Gazete Vatan Logo

YKS ayın kaçında? YKS giriş belgesi nasıl alınır? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS için nefesler tutuldu! Sınav heyecanı yaşanırken adaylar hafta sonu, istedikleri üniversitelerde eğitim alabilmek için ter dökecek. Adaylar son hafta YKS hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Uzmanlar adayların son hafta sınav yerlerini görmelerini tavsiye ediyor. Sınav giriş belgeleri de haziran ayının başında ÖSYM tarafından yayınlandı. Pek çok aday, YKS giriş belgesini nasıl alacağını ve sınavda oturum süreleribi araştırıyor. Peki, YKS ayın kaçında? YKS giriş belgesi nasıl alınır? YKS giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

YKS ayın kaçında? YKS giriş belgesi nasıl alınır? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2022 YKS için geri sayım başladı! Adaylar YKS için hazırlıklarını tamamladı. Hafta sonu yapılacak sınav ile gelecekteki meslekleri için ter dökecek adaylar, YKS ile ilgili bilgileri araştırıyor. Peki, YKS ayın kaçında? YKS giriş belgesi nasıl alınır? YKS giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

YKS GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.

YKS AYIN KAÇINDA?

2022 YKS’nin 18-19 Haziran tarihlerinde 3 oturum olarak uygulanacak. 18 Haziran Cumartesi günü adaylar Temel Yeterlilik Testine (TYT), 19 Haziran Pazar günü sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testi (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testine (YDT) girecekler. YDT, 19 Haziran 2022 Pazar günü yapılacak. Sınav, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

YKS SAAT KAÇTA BAŞLAYIP, KAÇTA BİTECEK?   

TYT, 18 Haziran 2022 Cumartesi günü yapılacak. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 165 dakika sürecektir. AYT, 19 Haziran 2022 Pazar günü yapılacak. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

Haberin Devamı

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.