacak mı, yüz yüze mi olacak? Üniversiteler ne zaman açılacak, üniversiteler açılıyor mu? Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından YÖK üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verildiğini açıklamıştı. Teorik ve uygulamalı bölümler için yeni kararlar alınırken üniversitelerdeki durumun nisan ayında yeniden değerlendirileceği aktarıldı. Söz konusu açıklamanın ardından “Üniversiteler ne zaman açılacak, nisansa üniversitelerde yüz yüze eğitim mi olacak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, üniversitelerde eğitim nasıl olacak, yüz yüze mi, online mı?
17.03.2023 Eğitim
Üniversitelerde eğitim öğretime erteleme kararı
Üniversitelerde eğitim öğretime erteleme kararı YÖK, tüm yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini açıkladı.
9.02.2023 Eğitim
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversiteler ayın kaçında açılıyor? İşte üniversitelerin açılış tarihi!
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversiteler ayın kaçında açılıyor? İşte üniversitelerin açılış tarihi! 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda başladı. Kayıtlarının tamamlanmasıyla birlikte üniversitelerde akademik takvim de belli oldu. Çoğu üniversitede ders kayıtları eylül ayının sonunda başlıyor. Peki, Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversiteler ne zaman ders başı yapacak? üniversitelerin açılış tarihi ve akademik takvim hakkında merak edilenler…
12.09.2022 Eğitim
KYK yurt başvuruları ne zaman bitiyor? Yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB yurt son başvuru tarihi
KYK yurt başvuruları ne zaman bitiyor? Yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB yurt son başvuru tarihi GSB yurt başvuruları başladı. Üniversite öğrencileri kazandıkları şehirlerde KYK yurtlarında kalabilmek için başvuru yapıyor. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından alınmaya başlanan yurt başvurularının ne zaman biteceği ve sonuçların ne zaman açıklanacağı öğrencilerin merak ettiği soruların başında geliyor. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman bitiyor? Yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB yurt son başvuru tarihi
24.08.2022 Eğitim
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversitelerin açılış tarihi belli oldu mu? Ders kayıtları ne zaman?
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversitelerin açılış tarihi belli oldu mu? Ders kayıtları ne zaman? Üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte gözler ders kayıt ve derslerin başlayacağı tarihe çevrildi. Milyonlarca üniversite adayı kayıt işlemlerinin ardından üniversitelerin akademik takvimini merak ediyor. Peki, Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversitelerin açılış tarihi belli oldu mu? Ders kayıtları ne zaman? İşte detaylar…
22.08.2022 Eğitim
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversitelerde kayıtlar ne zaman başlıyor?
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversitelerde kayıtlar ne zaman başlıyor? Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite kayıt tarihleri ve üniversitelerin eğitime başlayacakları eğitim takvimi merak ediliyor. Üniversitelere kayıtlar 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Peki, Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversitelerde eğitim ne zaman başlıyor? Üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu mu? İşte detaylar…
15.08.2022 Eğitim
Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı?
Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı? 2022 YKS tercihleri için süreç başladı! Adaylar aldıkları puanlar ve başarı sıralamalarını dikkate alarak gelecekteki mesleklerini seçecek. Adaylar tercihlerini 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapacaklar. Adaylara geleceğin meslekleriyle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Şebnem Özdemir, tercih yapılacak bölümlerde dikkat edilmesi gerekenler konusunda adaylara önerilerde bulundu. Peki, Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı? Üniversite ve bölüm seçerken nelere dikkat etmeli? İşte ileride avantajlı duruma geçecek meslekler…
27.07.2022 Eğitim
YKS ayın kaçında? YKS giriş belgesi nasıl alınır? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?
YKS ayın kaçında? YKS giriş belgesi nasıl alınır? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS için nefesler tutuldu! Sınav heyecanı yaşanırken adaylar hafta sonu, istedikleri üniversitelerde eğitim alabilmek için ter dökecek. Adaylar son hafta YKS hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Uzmanlar adayların son hafta sınav yerlerini görmelerini tavsiye ediyor. Sınav giriş belgeleri de haziran ayının başında ÖSYM tarafından yayınlandı. Pek çok aday, YKS giriş belgesini nasıl alacağını ve sınavda oturum süreleribi araştırıyor. Peki, YKS ayın kaçında? YKS giriş belgesi nasıl alınır? YKS giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…
12.06.2022 Eğitim
Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıldönümünde anılıyor! Necip Fazıl Kısakürek kimdir? İşte Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı!
Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıldönümünde anılıyor! Necip Fazıl Kısakürek kimdir? İşte Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı! Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıldönümünde anılıyor! Necip Fazıl Kısakürek’in ölümünün üzerinden 39 yıl geçti. "Çile", "Kaldırımlar", "Örümcek Ağı" adlı şiirleri ile bilinen, Türk edebiyatında Baki'den sonra "Sultanu'ş Şuara" unvanına sahip ikinci kişi olan Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı merak ediliyor. Peki, Necip Fazıl Kısakürek kimdir, nereli? İşte Necip Fazıl Kısakürek şiirleri, kitapları ve oyunları!
25.05.2022 Kültür Sanat
Üniversiteler tatil mi? 24- 25 Ocak sınavlar iptal mi, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik, İTÜ, Galatasaray Üniversitesi tatil mi?
Üniversiteler tatil mi? 24- 25 Ocak sınavlar iptal mi, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik, İTÜ, Galatasaray Üniversitesi tatil mi? Yarın üniversiteler tatil mi, 24 Ocak tatil mi? soruları en çok sorgulanan konulardan biri oldu. Yoğun kar yağışı sonrasında İstanbul'da üniversiteler Vali Ali Yerlikaya’dan açıklama geldi. Açıklama sonrası üniversite öğrencileri İstanbul'da üniversiteler yarın tatil mi? sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. İşte, 24 Ocak üniversiteler tatil mi, sınavlar iptal mi? sorularının yanıtı…
23.01.2022 Eğitim
Numan Kurtulmuş'tan üniversite öğrencilerine müjde
Numan Kurtulmuş'tan üniversite öğrencilerine müjde Sultanbeyliyi ziyaret eden AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Gençlerle Buluşma programına katıldı. Programda Sultanbeylide ikamet eden ve İstanbuldaki üniversitelerde eğitim gören gençler için bir müjde de veren Kurtulmuş, Sultanbeyli Belediyemiz, her bir üniversite öğrencisinin aylık İstanbulkartlarını karşılayacak. Gençlerimize hayırlı uğurlu olsun, belediyemizi tebrik ediyorum dedi.
20.01.2022 Siyaset
Üniversitelerle ilgili flaş uzaktan eğitim açıklaması! YÖK Başkanı Özvar kararı resmen açıkladı
Üniversitelerle ilgili flaş uzaktan eğitim açıklaması! YÖK Başkanı Özvar kararı resmen açıkladı Üniversitelerle ilgili flaş uzaktan eğitim açıklaması. Artan koronavirüs vakaları sonrası üniversiteler peş peşe harekete geçiyor. Kritik karar verildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, artan vakalar sonrası üniversitelerle ilgili uzaktan eğitim açıklamasında bulundu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, artan vaka sayılarını takip ettiklerini belirterek, "Üniversitelerimiz, salgınla ilgili olarak ellerindeki veriye bakarak ve ildeki hıfzıssıhha kurulu, valilik ve diğer ilgili birimlerle istişareler etmek suretiyle üniversiteleriyle alakalı kararlar alabilecektir" dedi.
6.01.2022 Eğitim
Kadın Enerjisi’ Türkiye’ye yayılacak
Kadın Enerjisi’ Türkiye’ye yayılacak “Kadın Enerjisi” projesi kapsamında, çalışanların ortaokul ve lise çağındaki çocuklarına ve üniversite öğrencilerine eğitim hayatlarında; enerji grubu şirketlerindeki kadınlara ise kariyer yolculuklarında destek olunacak.
1.12.2021 Ekonomi
Üniversitelerde yarı yıl tatili ne zaman? Üniversitelerde vize ve finaller ne zaman başlıyor?
Üniversitelerde yarı yıl tatili ne zaman? Üniversitelerde vize ve finaller ne zaman başlıyor? Üniversiteler 2021-2022 Akademik Yılı 5 Ekim’de başlamıştı. Uzun bir aranın ardından üniversiteler bu yıl yüz yüze eğitime geçmişti. Üniversitelerde eğitim 1 ayını geride bırakırken vize ve final takvimleri de pek çok öğrencinin merak ettiği konuların başında geliyor. Peki, Üniversitelerde yarı yıl tatili ne zaman? Üniversitelerde vize ve finaller ne zaman başlıyor? Üniversitelerde akademik takvimi ile ilgili bilgiler…
7.11.2021 Eğitim
KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak? KYK burs ve kredi başvuru tarihleri belli oldu mu?
KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak? KYK burs ve kredi başvuru tarihleri belli oldu mu? KYK burs başvurusu binlerce öğrencinin gündeminde. Üniversitelerde eğitim devam ederken gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılacak açıklamaya çevrildi. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. KYK burs başvurularında sürecin nasıl olacağı öğrencilerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak? KYK burs ve kredi başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte KYK burs ve kredi başvuruları ile ilgili merak edilenler…
2.11.2021 Eğitim
Valilikten son dakika koronavirüs kararı! Tamamen yasaklandı
Valilikten son dakika koronavirüs kararı! Tamamen yasaklandı Eskişehir Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında üniversite öğrencilerinin bir araya gelerek toplanmalarının yasaklandığını açıkladı. Yasağa rağmen bir grup öğrenci, parkta bir araya gelerek sosyal mesafe kuralına uygun olarak eylem yaptı.
23.09.2021 Gündem
Üniversitelerde eğitim başlıyor! Hangi üniversite nasıl eğitim verecek?
Üniversitelerde eğitim başlıyor! Hangi üniversite nasıl eğitim verecek? Koronavirüsün başından bu yana uzaktan eğitimini sürdüren üniversitelerde yeni dönem yüz yüze eğitimle devam edecek. Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül Pazartesi başlıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin salgının seyrine göre yüz yüze eğitim, uzaktan eğitim ya da hibrit eğitim konusunda kendi kararlarını vereceklerini duyurdu. Peki, üniversitelerde eğitim nasıl olacak? Hangi önlemler alındı? Yeni dönem için hangi üniversite nasıl bir eğitim planlıyor? İşte üniversitelerde yüz yüze eğitimin detayları…
12.09.2021 Eğitim
Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite kayıt nasıl yapılır? İkinci üniversite kayıt tarihleri ne zaman?
Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite kayıt nasıl yapılır? İkinci üniversite kayıt tarihleri ne zaman? Üniversitelerde eğitim gören ancak bunla yetinmeyip hayalini kurdukları bölümlerde de eğitim almak isteyen binlerce öğrenci bulunuyor. Bazı üniversiteler halihazırda bir yükseköğretim program kayıtlı olan öğrencilere ikinci üniversite şansı sunuyor. Özellikle Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite başvuruları alıyor. Peki, Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite kayıt nasıl yapılır? İkinci üniversite kayıt tarihleri ne zaman? İşte merak edilenler...
7.09.2021 Eğitim
Üniversiteler ne zaman başlıyor? Üniversitelerde eğitim nasıl olacak?
Üniversiteler ne zaman başlıyor? Üniversitelerde eğitim nasıl olacak? İlk ve orta dereceli okullarda ilk ders zili çaldı. İlkokul, ortaokul, ve lise sınıflarının okula başlamasıyla birlikte üniversiteye yeni başlayacak ve halen eğitimine devam eden milyonlarca öğrenci de üniversitelerde eğitimin nasıl olacağını ve akademik takvimi merak ediyor. Peki, Üniversiteler ne zaman başlıyor? Üniversitelerde eğitim nasıl olacak? Üniversitelerde dersler ne zaman başlıyor? İşte üniversitelerde 2021-2022 akademik takvimi ve eğitim ile ilgili merak edilenler...
6.09.2021 Eğitim
YÖK duyurdu! Üniversitelerdeki eğitim sürecinin çerçevesi belirlendi!
YÖK duyurdu! Üniversitelerdeki eğitim sürecinin çerçevesi belirlendi! YÖK, Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında yüz yüze eğitimlerin başlatılacağı 2021-2022 eğitim öğretim döneminde, üniversite kampüslerinde uygulanacak önlemlere ilişkin rehber ile eğitim ve öğretim süreçlerine dair 2 ayrı rehber hazırlandı.
3.09.2021 Eğitim
KYK yurt başvuruları ne zaman? KYK yurt başvuru tarihi belli oldu mu?
KYK yurt başvuruları ne zaman? KYK yurt başvuru tarihi belli oldu mu? Eylül ayına kısa bir süre kala KYK yurt başvuru tarihleri merak ediliyor. Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıtlar da başlayacak. KYK yurt başvuruları da üniversite kayıtları ile eş zamanlı yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Peki, 2021 KYK yurt başvurusu ne zaman başlıyor? 2021 KYK yurt başvuru tarihi belli oldu mu? İşte 2021 KYK yurt başvuru tarihleri...
24.08.2021 Eğitim
Üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih!
Üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih! YKS tercihlerinin tamamlanmasının ardından milyonlarca öğrencinin gözü kulağı ÖSYM'ye çevrildi. Adaylar, üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştırıyor. ÖSYM'den YKS yerleştirme sonuçları bekleniyor. Sonuçlar ÖSYM'nin AİS ekranından açıklanacak. Üniversitelere de kayıtlar 6 Eylül tarihide başlayacak. Peki, Üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih...
23.08.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Üniversitelerde Eğitim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üniversitelerde eğitim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.